Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1753


ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Η κορωνοφοβία προκαλεί επικίνδυνη σύγχυση και πανικό…


Ο καθημερινός μιντιακός βομβαρδισμός της Ελληνικής κοινής γνώμης με τα πύρινα άρθρα, δηλώσεις και στατιστικά στοιχεία, προβληματίζουν τους σκεπτόμενους, αλλά και τους αδαείς. Οι πηχυαίοι τίτλοι τύπου «Θρήνος» από τη γιγάντωση της μετάλλαξης «Δ» στην Ινδία με εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα του κορωνοϊού σκορπούν φόβο και ψυχοφθόρο πανικό με έκδηλες διαστάσεις και αποτελέσματα. Λαβών αφορμή μετά από φοβικές ερωτήσεις αναγνωστών της εφημερίδας μας, γιατί είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός θετικών κρουσμάτων στην Κορινθία, διερεύνησα και διαπίστωσα ότι πράγματι είναι πολύ μεγάλος συγκριτικά με τους όμορους Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αναζήτησα τα στατιστικά μιας ημέρας π.χ. της Παρασκευής 16 Ιουλίου 2021 και διάβασα τα στοιχεία κρουσμάτων Αργολίδα 19, Αρκαδία 14, Κορινθία 43, Λακωνία 5 και Μεσσηνία 15. Δηλαδή πράγματι ο Νομός μας είχε σχεδόν το ήμισυ των κρουσμάτων (45,60%) ολόκληρης της περιφέρειας και αυτό με προβλημάτισε.

Συνέχισα τη μελέτη των γεγονότων και τα συμπεράσματα με καθησύχασαν γιατί υπήρχε λόγος και αιτία. Διαπίστωσα ότι τα αποτελέσματα πρώτον ήταν αναλογικά σύμφωνα με τον αριθμό των δοκιμαστικών τεστ. Και πώς να μην είναι όταν όλοι οι φορείς της διοίκησης στην Κορινθία από τους Δήμους και τη Νομαρχία διαγκωνίζονται οι τοπικές Αρχές στη διενέργεια δωρεάν δοκιμαστικών τεστ; Δεύτερον είναι και η εγγύτητα του Νομού μας με τον γειτονικό Νομό Αττικής με τους διάσπαρτους Οικισμούς Παραθεριστών στο Νομό μας. Πώς να μην έχει η Ινδία εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα όταν ο πληθυσμός της χώρας ξεπερνάει το ένα δισεκατομμύριο κατοίκους;

Έβγαλα το τελευταίο συμπέρασμα λοιπόν, ότι αν οι αρμόδιες τοπικές αρχές επιθυμούν να είναι ειλικρινείς με τους διαταραγμένους ψυχικά συμπολίτες μας, να δημοσιεύουν πλήρη στοιχεία που αφορούν την ημερήσια κίνηση κρουσμάτων χωροταξικά στην Πελοπόννησο, στα οποία να συμπεριλαμβάνουν αριθμό δοκιμαστικών τεστ, ανά Νομό και όλα τα υπόλοιπα απαραίτητα στοιχεία, μηδέ τις εισαγωγές στο Νομαρχιακά Νοσοκομεία και από ποία περιοχή προήλθαν οι εισαγόμενοι. Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί νηφαλιότητα και όχι διασπορά τρομακτικών ανακοινώσεων, που προκαλούν ακριβώς το αντίθετο .… Ο « ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ¨»

Δεν υπάρχουν σχόλια