Header Ads

Πρώτη θέση για το 4ο Γυμνάσιο Κορίνθου φ.1750

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΑ

Πρώτη θέση για το 4ο Γυμνάσιο Κορίνθου



Γράφει - Επιμελείται
Εύη Κοκκίνου - Κελλάρη*



στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα «200 χρόνια από το 1821».

Μεγάλη επιτυχία του 4ου Γυμνασίου Κορίνθου, που συνεχίζει να μας εκπλήσσει με την υπέροχη ομαδική δουλειά του τα τελευταία χρόνια.

Φέτος, τα παιδιά με τους καθηγητές τους συμμετείχαν στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα «200 χρόνια από το 1821», με την ταινία μικρού μήκους «Τον σταυρό σας και ρίξτε τους γάντζους» Κωνσταντίνος Κανάρης, επιτυγχάνοντας την 1η θέση!

Το Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Ειδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης των 200 ετών από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα διοργάνωσαν για 3η συνεχή χρονιά πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους (βίντεο) με θέμα: «Διακόσια Χρόνια από το 1821» .

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές/τριες Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου από όλη την Ελλάδα, υπό την επίβλεψη εκπαιδευτικών. Κεντρικό θεματικό πεδίο του διαγωνισμού αποτέλεσε η Επανάσταση του 1821 και οι μαθητές/τριες κλήθηκαν να δημιουργήσουν μια ταινία μικρού μήκους (βίντεο) διάρκειας έως έξι λεπτών, εμπνευσμένοι/ες από μία από τις παρακάτω προσωπικότητες της περιόδου της Ελληνικής Επανάστασης: α) Κωνσταντίνος Κανάρης, β) Ιωάννης Καποδίστριας, γ) Ευανθία Καΐρη, δ) π.Κωνσταντίνος Οικονόμος ο εξ Οικονόμων.

Το 4ο Γυμνάσιο Κορίνθου τίμησε με την επιλογή του τον Κ.Κανάρη, με την ταινία «Τον σταυρό σας και ρίξτε τους γάντζους» , σε σκηνοθεσία Μάριου Γεωργιάδη (Θεολόγου/Διευθυντή), σενάριο Αικατερίνης Αμπατζή (Φιλολόγου), βιντεοσκόπηση / μοντάζ / μουσική επιμέλεια Ρέλλου Χριστίνας (Δασκάλας) και επιμέλεια κοστουμιών Ρέλλου Ζωής (Νηπιαγωγού), ενώ συμμετείχαν ως ηθοποιοί τα παιδιά (με σειρά που καταγράφονται στην ταινία): Αναστάσιος Μοσχάκης, Μιχάλης Μπεκιάρης, Μιχάλης Μπικουβαράκης, Αμαλία Τσολάκη, Άννα Σκούρα-Κιούση, Γιώργος Σκούρτης, Αναστασία Βασιλοπούλου, Γιώργος Μάξιμος Σκλίας, Παναγιώτης Μαρινόπουλος.
  

Όλοι οι συντελεστές της ταινίας, Καθηγητές και παιδιά, βραβεύτηκαν στο πλαίσιο του εορτασμού του Απ. Παύλου στην Κόρινθο «ΙΕ΄ Κορίνθου Παύλεια» , τη διάκριση δε αυτή ενεχείρισε στον Διευθυντή του 4ου Γυμνασίου ο εκπρόσωπος της Ι.Συνόδου-παριστάμενος Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, αφού ο διαγωνισμός ήταν συνδιοργανωμένος από την Ι. Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και το Υπ.Παιδείας.

Η ΦτΚ συγχαίρει όλους τους συντελεστές για τη μεγάλη διάκριση και ιδιαίτερα διότι αποδεικνύουν έμπρακτα τα οφέλη της αγαστής συλλογικής προσπάθειας για μικρούς και μεγάλους!




*Η Εύη Κοκκίνου – Κελλάρη είναι Δικηγόρος
 Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια 
Υπεύθυνη Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (DPO) 
Δ/νση Γραφείου: Απ. Παύλου 40 – Κόρινθος 
Τηλ. 2741084568 & 6944964225



Δεν υπάρχουν σχόλια