Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1759

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Το Στρατιωτικό Δόγμα « Αν θέλεις Ειρήνη προετοιμάσου για Πόλεμο»

Όπως γνωρίζουν οι αναγνώστες της εφημερίδας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΟΡΙΙΝΘΙΑΣ, ο υπογράφων είναι Απόστρατος Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών. Αυτή ίσως είναι και η αιτία που αναφέρεται η εφημερίδα μας σε θέματα που άπτονται της Εθνικής Ασφάλειας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Το Στρατιωτικό Δόγμα « Αν θέλεις Ειρήνη προετοιμάσου για Πόλεμο» και η διακηρυγμένη Αρχή των Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών – Αξιωματικοί και οπλίτες - που είναι μπολιασμένοι με το ίδιο πνεύμα στη σκιά του πράσινου μπερέ, που λέγει ότι « Ο Καταδρομέας δεν τα παρατάει ποτέ, αν οι συνθήκες το επιβάλλουν.

Τότε μετά την αυτοδιάλυση πάει στον χώρο αποκρύψεως και προετοιμάζεται για επιθετική επιστροφή. Πολεμάει για την Ελλάδα, την Ελευθερία, τη νίκη.

Τα λόγια του Ιδρυτή των Δυνάμεων Καταδρομών αείμνηστου Υποστρατήγου Ανδρέα Καλίνσκη που άκουσα για πρώτη φορά κατά τη βασική μου εκπαίδευση, ως Ανθυπολοχαγός, στο Κέντρο Καταδρομών Μεγάλου Πεύκου, κάλυψε και ξεδίπλωσε μέσα μου με τα σεμνά του λόγια, το μεγαλείο και το συμβολισμό της ημέρας και της ιστορίας της, για τη «Σωτήρια νίκη στο Βίτσι και στο Γράμμο το 1949» των Εθνικών Δυνάμεων κατά των ξενοκίνητων της εποχής εκείνης:

« Κι αν ποτέ τολμήσουν αυτοί ή όποιοι άλλοι να πειράξουν πάλι την Ελλάδα μας, πέστε το από τώρα, βροντοφωνάξτε το παντού! Να το ξέρουν όλοι, εχθροί και φίλοι!! Θα πολεμήσουμε! Θα πολεμήσουμε με πίστη και πείσμα, Στα βουνά και τους κάμπους, στις πόλεις, στα χωριά και στα ακρογιάλια! Ως το τέλος, ως την τελική νίκη. Η νίκη θα είναι πάντα δική μας. Θα είναι πάντα με την Ελλάδα. Γιατί όσο δυνατοί και αν είναι οι εχθροί της Ελλάδας, όσο μεγάλοι και να είναι, η Ελλάδα θα είναι πάντοτε πιο δυνατή και πιο μεγάλη!» Αυτά, ως προοίμιο της επίλυσης απορίας ενός νέου αναγνώστη, που ναι μεν του αρέσουν τα δημοσιεύματα του είδους αυτού, αλλά έχει την απορία πως γίνεται να είμαι τόσο ένθερμος δημοσιογραφικά με την ενημέρωση των αναγνωστών της φωνής μας πάνω σε θέματα Εθνικής Ασφαλείας.

Αν του είπα μπεις σε ελεύθερα sites στο διαδίκτυο θα φρίξεις από αυτό που συμβαίνει γύρο μας με τους ακήρυκτους τοπικούς πολέμους αποσταθεροποίησης κρατών… Μετά από μία εβδομάδα μου είπε πως «αυτά που είδα και διάβασα δεν τα είχα υπόψη μου, Σ΄ ευχαριστώ, συνέχισε…» Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»






ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Επιστολή 19 Αμερικανών στον ΟΗΕ για την Αμμόχωστο…

Αμερικανοί βουλευτές ζητούν από τον ΟΗΕ να λάβει μέτρα εναντίον της Τουρκίας για τα Βαρώσια’ Με κοινή επιστολή τα μέλη της ελληνικής κοινοβουλευτικής ομάδας στο Κογκρέσο καλούν τον γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, να λάβει απτά μέτρα εναντίον της Τουρκίας για το άνοιγμα των Βαρωσίων. Τη διακομματική επιστολή υπογράφουν 19 βουλευτές, οι οποίοι ζητούν από τον ΟΗΕ να χρησιμοποιήσει όλα τα διπλωματικά και πολιτικά εργαλεία, που διαθέτει για να απαιτήσει από την Τουρκία να σταματήσει τις συνεχείς παραβιάσεις της κυπριακής κυριαρχίας και του διεθνούς δικαίου.

Όπως σημειώνουν οι αμερικανοί βουλευτές, «χαιρετίζουμε την καταδίκη εκ μέρους του Συμβουλίου Ασφαλείας αυτής της απαράδεκτης αλλαγής του καθεστώτος (των Βαρωσίων) από την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους και σας παρακαλούμε να στείλετε το μήνυμα στην Τουρκία ότι η αντίδραση των Ηνωμένων Εθνών δεν θα περιοριστεί στη ρητορική, εάν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Βαρώσια συνεχίσουν να παραβιάζονται».

Η πρωτοβουλία ανήκει στους συμπροέδρους της ελληνικής κοινοβουλευτικής ομάδας στο Κογκρέσο, Καρόλιν Μαλόνι και Γκας Μπιλιράκη, και στον ομογενή βουλευτή Κρις Πάππας. Στην επιστολή αποδομούνται λεπτομερώς οι τουρκικοί ισχυρισμοί για τα Βαρώσια και υπενθυμίζονται οι πρόσφατες ενέργειες της Άγκυρας, που παραβιάζουν κατάφορα το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Παράλληλα, οι Αμερικανοί βουλευτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα μελλοντικά σχέδια της Τουρκίας, τα οποία προβλέπουν την υλοποίηση μαζικών έργων υποδομής στην περίκλειστη πόλη.

Ειδικότερα, η επιστολή ενθαρρύνει τον γγ να ασκήσει τη δικαιοδοσία των Ηνωμένων Εθνών στη διοίκηση της περιοχής, ώστε:

Να αποτρέψει την επανεγκατάσταση των Βαρωσίων. Να επιδιώξει την άμεση και πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Βαρώσια. Να εξετάσει το ενδεχόμενο κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων που προσπαθούν παράνομα και μονομερώς να ανοίξουν την πόλη.

Τα ερωτήματα που ζητούν άμεση απάντηση είναι το κατά πόσον είναι διαθέσιμοι οι τοποτηρητές του θεωρητικού ΟΗΕ, που στρουθοκαμηλίζει ανάλογα με το κατά που γέρνει η πλάστιγγα.. Θα πάρουν αυστηρά μέτρα και ποίος ο ρόλος της ανύπαρκτης δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, που επιτρέπει αυτές τις διεθνείς παρανομίες της Τουρκίας;;



Δεν υπάρχουν σχόλια