Header Ads

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ φ.1749

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας στην 1η συνάντηση ξενοδόχων ορεινών προορισμών, παρουσία Υφ. Τουρισμού, Υφ. Περιβάλλοντος και ΕΟΤ!
    

Την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας εκπροσώπησε η Πρόεδρος, κα Φιλιππίδου Σοφία, στην 1η συνάντηση εργασίας των Προέδρων Ξενοδοχειακών Ενώσεων-Μελών ΟρεινήςΗπειρωτικής Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, με σκοπό την ενίσχυση και αξιοποίηση της Ηπειρωτικής Ελλάδας. Το παρών έδωσαν η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, Βουλευτές και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης.

Η κα Φιλιππίδου είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τα ζητήματα, που αφορούν τον Τουρισμό στο Ν. Κορινθίας.

Η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, επισήμανε, πως το Υπουργείο Τουρισμού «βλέπει» την Ελλάδα ενιαία και επιδίωξη είναι να αναπτυχθεί ισότιμα όλο το πολυδιάστατο κομμάτι που έχει να προσφέρει. Παράλληλα με τον ήλιο και την θάλασσα πρέπει να δίνεται στον επισκέπτη η δυνατότητα να γνωρίσει όλες της πτυχές της χώρας μας 365 μέρες τον χρόνο. Σημαντικό ρόλο παίζει η συνεργασία των Υπουργείων Τουρισμού και Περιβάλλοντος, οι χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης, για τα μονοπάτια, τα χιονοδρομικά κέντρα και τα καταφύγια. Μέσα στο νέο νομοσχέδιο, υπάρχει νέα διάταξη για την διαχείριση των προορισμών και αυτό θα βοηθήσει στην ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ο οποίος μπορεί να υποστηριχθεί από την γαστρονομία, τον αθλητικό και προπονητικό τουρισμό και βέβαια μέσα από την εκπαίδευση και τα ειδικά επιμορφωτικά σεμινάρια στις ειδικές μορφές τουρισμού.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, ανέφερε ότι τα Υπουργεία Τουρισμού και Περιβάλλοντος αποφάσισαν να ενώσουν δυνάμεις, για να καταγράψουν και να χρηματοδοτήσουν δραστηριότητες αγροτουριστικές, οι οποίες και θα φέρουν τουρίστες, ξένους και έλληνες, στα βουνά και τους ορεινούς προορισμούς και ταυτόχρονα θα δώσουν δυναμική στις τοπικές οικονομίες.

Ο Γ.Γ. του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, τόνισε ότι όλη η δουλειά, που έχει γίνει τους τελευταίους 8 μήνες στον ΕΟΤ, δείχνει πως κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το ελληνικό τουριστικό προϊόν και επισήμανε: «Έχουμε στρατηγική προβολής και προώθησης 3ετίας η οποία βάζει στο επίκεντρο της ένα διαφορετικό αφήγημα για τον ελληνικό τουρισμό. Η Ελλάδα δεν είναι προορισμός ήλιου και θάλασσας, αλλά είναι προορισμός ολιστικός, όλο το χρόνο σε όλες τις περιοχές. Για μας όλη η χώρα είναι εν δυνάμει τουριστικός προορισμός και φυσικά οι ορεινές, οι ηπειρωτικές περιοχές είναι εξαιρετικό κομμάτι και αναπόσπαστο τμήμα του ελληνικού τουρισμού».

Ο Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, είπε πως οι ξενοδόχοι της ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά και οι ξενοδόχοι των Λουτροπόλεων είναι μία ομάδα που αντιμετωπίζει προβλήματα και οι οποίες θέλουν να είναι πρωταγωνίστριες 365 ημέρες..

Τέλος, κατά την 1η συνάντηση εργασίας οι Πρόεδροι συζήτησαν την προβολή των προορισμών και τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες, σε σχέση με την εκπαίδευση και την κατάρτιση, όπως για παράδειγμα αυτήν για οδηγός βουνού, σε σχέση με περιβαλλοντικά ζητήματα, περιπατητικές διαδρομές και ό,τι εναλλακτικό μπορεί να υπάρχει χωρίς γραφειοκρατία και αγκυλώσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια