Header Ads

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΝΕ φ.1747

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΝΕ

Βλαντιμίρ Πούτιν: «Τα ρωσικά εμβόλια δεν έχουν προκαλέσει, ούτε έναν θάνατο»

  


Τέτοιοι περιορισμοί είναι «παράλογοι και πολιτικά υποκινούμενοι» δήλωσε «Τα ρωσικά εμβόλια δεν έχουν προκαλέσει ούτε έναν θάνατο», δηλώνει ο Ρώσος πρόεδρος.

Έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή των εμβολίων κατά του κορονοϊού είναι η Ρωσία, σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος κάλεσε τους ξένους επισκέπτες της χώρας να σηκώσουν μανίκι.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος επέκρινε την πολιτική απαγόρευσης των ρωσικών εμβολίων κατά της COVID-19 σε ορισμένες χώρες, παρά τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά τους, τονίζοντας ότι τέτοιοι περιορισμοί είναι «παράλογοι και πολιτικά υποκινούμενοι».

Αφού ξεκαθάρισε επίσης ότι τα ρωσικά εμβόλια δεν έχουν προκαλέσει ούτε έναν θάνατο παγκοσμίως, υποστήριξε ότι ορισμένες χώρες δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται να προστατεύσουν τους πολίτες τους από την πανδημία.

«Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι το ρωσικό εμβόλιο έχει αναγνωριστεί ως το ασφαλέστερο και πιο αποτελεσματικό. Η αποτελεσματικότητά του είναι πάνω από 96%. Και σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές μας, δεν υπάρχει ούτε ένας θάνατος που να συνδέεται με το εμβόλιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν στην ομιλία του στο το διεθνές οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF).

Σύμφωνα μάλιστα με τον Ρώσο πρόεδρο, μόνο το 10% του πληθυσμού του πλανήτη έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, ενώ εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν ακόμα πρόσβαση σε κανένα εμβόλιο.

Ο Πούτιν κατέστησε πάντως σαφές η Ρωσία δεν πρόκειται να εμβολιάσει τους ξένους πολίτες κατά της COVID-19 δωρεάν.

«Άνθρωποι από διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων επιχειρηματιών, επικεφαλής μεγάλων ευρωπαϊκών και άλλων εταιρειών, έρχονται σκόπιμα στη Ρωσία για να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Ζητώ από την κυβέρνηση να εξετάσει μέχρι το τέλος του μήνα όλες οι πτυχές αυτού του ζητήματος, προκειμένου να δημιουργηθούν για τους αλλοδαπούς πολίτες οι προϋποθέσεις για να εμβολιάζονται στη χώρα μας με κάποιο αντίτιμο, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη τις απαιτήσεις σχετικά με την ασφάλεια και τον υγειονομικό έλεγχο, φυσικά», ξεκαθάρισε.

Υπενθυμίζεται ότι το Sputnik V, το οποίο ήταν το πρώτο επίσημα εγγεγραμμένο εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού στον κόσμο, έχει λάβει έγκριση για χρήση σε 66 χώρες, καλύπτοντας πάνω από 3 δισεκατομμύρια άτομα, με αποτελεσματικότητα άνω του 91,6%.

Το εμβόλιο, ωστόσο, έχει βρει στον δρόμο προς τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου διάφορα εμπόδια, τα οποία η Μόσχα θεωρεί μέρος μιας «πολιτικής διαμάχης», εξαιρετικά ακατάλληλης εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει βάλει στο μικροσκόπιό του το Sputnik V από τις 4 Μαρτίου και εξακολουθεί να μην έχει λάβει κάποια απόφαση. Ορισμένες χώρες της ΕΕ ωστόσο, όπως η Σλοβακία και η Ουγγαρία, έχουν ήδη εγκρίνει το εμβόλιο χωρίς να περιμένουν το «πράσινο φως» του EMA, ενώ η Βαυαρία έχει προετοιμάσει το έδαφός της για πιθανές παραδόσεις όταν το εμβόλιο τελικά εγκριθεί.

Από εκεί και πέρα, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την άποψη ότι ο κόσμος αρχίζει και ανακάμπτει μετά την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

«Παρατηρούνται θετικές τάσεις στην παγκόσμια οικονομία. Παρά το βάθος της οικονομικής ύφεσης πέρυσι, η οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποδείχθηκε η μεγαλύτερη από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει. Η παγκόσμια αύξηση του ΑΕΠ φέτος αναμένεται να είναι ασυνήθιστα υψηλή», τόνισε.

Ο Πούτιν δεν παρέλειψε πάντως να επισημάνει τον αυξανόμενο κίνδυνο μιας… ανισορροπίας, καθώς οι οικονομίες των χωρών ανακάμπτουν από την πανδημία με διαφορετικό ρυθμό.

«Αυξάνεται η ανισορροπία και διευρύνεται το χάσμα στο βιοτικό επίπεδο τόσο με τις απομονωμένες χώρες όσο και μεταξύ τους. Και αυτό προκαλεί σοβαρούς πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς κινδύνους για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου κόσμου με δεσμούς», πρόσθεσε.

πηγή 5ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑNewsroom Κόσμος 04.06.2021






Dr. Damian Wojcik: «Οι ασθενείς μου δεν είναι αρουραίοι για να θυσιάζονται στο παγκόσμιο πείραμα του εμβολιασμού»!

  


Ε.Θ.Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021 Ένας ακόμη γιατρός κατά του παγκόσμιου προγράμματος εμβολιασμού, καθώς μετά τον Γερμανό ιολόγο Alexander Kekulé και ο Dr.

Damian Wojcik αναφέρεται σε «παγκόσμιο πείραμα». Ο Wojcik είναι κλινικός διευθυντής του Northland Environmental Health Clinc στην Νέα Ζηλανδία. Έχει εμπειρία σε όλες τις πτυχές της Γενικής Πρακτικής και της Ολοκληρωμένης Ιατρικής. Σε βίντεο που εξηγεί τη θέση του, ισχυρίζεται πως ως γιατρός είναι υποχρεωμένος να βγει να μιλήσει μπροστά με αποδείξεις ότι το εμβόλιο προκαλεί χιλιάδες θανάτους.

«Κάνω το βήμα να μιλήσω δημόσια μαζί με μια ομάδα ιατρικών συναδέλφων σχετικά με τις βαθιές ανησυχίες μου για την διάθεση εμβολίων Covid-19 σε όλους τους Νέους Ζηλανδούς», αναφέρει ο Dr. Wojcik, σύμφωνα με το infowars.com.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γιατροί βρίσκονται σε δύσκολη θέση, όταν τους ζητείται να προωθήσουν το εμβόλιο παρά την περιορισμένη ανάπτυξή του και ενδείξεις θανατηφόρων παρενεργειών. Μέσα σε πέντε μήνες από τις 14. Δεκέμβρη του 2020 υπήρξαν 4.434 θάνατοι στις ΗΠΑ μετά το εμβόλιο και με αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών», αναφέρει.

Ο Wojcik εξηγεί ότι, σύμφωνα με τον ιπποκρατικό όρκο, οι γιατροί υποχρεούνται να μιλήσουν.

«Νομίζω ότι ως γιατροί δεν μπορούμε να είμαστε πιστοί στον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας και ταυτόχρονα να παραμένουμε σιωπηλοί απέναντι σε μια πειραματική θεραπεία που επιβάλλεται από τον φόβο, την απειλή απώλειας της ζωής, τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, την πιθανή απώλεια ιατρικής, νοσηλευτικής ή πανεπιστημιακής εκπαίδευσης», δηλώνει, μεταξύ άλλων, ο Wojcik σε ένα βίντεο που θα συζητηθεί.

«Ορκίστηκα να τιμώ τον όρκο του Ιπποκράτη.

Πρώτον: Μην βλάπτεις. Δεύτερον: Θεράπευσε αν μπορείς. Και τέλος φροντίδα μέχρι τέλους.

Κάποιοι στη Νέα Ζηλανδία θα έλεγαν ότι αυτή η ζημιά (με τα εμβόλια) είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε για να σταματήσουμε την πανδημία Covid-19 και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Η απάντησή μου σε αυτά είναι:

«Όχι στις ώρες μου και όχι στους ασθενείς μου.

Οι ασθενείς μου δεν είναι εργαστηριακοί αρουραίοι για να θυσιαστούν σε ένα παγκόσμιο εμβολιαστικό πείραμα»», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια