Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ φ.1754

Χρίστος Δήμας - Christos Dimas

Από τις πολιτικές και κοινωνικές δραστηριότητες 
Του Υφυπουργού Χρίστου Δήμα
  

Υποδέχτηκα σήμερα στο γραφειο μου τον Δρ. Νικόλαο Μαστρογιαννόπουλο, που είναι ο Επικεφαλής Επιστήμονας Έρευνας & Καινοτομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρόεδρος του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας.

Συζητήσαμε για την στενότερη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου στον χώρο έρευνας και καινοτομίας. Υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης σε κρίσιμους τομείς τα οποία οφείλουμε να αξιοποιήσουμε.

Για αυτό μιλήσαμε για την επικείμενη διακρατική συμφωνία μεταξύ των δυο χωρών που θέλουμε να υπογράψουμε ώστε να διαμορφώσουμε ένα ακόμα πιο ευρύ πλέγμα συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, καθηγητής Athanasios Kyriazis, η κα. Σταυριάνα Κοφτερός, Αντιπρόεδρος Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, ο κ. Θεόδωρος Λουκαϊδης, Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας και ο κ. Μιχάλης Δρίτσας, Δ/ντής του γραφείου μου.

28.07.2021 Σε έναν ερασιτεχνικό αθλητικό σύλλογο μπορεί κανείς να συναντήσει μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες και αγρότες, αθλητές και διοικούντες που υπηρετούν με πάθος έναν σκοπό! Την αγάπη για την πόλη τους, μέσα από την ανάδειξη των ιδεών του αθλητισμού και την μεταλαμπάδευση τους από γενιά σε γενιά.

Χθες, ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου 1928 και ο Αθλητικός Όμιλος Ξυλοκάστρου παρέλαβαν, ύστερα από δωρεά του Ξυλοκαστρίτη επιχειρηματία Γιώργου Γιαννούλη,2 απινιδωτές που θα τοποθετηθούν στις κεντρικές αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης του Ξυλοκάστρου.

Όλοι μας είδαμε τι συνέβη πριν από λίγο καιρό στο Euro με τον Δανό ποδοσφαιριστή Έρικσεν. Ένα απλό ιατρικό μηχάνημα του έσωσε τη ζωή.

Και για να μην πάμε τόσο μακριά, μοιραία περιστατικά συνέβησαν τα προηγούμενα χρό
νια στα κορινθιακά γήπεδα.

Περισσότεροι από 300 αθλητές (Ακαδημίες και αντρικά τμήματα) επανδρώνουν τους δυο συλλόγους.

Η παρουσία των απινιδωτών και στους χώρους άθλησης είναι απαραίτητη για την υγεία των αθλητών αλλά και των θεατών, γονιών και επισκεπτών.

Η #Olympus2004 και πιο συγκεκριμένα ο κ. Γιαννούλης έδειξε στους προπονητές, αθλητές αλλά και στους διοικούντες ακριβώς τον τρόπο λειτουργίας του ιατρικού μηχανήματος, ενώ παράλληλα η εταιρεία στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα εκπαιδεύσει στην χρήση του ιατρικού μηχανήματος στελέχη από κάθε ομάδα!

_ Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας στον κ. Γιώργο Γιαννούλη για την δωρεά ενός απαραίτητου ιατρικού μηχανήματος που μπορεί να σώσει μια ζωή που βρίσκεται σε κίνδυνο, με έναν πολύ απλό και εύχρηστο τρόπο.

Κατά την επίσκεψη μου στο #Ξυλόκαστρο, είχα την χαρά να ξεναγηθώ μαζί με τον Δήμαρχο Βλάσης Τσιώτος στα νεα γραφεία της ομάδας του Ηρακλή και να μάθω για την ιστορικότητα του συλλόγου ο οποίος λειτουργεί αδιάκοπα από το 1928.

Τέλος, είχα την ευκαιρία να συναντήσω και να συζητήσω με τον ποδοσφαιριστή της ομάδας Mike Kafantaris, ο οποίος είναι διεθνής με την εθνική ομάδα beach soccer και προπονητής των Ακαδημιών




Δεν υπάρχουν σχόλια