Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1754

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Υπάρχει συναίνεση Κυβέρνησης – Προεδρίας;

Όταν η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη Βρέθηκε προ του διλλήματος, αν θα κατάφερνε με την ισχύουσα δύναμη αριθμών ψήφων βουλευτών να πιάσει τον πολυπόθητο αριθμό εκλογής Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, αναρωτήθηκα σε ποιούς σχηματισμούς και κομματικές συμμαχίες θα καταφύγει. Στη συνέχεια όταν ανακοίνωσε, ως υποψήφια, την πρώην δικαστικό Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, διαπίστωσα όπως και πολλοί άλλοι ότι είχε συμμαχήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά του Αλ. Τσίπρα. Μ΄ έζωσαν τα φίδια για τη συνέχεια. Κι αυτό από ιδεολογία και εμπειρία περί τα ιδεολογικά, αλλά και περί των σχετικών βιωμάτων των ανθρώπων, κυρίως των αριστεροφρόνων, που έχουν βαθιές τις ρίζες μέσα τους.

Η εκλογή έδωσε αποτέλεσμα και η υποψήφια εισήλθε στο Δημοκρατικό Μέγαρο με την ακολουθία της. Έκτοτε παρακολουθώ με ανησυχία τα επιτεύγματα της «Δημοκκρατίας» και ανησυχώ για το τι θα επακολουθήσει.

Η τελευταία πινελιά, όπως αναφέρει και ο Δήμος Λιακόπουλος στο el.gr, γράφτηκε στη δεξίωση της «Επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας» ¨Ξεφορτώνονται¨ σιγά-σιγά και την Ελληνική Σημαία, μετά τα όσα έχουν προηγηθεί. Όλοι οι ελίτ της ιστορικής μας χώρας έχουν πέσει με τα μούτρα μόνο στο Great Reset – Μεγάλη επανεκκίνηση. Το μαγειρεύουν και θα το σερβίρουν...

Άσχημη εντύπωση προκάλεσαν οι εικόνες της λεγόμενης «Επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας» όπου κατά την συνάντηση πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, έλαμψε δια της απουσίας της η Ελληνική Σημαία, άλλα και η επίσημη σημαία της Προεδρίας με τον θυρεό και τον Σταυρό! Σημειώνεται πως η Ελληνική σημαία και η σημαία της Προεδρίας, υπήρχαν πάντα στο φόντο τέτοιων εκδηλώσεων σε όλες τις αντίστοιχες γιορτές, επί προεδρίας Προκόπη Παυλόπουλου και των προκατόχων του. Τίθεται το ερώτημα, πως νοείται εορτασμός της Ελληνικής Δημοκρατίας, χωρίς την Σημαία με τον Σταυρό; Μήπως να φύγει όπως ζητά ανέκαθεν η Αριστερά;

Δεν ξεχνάμε όμως πως η κα Σακελλαροπούλου έχει δηλώσει πως το δημογραφικό της Ελλάδας θα το «λύσουν» οι παράνομοι μετανάστες, τους οποίους δεν εκφράζει ο Σταυρός! Αφού απαγορεύτηκαν εθνικές παρελάσεις και θρησκευτικές τελετές, με το πρόσχημα της πανδημίας του ιού, μπαίνει και η τελευταία πινελιά για την Μεγάλη Επανεκκίνηση Τα επίχειρα των κομματικών συμμαχιών σε κρίσιμες αναμετρήσεις στη Βουλή έχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα, γι΄ αυτό απαιτείται μεγάλη προσοχή, αν θέλουμε – και όχι να μας το επιβάλλουν – την Ελλάδα που ξέραμε





ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ


Οι υπεύθυνοι για το Κυπριακό πρόβλημα Βρετανοί χέρι χέρι με την Τουρκία στον ΟΗΕ

Οι Μηχανορραφίες της Αγγλίας, ήταν και είναι αυτές που έβαλαν στο παιχνίδι της Κύπρου την ασήμαντη Τουρκία του 10% να είναι συμμέτοχος στην αρχή της Συνθήκης Ζυρίχης και Λονδίνου με τις «πράσινες γραμμές» και σήμερα κατακτητής σχεδόν της μισής Κύπρου με αλλοίωση της αναλογίας του πληθυσμού. Ήταν αυτή που με τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πετούσαν και βομβάρδιζαν τις πόλεις το 1974, προκειμένου να γίνει η απόβαση και κατάκτηση του νησιού.

Και μυαλό δεν έβαλαν οι μισέλληνες αφού. Ξεκάθαρη αναφορά στη βάση λύσης του Κυπριακού «χωρίς ουρές» ζήτησαν όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας από τη Βρετανία, η οποία παρουσίασε προχθές και τρίτο προσχέδιο ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, στο οποίο όμως επαναλαμβανόταν αναφορές που είχε ζητήσει η Τουρκία και αλλοίωναν τις πρόνοιες των ψηφισμάτων, σύμφωνα με το sigmalive.

Αιχμή της αντιπαράθεσης είναι η τέταρτη παράγραφος του προοιμίου, στο τέλος της οποίας η Βρετανία πρόσθεσε στην αναφορά στις «παραμέτρους μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας όπως ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα» συμπεριλαμβανομένης της 4ης παραγράφου του διατακτικού του 716/1991, φράση που αναφέρει ότι οι παράμετροι αυτές είναι αρκετά ευρείς για να καλύπτουν μια σειρά πρακτικές και νομικές ρυθμίσεις. Όλες οι υπόλοιπες χώρες ζήτησαν η παράγραφος να παραμείνει ως είχε στο προηγούμενο ψήφισμα.

Η Βρετανία ενημέρωσε ότι θα στείλει το πρωί νέο προσχέδιο, για να υιοθετηθεί την Πέμπτη.

ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία και Ιρλανδία πρωτοστάτησαν στην υποστήριξη της θέσης για ξεκάθαρη αναφορά. Η Βρετανία τους τελευταίους μήνες – ακόμη και στην άτυπη πενταμερή της Γενεύης – ζητά ευρεία ερμηνεία των ψηφισμάτων, καθώς τα θεωρεί εμπόδιο. Μάλιστα στις πρόσφατες διαβουλεύσεις του Σ.Α. προσπάθησε ανεπιτυχώς να πείσει τις χώρες - μέλη, ότι αυτή η διατύπωσή θα βοηθήσει στη σύγκληση νέα άτυπης συνάντησης το Φθινόπωρο.

Να σημειωθεί ότι στην ίδια παράγραφο είχε προστεθεί η αναφορά στην 4η παράγραφο του διατακτικού του ψηφίσματος 716, τις παραμονές της συνάντησης Γκουτέρες, Αναστασιάδη και Ακιντζί, στο Βερολίνο, με στόχο να διευκολυνθεί ο τότε Τουρκοκύπριος ηγέτης να αποδεχθεί τους όρους αναφοράς και να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες. Τελικά οι όροι αναφοράς εγκαταλείφθηκαν από τον ίδιο το ΓΓ του ΟΗΕ, Τουρκία και Τουρκοκύπριοι μιλούν για δύο κράτη, αλλά η αναφορά στο 716 παρέμεινε και τώρα η Βρετανία ζητά περαιτέρω αλλοίωση των προνοιών των ψηφισμάτων. Το ψήφισμα που θα υιοθετηθεί σήμερα Πέμπτη, θα ανανεώνει τη θητεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για ένα έτος.





Δεν υπάρχουν σχόλια