Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1749


ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Ο αφελληνισμός και εκχυδαϊσμός του Λαού μας...

Στην προσπάθειά μου να αναζητήσω την εβδομαδιαία ύλη της εφημερίδας μας. Χρησιμοποιώ, ως πηγή πληροφόρησης και το διαδίκτυο. Στο Internet υπάρχουν εκατομμύρια ιστοσελίδων. Εκεί σε αυτόν τον απέραντο Επικοινωνιακό χώρο όπως έχω αναφερθεί και άλλη φορά,γίνεται το έλα να δεις Οι ευκολίες ενημέρωσης είναι και αυτές χωρίς κανένα φραγμό. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα πάντα είναι έγκυρα και αληθινά.

Χρειάζεται πολλές γνώσεις, υψηλό δείκτη νοημοσύνης για να αποφύγεις κείμενα, που είναι γραμμένα από χέρια ανθρώπινων όντων, τα οποία παίζουν τη Σύγχρονη Κοινωνική Μηχανική ή Πολιτική Προπαγάνδα στα πέντε δάκτυλα του ενός χεριού. Η παραπληροφόρηση δημιουργεί εύλογες απορίες και επικίνδυνες αποδοχές δεδομένων, όπως η βιοτρομακρατία των ημερών μας.

Κάθε φορά, που μπαίνω στο διαδίκτυο προσπαθώ σκληρά να αντισταθώ στις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις, όπως επιτήδεια κείμενα αθώας δήθεν Εθνικής και πατριωτικής προέλευσης , που σου ενσταλάζουν καινοτόμες και εκσυγχρονιστικές ιδέες. Η δημοσιογραφική μου ιδιότητα με έχει κάνει κοινωνό με το στυγερό έγκλημα, που συντελείται στο Διαδίκτυο εναντίον της Ελληνικής γλώσσας.

Όλα οδηγούν χωρίς να το καταλάβεις στον “εκσυγχρονισμό”, όπως τον έλεγε στο διάβα της καταστροφής και ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κ .Σημίτης. Πολύ γρήγορα αντικατεστάθηκε η γραφομηχανή με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο οποίος προσαρμόστηκε πριν καλά καλά θεσπίσουν κάποιοι φωστήρες του Υπουργείου Παιδείας το μονοτονικό, σχεδόν αμέσως’ Οι μεθοδεύσεις πεμπτοφαλαγγιτών των Επικυρίαρχων επέβαλαν την υποβάθμιση της Ελληνικής γλώσσας. Οι παραδοσιακοί εκδότες των εφημερίδων ή αλλαξοπίστησαν ή εκτοπίσθηκαν, ακόμα και δολοφονήθηκαν από το “Σύστημα” για να πέσουν στα χέρια βολικών συνοδοιπόρων. Σχεδόν όλοι αυτοί, που υπηρετούν σήμερα τα κατεστημένα ΜΜΕ, έχουν οδηγηθεί στην εκούσια προσαρμογή, στο εύκολο χρήμα , στην ανάγκη των τραπεζικών συναλλαγών, στην επαγγελματική επιτυχία αστέρων της τηλεόρασης και στην ενδοτική πολιτική.

Ειδικά οι νέες γενιές των Ελλήνων επηρεασμένες από την καθολική σχεδόν δημόσια υποχώρηση της ταυτότητάς μας, που μεθοδεύεται κυρίως, από τις εκάστοτε «εκλεγμένες» Κυβερνήσεις και από το καθ΄ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, εξαφανίζουν και καταστρέφουν συστηματικά τη γλώσσα μας, τον γραπτό και προφορικό μας λόγο, την ομορφιά του ήχου της, τον πλούτο των συνειρμών της, τα κόμματα, τα πνεύματα, τη γλώσσα των ποιητών μας. Ακόμα και οι απλοί κειμενογράφοι στο Διαδίκτυο, αν δεν είναι μερικοί από αυτούς πράκτορες, παραποιούν τη γλώσσα κατά το δοκούν. Γράφουν με το ατονικό σύστημα, όλα τα γράμματα με κεφαλαία ή με λατινικά ή Αγγλικά στοιχεία ή απαντούν με εικονίδια αντί με λέξεις και ό,τι μπορεί να φανταστεί ο νους σου.

Πολλές φορές, μου έχουν έλθει στο μυαλό, βλέποντας αυτό το χάλι και την αδράνεια της Πολιτείας, τα λόγια του Ποιητή Βασίλη Ρώτα: << Να ξεριζώσουμε… λοιπόν τ’ αμπέλια και τις ελιές για να φυτέψουμε καφέδες και μπανάνες; Κάθε τόπος έχει και τον τρόπο που προκόβει, καλλιεργώντας εκείνο που προσφέρεται στην ζωή του. Γιατί τότε αναπτύσσει τον πλούτο τον δικό του, υλικό και πνευματικό και αποκτά δύναμη και λευτεριά, που μόνον αυτή προκόβει τους λαούς...>>. Και τότε καταλήγω στην άποψη, πως αφελληνίζουν τους Έλληνες στερώντας τους το μεγαλύτερο δώρο του Θεού, την Ελληνική γλώσσα!,, αλλά όχι αυτό μόνο. Λαμβάνουν μέτρα εξαθλίωσης και οικονομικής ανέχειας της Οικογένειας των πολιτών και μας φέρνουν πολυμελείς τριτοκοσμικές λαθροοικογένειες Και εμείς τους το επιτρέπουμε. Είμαστε συνένοχοι!...

Αποτελεί ντροπή και αίσχος η αφωνία του Ιερού Κλήρου, της Ακαδημίας Αθηνών, του λεγόμενου Πνευματικού κόσμου, των Εκπαιδευτικών Συνδικαλιστικών Οργάνων και άλλων φορέων, που δεν αντιδρούν δυναμικά σ΄αυτόν τον χαλασμό, όπως έκαναν στο παρελθόν και επί των ημερών μας, για μία αύξηση στο μισθό τους… 
Ο «Κορίνθιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια