Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ φ.1751

Γ.Ψυχογιός 
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κορινθίας:

Επίκαιρη Ερώτηση Ψυχογιού για την επαναλειτουργία της Διώρυγας και την προστασία εργαζομένων και ναυσιπλοΐας
  


Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιός, για τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει το συνεχιζόμενο κλείσιμο της Διώρυγας της Κορίνθου.

Μέχρι σήμερα, και παρά τις παρεμβάσεις μας στη Βουλή και τις επισκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας το προηγούμενο διάστημα στη Διώρυγα, η τελευταία παραμένει ακόμα κλειστή χωρίς χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας. Οι συνέπειες είναι καταστροφικές με την τραγική υστέρηση εσόδων για την Εταιρεία και το Δημόσιο, την συνεχιζόμενη ανασφάλεια των εργαζομένων, την παρεμπόδιση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας αλλά και χιλιάδων ιστιοπλοϊκών και σκαφών αναψυχής που κατέπλεαν στην Κορινθία και όχι μόνο.

Αποκορύφωμα της κυβερνητικής αδιαφορίας ήταν η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Διώρυγα, ο οποίος όχι μόνο δεν ήξερε ότι το Κανάλι είναι κλειστό, αλλά δεν έδωσε και καμία ουσιαστική λύση για την επαναλειτουργία της.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο βουλευτής Κορινθίας ζητά άμεσα απαντήσεις και ενέργειες από τα συναρμόδια Υπουργεία θέτοντας τα παρακάτω κρίσιμα ζητήματα:

Για ποιο λόγο δεν γίνονται οι αναγκαίες ενέργειες για να «ανοίξει» άμεσα η Διώρυγα της Κορίνθου και ποιο είναι τελικά το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας της; Γιατί δεν αξιοποιούνται τα πλωτά μέσα που διαθέτει η Α.Ε.ΔΙ.Κ., καθώς και η εμπειρία του προσωπικού ώστε να προχωρήσει σύντομα και αποτελεσματικά η απομάκρυνση των χωμάτινων όγκων;

Ποια είναι η απώλεια εσόδων για το Δημόσιο το διάστημα που παραμένει κλειστή και ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την απρόσκοπτη μισθοδοσία του προσωπικού της Εταιρείας;




Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:
Επιβεβλημένη η ενίσχυση του ΕΦΚΑ Πελοποννήσου και η απονομή των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων
  

Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η υπηρεσία ΕΦΚΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, φέρνουν με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ της Περιφέρειας Στ. Αραχωβίτης, Γ. Γκιόλας, Γ. Παπαηλιού, Αλ.

Χαρίτσης και Γ. Ψυχογιός, καθώς και η Τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Η υποστελέχωση σε προσωπικό, ο ξεπερασμένος τεχνολογικός εξοπλισμός, τα πεπαλαιωμένα πληροφοριακά συστήματα, η συσσώρευση αιτήσεων συνταξιοδότησης χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα για την απονομή τους, καθώς και η κατάργηση του προγράμματος ανέργων πτυχιούχων το οποίο προσέφερε σημαντικό έργο στην Yπηρεσία και ταυτόχρονα συνέβαλε στη συγκράτηση των νέων επιστημόνων στη χώρα μας, έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες τόσο για τους ασφαλισμένους, όσο και για τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν αρτιότερα τον κόσμο.

Μπροστά στο αλαλούμ, η Κυβέρνηση περί άλλα τυρβάζει! Διαφημίζει τη “σύνταξη με ένα κλικ”, ενώ δεν έχει ψηφιοποιηθεί καν το ιστορικό των ασφαλισμένων, προωθεί την είσοδο ιδιωτών και μάνατζερ στα ασφαλιστικά ταμεία, επαίρεται για την ψηφιακή διαχείριση όλων των υπηρεσιών, την ώρα που στον ΕΦΚΑ οι εργαζόμενοι προσπαθούν να δουλέψουν με Windows 2000!

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και τέσσερις μήνες, ο βουλευτής Κορινθίας, Γ. Ψυχογιός, με Αναφορά του στη Βουλή βάσει επιστολής του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου ζητούσε επιτάχυνση της απονομής των εκκρεμών συντάξεων και επαρκή στελέχωση του ΕΦΚΑ Κορίνθου, ενώ πραγματοποιήθηκε και σχετική επίσκεψη στην Υπηρεσία με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπου τέθηκαν όλα τα παραπάνω ζητήματα




Δεν υπάρχουν σχόλια