Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ φ.1753

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ


«Δεν υπάρχει “λύση δύο κρατών” στην Κύπρο», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας , σε συνέντευξή του στην αραβική διεθνή εφημερίδα «Asharq Al Aswat». «Υπάρχει πρόταση δημιουργίας δύο κρατών από τη μεριά των Τούρκων, η οποία δεν αποτελεί λύση στο Κυπριακό. Η λύση του Κυπριακού είναι η ενοποίηση της Νήσου. Όλα τα άλλα δεν συνιστούν λύση. Είναι αντίθετα στο Διεθνές Δίκαιο.
Δεν είμαι εγώ, ούτε η Ελλάδα ούτε η Κύπρος, είναι το Διεθνές Δίκαιο και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που αντιτίθενται σε οποιαδήποτε ιδέα μιας “λύσης δύο κρατών”». Επεσήμανε ακόμη πως. «Εάν η ρητορική στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου είναι αντίθετη με το Διεθνές Δίκαιο, είναι αντίθετη με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τότε η συμπεριφορά του Προέδρου Ερντογάν δεν έχει κανένα νόημα». Ο κ. Δένδιας σημείωσε πως η Ελλάδα είναι υπερήφανη για τη συμμετοχή της, αλλά προσθέτει πως «ορισμένες φορές το ΝΑΤΟ τηρεί ίσες αποστάσεις μεταξύ των κρατών μελών. Θα ήθελα το ΝΑΤΟ να μην ξεχνά ότι πέρα από Συμμαχία, δεν είναι απλά και μόνο μια Συμμαχία χωρών, είναι μια Συμμαχία θεμελιωμένη σε συγκεκριμένες αξίες.
Και αυτό υποχρεώνει το ΝΑΤΟ, όταν ένα μέλος του σφάλλει, να το δηλώνει ξεκάθαρα. Δεν το έχει πράξει έως τώρα».

«Την ταυτόσημη θεώρηση Ελλάδας και Γαλλίας στα θέματα ασφαλείας στην Αν. Μεσόγειο» καθώς και «την ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης των δύο χωρών σε όλες τις πτυχές της», διαπίστωσε το κλιμάκιο των Γάλλων βουλευτών και γερουσιαστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα -με αφορμή την αμυντική έκθεση DEFEA- σύμφωνα με τη γαλλική πρεσβεία. Οι διαβουλεύσεις που έγιναν «επιβεβαίωσαν ότι Ελλάδα και Γαλλία μοιράζονται ταυτόσημη θεώρηση των διακυβευμάτων ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο. Η κοινή αυτή θεώρηση οδεύει προς την ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, σε όλες της τις διαστάσεις», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η γαλλική πρεσβεία.

Στη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ αναφέρεται ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» σημειώνοντας ότι η στρατηγική σχέση μεταξύ των δύο χωρών «είναι καλύτερη από οποτεδήποτε άλλοτε». Ο κ. Παναγιωτόπουλος τονίζει ότι «έως το τέλος του καλοκαιριού θα έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους οι ομάδες εργασίας» των δύο χωρών για να προχωρήσουν οι τροποποιήσεις επί της συμφωνίας ενισχύοντας τις υφιστάμενες κοινές υποδομές σε Σούδα, κεντρική Ελλάδα και Αλεξανδρούπολη. Όπως λέει, πιθανότατα θα επεκταθεί και η χρονική διάρκεια της συμφωνίας ενώ δεν υπάρχει επί του παρόντος ζήτημα πρόσθετων περιοχών αλλά οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής , παρέστη σήμερα, Κυριακή 18 Ιουλίου, στο αρχιερατικό μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το 1974. Όπως ανακοινώθηκε, η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε με μέριμνα του Δήμου Αθηναίων, στον καθεδρικό ναό των Αθηνών. Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο βουλευτής Γεώργιος Κουμουτσάκος, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, ο επίσκοπος Ρωγών Φιλόθεος ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, Κυρ. Κενεβέζος, καθώς και εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών ομάδων, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των τοπικών Αρχών.

«Η Frontex , όπως αποκαλύπτεται, είχε αποδείξεις, γνώριζε και συγκάλυψε παράνομες επαναπροωθήσεις αιτούντων άσυλο. Όπως καταγράφεται στις σελίδες του πορίσματος οι ελληνικές αρχές είχαν και έχουν την εντολή να κάνουν pushbacks, πράξεις παράνομες σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο, στις οποίες η Frontex ήταν παρούσα» σημειώνει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Να συζητηθεί στη Βουλή το πόρισμα της Επιτροπής LIBE του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με τις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο από πλευράς των ελληνικών αρχών ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ… Γιατί κόπτεται ο Αλέ., Τσίπρας τόσο πολύ για τους λαθρομετανάστες;

Την «πολιτική ενότητα στη βάση της αυτόνομης πορείας και της προοδευτικής μας ταυτότητας» θέτει ως προϋπόθεση για την ανάκαμψη του ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά διαμηνύοντας ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία ότι «μόνο όλοι μαζί μπορούμε να συνθέσουμε ξανά, με πρωταγωνιστή το Κίνημα Αλλαγής, την προοδευτική πλειοψηφία που έχει ανάγκη η πατρίδα. Αυτή είναι η πυξίδα μας, το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον είναι το βαρόμετρο των αποφάσεών μας. Στο πλαίσιο αυτό η αποκατάσταση των αδικιών που υπέστη το ΠΑΣΟΚ είναι ηθικό και πολιτικό μας χρέος», υπογραμμίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ με άρθρο της στο «Παρόν».

 
Ο Χρίστος Δήμας
, παρά τις πολλές υποχρεώσεις που έχει στο υπουργείο, καταφέρνει τακτικά να βρίσκεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Κορινθίας. Πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε στο Μούλκι όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων Βασιλικού, Μουλκίου, Τραγάνας - Κιάτου και συζήτησαν για ζητήματα που σχετίζονται με την άρδευση της περιοχής. Επίσης επισκέφθηκε το Ζευγολατιό και τον Άσσο και είδε από κοντά τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε κάποια κτήματα από τον καύσωνα. Την παραμονή της εορτής της Αγίας Μαρίνας έδωσε το «παρών» στον Πανηγυρικό Εσπερινό στο Βέλο, ενώ νωρίτερα είχε πάει και στο Βραχάτι.

 
Ο πρωθυπουργός Κυρ.Μητσοτάκη
ς ήταν ήδη ενημερωμένος λεπτομερώς για όλα τα ζητήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου όταν τη Δευτέρα επισκέφθηκε την Μεσσηνία και Αρκαδία, δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας , αναφερόμενος στην επίσκεψη του ΄Ελληνα πρωθυπουργού. Ανακοίνωσε δε εγκαίρως το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού, ο οποίος συνοδευόταν από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό και Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. Ήταν μία επίσκεψη με βαθύ νόημα, ενώ ανάλογα ήταν και τα σημεία επίσκεψης του Πρωθυπουργού…

 
Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος,
πολλές φορές έχει δηλώσει πως ενδιαφέρεται με ισονομία για όλες τις περιοχές της δικαιοδοσίας του. Οι Πρόεδροι των Κοινοτικών και Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου βρίσκουν, όπως μου είπε στενός του συνεργάτης. Ανοιχτή την πόρτα του Γραφείου του και του μεταφέρουν ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο τα προβλήματα αρμοδιότητάς τους. Ο Δήμαρχος έτσι κάνει τις ανάλογες παρεμβάσεις του όπως έπραξε με την περιοχή του πρώην Δήμου Σολυγίας, που διακήρυξε ήδη έργο δαπάνης πάνω από μισό εκατομμύριο για την Οδοποιϊα της περιοχής…

Όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, διαλαλεί τη μεγάλη χρηματοδότηση, που έτυχε ο Δήμος από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, κάπου δέκα εκατομμύρια ευρώ για να αντιμετωπίσει τα δομικά έργα υδροδότησης σειρά χωριών της πεδινής περιοχής του. Με αυτό τον τρόπο έδωσε αναμενόμενη λύση και στο ακανθώδες για τον Δήμο πρόβλημα υδροδότησης του Διμηνιού. Ο Σπυράκος, όπως τον λένε χαϊδευτικά κάποιοι φίλοι του στο διαδίκτυο, πετάει κυριολεκτικά από τη χαρά του. Κι΄ όλα αυτά με υπουργούς της «επάρατης δεξιάς», που ευχαριστεί δεόντως…

Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων έχει καταντήσει βραχνάς για ορισμένους Δήμους στις πόλεις των οποίων υπάρχουν αγέλες σκύλων που κυκλοφορούν ανάμεσα στους πεζούς με αναρίθμητα επεισόδια επιθέσεων. Κάτι παρόμοιο φαίνεται πως θα γινόταν και στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ό,που ο Δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος έχει μεριμνήσει να ενημερώσει μέσω διαδικτύου τους δημότες με ειδική στήλη. Προτείνει την υιοθεσία υιοθεσία ενός ζώου, ως μια πράξη ευθύνης. Ο νέος κηδεμόνας πρέπει να γνωρίζει τι σημαίνει αυτό κι όχι να δρα παρορμητικά. Πρέπει να είναι πράξη ευθύνης και αγάπης και γίνεται μετά από συζήτηση με την υπηρεσία του Δήμου, ώστε το προφίλ του ζώου να ταιριάζει με τις ανάγκες ή τις δυνατότητες του κηδεμόνα κλπ κλπ. Φιλόζωος ο Δήμαρχος!..

Αγαπητοί μου Αναγνώστες, σας εύχομαι Καλό Σαββατοκύριακο και καλή εβδομάδα. Χωρίς να το καταλάβουμε σχεδόν πάει και ο Ιούλιος μήνας, που εδώ που τα λέμε μας τάραξε στα σαραντάρια και στο λίβα που καίει τα σπαρτά. Να έχεις την έννοια της αφόρητης ζέστης κι από πάνω να κυκλοφορείς με μάσκα στο πρόσωπο. Όπως δείχνουν τα πράγματα μας έχουν βάλλει στη γραμμή και γινόμαστε όλο και πιο πειθήνια όντα. Κάτι η φτώχια, από την άλλη τα περιοριστικά μέτρα και η ομοβροντία των «ειδικών» στα τηλεπαράθυρα μας έχουν κάνει να παραμιλάμε στο ξύπνιο μας. Για να δούμε, θα δούμε πού μας πάνε;
«ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 
Ως μια μεγάλη υπόθεση χαρακτήρισε το Κυπριακό ο Τούρκος πρόεδρος,
λέγοντας ότι η «υπόθεση αυτή», όπως χαρακτήρισε το εθνικό μας ζήτημα, «είναι υπόθεση ενός μεγάλου έθνους, της ιστορίας του, της μεγάλης του εθνικής συνείδησης, του μεγάλου αγώνα με το ηρωικό έπος που γράφτηκε το 1974.
Εκείνοι που νόμισαν ότι οι Κύπριοι αδελφοί μας θα ήταν ένα εύκολο δόλωμα ηττήθηκαν από τον επικό αγώνα που έδωσαν οι Τούρκοι στρατιώτες. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να αφανίσουν τους Τουρκοκύπριους στηριζόμενοι στις δυνάμεις στις οποίες βασίζονται, βρήκαν τον σιδερένιο τουρκοκυπριακό λαό απέναντί τους».
Θα περιμένουμε την περάτωση της παράνομης επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας στα κατεχόμενα και εν συνεχεία θα τοποθετηθούμε και ως προς τις ενέργειες και ως προς τα διαβήματα που θα προβεί η Κυπριακή Δημοκρατία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος σχολιάσει τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας , που έκανε παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα, «ήταν αναμενόμενη η επανάληψη των απαράδεκτων τουρκικών θέσεων. Θα αναμένουμε την περάτωση της επίσκεψης και εν συνεχεία θα τοποθετηθούμε και ως προς τις ενέργειες και ως προς τα διαβήματα, τα οποία θα πρέπει να προβεί η Κυπριακή Δημοκρατία».

Έφυγε από τη ζωή ο Μεγάλος Λαϊκός τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος και όλοι οι Πολιτικοί Αρχηγοί Κομμάτων τον αποχαιρέτησαν και εξέφρασαν τα συλλυπητήρια στην οικογένειά τους, ο καθένας με τον τρόπο του. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γράφει στην ιστοσελίδα του: «Ο Τόλης Βοσκόπουλος σφράγισε με τον δικό του αυθεντικό τρόπο τη λαϊκή μας μουσική. Έζησε όπως τραγούδησε, τραγούδησε όπως έζησε και με τον ίδιο τρόπο έφυγε: «ανεπανάληπτος», όπως θα λ ένε για πάντα οι μελωδικοί του στίχοι. Η σκέψη μας, στην οικογένειά του…»

 
« Δεν υπάρχουν ακυρώσεις στη Μύκονο! Υπάρχουν μόνο στη φαντασία όσων διαδίδουν και γράφουν τέτοια πράγματα! Ο κόσμος θέλει ασφάλεια. Οι ακυρώσεις παραμένουν ως είχαν», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Ο κ. Θεοχάρης απάντησε στο πλαίσιο ερώτηση του βουλευτή του Μέρα25, Κρ. Αρσένη- πως η τουριστική κίνηση στο νησί που πλήττεται το κορωνοϊό δεν κινδυνεύει από το τοπικό lockdown, καθώς δεν επιβεβαιώνονται οι ακυρώσεις. Ωστόσο, ο Χάρης Θεοχάρης αναγνώρισε πως η κατάσταση παγκοσμίως είναι δύσκολη λόγω της επέλασης της μετάλλαξης Δ’ γεγονός που επιβεβαιώνεται και στις υπόλοιπες χώρες. Υπήρξε όμως αδυναμία στη μεταφορά ακτοπλοϊκώς των θετικών στον κορωνοϊό.

Δημήτρης Κουτσούμπας : «Η νέα και ο νέος είναι ευάλωτοι, σε κάθε στιγμή της ζωής τους και της διαπαιδαγώγησής τους, στις σάπιες αξίες αυτής της κοινωνίας, στις αντιδραστικές αντιλήψεις για την κοινωνική θέση της γυναίκας, στα πρότυπα για τις σχέσεις των δύο φύλων. Στην “αρένα” και τη σήψη της σύγχρονης εκμεταλλευτικής κοινωνίας φυτρώνουν ο ατομισμός, ο ανταγωνισμός, η υποτίμηση της προσωπικότητας ενός ανθρώπου, ακόμη και της ζωής του» πρόσθεσε και τόνισε καταλήγοντας στη δήλωσή του: «”Αντισώματα” μπορεί να διαμορφώσει ο συλλογικός αγώνας για το γκρέμισμα αυτής της κοινωνίας που έχει στο DNA της τη βία, ειδικά κατά των γυναικών, και τη χειραγώγηση».

 
Η βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου,
στην Ερώτησή της:
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί: Με ποιο τρόπο προγραμματίζετε να αναχαιτίσετε την πληθυσμιακή φθορά της χώρας και να προκαλέσετε κίνητρα για την αύξηση του ετησίου ρυθμού γεννήσεων Ελλήνων πολιτών, με όλες τις ευεργετικές συνέπειες που θα σημάνει κάτι τέτοιο για την οικονομική ανάπτυξη και την προάσπιση των συνόρων μας και Ποιες είναι οι πολιτικές πρωτοβουλίες που σκοπεύετε να λάβετε για την έμπρακτη στήριξη των πολυτέκνων οικογενειών, των οποίων η καθημερινή διαβίωση δυσχεραίνεται κατά την τρέχουσα περίοδο;

 
Υπάρχει ανάγκη για εντατικοποίηση
του αγώνα για την πραγματική ισότητα, για έναν νέο φεμινισμό που θα αντιπαλέψει μαζί με όλη την κοινωνία τα πατριαρχικά πρότυπα και θα διαπαιδαγωγήσει τους νέους και τις νέες μας προς μία άλλη κατεύθυνση, επισημαίνει το ΜέΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη , με αφορμή τη γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο Δεν υπάρχουν «κακές στιγμές» υπάρχει η πατριαρχία που δολοφονεί και υποθάλπει τη σεξουαλική παρενόχληση, την κακοποίηση μέχρι τους βιασμούς και τις γυναικοκτονίες, επισημαίνει το ΜέΡΑ25 με αφορμή τη γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο.

Μετά τη δικαστική απόφαση και την παράδοση της έδρας της πρώην Βουλευτή Μαριλένας Σούκουλη Βιλιάλη , δέχομαι πολλές ερωτήσεις από αναγνώστες, οι οποίοι μου εκφράζουν τη συμπάθειά τους για τη δραστήρια πολιτικό και μου ζητάνε να απαντήσω σε διάφορα ερωτήματα. Μεταξύ των ερωτημάτων με ερωτούν κυρίως για δύο θέματα. Το πρώτο είναι γιατί πήρε τόσο πολύ χρόνο η διαδικασία και πως γίνεται να βρεθούν ψηφοδέλτια χωρίς υπογραφή του υπεύθυνου των εκλογών. Το δεύτερο είναι γύρο από την επώνυμη νομική διεκδίκηση της αλλαγής. Φυσικά τους παραπέμπω στις δηλώσεις της Μαριλένας, ως μόνης αρμοδίας…

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γεώργιος Ψυχογιός: Η Κυβέρνηση έπρεπε να έχει επενδύσει όλους αυτούς τους τελευταίους μήνες στο να πείσει τους πολίτες για την αναγκαιότητα και τα οφέλη του εμβολιασμού αλλά και να έχει φροντίσει από την πλευρά της Πολιτείας να έχουν ελαχιστοποιηθεί οι δημόσιοι χώροι που δημιουργείται συνωστισμός, κυρίως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα Σχολεία, αλλά και στους εργασιακούς χώρους να εξασφαλίζει ότι οι εργοδότες τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Μία σημαντική παράμετρος έπρεπε να είναι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και όχι να μιλάμε για συγχωνεύσεις νοσοκομείων, ώστε ο κόσμος να πειστεί ότι πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια.

Διαβάζω στην ανάρτηση στο facebook του Αντιπεριφερειαρχη Αναστασίου Γκιολή: «Οι Spyros Apostolopoulos, Αναστάσιος Γκιολής και 4 ακόμη βρίσκονται στην τοποθεσία Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης. 17 Ιουλίου στις 10:48 μ.μ.
• Η συνεργασία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου παράγει συνεχώς θετικά αποτελέσματα για τους συμπολίτες μας. Σημαντικές εργασίες συντήρησης των επαρχιακών δρόμων βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι. Μένουν ακόμα πολλά να γίνουν, αφού η απραξία χρόνων μας άφησε πολύ πίσω. Ωστόσο η ανταπόκριση της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας στις λογικές και δίκαιες διεκδικήσεις μας κάνουν αισιόδοξους για το μέλλον…»

Άργησε να ξεκινήσει, αφού παρέλαβε τα βαρίδια του δημοτικού χρέους ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας, Αννίβας Παπακυριάκος , αλλά τώρα που απελευθερώθηκε από την κρατική εποπτεία οικονομικής εξυγίανσης δεν πιάνεται με τίποτα. Πετάει η Δημοτική Ομάδα του Δημάρχου από έργο σε έργο, από πόλη σε πόλη και από χωριό σε χωριό. Κάνοντας έναν πρόχειρο υπολογισμό, μόνο για το Βραχάτι καταμέτρησα 12 σοβαρά έργα που έχουν υλοποιηθεί, ενώ έχουν ήδη εγκριθεί και αναμένεται σε ακόμη 9 η δημοπράτηση και υλοποίηση. Θα ζητήσω από τον Δήμαρχο συνέντευξη προς τούτο. Δήμαρχε, τι λες;

Η Δημοτική Αρχή Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, μας έχει συνηθίσει στην οργάνωση πολύ καλών εκδηλώσεων Πνευματτικού και Πολιτιστικού χαρακτήρα. Διάβασα με άνεση την παρουσίαση στην Πολιτιστική Επιφυλλίδα της Εύης το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Λουτρακίου, που θα διαρκέσει από 31 Ιουλίου μέχρι 13 Αυγούστου 2021, με εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Ελληνική Επανάσταση και στα 60μ χρόνια δράσης της Φιλαρμονικής Λουτρακίου και χάρηκα ιδιαίτερα για την ποιότητα και την ποικιλία του περιεχομένου. Ο Δήμαρχος Γεώργιος Γκιώνης και οι συνεργάτες του, όπως πάντα, κάνουν πολύ καλή δουλειά!...

Αλλά και ο Δήμος Νεμέας δεν πάει πίσω στις εθιμοτυπικές πλέον επί δεκάδες χρόνια πολιτιστικές εκδηλώσεις, που αποτελούν συνέχεια της «Γιορτής του σταφυλιού»..
Ο Δήμαρχος Νεμέας Κωνσταντίνος Φρούσιος σε συνεργασία με άμεσους συνεργάτες του και με φορείς του τόπου, έχει φιλοτεχνήσει το φετινό πρόγραμμα με τίτλο « Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021, που άρχισε την Παρασκευή 16 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 29 Αυγούστου, στην αρχή εποχής του τρύγου. Και το πρόγραμμα του Δήμου Νεμέας είναι ενδιαφέρον και προβλέπεται όπως πάντα να προσελκύσει όχι μόνο τους Νεμεάτες, αλλά και ευρύτερα επισκέπτες από την υπόλοιπη Κορινθία και άλλους Νομούς. Καλό καλοκαίρι, Δήμαρχε...

Ο πρώην Αντιδήμαρχος και σημερινός Δημοτικός Σύμβουλος Κορινθίων με την ΠΝΟΗ δημιουργίας, Γεώργιος Μουρούτσος στο faceobook:
«Τα 19.612 μόρια “άγγιξε” ο Κων/νος Λιακόπουλος στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις. Ο ίδιος κατάγεται εκ πατρός από Μοναστηράκι Γορτυνίας και είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας. Άλλο ένα Γορτυνιοτόπουλο που μας κάνει υπερήφανους για την μεγάλη επιτυχία του. Ο Κωνσταντίνος μίλησε στο DEBATER για τον αγώνα που έδωσε, το γούρι που του έδωσε τύχη και τα όνειρά του για το μέλλον.
Όπως είπε ο ίδιος, πρέπει να διαβάζεις από μικρός για να έχεις τις κατάλληλες βάσεις, να έχεις όραμα, μεθοδικότητα, συστηματικό διάβασμα. Το γούρι που του έδωσε τύχη όπως είπε ήταν μια εικόνα της Παναγίας την οποία είχε μαζί του. Θερμά συγχαρητήρια στον Κωνσταντίνο και σε όλη την οικογένειά του!».
Δικαιολογημένη υπερηφάνεια!..

Δεν υπάρχουν σχόλια