Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ φ.1757


Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  


Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Συνελήφθησαν εκατόν πέντε (105) άτομα, προσήχθησαν εκατόν πενήντα (150) και έ γινε έλεγχος σε χίλια διακόσια εβδομήντα έξι (1.276) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε οχτακόσια δεκαοχτώ (818) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες μία (301) παραβάσεις Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης και πιστόλι Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (26.8.2021), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε χίλια διακόσια εβδομήντα έξι (1.276) άτομα, εκ των οποίων τα εννιακόσια τριάντα εννέα (939) ήταν ημεδαποί και τριακόσια τριάντα επτά (337) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε οχτακόσια δεκαοχτώ (818) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν πενήντα (150) άτομα, από τα οποία ογδόντα δύο (82) ήταν ημεδαποί και εξήντα οχτώ (68) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εκατόν πέντε (105) άτομα.

Πιο Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά.

Επτά (7) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Μία (1) ημεδαπή και δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Επτά (7) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες μία (301) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

-1- δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους -110- εκατοστά, περίπου και προϊόντα παραεμπορίου, στην Κορινθία, Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.






Κόρινθος: Eκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης σε βάρος του


Συνελήφθη, (30.8.2021) το απόγευμα, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 32χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν Ένταλμα Σύλληψης και Διάταξη του κ. Ανακριτή Κορίνθου, για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.



Έκλεψαν αλκοολούχα ποτά από σούπερ μάρκετ


Συνελήφθησαν, (30.8.2021) το απόγευμα, στο Βραχάτι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 18 και 45 ετών, αντίστοιχα, γιατί λίγο νωρίτερα, μαζί με ακόμη μία 43χρονη ημεδαπή, η οποία αναζητείται, αφαίρεσαν από κατάστημα και σουπερμάρκετ, οινοπνευματώδη ποτά και είδη τροφίμων. Ανωτέρω αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκαν σε όχημα που επέβαιναν οι συλληφθέντες, τα οποία και θα αποδοθούν, ενώ το όχημα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

1 day ago korinthosTV




Κόρινθος: Eθισμένος στα τυχερά παιχνίδια, δηλώνει ο αστυνομικός που συνελήφθη για κλοπή χρημάτων


Eθισμένος στα τυχερά παιχνίδια, δηλώνει ο αστυνομικός που συνελήφθη για κλοπή χρημάτων από αποσκευές μεταναστών, εντός του ΠΡΟ.

ΚΕ.ΚΑ Κορίνθου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ομολόγησε την πράξη του και ανέφερε ότι ήταν εθισμένος στα τυχερά παιχνίδια όπου και ξόδευε όσα έκλεβε.

Aναλυτικά η υπόθεση:

Προσήχθη αστυνομικός για κλοπή χρημάτων από μετανάστη στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Κορίνθου «Φτερά» έκαναν τα χρήματα ενός αλλοδαπού, στο Προ Αναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Κορίνθου (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ), από αστυνομικό, ο οποίος πιάστηκε χθες βράδυ στα «πράσα» από συναδέλφους του.

Ειδικότερα, ο αστυνομικός εντοπίστηκε από συναδέλφους του και κατά τη διάρκεια ελέγχου σε χώρο κράτησης, να ψάχνει τις αποσκευές του μετανάστη και να αποσπά το ποσό – περίπου – των 600 ευρώ. Οι συνάδελφοί του με τη σειρά τους, όταν αντιλήφθηκαν τί ακριβώς συμβαίνει, ενημέρωσαν αμέσως την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων προκειμένου να διαλευκάνουν την υπόθεση. Ο ίδιος ομολόγησε την πράξη του και ανέφερε ότι ήταν εθισμένος στα τυχερά παιχνίδια όπου και ξόδευε όσα έκλεβε. Εκεί μετέβη κλιμάκιο της Δ/νσης Εσωτερικών Υποθέσεων οι οποίοι τον συνέλαβαν και με την ολοκλήρωση της δικογραφίας αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια