Header Ads

ΕΚΘΕΣΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ LOCKDOWNS φ.1742



Έκθεση σοκ! Τα lockdowns έχουν διαλύσει τον κόσμο -Συνέπειες ιστορικών διαστάσεων
  

Αποκαρδιωτικά και τραγικά είναι τα αποτελέσματα των lockdowns, σύμφωνα με έκθεση του American Institute for Economic Research Σε τροχιά πλήρους οικονομικής αποσύνθεσης και εξαθλίωσης ο κόσμος, σύμφωνα με έκθεση του American Institute for Economic Research. Πιο αναλυτικά, τα lockdowns που έχουν πλήξει καίρια τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, έχουν διαλύσει τον αναπτυσσόμενο κόσμο, σημειώνει σε ανάλυσή του το American Institute for Economic Research.

Στις ΗΠΑ, η ανεργία έσπασε κάθε ρεκόρ στα τέλη του 2020 και σημειώθηκε η μεγαλύτερη οικονομική συρρίκνωση στη σύγχρονη ιστορία. Η κοινωνική και πολιτιστική κατάθλιψη συνεχίζει να δοκιμάζει τις κοινωνίες με τα εστιατόρια κλειστά και τις τέχνες σε απόλυτη στασιμότητα. Εάν στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Αμερική η εικόνα είναι δυστοπική, στον αναπτυσσόμενο κόσμο παρατηρείται εικόνα διάλυσης, λόγω έλλειψης υποδομών, σύμφωνα με άρθρο από bankingnews.gr Lockdowns χωρίς στήριξη. Και εάν υπάρχει μία τέτοια εικόνα στις πλούσιες χώρες, τα lockdowns στις φτωχές αφήνουν πίσω τους βαθιές πληγές.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες πιθανότατα δεν έχουν τις ίδιες δομές στήριξης, είτε ιδιωτικές είτε δημόσιες με χώρες όπως οι ΗΠΑ. Δεν μπορούν απλώς να εκτυπώσουν τρισεκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσουν πολιτικές ποσοτικής χαλάρωσης, για να στηρίξουν το χρηματιστήριο ή να στείλουν τσεκ σε πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Επίσης, δεν διαθέτουν ιδιωτικά δίχτυα ασφαλείας που δημιουργούνται από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και τη γενική ευελιξία ενός προηγμένου επιχειρηματικού τομέα. Μπορεί κανείς να φανταστεί μόνο τη ζημία που θα προκαλέσει η οικονομική παράλυση σε τέτοιες κοινότητες, υπογραμμίζει το American Institute for Economic Research.

Τραγικά αποτελέσματα 

Η πρώτη μελέτη για τις επιπτώσεις των αυστηρών περιοριστικών μέτρων στον αναπτυσσόμενο κόσμο είναι γεγονός,την εκπόνησε η Αμερικανική Ένωση για την Πρόοδο των Επιστημών και τα αποτελέσματα είναι αποκαρδιωτικά. Η μελέτη παρέχει τα πρώτα στοιχεία για την έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την οικονομική συρρίκνωση στην Αφρική, την Ασία και τη Νότια Αμερική. Αναφέρει λεπτομερώς πόσο έχει υποχωρήσει το βιοτικό επίπεδο λόγω της μειωμένης πρόσβασης σε βασικές ανάγκες όπως η τροφή, πόσο έχει επηρεάσει τις χώρες αυτές η ανεργία και οι πιθανές μακροπρόθεσμες συνέπειες που θα προκύψουν.

Όπως στις ΗΠΑ υπήρξε μια σημαντική συσχέτιση μεταξύ των οικονομικών σοκ και των μειώσεων στο προσδόκιμο ζωής, μπορούμε να περιμένουμε παρόμοιες ή όχι χειρότερες συνέπειες στις αναπτυσσόμενες χώρες. Οικονομικό σοκ Πρόθεση των συγγραφέων της μελέτης δεν είναι να αποδώσουν εξ ολοκλήρου την εικόνα καταστροφής εν μέρει ή πλήρως στα αυστηρά περιοριστικά μέτρα αλλά είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι η οικονομική ζημιά που έχει προκληθεί σε κοινωνίες σε ολόκληρο τον κόσμο δεν είναι απλώς μια σύντομη παρένθεση. Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει οδηγήσει σε μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες σε εύπορες χώρες όπως οι ΗΠΑ και πιθανώς χειρότερες συνέπειες για όσους ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Η μεθοδολογία για τη μελέτη έκανε χρήση μιας σειράς ερευνών για τα νοικοκυριά που πραγματοποιήθηκαν μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών σε διάφορες αναπτυσσόμενες χώρες.

Οι συγγραφείς εξηγούν:

«Συγκεντρώνουμε στοιχεία από περισσότερους από 30.000 ερωτηθέντες σε 16 αρχικές έρευνες νοικοκυριών από εννέα χώρες στην Αφρική (Μπουρκίνα Φάσο, Γκάνα, Κένυα, Ρουάντα, Σιέρα Λεόνε), Ασία (Μπαγκλαντές, Νεπάλ, Φιλιππίνες) και Λατινική Αμερική (Κολομβία)» 

πηγή πενταποσταγμα Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια