Header Ads

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ φ1751

Στηρίξτε – αποζημιώστε τους αγρότες της Κορινθίας

  

Οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Α. Πουλάς, Α. Πάνας και Γ. Αρβανιτίδης κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν σε αγροτικές παραγωγές στην Κορινθία, την Αργολίδα και την Χαλκιδική από τον πρόσφατο καύσωνα που κορυφώθηκε την περασμένη Πέμπτη. Γίνεται αναφορά και σε ζημιές από προηγούμενα ακραία καιρικά φαινόμενα, ζημιές που προκάλεσαν ο ανοιξιάτικος παγετός του Απριλίου σε αμπελοειδή πυρηνόκαρπα–εσπεριδοειδή και οι υψηλές θερμοκρασίες του Μαΐου στα ελαιόδεντρα.

Ζητήσαμε να γίνει έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών, γρήγορη πληρωμή των αποζημιώσεων και ενίσχυση των αγροτών που λόγω ζημιών, φορολογικών – ασφαλιστικών επιβαρύνσεων, υψηλού κόστους παραγωγής και επιπτώσεων πανδημίας δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Ζητήσαμε ενημέρωση για το αν και πότε θα καταβληθεί το 40% της προκαταβολής των αποζημιώσεων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Επιπλέον, επειδή λόγω της κλιματικής αλλαγής όλο και πιο συχνά τα έντονα καιρικά φαινόμενα αυξάνουν τους κινδύνους για την αγροτική παραγωγή και το αγροτικό εισόδημα απαιτείται ο εκσυγχρονισμός και η ενδυνάμωση του συστήματος ασφάλισης της φυτικής παραγωγής και του ζωικού κεφαλαίου. Απαιτούνται βελτιώσεις και ερωτάται ο Υπουργός αν υπάρχει σχέδιο, πότε θα παρουσιαστεί και πότε θα εφαρμοστεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια