Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ φ.1758

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Την πεποίθησή του ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις γίνονται όλο και πιο δυνατές σε όλα τα επίπεδα εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τους Αμερικανούς Γερουσιαστές Κρις Μέρφι και Τζον Όσοφ. Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη όσοι εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν να μείνουν όσο το δυνατόν εγγύτερα στις εστίες τους. Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με τους Γερουσιαστές περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την κατάσταση το Αφγανιστάν.
Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός είπε στην αρχή τα ακόλουθα: «: Είναι μεγάλη μου χαρά που είστε εδώ. Πιστεύω πως αυτή η σχέση γίνεται όλο και πιο δυνατή σε όλα τα μέτωπα: στην ασφάλεια, την άμυνα, τη γεωπολιτική, την ενέργεια, την οικονομία. Προσβλέπω στη συζήτησή μας για το πώς θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μας. Είναι πραγματικά μεγάλη μου χαρά που είστε εδώ…». Έχω την εντύπωση πως αυτή η συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ – Ελλάδας έχει τα θετικά και τα αρνητικά της σημεία, αλλά σε περίπτωση Ελληνοτουρκικής σύρραξης περισσότερα τα θετικά…

 
Στο νοσοκομείο ο Πελέ – Άγνωστο το πρόβλημα της υγείας του
. Ο Πελέ νοσηλεύεται εδώ και έξι ημέρες με άγνωστο πρόβλημα υγείας, αλλά ο 80χρονος διάσημος Βραζιλιάνος δεν είναι σοβαρά άρρωστος, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ένας σύμβουλος του πρώην επιθετικού της Σάντος.Η ιστοσελίδα της εφημερίδας «Globo» ανέφερε ότι ο Πελέ υποβλήθηκε σε εξετάσεις ρουτίνας στο νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» του Σάο Πάολο, όταν εντοπίστηκε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ο επιχειρηματικός διευθυντής του δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. «Πλήρεις εξετάσεις, σαρώσεις, εξετάσεις αίματος κλπ. Δεν τα κάνει όλα σε μια μέρα».

« Οι επιδράσεις που υπάρχουν από τις διεθνείς ανατιμήσεις, από τα αγροτικά προϊόντα μέχρι την ενέργεια, έχουν επίπτωση και στην οικονομία μας» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. Κατάργηση των έκτακτων εισφορών και μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος προανήγγειλε, ενόψει των ανακοινώσεων που θα κάνει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας . Mιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε δε ότι τα μέτρα ελάφρυνσης θα αφορούν τόσο στο σύνολο κοινωνίας όσο και στα ευάλωτα νοικοκυριά…

 
Ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας, δήλωσε:
«Στο τέλος της ημέρας, η επιστήμη και η καινοτομία κερδίζει και δίνουν λύσεις για να επανακτήσουμε την κανονικότητα στην καθημερινότητα μας.
Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε αυτό ως κοινωνία, τόσο καλύτερα θα είναι για όλους μας. Σήμερα, στην 5η τελετή απονομής των φαρμακευτικών βραβείων Prix Galien Greece, όπου απονεμήθηκαν τα Ανθρωπιστικά Βραβεία «Pro Bono Humanum» στους επικεφαλής των φαρμακευτικών εταιρειών που συνέβαλαν στην καταπολέμηση της πανδημίας με την παραγωγή κάποιας θεραπείας ή εμβολίου κατά του #Covid19. Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές αλλά και σε όλους όσους βραβεύονται.

 
« Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμητική πρόταση να αναλάβω Υπουργός στο νεοσύστατο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας. Την αποδέχτηκα με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων & προσδοκιών. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μας έχουν ξεπεράσει και πρέπει να επιταχύνουμε τις μεγάλες αλλαγές χωρίς καθυστέρηση. Η πρόληψη και η ετοιμότητα απέναντι στις φυσικές καταστροφές είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε» τόνισε ο Χρήστος Στυλιανίδης… Για να δούμε τι θα δούμε και με αυτόν τον σωτήρα;

Το κύμα ανατιμήσεων στην αγορά και τη στάση της κυβέρνησης σχολιάζει, με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ του Δημήτρη Κουτσούμπα . Ο Περισσός αναφέρει χαρακτηριστικά πως, «όταν είναι να κόψουν μισθούς και συντάξεις και να βάλουν νέους φόρους, τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και οι προηγούμενες, το κάνουν με μεγάλη ευκολία και αποτελεσματικότητα, όταν όμως πρόκειται για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις προϊόντων, εκεί ‘σηκώνουν τα χέρια ψηλά’, υποκλινόμενοι στους ‘νόμους της ελεύθερης αγοράς’, δηλαδή της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Ως έλλειψη στελεχών στη Ν.Δ. με αποτέλεσμα να αναζητούνται εκ μεταγραφής στελέχη από την Κύπρο, χαρακτήρισε το Κίνημα Αλλαγής της Φώφης Γεννηματά τον διορισμό του Χρήστου Στυλιανίδη, ως υπουργού Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας. Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου τονίζεται: «Απόλυτη ένδεια στελεχών στην Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Μητσοτάκης καταφεύγει τώρα σε μεταγραφές πολιτικών της δεξιάς (στελεχών της ΔΗΣΥ) από την Κύπρο». Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ακόμα πως πρέπει να «κρατάμε “μικρό καλάθι” για το αποτέλεσμα, μια και η αποτυχημένη πολιτική της ΝΔ στο σύστημα πολιτικής προστασίας -που κατευθύνεται από την Μαξίμου Α.Ε.παραμένει».

 
Δήλωση
την προηγούμενη Πέμπτη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για τον θάνατο του Μίκη Θοεδωράκη: « Τον χαμό του Μίκη Θεοδωράκη, ενός σημαντικού Ελληνα, ενός παγκόσμιας ακτινοβολίας δημιουργού, θρηνεί σήμερα η πατρίδα μας. Ο Μ. Θεοδωράκης ήταν ο άνθρωπος που είχε θέσει πάνω απ’ όλα την Ελλάδα πατρίδα και τον λαό της. Η ψυχή της πατρίδας μου είναι αυτός ο σπόρος, π’ άπλωσε ρίζες πάνω στο βράχο”, όπως έγραφε στο ποίημα του “στον άγνωστο ποιητή” στην “Αρκαδία VI”. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του, ας είναι ελαφρύ το χώμα το ελληνικό που θα τον σκεπάσει.

 
Όλο και περισσότερο
ακούγεται με θετικά σχόλια στην κοινή γνώμη της περιοχής του Δήμου Κορινθίων, η παρουσία του Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου στο τιμόνι της Δημοτικής Αρχής της Πρωτεύουσας του Νομού μας. Ο Δήμαρχος δεν επαφίεται στα κενά λόγια του αέρα, αλλά αποδεικνύεται πως είναι ικανός να πάει το Δήμο μπροστά σε επίπεδα που είναι αδύνατο να συλλάβει ένα απλό μυαλό χωρίς οραματική προδιάθεση. Όλες του οι κινήσεις εμπνέονται από τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που έχει, αλλά και από όραμά του για ένα Δήμο μπροστάρη στην καινοτομία!..

Μου τηλεφώνησε φίλος από το Κιάτο αι μου είπε: Γράψε κάτι για την παραμέληση του Αρχαιολογικού θησαυρού που υπάρχει στην Αρχαία Σικυώνα.
Βλέπω όλους τους Δήμους να προβάλλουν τον δικό του τόπο και τους Αρχαιολογικκούς χώρους, αλλά δεν βλέπω τον Δήμαρχο Σικυωνίων να κάνει το ίδιο για την περιοχή του Βασιλικού, λες και δεν υπάρχει ούτε το Αρχαίο Θέατρο Σικυώνος, ούτε τα Αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής. Καμία μνεία, καμία εκδήλωση, δεν ακούγεται καμία δημοτική παρέμβαση από τον Δήμαρχο Σπύρο Σταματόπουλο. Πες του να κινητοποιηθεί και προς αυτή την κατεύθυνση…. Του το λέγω, θα διαβάσει το σχόλιο…

Η Δημοτική Αρχή με πρόταση του Δημάρχου Νεμέας Κωνσ τ α ν τ ί ν ο υ Φρούσιου, εξέδωσε Ψήφισμα μετά τον θάνατο του Ελληνοαμερικανού Στέφανου Μίλλερ, στο οποίο τιμάται η μνήμη του και το ανεκτίμητο επί 50 χρόνια Αρχαιολογικό, Πολιτιστικό και όχι μόνο έργο. Ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου έπραξαν το καθήκον τους προς τον εκλιπόντα, που τα «έδωσε όλα» στην ιστορική Νεμέα, την τοπική κοινωνία και την Ελλάδα. Λυπάμαι που το τέλος της ζωής του ήλθε για να επισφραγίσει την αρχή αθάνατης μνήμης στο όνομά του, σε περίοδο διακοπών. Τώρα που επανήλθαμε, τι να πούμε, τα έχουν πει όλα τα ΜΜΕ

 
Φίλοι μου αναγνώστες της Φωνής της Κορινθίας,
όπως σας είπαμε αι στο προηγούμενο τεύχος επανήλθαμε από τις νόμιμες διακοπές του θέρους.
Τα προβλήματα και οι δυσκολίες έγιναν ένα βουνό. Αυτά όμως έχουμε μάθει με τη βοήθεια του Θεού και τα ξεπερνάμε. Αργά αλλά σταθερά επανερχόμαστε στην ομαλότητα της εργασίας. Αναφέρομαι στον πληθυντικό γιατί δεν είμαι μόνος στα γραφεία της εφημερίδας. Και οι συνεργάτες μας, αρθρογράφοι και σελιδογράφοι είχαν κι αυτοί το αποκλειστικό δικαίωμα ανάπαυλας, όπως η Δικηγόρος Εύη Κοκκίνου – Κελλάρη, που επιμελείται της Πολιτιστικής επιφυλλίδας. Τέλειωσε, κατ΄ευχήν, με το Μεταπτυχιακό και με τη θερινές διακοπές και θα είναι απερίσπαστη κοντά μας. .

Επειδή με ρωτάνε διάφοροι φίλοι , τρεις στον αριθμό, γιατί παρέδωσα τη διοίκηση του ΕξωραΪστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Βραχατίου, έχω να πω τα εξής: Έχω δηλώσει στο παρελθόν, το ίδιο έπραξα και στην περίπτωση της πρόσφατης Γεν. Συνέλευσης του Συλλόγου ότι συνηθίζω να μη παρατείνω τη θητεία μου πέραν των δύο περιόδων εκλογικών αναμετρήσεων και άρα δεν θα διεκδικούσα πάλι την προεδρία για τρίτη φορά. Θέλησα όμως να προσφέρω στην προσπάθεια του νέου προέδρου Υποστρατήγου ε.α. Σπύρίδωνα Πανταζάτου, διότι είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να προκύψει στην προσπάθεια συνέχειας δραστηριοποίησης του Συλλόγου παραθεριστών. Απλός στρατιώτης λοιπόν, ως μέλος ΔΣ, στα κοινά .. Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Διπλό μήνυμα έμπρακτης υποστήριξη ς της Τυνησίας και ενδυνάμωσης των διμερών σχέσεων, απηύθυνε σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον Τυνήσιο Πρόεδρο, Καΐς Σαγιέντ, ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας. «Με μεγάλη χαρά επιστρέφω στην Τύνιδα σήμερα. Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψή μου σε έναν χρόνο. Η προηγούμενη επίσκεψη Έλληνα ΥΠΕΞ πραγματοποιήθηκε το 2008. Αυτό από μόνο του δείχνει πολλά για τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στις σχέσεις της με την Τυνησία. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να επισκεφθεί την Τυνησία το Νοέμβριο, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της Γαλλοφωνίας. Εστιάζοντας στις διμερείς σχέσεις έκανε λόγο για την ανάγκη πλήρους αξιοποίησης του δυναμικού τους, παρατηρώντας πως υπάρχει περιθώριο για την ενίσχυση της συνεργασίας στο πολυμερές πεδίο. Παράλληλα, κατέστησε σαφές πως «σε αντίθεση με άλλες χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν έχουμε κρυφή ατζέντα στη σχέση μας με την Τυνησία και ότι το μοναδικό μας ενδιαφέρον είναι η σταθερότητα και η ευημερία». Αναφέρθηκε στις ιστορικές και πολιτιστικές σχέσεις, καθώς και στην ελληνική κοινότητα που είναι παρούσα στην Τυνησία εδώ και αιώνες, Όπως και στην υγειονομική βοήθεια προς τον Τυνησιακό λαό για να αντιμετωπίσει την πανδημία…

 
Ο κ. Πλεύρης πραγματοποίησε
την Τρίτη την πρώτη, εθιμοτυπική συνάντηση με το σύνολο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία έθεσε όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία της χώρας, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του υπουργείου Υγείας. Κεντρικά θέματα της συζήτησης ήταν η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς και οι αναστολές εργασίας που τίθενται οι ανεμβολίαστοι κ.α. Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι, αφού ενημερωθεί ενδελεχώς για όλα τα θέματα θα πραγματοποιήσει μαζί τους εκ νέου συνάντηση…

« Στην Τανάγρα, εδώ και δύο ημέρες, χτυπά δυνατά η καρδιά όλων όσων αγαπούν την Πολεμική Αεροπορία και τις αεροπορικές επιδείξεις». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, από την 114 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση Τανάγρας, κατά τη δεύτερη και τελευταία ημέρα του Athens Flying Week 2021. «Είχαμε», υπογράμμισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, «την ευκαιρία να δούμε περίτεχνες επιδείξεις από αεροσκάφη συμμάχων χωρών που συμμετέχουν στο Airshow και φυσικά το δικό μας ελληνικό F-16 της ομάδας Ζευς». Οι πολυάριθμοι των επισκεπτών το χάρηκαν, ως θέαμα εξ ουρανού! Τέτοια να συμβαίνουν τακτικά

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ανδρέας Λοβέρδος έστειλε επιστολή στον γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη και του ζητά, μεταξύ άλλων, η διαδικασία για την εκλογή αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής να γίνει στις 14 και 21 Νοεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Λοβέρδος επισημαίνει ότι κάθε καθυστέρηση είναι επιζήμια για την παράταξη καθώς η πολιτική συγκυρία απαιτεί να γίνει η διαδικασία το συντομότερο δυνατόν. Ζητά επίσης πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες προγραμματίζεται για το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, να έχουν λήξει μια σειρά από διαδικαστικά θέματα που σχετίζονται με τη διαδικασία της εκλογής. Το θέμα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον μεταξύ των οπαδών και πολιτικών του άλλοτε ισχυρού ΠΑΣΟΚ. Για να δούμε τι θα απαντήσει η σημερινή ηγεσία του κόμματος;;;

 
« Παραμύθια για να δικαιολογήσει τις επιλογές του», χαρακτηρίζει το ΚΙΝΑΛ τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας τη συνέντευξή του στο Open. «Ο κ. Τσίπρας με αυταπάτες προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Και μιλά για θέματα εκτός πραγματικότητας», αναφέρει, στο σχόλιό του, το Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης με ανάρτησή του τόνισε ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε ψέματα για το ότι έγιναν συζητήσεις για κυβερνητική συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής

Έτσι άρχισε την ομιλία του την Τρίτη7 Σεπτέμβρη 2021 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος στη βουλή με θέμα: Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΣ «Ενίσχυση διαφάνειας και λογοδοσίας σε θεσμικούς φορείς της Πολιτείας, αποκατάσταση της ακεραιότητας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών». Θα ήθελα κάθε μέρα να έχουμε ΔΕΘ. Γιατί η ΔΕΘ σημαίνει δωράκια. Όμως μία εκσυγχρονιστική κυβέρνηση θα έπρεπε να λειτουργεί πιο σωστά.
Να σας θυμίσω ότι η Θεσσαλονίκη και η περιφέρεια γενικότερα είναι πιο αδικημένες στην Ελλάδα.
Όλα όσα θα κάνατε, θα υλοποιούσατε, θα πραγματοποιούσατε δεν έχουν γίνει…

 
Η δήθεν «ισχυρή ανάκαμψη της χώρας»
είναι για τον Υπουργό Οικονομικών η αιτία για το κύμα ανατιμήσεων και την ακρίβεια, την στιγμή που η Κυβέρνηση νίπτει τας χείρας της γι’ αυτή την κατάσταση, προαναγγέλλοντας μόνο κάποιες ελάχιστες και μη σχετιζόμενες με την ακρίβεια, παρεμβάσεις που θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΜεΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης και συνέχισε.. Δεν ντράπηκε ο κ. Σταϊκούρας να ισχυριστεί κάτι τέτοιο; Με τους πολίτες να αγωνιούν πως θα λάβουν διογκωμένους λογαριασμούς και θα πληρώσουν μια σειρά από βασικά αγαθά πολύ ακριβότερα και την οικονομική τους κατάσταση που ήταν ήδη δύσκολη, λόγω της 11ετίας της φτωχοποίησης των μνημονίων και έγινε ακόμα δυσκολότερη μέσα στην πανδημία….

Δίπλα στους πολίτες της Κορινθίας και τα προβλήματά τους παραμένει η Μαριλένα Σούκουλη – Βιλιάλη, που πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα σ υ μ β ο ύ λο υ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε χωροταξικά θέματα, βάσει του ενδιαφέροντος του Πρωθυπουργού να εκμεταλλευθεί στο έπακρον τις δυνατότητες και την εμπειρία που διαθέτει η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ως Πολιτικός Μηχανικός. Όπως μου είπε κοινός μας φίλος σε σχετική συζήτηση, η Μαριλένα είναι μπολιασμένη στο DNA της να ασχολείται με τα κοινά. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα επισημάνθηκε η παρουσία της σε πάμπολλα χωριά της Κορινθίας!..

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Γεώργιος Ψυχογιός, όλο και περισσότερο αναδεικνύεται χρήσιμος πολιτικός για τον τόπο μας και τους Κορίνθιους. Αυτή την χρονική συγκυρία μπορεί να μην είναι το κόμμα του στην εξουσία, αλλά ο ίδιος ζει και κινείται στον πολιτικό και κοινωνικό σφυγμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και όπως δείχνουν τα γεγονότα τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά. Αυτό το τελευταίο γίνεται πιο πειστικό, αν θα μπορούσε κάποιος να δει και να διαβάσει όλες τις παρεμβάσεις του πάνω σε θέματα που αφορούν τον Νομό μας και τους συμπολίτες μας. Η αλήθεια να λέγεται…

Η Δημοτική Αρχή Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γεώργιο Γκιώνη, στους δύο προηγούμενου μήνες για να μην πούμε τρεις και το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, είχε να αντιμετωπίσει, μεταξύ άλλων, δύο σοβαρότερες προκλήσεις. Η πρώτη ήταν να υποδεχθεί με όλα τα συνεργεία της και το διοικητικό προσωπικό του Δήμου τις χιλιάδες παραθεριστές, τουρίστες και λουομένους με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η δεύτερη ήταν εξ ίσου σοβαρή, ο διήμερος εορτασμός 7 και 8/9 της Παναγίας της Γιάτρισσας, που έγινε με τελετουργικό Εσπερινό και Αρτοκλασία προχθές Τρίτη και Λειτουργία χθες Τετάρτη τηρουμένων των μέτρων της πανδημίας, παρουσία χιλιάδων λαού που άναψε το κεράκι του και προσευχήθηκε στη θαυματουργή εικόνα. Κι εδώ ο Δήμος έκανε πολύ αλά το χρέος του!...

Στο Βραχάτι και συγκεκριμένα στην περιοχή Σαμούτανης μετά τη λήξη των θερινών διακοπών επανήλθαν τα συνεργία του εργολάβου που έχει αναλάβει την ανάπλαση και ασφάλεια κατά της διάβρωσης της παραλιακής οδού Λαζανά. Ο Δήμος Βέλου Βόχας και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος επιβάλλεται να δώσει μεγάλη σημασία στην εκτέλεση του έργου, γιατί με την ολοκλήρωσή του θα υπάρξει οπωσδήποτε συνέχεια ειδικά στο πεζοδρόμιο όπου θα πρέπει να τοποθετηθεί φωτισμός, παγκάκια και να υπάρξει μέριμνα σκαλοπατιών με την παραλία για τους λουόμενοπυς. Είναι βέβαιο πως ο Δήμαρχος τα έχει υπόψη του αυτά…

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος, ανάρτησε στην ιστοσελίδα του Δήμου την παρακάτων ανάρτηση, που αφορά την καθαριότητα :
«Με την πρόσφατη αγορά 200 νέων κάδων απορριμμάτων ο Δήμος μας πλέον αριθμεί 500 νέους κάδους. Επίσης - Προχωρήσαμε στην αγορά νέου απορριμματοφόρου - Οργανώσαμε την αποκομιδή των απορριμμάτων με αποτελεσματικό τρόπο - Συντηρούμε συστηματικά όλα τα απορριμματοφόρα και - Εξοπλίσαμε τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας με όλα τα απαιτούμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ). Είναι εμφανής και μεγάλη η βελτίωση στην αποκομιδή των απορριμμάτων και είμαστε υπερήφανοι πλέον για την καθαριότητα στο Δήμο μας… Σωστό και δίκαιο!..

Δεν υπάρχουν σχόλια