Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ φ.1751

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη στον Αναστασιάδη για τους νεκρούς της πυρκαγιάς στην Κύπρο Την απέραντη θλίψη της για τον τραγικό απολογισμό της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Κύπρο, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση στους πληγέντες και στις οικογένειες τους εξέφρασε η πολιτική ηγεσία της χώρας μας.
Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία χθες το πρωί με τον Νίκο Αναστασιάδη, με τον Κύπριο Πρόεδρο να ευχαριστεί την Ελλάδα για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για βοήθεια, με την αποστολή δύο Canadair CL-415, που συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του, εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του για την απώλεια των τεσσάρων ανθρώπινων ζωών και τη θλίψη του για τις καταστροφές, ενώ επισήμανε ότι η Ελλάδα πάντα βρίσκεται και θα βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου. Επανέλαβε, μάλιστα, τη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης να συνδράμει, αν χρειάζεται, κάτι περισσότερο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της φονικής πυρκαγιάς. Την ίδια ώρα, την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση του στον κυπριακό λαό για τις καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν το Σαββατοκύριακο εξέφρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ. «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές οι σκέψεις μας είναι με εκείνους που έχασαν τη ζωή τους και τα σπίτια τους» τόνισε η Κουμουνδούρου, σε σχετική ανακοίνωση της.

Ελληνική Λύση: Ολέθριο λάθος τυχόν αναγνώριση του Κοσόβου ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ πρωτοσέλιδο της «Εστίας» για την ενδεχόμενη αναγνώριση του Κοσόβου από τη χώρα μας σχολίασε με ανακοίνωση της η Ελληνική Λύση. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «τυχόν αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου συνιστά ολέθριο λάθος, το οποίο δεν στρέφεται μόνον κατά της φίλης και συμμάχου Σερβίας, αλλά υποσκάπτει ευθέως τα εθνικά μας συμφέροντα.
Τόσο στην Κύπρο αλλά και στη Θράκη, όπου η Τουρκία επιδιώκει διακαώς «κοσοβοποίηση»».

Προγραμματική Συνδιάσκεψη – Αλέξης Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να νικήσει τη Δεξιά και να κερδίσει το μεσαίο χώρο με αριστερές πολιτικές. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να εργαστούν για τη νίκη έστω και μια ψήφο στις εκλογές, λέγοντας ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι προϋπόθεση για μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας που θα προκύψει από τη κάλπη της απλής αναλογικής. «Αν κάποιος έκανε και κάνει υγειονομικό σαμποτάζ στη χώρα είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης» απάντησε ο κ. Τσίπρας στις αναφορές του πρωθυπουργού

 
Μαζί με τον Πρωθυπουργό
βρίσκεται, συνεχώς τις τελευταίες εβδομάδες, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, κάτι που δείχνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον εμπιστεύεται και τον θεωρεί ως άνθρωπο του στενού περιβάλλοντος του. Συγκεκριμένα ο Χρίστος Δήμας ήταν από τα ελάχιστα μέλη της κυβέρνησης που συνόδευσαν τον Πρωθυπουργό στις διαδοχικές επισκέψεις που πραγματοποίησε τις τελευταίες εβδομάδες στα Ιωάννινα, στην Δράμα και στην Ξάνθη. Ο Χρίστος κάνει σημαντική δουλειά στο Υπουργείο και αυτό αναγνωρίζεται.

Την πρότασή του για επιστροφή του ονόματος του ΠΑΣΟΚ και αντικατάσταση εκείνου του ΚΙΝΑΛ επανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Στην ίδια συνέντευξη είπε πως ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να έχει οριστεί πριν από την 3η Σεπτέμβρη. Υπάρχουν προτάσεις γι’ αυτή την εξέλιξη. Έχω κάνει εγώ πρώτος πρόταση για επαναφορά του ονόματος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αντικατάσταση του Κινήματος Αλλαγής. Έχουν ανησυχήσει ορισμένοι. Πάρα πολύς κόσμος, όμως, το έχει υποδεχθεί αυτό με πάρα πολλή μεγάλη χαρά ενίοτε και με συγκίνηση. Με καλούν άνθρωποι και, σοβαρά το λέω αυτό, κλαίνε. Γιατί υπάρχει μια ιστορία πίσω μας. Βεβαίως, στην πολιτική δεν υπάρχει ψήφος ευγνωμοσύνης, ψήφος προσδοκίας υπάρχει. Τί θα κάνεις είναι το ζήτημα, όχι τί έκανες. Ωστόσο, είναι πάρα πολύ σοβαρό για μας το ζήτημα του ονόματός μας.

 
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος
χαρακτήρισε «ψυχή» του ΣΥΡΙΖΑ το 3% και εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε περισσότερη αυτοκριτική από την ηγεσία του στο Συνέδριο του κόμματος. Περισσότερο σαφής και αιχμηρός ο Νίκος Φίλης καυτηρίασε την ψήφιση της αποζημίωσης στη Fraport και το νόμο της ΝΔ για το Ελληνικό και αναρωτήθηκε τι κρατάει ο ΣΥΡΙΖΑ από τα μνημόνια. Από την πλευρά του ο Πάνος Σκουρλέτης ζήτησε τη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο 2021 για να αποσαφηνιστούν ζητήματα όπως αυτά των συμμαχιών και της πορείας του κόμματος.

 
Το ΜέΡΑ25 του Γιάννη Βακούφικη
θέτει το ερώτημα γιατί μιλά για μεγέθυνση της φοροδιαφυγής και το ίδιο δίνει την απάντηση: «Επειδή η συμφωνία στον ΟΟΣΑ περιέχει και μια δέσμευση των κρατών που την υπέγραψαν:
Με αντάλλαγμα αυτή την, δήθεν φορολόγηση των κερδών κολοσσών όπως η Amazon, κράτη-μέλη που έχουν μονομερώς εισάγει φόρο επί του τζίρου των Amazon και ΣΙΑ (π.χ. Βρετανία, Γαλλία) δεσμεύονται να τον καταργήσουν! Συμφώνησαν δηλαδή να απαλλάξουν τους κολοσσούς από πραγματικούς έμμεσους φόρους (επί του τζίρου) με αντάλλαγμα ανύπαρκτους άμεσους φόρους (επί των κερδών).

 
Τα νέα δεδομένα
που φαίνεται να δημιουργεί στην πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα η μετάλλαξη Δέλτα του νέου κορονοϊού covid19 αποτέλεσαν αντικείμενο τηλεδιάσκεψης, που είχαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας -και οι υπόλοιποι περιφερειάρχες της χώρας- με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η εν λόγω τηλεδιάσκεψη έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 5 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι. Ο κ. Νίκας από ό,τι κυκλοφόρησε ήταν πλήρως ενημερωμένος και έδωσε τις πληροφορίες που χρειαζόταν ο Πρωθυπουργός.

 
Ο Δήμος Κορινθίων
φιλοξένησαν με ιδιαίτερη επιτυχία το τριήμερο 2-4 Ιουλίου το Επιστημονικό Συνέδριο «Αναπτυξιακή Προοπτική με Δημοσιονομικό Έλεγχο στους ΟΤΑ». Την Κυριακή το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου για τον Απολογισμό του Συνεδρίου των Αιρετών και των τεχνοκρατών στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο Κορίνθου. Ο Δήμαρχος Β ασίλης Νανόπουλος ευχαρίστησε θερμά για την τιμή αλλά και για την εμπιστοσύνη των διοργανωτών στο δήμο Κορινθίων. Εξήρε τους συνέδρους για την συμβολή τους στην ενίσχυση της εκπαίδευσης και της γνώσης αλλά και της τοπικής οικονομίας, ενώ πλέων των 600 συνέδρων έδωσαν το παρόν- .

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος, μου είπε στενός του συνεργάτης, έχει κατ΄ επανάληψη επιδείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την υγεία των δημοτών.
Μεπρωτοβουλία του έχει έλθει σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τη διεξαγωγή δωρεάν ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19. Τελευταία περίπτωση ήταν αυτή Παρασκευής0 02 Ιουλίου 2021, στο Ξυλόκαστρο. Ειδικότερα, οι Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ βρέθηκαν στην Πλατεία του Αγ. Βλασίου και διενήργησαν δωρεάν rapid test από 09:30 π.μ έως 13:30μ.μ. με μόνη επίδειξη του ατομικού ΑΜΚΑ. Μπράβο Δήμαρχε, πρώτα η υγεία των πολιτών.!..

Άργησε η Δημοτική Αρχή Σικυωνίων να πάρει μπροστά στο θέμα υλοποίησης προγραμμάτων επίλυσης σοβαρών Δημοτικών προβλημάτων, αλλά τώρα τελευταία έχει φουλάρει για τα καλά τις μηχανές. Με συνεργάτες την ομάδα τεχνοκρατών της υπό τη διεύθυνση του Παν. Νίκα ( Συμπτωματική συνωνυμία με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ) της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σιυωνίων, έχει προχωρήσει στη μελέτη και εξασφάλιση χρηματοδότησης για αιτήματα έργων ύδρευσης, επεκτάσεις δικτύων, διαχείρισης του πόσιμου νερού αι άλλων. Ο Δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος , πήρε το μήνυμα των δημοτών…

 
Είχα μεγάλο χρονικό διάστημα
να παρακολουθήσω καλλιτεχνική παράσταση από τις γυναικείες Χορωδίες της Φάλλιας Παπαγιαννοπούλου και το έκανα την προηγούμενη Παρασκευή το βράδυ. Σε Χορωδιακή εκδήλωση στην ανακαινισθείσα Πλατεία Παναγή Τσαλδάρη της πόλεώς μας, Η καταξιωμένη Διευθύντρια με το Γυναικείο Σύνολο OPUS FEMINA και την Παιδική Χορωδία Κορίνθου, που είναι ενταγμένες στο ΚΕΠΑΠ του Δήμου Κορινθίων, επί μιάμιση ώρα, μάγεψε το κοινό με την άψογη εκτέλεση χορωδιακών τραγουδιών από το Ελληνικό και Διεθνές ρεπερτόριο. Οι Γυναίκες της μεγάλης Χορωδίας, ήταν άψογες στην εκτέλεση, αλλά και τα μικρά κορίτσια συμμετείχαν επίσης με μεγάλη επιτυχία στην όλη παρουσίαση. Εύγε σε όλους τους συντελεστές!...

Αγαπητοί μου Αναγνώστες – Συνδρομητές , αφού σας ευχηθώ να είστε όλοι καλά, θα εκφράσω τα δικά μας παράπονα, απευθυνόμενος αποκλειστικά σε μερικούς από εσάς, που δεν λέτε να σεβαστείτε το έργο μας και την αποστολή μας. Ναι, για να λάβετε εσείς την εφημερίδα στα χέρια σας, έχουμε εργαστεί νυχθημερόν και μέχρι την αποστολή της έχουμε δαπανήσει πολύ χρήμα. Χρήμα, που αποτελεί προϊόν από τις συνδρομές των τίμιων και επιμελών συνδρομητών, αλλά και από την τσέπη μας. Τόσο δύσκολο είναι να έλθετε μία φορά στα γραφεία μας ή να καταθέσετε 25 ευρώ το χρόνο στο λογαριασμό μας για να είστε ήσυχοι με τη συνείδησή σας; Κατά τα άλλα, καλό Σαββατοκύριακο… Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εκλογοδικείου, που ανατρέπει τη σειρά εκλογής της Αναπληρώτριας Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Μαριλένας Σούκουλη Βιλιάλη, μετά από κυοφορία της δίκης δύο ετών, δέχθηκα αρκετά μηνύματα, που εξέφραζαν την απορία τους και ζητούσαν εξηγήσεις ή έλεγαν ένα καλό λόγο για τη Μαριλένα. Η συμπαράσταση πλήρης.. Ξεχώρισα ένα ενδεικκτικό της αγάπης και της προσωπικότητας της κας Σούκουλη: « Βαγγέλης Καρατζάς 29 Ιουνίου Όταν συνάντησα τη Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη προεκλογικά για τα θέματα, που αφορούσαν τα παιδιά με αναπηρίες, δεν μου έδωσε καμία υπόσχεση. Μετεκλογικά έβαλε πλάτη σε πολλά θέματα, που αφορούσαν τα παιδιά μας. Και όχι πάντα δημόσια. Ενώ ήταν η μοναδική γυναίκα βουλευτής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε το «προνόμιο» να δεχθεί τρομοκρατική επίθεση..
΄Εχει δείξει ότι είναι ένας άνθρωπος που παλεύει, που έχει συνηθίσει στις δυσκολίες, που ενδιαφέρεται για ένα κομμάτι, που δυστυχώς δεν έχουμε πολυασχοληθει στο τόπο μας: τις νοητικές αναπηρίες. Άσχετα με την πολιτική τοποθέτηση του καθενός, αυτό φάνηκε. Επίσης προσωπικά, για μας τους πολίτες θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον αστείο να συμφωνείς ή διαφωνείς με μία κομματική γραμμή απόλυτα και να μην κρίνεις τον άλλον με αυτό που έχει κάνει ανάλογα με τις δυνάμεις του…»

 
Τρίτη και φαρμακερή!
Η Ιταλία απέκλεισε με 4-2 στα πέναλτι (1-1 κ.δ., παρ.) την ανώτερη Ισπανία στο Γουέμπλεϊ και έκλεισε θέση για τον τελικό του Εurο. Η «σκουάντρα ατζούρα» θα βρεθεί για 4η φορά (1968, 2000, 2012 οι προηγούμενες) σε τελικό, ευελπιστώντας να κατακτήσει το 2ο τρόπαιο της ιστορίας της, ύστερα από 53 χρόνια. Μοιραίοι για τους «φούριας ρόχας» στη... ρωσική ρουλέτα, οι Ολμο και Μοράτα.

 
Σε έναν μίνι απολογισμό
της διετούς διακυβέρνησης της ΝΔ προχώρησε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη τονίζοντας ότι η χώρα παρά τις εξωγενείς προκλήσεις είναι έτοιμη για ένα άλμα δυναμικής και δίκαιης ανάπτυξης.
Αναφέρθηκε στην ψήφιση των 193 νόμων, τους οποίους χαρακτήρισε «τολμηρές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις» επισημαίνοντας ότι σε αυτή τη διετία η ΝΔ τήρησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στην οικονομία με αιχμή τη μείωση φόρων και εισφορών, στα μέτρα για την οικογένεια και τους αδύναμους, στην υγειονομική διαχείριση της πανδημίας και τα μέτρα στήριξης της οικονομίας καθώς επίσης και στον ψηφιακό μετασχηματισμό….

Την άμεση λήψη μέτρων ζητά το ΚΚΕ για την οικονομική στήριξη των σταφιδοπαραγωγών, οι οποίοι και φέτος είναι μπροστά στον κίνδυνο κατάρρευσης της τιμής του προϊόντος λόγω περιορισμού των εξαγωγών. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ του Δημήτρη Κουτσούμπα αναφέρεται: «Η οικονομική κρίση, που επιταχύνθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, δημιουργεί νέα και οξύνει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών, με αποκορύφωμα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα οι σταφιδοπαραγωγοί σε Αίγιο, Ηλεία και Ζάκυνθο. Πριν ακόμα τρυγήσουν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για πλήρη κατάρρευση των τιμών διάθεσης της παραγωγής τους….

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα του εμβολιασμού εξαπέλυσε στη Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος, χαρακτηρίζοντας «αμφιβόλου ποιότητας τα εμβόλια». Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τάχθηκε εκ νέου κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σχολίασε πως το κόμμα του δεν λογίζεται ως αντιεμβολιαστικό, αλλά ως η φωνή της λογικής.«Το εμβόλιο είναι πρόληψη, το φάρμακο είναι θεραπεία», ανέφερε και επικαλέστηκε την επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής. «Αυξάνονται τα κρούσματα λένε τα κανάλια. Ε, βέβαια, όταν αυξάνεις τα τεστ αυξάνονται και κρούσματα», υποστήριξε και κάλεσε την κυβέρνηση να μην αποσύρει μέτρα στήριξης και επιδόματα σε όσους αρνηθούν να εμβολιαστούν.

«11.700 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση για φέτος. Σε άριστη συνεργασία με τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, προχωρούμε στην κάλυψη βασικών αναγκών των σχολείων σε ανθρώπινο δυναμικό, που ως σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές»», ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου. Όλοι οι διορισμοί, «που είναι οι πρώτοι μετά από δώδεκα χρόνια, θα πραγματοποιηθούν τώρα το καλοκαίρι και είναι υπερδιπλάσιοι από τους 5.250 για τους οποίους είχαμε δεσμευθεί για φέτος», σημείωσε η κ. Κεραμέως. Πέρυσι, πρόσθεσε η κ. Κεραμέως, έγιναν 4.500 μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή μέσω ΑΣΕΠ, «που δεν είχαν πραγματοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν».
Καλό αυτό…

Ο Συμπολίτης μας Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Γεώργιος Ψυχογιός , αποτελεί ένα από τα πολλά υποσχόμενος Πολιτικός της Κορινθίας. Η Ηγεσία του κόμματος τον έχει επιλέξει και θέσει Επικεφαλή της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ) Μεταναστευτικού – Προσφυγικού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συμμετέχει στην αντίστοιχη Επιτροπή Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στην πρόσφατη Συνδιάσκεψη του κόμματος, ως Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για τη Μεταναστευτική Πολιτική , συμμετείχε στο Προεδρείο του στρογγυλού τραπεζιού Κράτος - Δημοκρατία - Θεσμοί στην Πανελλαδική Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Επάνω που είχα διαπιστώσει με τα ίδια μου τα μάτια την πλήρη εγκατάλειψη ενός Επαρχιακού δρόμου, που αφορούσε την πεδινή, αλλά και την ορεινή περιοχή των Δήμων Σικυωνίων και Ξελοκάστρου και ήμουν έτοιμος να επανέλθω σε παλαιότερο δημοσίευμα, με πρόλαβε ο «Νομάρχης μας». Διάβασα στο λογαριασμό facebook: « Ο χρήστης Αναστάσιος Γκιολής βρίσκεται στην τοποθεσία Νεροτριβη Μάννα Μάρκασι Κορινθίας. 8 ώρες. • Ολοκληρώθηκαν τα Έργα Οδοποιίας στον Επαρχιακό δρόμο ΔιμηνιόΣτύλια-Παναρίτι-Μάννα Κορινθίας. Άσφαλτο μετά από 20χρόνια όπως μαρτυρούν οι αγρότες μας!». Αυτά και μπράβο στον Αντιπεριφερειάρχη Τάσο Γκιολή για το ενδιαφέρον του!...

Η Α.Λ.Α. Κορινθίας μετά από πρόταση της που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Αγώνων, θα διοργανώσει το 18ο Ράλλυ Κορίνθου, 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι 2021.
Το 18ο Ράλλυ Κορίνθου θα διεξαχθεί με επίκεντρο την πόλη του Λουτρακίου και το πρόγραμμα του αγώνα περιλαμβάνει δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές. Το καλοκαιρινό Ράλλυ Κορίνθου σχεδιάζεται με 2 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές στην περιοχή των Γερανείων και θα φιλοξενηθεί στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγ.Θεοδώρων. Η διεξαγωγή του 18ου Ράλλυ Κορίνθου είναι προγραμματισμένη για τις 31/7 – 1/8 με το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο να αποτελεί για ακόμα μία φορά το κέντρο του αγώνα, φιλοξενώντας φυσικά και το σέρβις παρκ. Ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος θα πραγματοποιηθούν στις 31/7 στο ΙΚΤΕΟ AUTOVISION, ενώ η εκκίνηση θα δοθεί την επόμενη μέρα το πρωί στις 08:00 πμ, Ουσιαστική υπήρξε και συνεχίζεται η συμβολή του Δημάρχου Γεωργίου Γκιώνη για την Αθλητικκή εκδήλωση στη Λουτρόπολη…

Ο Δήμος Νεμέας ιδρύθηκε με τον Καλλικρατικό νόμο περί τον λεγόμενο εκσυγχρονισμό της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης της χώρας, ως ο έκτος Δήμος από τους έξι της Κορινθίας. Μικρός Δήμος πληθυσμιακά και ημιορεινός σε μικρή έκταση, συγκριτικά με τους άλλους πέντε. Μεγάλος όμως σε Ιστορικό παρελθόν, που θεσπίστηκε χάρη στις προσπάθειες του τότε Δημάρχου Κ. Καλατζή. Έχει όμως ένα μειονέκτημα. Δεν διαθέτει μεγάλο ταμείο από ίδιους οικονομικούς πόρους, κι αυτό σημαίνει την ανάγκη χρηματοδότησης. Γι΄αυτό η Δημοτική Αρχή, υπό τον Δήμαρχο Κώστα Φρούσιο έχει ανάγκη βοήθειας από Πολιτικούς, Νομαρχία και Περιφέρεια…

Φαίνεται, μου είπε παραθεριστής, που διαμένει μόνιμα στο Βραχάτι, ότι ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας, Αννίβας Παπακυριάκος, ότι με τα τελευταία έργα που χρηματοδοτήθηκαν, έλυσε όλα τα προβλήματα της περιοχής του. Διάχυτη, συνέχισε, είναι η διαφοροποίηση της παραλίας στη Νεράτζα, Κοκκώνη και μέχρι το λιμάνι Βραχατίου και της παραλίας Σαμούτανης πέραν του π. 
Ζαπάντη μέχρι τον Κ. Άσσο/ Καθαριότητα στις πρώτες παραλίες, βρωμιές, χαρτιά και ξύλα στη Σαμούτανη, όπου δεν υπάρχει ούτε ένας καθαριστής. Δήμαρχε, για δύο μήνες ζητάνε τη φροντίδα σου…

 
Η Εύη Κοκκίνου – Κελλάρη, Δικηγόρος – Διαμεσολαβήτρια,
που επιμελείται τη στήλη των Πολιτιστικών, όπως σας είχα ενημερώσει, κατά τους τρεις τελευταίους μήνες, ήταν κυρίως – πέραν της εργασίας της – απασχολημένη με τη μελέτη και ολοκλήρωση της διατριβής της σε θεματική Μεταπτυχιακών εξετάσεων.
Ήδη αυτές τις ημέρες περάτωσε τις εργασίες της και θα είναι περισσότερο κοντά μας στη στήλη που επιμελείται. Την καλωσορίζουμε και ευχόμαστε καλά αποτελέσματα στον πνευματικό και επαγγελματικό της στόχο!...

Δεν υπάρχουν σχόλια