Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ φ.1752

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Η δύναμη ψυχής του 18χρονου Δημήτρη Καρακώστα από τη Ναύπακτο που κατάφερε να ξεπεράσει το προσωπικό δράμα που έζησε με τον χαμό των γονιών του πριν από δύο μήνες από κοροναϊό και κατάφερε παρά τις δυσκολίες να συγκεντρώσει τελικά σχεδόν 18.700 μόρια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, δεν πέρασε απαρατήρητη από τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με το Nafpaktianews.gr, χθες επικοινώνησε μαζί του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας του τα θερμά συγχαρητήρια του για την μεγάλη του επιτυχία και την δύναμη ψυχής που επέδειξε. Υπενθυμίζεται, αναφέρεται στο site, ότι πριν από περίπου δύο μήνες, η Ναύπακτος συγκλονίστηκε από τον αδόκητο χαμό του πρώην αντιδήμαρχου Κώστα Καρακώστα 56 ετών και της Νικολίτσας Μούρτου 51, οι οποίοι έχασαν την μάχη με τον κοροναϊό στο νοσοκομείο του Ρίο. Ο Κώστας Καρακώστας, σύμφωνα με το Npress.gr, ήταν μια σπάνια περίπτωση πολιτικού που πάλευε για τις ιδέες του και η Νικολίτσα Μούρτου μια αγαπημένη καθηγήτρια για όλους τους μαθητές που είχε. Ο θάνατός τους άφησε ένα τεράστιο κενό στην πόλη, ενώ πίσω τους, άφησαν και τα τέσσερα αγόρια τους, με τον έναν, τον Δημήτρη, στην 3η Λυκείου να δίνει Πανελλαδικές, ενώ τα άλλα 3 είναι στα πανεπιστήμια.

 
Την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα
και τα βήματα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ένα μονοπάτι σταθερότητας και ανάπτυξης υπογραμμίζει, μιλώντας στα «ΝΕΑ», ο πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους. Ο Ελληνοαμερικανός Ρέινς Πρίμπους, που βρέθηκε στην Αθήνα για την «25η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με την ελληνική κυβέρνηση» του Economist, χαρακτηρίζει ως εκ διαμέτρου αντίθετους τον έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι όταν χρειάστηκε οι ΗΠΑ έκαναν την επιλογή τους. Ανταγωνιστική, σταθερή ηγεσία στην Ευρώπη, αλλά και ένα παράδειγμα εκ διαμέτρου αντίθετο με τα όσα κάνει ο Ερντογάν στην Τουρκία» αναφέρει χαρακτηριστικά.


Η περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια και οι πολιτικές Διεύρυνσης και Γειτονίας αποτελούν ξεχωριστά δομικά στοιχεία της γεωπολιτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας , στο διεθνές Φόρουμ του Ντουμπρόβνικ. Μιλώντας στο πάνελ της δεύτερης συνεδρίασης του Φόρουμ, με αντικείμενο τα Δυτικά Βαλκάνια, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε πως η περιοχή αυτή είναι ζωτικής σημασίας για την επιρροή και την αξιοπιστία της Ε.Ε.. Βασικός στόχος της ΕΕ είναι να βοηθήσει τα Δυτ. Βαλκάνια να εκπληρώσουν όλες τις προϋποθέσεις πλήρους ένταξης, στηρίζοντας τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές, το κράτος δικαίου, τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, την εναρμόνιση με τις βασικές ευρωπαϊκές αξίες.

 
Απάντηση στις αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ,
Αλέξη Τσίπρα, περί διχαστικών πρακτικών της κυβέρνησης δίνει μέσω σχολίου της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως «χρειάζεται περίσσιο θράσος ο πιο διχαστικός πολιτικός στη μεταπολιτευτική ιστορία να μιλάει για διχασμό. Οι πολίτες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο για διχασμό, θα του θυμίζουμε τα πεπραγμένα του: το δημοψήφισμα του 2015, το «ή εμείς ή αυτοί», το «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», τη χρησιμοποίηση παρακρατικών μηχανισμών για την εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων. Χρειάζεται περίσσιο θράσος ο πιο διχαστικός πολιτικός στη μεταπολιτευτική ιστορία να μιλάει για διχασμό».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στον χαιρετισμό του απόψε στο 30ο Αντιϊμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, στη Μυτιλήνη, υπογράμμισε ότι «σήμερα καλύτερα εξοπλισμένοι με τις αποφάσεις του 21ου Συνεδρίου μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Να γίνει το Κόμμα μας πιο ικανό στη δράση του για την ανασύνταξη του κινήματος, την κοινωνική συμμαχία, για το σοσιαλισμό. Να γίνει το Κόμμα μας, αυτό που πολύ εύστοχα είπαμε και με το σύνθημα του συνεδρίου μας: «Δυνατό ΚΚΕ. Νους – Καρδιά – Οργανωτής της εργατικής – λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό. Καλωσορίζω την αντιπροσωπεία του Κ. Κ. Τουρκίας και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας, που καταφέραμε μέσα από πολλές δυσκολίες να είναι σήμερα μαζί μας…».

 
Πάρα το βαρύ πρόγραμμα
που έχει στο υπουργείο και τις επισκέψεις που πραγματοποιεί συχνά μαζί με τον Πρωθυπουργό σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας καταφέρνει τακτικά να βρίσκεται στην Κορινθία, να είναι σε συνεχή επαφή με τον κόσμο και να παρακολουθεί από κοντά τα ζητήματα, που αφορούν το Νομό μας. Το περασμένο Σαββατοκύριακο συγκεκριμένα ο Χρίστος βρέθηκε στο Χαλκί, στο Βασιλικό, στο Καλαμάκι και στους Αγίους Θεοδώρους, όπου συναντήθηκε με φίλους και δημότες ανταλλάσσοντας ιδέες αι απόψεις τοπικού και γενικού χαρακτήρα…

 
« Η συζήτηση που άνοιξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για κλείσιμο νοσοκομείων, εν μέσω νέας έξαρσης της πανδημίας, μόνο ως υγειονομικό σαμποτάζ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. «Η κυβέρνηση της ΝΔ ποτέ δεν ενίσχυσε ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας.
Αυτό οδήγησε το ΕΣΥ να λειτουργεί μέσα στην πανδημία ως σύστημα της μίας νόσου…Το 2020 καταγράφηκε υπερβολική θνησιμότητα με πάνω από 9.000 απώλειες συμπολιτών μας, εξαιτίας του μονοθεματικού χαρακτήρα του συστήματος…».

 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας 
αποδεικνύεται ημέρα παρ΄ ημέρα κινητικός και διεκδικητικός για τα συμφέροντα των Νομών που διαφεντεύει. Με τις πράξεις του δείχνει ξεκάθαρα πως δεν επαφίεται στην καλή θέληση των υπερκειμένων οργάνων διοίκησης. Δεν φείδεται δε κόπων και αποστάσεων. Με αυτό το σκεπτικό την Παρασκευή μετέβη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ό,που έθεσε θέμα, αρμοδίως, το γεγονός ότι οι πιστώσεις του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027 για έργα υποδομών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου περιορίζεται μόλις στα 28.000.000 ευρώ. Φυσικά ζήτησε τη βελτίωση της χρηματοδότησης από το εν λόγω πρόγραμμα…

 
Όπως δείχνουν τα ίδια τα γεγονότα, ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος,
έχει κατά νου να βελτιώσει το Δήμο μας και να τον φέρει εκεί που πραγματικά το αξίζει. Οι Κινήσεις του δεν περιορίζονται μόνο στην επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας, αλλά πορεύεται με γνώμονα τη γνώση και την οργάνωση της λειτουργικότητας έτσι ώστε ο Δήμος στο σύνολό του να γίνει υπόδειγμα πρωτοβάθμιας Αυτοδιοικητικής παρουσίας στην Ελλάδα. Όλο και κάτι ωραίο και δυνατό μας παρουσιάζει από το … μέλλον, όπως το τριήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Κόρινθο και όχι μόνο….

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος , με την ανάληψη των καθηκόντων του βρήκε σε λειτουργία τον ετήσιο θεσμό « Δημοτικού Κινηματογράφου», ο οποίος διανύει αισίως 15 χρόνια. Όχι μόνο δεν κατάργησε το θεσμό ο Δήμαρχος, αλλά συνέχισε το σχετικό πρόγραμμα, παρά την πανδημία αι τα περιοριστικά μέτρα που τον βρήκαν από την αρχή της θητείας του. Έτσι, λοιπόν, για 15η συνεχή χρονιά και αυτό το καλοκαίρι ο Δημοτικός Κινηματογράφος Δερβενίου, άρχισε την Παρασκευή και θα συνεχίσει με καθημερινές προβολές μέχρι και τέλος Αυγούστου…

Μου τηλεφώνησε αναγνώστης από το Κιάτο και μου είπε:
Αμάν πια, τι τον θέλεις και τον αναφέρεις κάθε εβδομάδα τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο στο Πολιτικό Περισκόπιο; Όχι μόνο τον αναφέρεις, αλλά δεν γράφεις τίποτα το μεμπτό, λες και έχουμε να κάνουμε με κελεπούρι. Ως Δήμαρχος Φενεού μπορεί κάτι να έκανε, αν και εκεί είχαν παράπονα αρκετοί δημότες.
Εμείς, εδώ στο Κιάτο, υποφέραμε επί των ημερών του. Ό,τι ήταν να κάνει το έκανε, καιρός να έλθει κάποιος άλλος με φρέσκες ιδέες… Άποψή σου, του απάντησα…

 
Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού ΠΝΟΗ
δημιουργίας του Δήμου Κορινθίων, Νίκος Σταυρέλης, συνηθίζει να αποστέλλει σε τακτά χρονικά διαστήματα τις θέσεις και απόψεις του επί θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, γενικότερα του Δήμου και να κάνει προτάσεις. Λόγω της προϋπηρεσίας του στα δημοτικά πράγματα του Δήμου, οι προτάσεις του, θα λαμβάνονται υπόψη από τη δημοτική Αρχή… Όλο και κάτι καλό μπορεί να βγει από καλόπιστη κριτική και υποδείξεις…

Αγαπητοί μου Αναγνώστες Συνδρομητές , σήμερα, σε αυτό το εβδομαδιαίο μήνυμά μου, επιθυμώ να απευθυνθώ σε μερικούς από εσάς, που ακούσατε το προηγούμενο μήνυμά μου και σπεύσατε να τακτοποιήσετε την εκκρεμότητα της ετήσιας συνδρομής της εφημερίδας. Σας ευχαριστώ γιατί δείξατε την κατανόησή σας. Σε σχετικές ερωτήσεις έδωσα απαντήσεις. Δεν αυξάνω επί σαράντα χρόνια την ετήσια συνδρομή των 25 ευρώ γιατί κατανοώ τις δύσκολες ώρες που περνάμε όλοι. Προτιμώ αντί να μου πάρουν τα φορολογικά την αύξηση, να την πάρετε εσείς. Επίσης δεν διακόπτω κάθε χρόνο τους οφειλέτες γιατί όποτε διακόπτω, εξοφλούν και ζητάνε επανεγγραφή γιατί τους λείπει η ενημέρωση.
Αυτά και προφυλαχθείτε από τον καύσωνα.. Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 
Την αισιοδοξία του για την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα
τη φετινή χρονιά εξέφρασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης τη Δευτέρα (12/7) ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης ενώ παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα παράταση του προγράμματος «Τουρισμός για όλους. Δεδομένου των συνθηκών η χώρα πάει πάρα πολύ καλά.
Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου στο Ηράκλειο της Κρήτης φτάσαμε στο 83% του 2019. Συνολικά, στα περιφερειακά αεροδρόμια, είμαστε περίπου στο 55% με 60% του 2019 και στο αεροδρόμιο της Αθήνας τις τελευταίες ημέρες έχουμε αγγίξει και το 65% του 2019. Τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά για την ώρα» είπε χαρακτηριστικά στον ANT1.
Απαντώντας σε ερώτηση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» που λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων. «Θα δούμε αν συνεχίζεται η ζήτηση για το πρόγραμμα και θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να δώσουμε νέα παράταση» είπε.
Ο υπουργός Τουρισμού απηύθυνε έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν, ενώ δεν θέλησε να κάνει πρόβλεψη για την φετινή κίνηση στον τουρισμό, καθώς όπως είπε η φετινή χρονιά είναι πολύ δύσκολη. Όπως είπε η Ελλάδα είναι πρώτη σε προτιμήσεις στην Γαλλία και στις ΗΠΑ και τόνισε ότι «η εικόνα της χώρας μας έχει βελτιωθεί γι’ αυτό και είμαστε επιθυμητοί ξανά». «Πρέπει να μείνουμε στην ποιότητα και να κρατήσουμε τα κρούσματα για να έρθει ο κόσμος», υπογράμμισε

Αθεράπευτος και «αδιάβαστος» ο Αλέξης Τσίπρας, για άλλη μία φορά συνέδεσε το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας, που «πούλησε» στους Σκοπιανούς με την κατάπτυστη Συνθήκη των Πρεσπών, με την ακροδεξιά και τους... νεοναζί, μιλώντας στη Θεσσαλονίκη!
Δεν είδε και δεν κατάλαβε ή δεν τον ενδιαφέρουν οι αντιδράσεις εκατομμυρίων Μακεδόνων, που ξεχύ¬ θηκαν στους δρόμους και στις Πρέσπες για να διατρανώσουν την αντίθεση τους στην εγκληματική συμ¬ φωνία που υπέγραφαν ο πρώην πρωθυπουργός και ο Κοτζιάς, και έφτασε στο σημείο να πει χθες στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Σκληρή απάντηση επεφύλασσε στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφορικά με την υπόθεση της 19χρονης στην Ηλιούπολη Η σοκαριστική υπόθεση με την 18χρονη στην Ηλιούπολη, η οποία έζησε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια ενός αστυνομικού, αλλά κάποια χρόνια νωρίτερα και στα χέρια του ίδιου της του πατέρα, έχει πια αποκτήσει και πολιτικές διαστάσεις. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τοποθετήθηκε με αφορμή την υπόθεση της Ηλιούπολης και την κακοποίηση της 19χρονης από έναν αστυνομικό και τον πατέρα της, που είχε σαν συνέπεια τη σύλληψη αμφότερων από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Πήρε κεφάλι ο Ανδρέας Λοβέρδος στη διεκδίκηση της προεδρίας του ΚΙΝΑΛ και από κοντά ο Ν. Ανδρουλάκης. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη μάχη για την προεδρία, ο Ανδρέας Λοβέρδος με ποσοστό 33,8% οδηγεί την κούρσα. Με ποσοστό 32,5 ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ η τωρινή πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, βρίσκεται στην τρίτη θέση με 16.6%.
Ακολουθούν ο Χ. Καστανίδης με 5% και ο Π. Γερουλάνος με 3,8% ενώ 8,3% δεν απάντησαν. Μπορεί ο Νοέμβριος, ο μήνας που πιθανολογείται ότι θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές, να είναι μακριά, αλλά περίπου 3 στους 4 ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ δηλώνουν ότι θα προσέλθουν στις κάλπες…

Επιμένει στο επιχείρημά του ότι τα «χειρόγραφα του Χριστού» υπάρχουν στη Μονή Διονυσίου στο Άγιο Όρος ο Κυριάκος Βελόπουλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τρίτης. «Το γεγονός ότι υπάρχουν δεν το παίρνω πίσω ως ιστορικός. Δεν παίρνω πίσω κάτι που υπάρχει» επέμεινε ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης. Ο Κ. Βελόπουλος, ο οποίος εξελέγη βουλευτής μετά το ποσοστό 4,15%, με το κόμμα Ελληνική Λύση, εξέφρασε την άποψη αυτή στην παρατήρηση δημοσιογράφου της Αυγής, στο πρωινό του ΑΝΤ1, για όσα γράφουν εναντίον του σχετικά με τα «χειρόγραφα του Χριστού». : Εγώ είμαι ιστορικός αρχαιολόγος. Άρα δεν ξέρετε την επιστήμη της βυζαντινολογίας. Σας καλώ να πάμε μαζί στη Μονή Διονυσίου. Να πάμε στα χειρόγραφα ή κώδικες να κάτσουμε να δούμε αν υπάρχουν αυτά που λέω εγώ

 
Αν και τα στελέχη του ΜέΡΑ25
δεν το διατυπώνουν ευθαρσώς, στο πίσω μέρος του μυαλού τους είναι και η προετοιμασία των εκλογών. Θέλουν δηλαδή να βρίσκεται το κόμμα σε εγρήγορση ώστε να αποφευχθεί ο αιφνιδιασμός από μια ενδεχόμενη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Με την αισιοδοξία που του δίνουν τα πολύ θετικά αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, ο Γιάνης Βαρουφάκης βάζει ψηλά τον πήχη των επόμενων εκλογών. Φαίνεται ότι ο στόχος έχει τεθεί στο 5%. Πέρα από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που τον καθιστούν εφικτό, ο στόχος τίθεται αρκετά ψηλά για τα δεδομένα του ΜέΡΑ25, προκειμένου να αντεπεξέλθει το κόμμα στην πίεση από την πόλωση στις δεύτερες εκλογές –όλα δείχνουν ότι πάμε σε διπλές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.

Μετά την απόφαση και την αλλαγή, που επέφερε η Δικαιοσύνη στην παράδοση της θέσης βουλευτή από τη Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη , η ίδια δείχνει το τσάγανό της, τη δύναμη του χαρακτήρα της στην αντιμετώπιση αντίξοων όσο και παράδοξων παιχνιδιών της ζωής. Γιατί εδώ που τα λέμε δεν είναι ένα απλό γεγονός αυτό που συνέβη και δόθηκε απάντηση της Δικαιοσύνης μετά από δύο ολόκληρα χρόνια. Παρόλα αυτά, η Μαριλένα αντιμετωπίζει το θέμα με σκεπτικισμό ασφαλώς, αλλά και με δόση αισιόδοξης καρτερικότητας. Σ΄αυτό συντείνει και το μεγάλο πλήθος φίλων που της συμπαρίστανται…

Σήμερα, γράφει ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γεώργιος Ψυχογιός, στο facebook, καλείται να απαντήσει δημόσια ο αρμόδιος Υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων για το πολύ μεγάλο θέμα της αδιάθετης σταφίδας και της ουσιαστικής στήριξης των παραγωγών. Επειδή η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στην Ερώτηση που καταθέσαμε στις 22/06 με δική μου πρωτοβουλία και τις υπογραφές 26 βουλευτών, ο τομεάρχης και πρ. Υπουργός Στ. Αραχωβίτης, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση για να δοθούν επιτέλους ξεκάθαρες απαντήσεις και λύσεις στους παραγωγούς, που είναι σε απόγνωση…

Αυτός ο γιατρός, αυτός ο «Νομάρχης» δεν παίζεται με τίποτα! Όπως διαπιστώνουν οι κάτοικοι ακόμη και των πιο μικρών χωριών είχαν να δουν στα μέρη τους σπάνιες φορές προκάτοχους Νομάρχες, που να αφογκράζονται με τόσο μεγάλο ενδιαφέρον τα προβλήματά τους και να βρίσκουν λύση σε χρονίζοντα αιτήματα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής , όπως έτρεχε ως γιατρός από ασθενή σε ασθενή πρόθυμα και ακούραστα, το ίδιο εφαρμόζει και από τη θέση του Νομάρχη. προωθόντας επίλυση μικρών, αλλά και μεγάλων προβλημάτων.
Μπράβο γιατρέ μου!

Η Δημοτική Αρχή Νεμέας , κυκλοφόρησε το πρόγραμμα «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021» Με δεκαεννέα εκδηλώσεις που αρχίζουν από αύριο 16 Ιουλίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 29 Αυγούστου. Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Φρούσιος και οι συνεργάτες του φρόντισαν να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα ποικιλία θεμάτων για όλα τα γούστα. Παρά τα προληπτικά μέτρα που ισχύουν αναμένεται να παρακολουθήσουν τις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις πάρα πολλοί Νεμεάτες και επισκέπτες από όλη την Κορινθία και όχι μόνο…. Καλή αρχή και στη συνέχεια καλή επιτυχία…

Περνούσα καθημερινά από τον παραλιακό δρόμο Λαζανά Βραχατίου και χωρίς να το θέλω, μου είπε φίλος από τη Σαμούτανη Βραχατίου, συνέκρινα ένα γκρουπ κάδων απορριμμάτων που είναι δίπλα από το Σούπερ Μάρκετ ΚΡΗΤΙΚΟΣ – ΛΟΥΜΑΝΗ και στο παλαιό Ξενοδοχείο ΣΙΜΗ Λεχαίου. Μέχρι πέρυσι το αποτέλεσμα της σύγκρισης ήταν αποκαρδιωτικό για το Δήμο Βέλου Βόχας. Σπασμένοι κάδοι και γεμάτος σακούλες με σκόρπια απορρίμματα γύο από το σημείο κάδων Λαζανά, πεντακάθαροι κάδοι και άστραφτε ο πέριξ χώρος στο Λέχαιο. Έδινα τότε συγχαρητήρια μόνο στο Δήμο Κορινθίων και ως του θαύματος, σήμερα δίνω και στον Δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο για τη βελτίωση της εικόνας… Δήμαρχε, πές το στο Τμήμα Καθαριότητας…

Ο Καλλικρατικός Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, όπως δείχνει αι η ονομασία του, προέρχεται από τη συγχώνευση των πρώην Δήμων Λουτρακίου Περαχώρας και αυτόν των Αγιών Θεοδώρων. Αυτό σημαίνει πως ο σημερινός Δήμος περιλαμβάνει στα όριά του εκτεταμένες κατοικημένες περιοχές πόλεων, χωριών και παραθεριστικών Οικισμών, πράγμα που σημαίνει επίσης πολλές έννοιες και φροντίδες. Παρόλα ταύτα ο Δήμαρχος Γεώργιος Γκιώνης και οι Υπηρεσίες του Δήμου ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις των δημοτών….

Δεν υπάρχουν σχόλια