Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1746

Ανάρτηση επετειακού banner για το 1821 στο κτήριο της Π.Ε. Κορινθίας

  

Αναρτήθηκε στο κτήριο της Π.Ε. Κορινθίας, στην Κόρινθο, banner μεγάλων διαστάσεων, αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Το θεματικό του περιεχόμενο είναι ο αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Κορίνθιος οπλαρχηγός Ιωάννης Νοταράς (Γιαννάκης), που προσέφερε τη ζωή του για την ελευθερία της πατρίδας, στα είκοσι δύο του χρόνια.

Φέρει επίσης τη σφραγίδα της Πελοποννησιακής Γερουσίας και αναγράφονται σε αυτό τα σπουδαιότερα γεγονότα, εκείνων των χρόνων, τα οποία διαδραματίστηκαν στην Κορινθία.





Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στον Μυστρά για τα “Παλαιολόγεια 2021”
  

Στις εκδηλώσεις “Παλαιολόγεια 2021”, οι οποίες είναι αφιερωμένες στον τελευταίο αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνο ΙΑ΄ Παλαιολόγο συμμετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χθες Σάββατο 29 Μαΐου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν στην καστροπολιτεία του Μυστρά, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου, τον ίδιο ναό όπου ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος στέφθηκε αυτοκράτορας, στις 6 Ιανουαρίου του 1449, τέσσερα χρόνια πριν την άλωση της Κωνσταντινούπολης





Π. Νίκας, “άμεση η ανάγκη συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών στη διοίκηση των νοσοκομείων”
  

Η αγορά 20 ασθενοφόρων για Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, με συνολικό προϋπολογισμό 1.842.000 ευρώ, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε στις 3 Οκτωβρίου 2019.

“Πρόκειται για αυτονόητη ενέργεια υποστήριξης των Κέντρων Υγείας και οι όποιες ευχαριστίες πρέπει να απευθύνονται στον Ευρωπαίο φορολογούμενο” σημείωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών στη διοίκηση των νοσοκομείων, όπως και στην μεταφορά στις Περιφέρειες της ευθύνης λειτουργίας των δημόσιων δομών παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας (όπως τα αγροτικά ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας), σύμφωνα με την σχετική κυβερνητική υπόσχεση.





Δελτίο Τύπου Αντώνη Λυμπέρη, Περιφερειακού Συμβούλου Π.Ε. Αργολίδας της παράταξης « Νέα Πελοπόννησος».

    


Με ανησυχία παρακολουθούμε την πορεία του Περιφερειακού έργου, που δυστυχώς με τις πολλές ολιγωρίες και υστερήσεις του, επηρεάζει αρνητικά τη ζωή των πολιτών.

Φτάσαμε στον Ιούνιο και λόγω των πολλών παλινωδιών και της άγνοιας της ευθύνης της η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα, σχεδιάζει πύργους στην άμμο, ονειρεύεται διοικητήρια και παλάτια, αλλά δίπλα στις ανάγκες του πολίτη δεν είναι.

Έτσι με το σοβαρό πρόβλημα των κουνουπιών ακόμα δεν ασχολήθηκαν.

Ενώ υπήρχε προς διευκόλυνσή τους και η τεχνογνωσία των επιτυχημένων διαγωνισμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών την περίοδο Τατούλη, αλλά και τα οικονομικά στοιχεία, διότι 10 εκατ. για το πρόγραμμα κουνουποκτονίας ήταν άμεσα διαθέσιμα για να προχωρήσει έγκαιρα ο διαγωνισμός, βλέπουμε μία ανεξήγητη χαλαρότητα και μία διάθεση να μην ασχολούνται με τα σοβαρά θέματα, παρά μόνο με τις εντυπώσεις και την εικονική πραγματικότητα.

Η Αργολίδα, ένας κατ΄εξοχήν παραγωγικός και τουριστικός Νομός κύριοι της Περιφερειακής Αρχής, δεν μπορεί να κινείται μόνο σε λογικές …εγκαινίων έργων των προκατόχων τους ή ανέξοδης δημοσιότητας. Οφείλετε στην κοινωνία και στους πολίτες να γίνετε αποτελεσματικοί, να προστατέψετε τη δημόσια υγεία και να διευκολύνετε την τουριστικά ανάπτυξη και τους εν δυνάμει επισκέπτες μας . Με όσα κάνετε δυστυχώς και κυρίως με όσα ΔΕΝ κάνετε μας οδηγείτε σε περιπέτειες.

Την ευθύνη σας για τα κουνούπια την πάτε χαλαρά και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Μήπως κ. Περιφερειάρχα η καθυστέρηση οφείλεται επειδή και σ’ αυτή την περίπτωση θέλετε να επιλεγεί ανάδοχος της «προτίμησής σας»;

Σας καλώ άμεσα να κάνετε τις ενέργειες που απαιτούνται και η Αργολίδα να προστατευθεί.


  
  

 

  
  

 

  

 

  
 
  














Δεν υπάρχουν σχόλια