Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1755




ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ




Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Κορινθίων 
Β.Νανόπουλος: Δίνουμε μια ακόμα δομή υποστήριξης, ενημέρωσης και βοήθειας στους δημότες μας
  


Κόρινθος, 30 Ιουλίου 2021 Μια ακόμα δομή κοινωνικής υποστήριξης και βοήθειας εγκαινιάστηκε το πρωί στο Δήμο Κορινθίων. Το Κέντρο Κοινότητας, έργο που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος “Πελοπόννησος 2014-2020” είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του κάθε Δήμου. Από εκεί ο πολίτης ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας. «Εγκαινιάζουμε σήμερα το Κέντρο Κοινότητας, ένα χώρο όπου θα βρίσκουν υποστήριξη, βοήθεια, ενημέρωση και συμβουλή οι ευπαθείς ομάδες του δήμου Κορινθίων αλλά και των 5 άλλων δήμων της Κορινθίας οι οποίοι θα εξυπηρετούνται από την κινητή μονάδα του Κέντρου. Στεγάσαμε την δομή στο κτίριο που παλιότερα στέγαζε τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ. Το ανακαινίσαμε και το καταστήσαμε κατάλληλο για το έργο που θα επιτελέσει. Σημαντική και καθοριστική είναι βεβαίως σε όλο αυτό το εγχείρημα οι εργαζόμενοι και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα» σημείωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος στον χαιρετισμό του.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Σπύρος Ζαχαριάς επεσήμανε την ύπαρξη κινητής μονάδας για την εξυπηρέτηση των άλλων δήμων του νομού, την ευθύνη των οποίων έχει η δομή και βεβαίως την αξία της λειτουργίας της.

«Το κέντρο είναι σημαντική δομή, είναι η πρώτη επαφή του πολίτη με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου καλύπτοντας όχι μόνο τον διοικητικό τομέα με παροχή βοήθειας σε επίπεδο διαδικασιών που πρέπει να ολοκληρωθούν αλλά και στον ψυχολογικό τομέα με συμβουλή και υποστήριξη.» «Η κοινωνική υπηρεσία προσπαθεί να είναι κοντά στον πολίτη σε όλα τα επίπεδα. Είναι σημαντικό ότι αναπτύσσεται και πλαισιώνεται σήμερα από το κέντρο κοινότητας για την παροχή καλύτερων και περισσότερων υπηρεσιών. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που καθημερινά εργάζονται και προσφέρουν τον εαυτό τους προκειμένου να κατορθώσουμε να βοηθήσουμε και να υποστηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη» ανέφερε η Προϊσταμένη στο τμήμα κοινωνικής προστασίας του δήμου Κορινθίων κ.Αναστασία Σπυροπούλου υπεύθυνη πράξης του επιχειρησιακού προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου με τίτλο « Κέντρο κοινότητας και κινητή μονάδα δήμου κορινθίων με περιοχή ευθύνης την ΠΕ Κορινθίας» κ.Αλεξάνδρα Στεργιοπούλου αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες του έργου που υλοποιήθηκε και ήδη παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες. «Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος “Πελοπόννησος 2014-2020» και περιλαμβάνει 2 έργα. Το ένα αφορά στην πρόσληψη 6 εξειδικευμένων ατόμων για συμβουλευτική και υποστήριξη στους πολίτες. Οι υπηρεσίες παρέχονται δια ζώσης εδώ αλλά και μέσω της κινητής μονάδας στις έδρες όλων των δήμων. Περιλαμβάνει επίσης δράσεις όπως ημερίδες, πληροφόρηση των πολιτών σε θέματα εργασιακής απασχόλησης αλλά και ψυχοκοινωνικής στήριξης με ομαδικές δραστηριότητες» Στα εγκαίνια και τον αγιασμό του Κέντρου Κοινότητας πλην των προαναφερόμενων, παρευρέθηκαν, ο Βουλευτής Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός, οι Αντιδήμαρχοι Ευάγγελος Παπαιωάννου και Κωνσταντίνα Κόλλια, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Νεκτάριος Σπηλιόπουλος, ο Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αναστάσιος Ταγαράς, ο Ειδικός Συνεργάτης σε θέματα Παιδείας του Δημάρχου Παναγιώτης Σακελλαράκης, η Διευθύντρια του δήμου κ.Χρυσούλα Ξύδη, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σταυρέλης, εργαζόμενοι της κοινωνικής υπηρεσίας, της πρόνοιας και βεβαίως του κέντρου κοινότητας. Τον αγιασμό πραγματοποίησε ο πατήρ Παναγιώτης ο οποίος εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο μετέφερε ευχές για καλό και αποτελεσματικό έργο έναντι εκείνων που πάσχουν.






Στο δήμο Κορινθίων περιήλθε η Περιφερειακή αγορά Λεχαίου

  


Μετατρέπεται σε Τεχνολογικό Πάρκο με 2000 θέσεις εργασίας σε πλήρη ανάπτυξη- Ανακοινώσεις από τον Υφυπουργό Έρευνας και Καινοτομίας Χρίστο Δήμα και το Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο Την παραχώρηση της Περιφερειακής Αγοράς Λεχαίου στο Δήμο Κορινθίων από την Έταιρία ακινήτων Δημοσίου ανακοίνωσαν ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Χρίστος Δήμας, το μεσημέρι σε κοινή συνέντευξη τύπου από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Κορίνθου.

«Έίναι μια πολύ σημαντική μέρα η σημερινή για το δήμο Κορινθίων.

Μαζί με τον Υπουργό ανακοινώνουμε την παραχώρηση της περιφερειακής αγοράς Λεχαίου, 120 στρεμμάτων, για την δημιουργία Βιοτεχνικού πάρκου» ανέφερε ο Δήμαρχος στην εισήγηση του τονίζοντας πως «η συμβολή και βοήθεια του Υπουργού υπήρξε καθοριστική για την παραχώρηση αλλά και για τον σχεδιασμό του πάρκου» το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα δώσει στην περιοχή και το δήμο 2.000 θέσεις εργασίας.

«Δημιουργούμε επίσης στην περιοχή Ασσου – Λεχαίου εκτελώντας έργα αποχέτευσης ύψους 60 εκ ευρώ και έργα ύδρευσης ένα πλέγμα παρεμβάσεων που δίνουν αξία και δημιουργούν πλούτο και θέσεις εργασίας. Αυτή άλλωστε είναι και η φιλοσοφία της δημοτικής αρχής» κατέληξε δίνοντας στην δημοσιότητα την είδηση της ανακαίνισης στην παραλιακή περιοχή του Λεχαίου δυο ξενοδοχειακών μονάδων οι οποίες είχαν εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια.

«Σήμερα κάναμε ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα» σημείωσε από την πλευρά του ο κ.Χρίστος Δήμας. «Πριν από ένα χρόνο ξεκινήσαμε συζητήσεις με επιφανείς επιχειρηματίες για το ενδεχόμενο δημιουργίας Τεχνολογικού πάρκου στον χώρο της περιφερειακής αγοράς Λεχαίου. Μελετήσαμε κατόπιν με τον Δήμαρχο το σχέδιο υλοποίησης και σήμερα ανακοινώνουμε την παραχώρηση της έκτασης, ένα αίτημα ετών του δήμου Κορινθίων.

Χωρίς την βοήθεια του Δημάρχου και των συνεργατών του δεν θα είχαμε φτάσει στο σημείο που είμαστε σήμερα» είπε ο Υπουργός ανακοινώνοντας πως ήδη το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό τόσο από επιχειρήσεις εντός Έλλάδος όσο και από επιχειρήσεις του Έξωτερικού.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου και στις ενέργειες που ακολουθούν μετά την παραχώρηση του χώρου αναφέρθηκε ο Έιδικός Σύμβουλος του Δημάρχου κ.Κώστας Παπασταμόπουλος εκπροσωπώντας την ομάδα που εργάστηκε όλο αυτό το διάστημα και βεβαίως θα εργαστεί και στην συνέχεια προκειμένου το Τεχνολογικό Πάρκο να δημιουργηθεί και να αποδοθεί στους πολίτες του δήμου Κορινθίων.




  

 

  
  

  

  

  








ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ




Υπ. Υποδομών: Δημοπράτηση 5 σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων 193 εκατ. ευρώ

  


Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 11:21 ΝΑΥΤΈΜΠΟΡΙΚΗ Στη δημοπράτηση 5 σημαντικών έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης, δηλαδή, δύο έργων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενός στην Αττική, ενός στο Νομό Κορινθίας αλλά και ενός έργου άρδευσης στο Νομό Φλώρινας, συνολικού προϋπολογισμού 193 εκατομμυρίων ευρώ, προχωρά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Πρόκειται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για νέα έργα, με ξεκάθαρο φιλοπεριβαλλοντικό πρόσημο, που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των φαινομένων της κλιματικής αλλαγής, αλλά και θα αποτρέψουν την παράνομη και άναρχη άρδευση, προωθώντας την οργανωμένη, βιώσιμη και αποτελεσματική αγροτική παραγωγή.

Αναλυτικά:

Αντιπλημμυρικό έργο στο Νομό Κορινθίας Το έργο «Έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας Έυρύτερης Περιοχής Λουτρακίου» έχει προϋπολογισμό 20,7 εκατομμύρια ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την ΈΤΈπ, τη CEB και το ΈΣΠΑ. Το έργο περιλαμβάνει τη διευθέτηση των ρεμάτων Κατουνίστρα, Πράθι και Καρέλη στο Νομό Κορινθίας και κάποιες πρόσθετες εργασίες εντός αυτών για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών προβλημάτων, που παρουσιάστηκαν..






ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ




ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ ΣΤΟ ΒΡΑΧΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΣΑΜΟΥΤΑΝΗΣ


Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στον Πρόεδρο του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου « Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ « Βραχατίου Βαγγέλης Δ. Κόκκινο, για θέματα κοινού ενδιαφέροντος… 

ΕΚΚΛΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ
  


`Μετά από περίπου δύο χρόνια παύσης λειτουργίας του Συλλόγου Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Βραχατίου και την ως εκ τούτου διακοπή και της επικοινωνίας με τη Δημοτική Αρχή Βέλου Βόχας, οι σχέσεις των δύο μερών έχουν ήδη αποκατασταθεί πλήρως με ευοίωνες προοπτικές. Σε συνεργασία του γράφοντος Προέδρου του Σωματείου και του Δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου, εν όψει της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου της 8 Αυγούστου 2021, ο Δήμαρχος παραχώρησε ενδιαφέρουσα Συνέντευξη τύπου, που παρουσιάζουμε στο παρόν τεύχος της Σωματειακής εφημερίδας μας:

Ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος έδωσε τις παρακάτω απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις, που του υπέβαλε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, Βαγγέλης Κόκκινος:

ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΗΔΗ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟ ΒΡΑΧΑΤΙ
1. ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΟΔΟΠΟΙΙΕΣ (600.000,00€) 
2. ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΟΥ PETIT – ALKYON 
3. ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 
4. ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΛΑΖΑΝΑ. ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ) 
5. ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΖΑΠΑΝΤΗ (ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ) 
6. WI FI ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΒΡΑΧΑΤΙ 
7. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 
8. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΠ (ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΟΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΜΗΝΑ) 
9. ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 
10. ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΛΩΠΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 
11. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΟ (1 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΔΟΠΟΙΙΑ) – ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ 
12. Τ Ο Π Ο Θ Ε Τ Ο Υ ΝΤΑΙ LED ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ- ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΡΑΧΑΤΙ 

ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ 

1. ANAΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ 
2. ΛΙΜΑΝΙ Α) ΦΩΤΙΣΜΟΣΝΕΡΑ-ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΕΣ Β) ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΟΛΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΕΝΑ 
3. ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΜΒΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΕΟ (2.100.000,00€) 
4. ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΒΡΑΧΑΤΙ – ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ (23 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ 61,5 ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ) 
5. ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ Η ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ 
6. ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΩΝ 
7. ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΓΚΙΒΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΖΑΠΑΝΤΗ 
8. ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ 4 ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΔΩΝ 
9. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗΣ Γ.Π.Σ (ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ) ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΧΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΡΑΧΑΤΙ ΕΝΩ ΛΥΘΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΑΝΕΓΚΡΙΣΗΣ ΟΡΙΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ 
10. ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΦΑΝΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε.Ο 

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟΥΤΑΝΗ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ 

Το οξύ πρόβλημα ύδρευσης.

Απάντηση: Δεν μπορείτε να φανταστείτε το πόσο μας απσσχολεί όλους στο Δήμο το πρόβλημα νερού. Οι υπάρχουσες γεωτρήσεις έχουν πρόβλημα φέτος με τον υδροφόρο ορίζοντα και το νερό που αντλείται δεν επαρκεί για να γεμίσει η δεξαμενή νερού. Κάνουμε ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση και καταβάλλουμε προσπάθειες προκειμένου να εξασφαλίσει ο Δήμος πόσιμο νερό και οικιακής χρήσης. Έχει ήδη εγκριθεί χρηματοδότηση επτά εκατομμυρίων ευρώ για το Βραχάτι με στόχο να ενοποιηθούν τα δίκτυα γεωτρήσεων προς τη δεξαμενή Ζευγολατιού.

*Για την παραλιακή οδό Λαζανά Βραχατίου τμήμα από ύψος Πολυκαταστήματος ΛΟΥΜΑΝΗΣ – ΚΡΗΤΙΚΟΣ μέχρι όρια του Κάτω Άσσου.

Απάντηση
: Το έργο έχει ενταχθεί σε ένα μεγάλο Αντιδιαβρωτικό έργο, που αφορά όλη την ακτογραμμή του Κορινθιακού Κόλπου από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι. Όσον αφορά την περιοχή μας έχει ήδη αρχίσει και θα ολοκληρωθεί το έργο Αντιδιάβρωσης από την Καφετέρια ΜΑΛΙΜΠΟΫ μέχρι τον Κ. Άσσο και παράλληλα θα αναπλαστεί ο παραλιακός δρόμος στο ίδιο μήκος με ασφαλτόστρωση και πεζοδρόμιο. έχοντας προδιαγραφές για βελτιώσεις πρόσθετων έργων με επέκταση μέχρι ΚΡΗΤΙΚΟΣ - ΛΟΥΜΑΝΗΣ 

Για τον κοινόχρηστο Δημοτικό φωτισμό Απάντηση : Για τον Δημοτικό φωτισμός σε όλο το Δήμο συνεχίζεται η αντικατάσταση των φωτιστικών σημείων με λάμπες τύπου LED, που συμπεριλαμβάνεται και η Σαμούτανη. Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Για ασφαλτόστρωση χαλικόστρωτων δρόμων.

Απάντηση
: Οι δρόμοι, που έχουν ασφαλτοστρωθεί την τρέχουσα περίοδο στην περιοχή Σαμούτανης Βραχατίου είναι: Οι Κολοκοτρώνη, Γαλήνης, Τμήματα της Πετρίδη, Λουλουδιών, Λαζανά, Κωνσταντινουπόλεως, Πάροδος Στυμφαλίας και Νίκου Γκάτσου (Νεφέλης). Επίσης στην εργολαβία ΄΄Εργα δημοτικής οδοποιίας έτους 2020΄΄έχουν προγραμματιστεί για ασφαλτόστρωση και οι δρόμοι :Μαυρομιχάλη, Κρήτης και Τμήμα Μεσολογγίου. Για την επόμενη χρονική περίοδο έχουμε σειρά άλλων χαλικόστρωτων δρόμων υπόψη μας.

Για την ανακατανομή των κάδων και νέων θέσεων απορριμμάτων.

Απάντηση:
Το πρόβλημα μας έχει απσχολήσει σοβαρά.

Για φέτος δεν έχει προγραμματιστεί αγορά και άλλων κάδων. Ο Αρμόδιος Τ.Κ./ Βραχατίου με τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο καθαριότητας παραολουθούν τις εξελίξεις, βλέπουν τις ανάγκες και δυνατότητες και αποφασίζουν τυχόν αλλαγές. Όσον αφορά τη δημιουργία θέσεων στο εσωτερικό του Οικισμού, η οδοποιϊα με τους στενούς δρόμους δεν επιδέχεται κίνηση και μανούβρες απορριμματοφόρων.

Διαχείριση και αποκομιδή απορριμμάτων Απάντηση: Σήμερα γίνεται μεγάλη προσπάθεια από μέρους του Δήμου για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, ειδικότερα τους θερινούς μήνες που αυξάνεται υπέρμετρα ο τοπικός πληθυσμός λόγω παραθεριστών.

Η ελπίδα μας είναι να βάλλει μπροστά σε όλη τη λειτουργία το Σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων, που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου για να λυθεί άπαξ δια παντός το πρόβλημα. .

Το λιμάνι Βραχατίου.

Απάντηση:
Όπως έχετε ήδη διαπιστώσει, έχουν ολοκληρωθεί οι εκβαθύνσεις και ο εγκιβωτισμός της περιμέτρου προστασίας του θαλάσσιου χώρου με τους λιμενοβραχίονες. Απαιτούνται 600 έως 700.000 ευρώ χρηματοδότηση, που έχουν ήδη εγκριθεί και περί τα τέλη Οκτωβρίου θα δημοπρατηθούν τα έργα Φωτισμού, της υδροδότησης και της πυρασφάλειας.

Μετά απομένει η ανάπλαση του λιμενικού χώρου από την Παιδική Χαρά μέχρι το ύψος του Αγίου Δημητρίου. Θα απομένει πλέον το Λιμενικό Ταμείο Βραχατίου και ο Πρόεδρος τούτου. Να κηρύξει τη λειτουργία του Αλιευτικού Καταφυγίου, σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό τούτου.

Όλα με τον χρόνο τους και τη σειρά τους.

Η γραμμή του ΟΣΕ και οι σηματοδοτήσεις στην ΠΕΟ του π. Ζαπάντη και στο Ζευγολατιό.

Απάντηση:
Από μέρους του Δήμου έχουν γίνει όλες οι μελέτες και οι διαδικαστικές ενέργειες, Που απαιτούνται και περιμένουμε την έγκριση από προϊστάμενες Υπηρεσίες.

Τέλος κύριε Κόκκινε, έκλεισε τη συνέντευξη ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, σας ενημερώνω σχετικά με την απογραφή πληθυσμού της χώρας που γίνεται στις αρχές κάθε δεκαετίας, όπως είναι φέτος το 2021 Όποτε και αν προγραμματιστεί να γίνει «Απογραφόμαστε όπου είμαστε τη συγκεκριμένη ημέρα . Επομένως την ημέρα της απογραφής θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο να βρίσκεται στο Δήμο μας. Όσο μεγαλύτερος είναι ο πληθυσμός ενός Δήμου, είναι ανάλογες και οι χρηματοδοτήσεις προς τον Δήμο, πράγμα που σημαίνει οικονομική επάρκεια για εκτέλεση περισσότερων δημοτικών έργων… Θα επιθυμούσα κλείνοντας να επισημάνω το γεγονός της άψογης συνεργασίας του Δήμου Βέλου – Βόχας με την Π.Ε. Κορινθίας και τον Αντιπεριφερειάρχη Αναστάσιο Γκιολή αλλά και με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα , που είναι κοντά μας.






Ορίστηκε Γενική Γραμματέας στον Δήμο Βέλου Βόχας
    
    


Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος ανακοίνωσε την απόφασή του για την τοποθέτηση της Διπλ. Πολιτικού Μηχανικού κας. Κων/νας (Νάντια) Δημητρίου στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Βέλου Βόχας.

Η Γενική Γραμματέας, θα προΐσταται όλων των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου και θα συμβάλλει στην απ ο τ ε λ ε σ μ α τ ι κ ό τ ε ρη λειτουργία του με την πλήρη αξιοποίηση του υπάρχοντος υπηρεσιακού μηχανισμού και την αρτιότερη οργάνωσή του. Συγχρόνως θα φροντίζει και θα μεριμνά, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, ώστε να εξασφαλίζεται αποδοτικά και αποτελεσματικά η επίτευξη των στόχων και προγραμμάτων του Δήμου Βέλου Βόχας.

Η κα. Δημητρίου είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός MEng με μεταπτυχιακές σπουδές στην περιβαλλοντική και υδραυλική μηχανική.

Από το 2004 έως και σήμερα, εξασκεί το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και συμμετέχει ενεργά στο κομμάτι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έχει πολύχρονη εμπειρία στην διαχείριση χρηματοδοτικών προγραμμάτων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο καθώς και στη σύνταξη μελετών δημοσίων έργων.

Έχει διατελέσει από το 2007 έως και σήμερα ειδικός συνεργάτης Δημάρχου σε θέματα υποστήριξης τεχνικών υπηρεσιών και προγραμματισμού του Δήμου. Παράλληλα έχει υπάρξει εξωτερικός συνεργάτης (ελεγκτής μηχανικός προγραμμάτων ΕΣΠΑ) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.









ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ





Επιτυχή έκβαση είχε η κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης με τίτλο «Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων του Δήμου Νεμέας» στο αναπτυξιακό πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης

  


Η πρόταση αξιολογήθηκε ως άρτια και ώριμη για την υλοποίησή της και πήρε ένταξη στις 26/7/2021.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 573.806,28€ και περιλαμβάνει την προμήθεια των κάτωθι οχημάτων και υποστηρικτικού εξοπλισμού: ένα(1) ηλεκτρικό σάρωθρο, ένα (1) ηλεκτρικό ανατρεπόμενο όχημα, ένα (1) ηλεκτρικό μικρό pick-up,δυο (2) ηλεκτρικά VAN με εξοπλισμό κινητού συνεργείου, ένα (1) ηλεκτρικό όχημα τύπου SUV,ένα (1) ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο, επτά (7) σταθμοί φόρτισης για τη φόρτιση των υπό προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων.

Η υλοποίηση αυτής της πρότασης είναι μια ευκαιρία ν’ αντικατασταθούν ορισμένα «γερασμένα» οχήματα του Δήμου μας αλλά και να ενισχύσουμε το στόλο μας βελτιώνοντας χρόνιες αδυναμίες ,αφού υπάρχουν εργαζόμενοι σε εξωτερικές εργασίες ,που αναγκάζονται σήμερα να κινούνται με τα ιδιωτικά τους οχήματα.

Παράλληλα τα νέα οχήματα θα μπορούν να κινούνται οικονομικά , με ασφάλεια και κυρίως φιλικά προς το περιβάλλον.

Ο Δήμος Νεμέας μέσα από τις αγκυλώσεις που δημιούργησε η πανδημία και την υποστελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας ,έχει καταφέρει να εντάξει ήδη 2 προτάσεις στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης ,ύψους περίπου 2.500.000€ και αναμένεται η αξιολόγηση και των υπολοίπων προτάσεων ,που έχουν υποβληθεί.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ







ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ





Εργασίες για την αντιμετώπιση της διάβρωσης στον Κορινθιακό Κόλπο

  


Στις εργασίες που εκτελούνται στο πλαίσιο της εργολαβίας για την αποκατάσταση των ζημιών από την θαλάσσια διάβρωση στην περιοχή Μαύρα Λιθάρια, στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, πραγματοποίησε αυτοψία ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής.

Ο προϋπολογισμός του εν λόγω έργου, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αφορά την ακτογραμμή της Κορινθίας από την Κόρινθο μέχρι και τα όρια με την Αχαΐα, ανέρχεται σε 2.800.000 ευρώ.






Δεν υπάρχουν σχόλια