Header Ads

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ FACEBOOK φ.1749

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ
facebook

Κυριάκος Κόκκινος
Δικηγόρος - Coach







Ο χρήστης Κυριάκος Κόκκινος είναι με το χρήστη Efhmerida Fonikorinthias.

Αγαπημένα • 8 ώρ. 

• Μεγάλη γιορτή σήμερα, της Πεντηκοστής, γενέθλιας ημέρας του συλλογικού Οργανισμού των εν Χριστώ αδελφών, της Εκκλησίας. Ταυτόχρονα παγκόσμια ημέρα του πατέρα, όπως μου θύμησε ο γιός μου, ιδιότητα με την οποία επεκτείνεται κι επιβεβαιώνεται η ιερή εν κόσμω συλλογικότητα της οικογένειας! Μία ιεροπραξία ατέρμονη, καθώς η μία γενιά διαδέχεται την άλλη, νέοι άνθρωποι κι οικογένειες συνδέονται μεταξύ τους, μεγαλώνοντας την Ενότητα σε μία πολύπλοκη δικτύωση ανθρωπιάς και ζωής, δοκιμάζοντας την αντοχή της Αγάπης κι ιχνηλατώντας τα μονοπάτια της αιωνιότητας!

Πατεράδες του κόσμου, τιμείστε την ιερότητα της δημιουργικής σας δύναμης, αγαπείστε τις συζύγους και μητέρες των τέκνων σας, μοιράστε όμορφα βιώματα στα παιδιά και τις οικογένειές σας, επεκτείνετε τη χαρά κι ευτυχία του μοιράσματος κι αποφύγετε τις δραματικές πτώσεις, που τόσο έντονα βιώνουμε καθημερινά στα δελτία εγκληματικότητας!
  

Ευχαριστώ γιέ μου, ευχαριστώ πατέρα, ευχαριστώ οικογένεια, μεγάλη κι εμπλουτισμένη με όλους τους μοναδικούς συγγενείς, αλλά και τους κατ’ επιλογή φίλους και τους εν πνεύματι αδελφούς, γιατί είστε αυτοί που είστε και ομορφαίνετε τον Κόσμο μας!

38 Εύη Κοκκίνου, τάσος κελλάρης και 36 ακόμη 7 σχόλια πριν 8 ώρες Μου αρέσει! 
Κοινοποίηση Σχόλιο Άλμπουμ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ-Κίνηση Οργανικότητας Α 
Ο Κυριάκος Κόκκινος πρόσθεσε μια νέα φωτογραφία.

Αγαπημένα • 17 Ιουνίου στις 11:31 μ.μ. 

• Φίλε γυμναστή, προπονητή , γονέα, διασώστη, ενεργέ άνθρωπε, δώσε 1’ από το χρόνο σου και διάβασέ το… αξίζει λόγω εποχής… Ισχύει το περιβόητο «του γύρισε η γλώσσα»...;;;; Συχνά σε αθλητικές διοργανώσεις βλέπουμε αθλητές να χάνουν τις αισθήσεις τους και οι δημοσιογράφοι να περιγράφουν πως «λιποθύμησε και του γύρισε η γλώσσα”. Στην συνέχεια βλέπουμε διάφορους παρευρισκόμενους να βάζουν τα χέρια τους μέσα στο στόμα του θύματος προσπαθώντας να επαναφέρουν την γλώσσα στην θέση της.
  

Η γλώσσα ΔΕΝ γυρίζει!

Σε αναίσθητο άτομο όπως και οι υπόλοιποι μύες του σώματος, η γλώσσα χαλαρώνει και λόγω βαρύτητας πέφτει προς τα πίσω, αποφράσσοντας τον αεραγωγό.

Η πρώτη φωτογραφία απεικονίζει την γλώσσα που χαλαρώνει σε αναίσθητο θύμα και η δεύτερη πως απελευθερώνεται ο αεραγωγός όταν εφαρμόζουμε την τεχνική “έκταση της κεφαλής και ανύψωση της κάτω γνάθου”.

Σωστή αντιμετώπιση:

Ο αεραγωγός μπορεί να απελευθερωθεί εκτείνοντας το κεφάλι προς τα πίσω και ανασηκώνοντας το πηγούνι.

Αυτή η ενέργεια τραβά τη γλώσσα προς τα εμπρός και μακριά από τον λάρυγγα, διευκολύνοντας έτσι τη δίοδο του αέρα.

Τοποθετήστε το θύμα ανάσκελα, με την παλάμη του ενός χεριού σας στο μέτωπο του πάσχοντα, εκτείνετε ήπια το κεφάλι προς τα πίσω.

Με τα δάκτυλα του άλλου χεριού, τα οποία έχετε τοποθετήσει στην κάτω γνάθο ανυψώστε το πηγούνι.

Αυτές οι συνδυασμένες ενέργειες θα απελευθερώσουν τον αεραγωγό (έκταση της κεφαλής και ανύψωση της κάτω γνάθου) και θα επιστρέψουν την δίοδο αέρα (αναπνοή).

Δεν χρειάζεται να ανοίξετε το στόμα του θύματος με τα χέρια σας είτε να βάλετε οποιοδήποτε αντικείμενο μέσα στην στοματική κοιλότητα (κλειδιά, κουτάλι, ύφασμα , δάχτυλο κα.).

Κυριάκος Κόκκινος, Δικηγόρος, Πρόεδρος της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων ΒατραχανθρώπωνΚυριάκος Κόκκινος,

Δεν υπάρχουν σχόλια