Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1745

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

  
Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος: Φωτίζουμε το δήμο με υψηλής ποιότητας λαμπτήρες, εξοικονομούμε 5 εκ ευρώ σε βάθος 12ετίας. Το έργο θα ανατεθεί με διεθνή διαγωνισμό σε ιδιώτη και θα οδηγήσει σε μείωση δημοτικών τελών «Επιθυμώ να διαβεβαιώσω όλους πως δουλεύουμε αθόρυβα και μεθοδικά για να πετύχουμε όλα όσα χρειάζεται ο δήμος Κορινθίων και οι Κορίνθιοι.»
  

Στο σπουδαίο έργο αλλαγής και αναβάθμισης του δικτύου φωτισμού του δήμου Κορινθίων, ένα δίκτυο 22.000 φωτιστικών σωμάτων που σήμερα στην κυριολεξία παραπαίει και κοστίζει πολύ ακριβά στους δημότες χωρίς να παρέχει τις ανάλογες υπηρεσίες, αναφέρθηκε στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης στα ΜΜΕ ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

«Είναι ένα έργο που το είχαμε υποσχεθεί. Μετά την χθεσινή κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου προχωρούμε στην υλοποίηση του. Αλλάζουμε το δίκτυο φωτισμού, αντικαθιστούμε με 22.000 νέους, υψηλής ποιότητας και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης λαμπτήρες τους υπάρχοντες ,παρέχοντας αναβαθμισμένο φωτισμό στους δημότες , μειώνοντας το κόστος κατανάλωσης και βεβαίως ελαχιστοποιώντας το ενεργειακό μας αποτύπωμα.» Ο Δήμαρχος προκειμένου να καταστεί σαφές και το οικονομικό αντικείμενο παρέθεσε νούμερα. Το υπάρχον δίκτυο για τα επόμενα 12 έτη θα κόστιζε στο δήμο Κορινθίων, σε επίπεδο συντήρησης , φροντίδας και μέριμνας αντικατάστασης λαμπτήρων που έτσι κι αλλιώς η ποιότητά τους είναι κακή εξαιτίας των κανόνων που διέπουν το ελληνικό δημόσιο και επιβάλλουν την αγορά των φθηνότερων, 20 εκ ευρώ και 93 χιλιάδες σύμφωνα με την εκτίμηση της Τ.Υ. Με την ανάθεση σε ιδιώτη, μέσα από την διαδικασία διεθνούς διαγωνισμού, το κόστος αυτό θα αγγίξει τα 15, 3 εκ ευρώ , μια εξοικονόμηση για το δήμο 5 σχεδόν εκατομμυρίων ευρώ.

«Ο Δήμος μόνο να ωφεληθεί έχει από αυτήν την διαδικασία. Έδωσα την διαβεβαίωση και στο δημοτικό συμβούλιο πως δεν θα υπογράψω καμία σύμβαση εάν ο δήμος δεν έχει όφελος τουλάχιστον 20%. Εκείνο που πρέπει όλοι να κατανοήσουν είναι πως ο δήμος δεν θα ξοδέψει ούτε ένα ευρώ τουναντίον έχει να ωφεληθεί και στην ποιότητα φωτισμού και στην ταχεία αντικατάσταση των λαμπτήρων, υποχρέωση του ιδιώτης είναι σε 72 ώρες να έχει γίνει η αντικατάσταση. Οι δημότες θα δουν την ωφέλεια και στα δημοτικά τέλη με την μείωση τους.» Ο Δήμαρχος Κορινθίων για την απόφαση του ΣτΕ για το εργοστάσιο απορριμμάτων «Περιμένουμε να καθαρογράφει η απόφαση – Δουλεύουμε αθόρυβα και μεθοδικά για να πετύχουμε όσα χρειάζεται ο δήμος» Στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που διέρρευσε στην δημοσιότητα την Δευτέρα και μιλά για δικαίωση των κατοίκων αναφορικά με την δημιουργία του εργοστασίου απορριμμάτων του δήμου αναφέρεται ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Ο Δήμαρχος οριοθετεί τις ενέργειες αλλά και τους στόχους στον τομέα των απορριμμάτων, μιλά για τα λάθη που οδήγησαν σε αυτήν την εξέλιξη και συνιστά υπομονή περί των επόμενων βημάτων αφού η απόφαση δεν έχει ακόμα καθαρογραφεί.

«Η απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει σε βάρος του δήμου Κορινθίων τους κατοίκους που προσέφυγαν για το εργοστάσιο κομποστοποίησης. Η αδειοδότηση δεν ήταν αυτή που έπρεπε από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Δεν υπήρχε ΣΜΠΕ, το ΓΠΣ κατέπεσε και είναι απορίας άξιον πως είχε λάβει έγκριση εξ αρχής. Εμείς σαν νέα δημοτική αρχή στηρίξαμε ως οφείλαμε την προσπάθεια του δήμου για την δημιουργία του εργοστασίου. Παρουσιαστήκαμε στο δικαστήριο με τον ίδιο δικηγόρο που η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε επιλέξει μαζί και με έναν ακόμα εξειδικευμένο σε αυτά τα θέματα. Όμως δεν ήταν δυνατόν τα σφάλματα του παρελθόντος να διορθωθούν τώρα και ενώ μπορούσαν να έχουν από την αρχή προβλεφθεί. Η απόφαση καθαρογράφεται, δεν είναι στα χέρια του δήμου συνεπώς δεν μπορώ να σας πω τι ακριβώς ορίζει. Το φρόνιμο, και αυτό κάνω ως Δήμαρχος, είναι να περιμένω να έρθει η απόφαση στα χέρια μου και κατόπιν να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα μας. Όπως είπα και στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου απαντώντας στις επικρίσεις του κ.Πνευματικού, τα μηχανήματα πληρώθηκαν διότι εκείνος είχε κόψει το τιμολόγιο για την πληρωμή τους. Ο κ.Πνευματικός έπρεπε να εξασφαλίσει την ολοκλήρωση του έργου από την αρχή και δεν το έκανε. Η οικοδομική άδεια δεν ήταν αυτή που έπρεπε ενώ απουσίαζε και η ΣΜΠΕ. Εμείς δεν προχωρήσαμε σε νέα άδεια όπως λέει διότι υπήρχε αναστολή εργασιών από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Την μελέτη θα την θεραπεύσουμε όμως δεν γνωρίζω εάν θα μπορούμε εκεί να λειτουργήσουμε το εργοστάσιο. Έχουμε πλάνο και εναλλακτικές λύσεις όμως πρώτα θα πρέπει να δούμε την απόφαση και κατόπιν να προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις.

Σε κάθε περίπτωση ο δήμος Κορινθίων χρειάζεται κομποστοποίηση και σημείο διαλογής εν όψει μάλιστα και της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων από την περιφέρεια Πελοποννήσου. Έχουμε μπροστά μας ένα καινούριο πεδίο και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την μείωση του όγκου των απορριμμάτων, την ανακύκλωση στην πηγή και την ανταποδοτική ανακύκλωση, την ενίσχυση του εξοπλισμού αλλά και την ενημέρωση των πολιτών με μια καμπάνια που σύντομα θα τρέξει.

«Επιθυμώ να διαβεβαιώσω όλους πως δουλεύουμε αθόρυβα και μεθοδικά για να πετύχουμε όλα όσα χρειάζεται ο δήμος Κορινθίων και οι Κορίνθιοι.»






Τρίτη διαβούλευση ΣΒΑΚ δήμου Κορινθίων Το οριστικό Όραμα, οι Προτεραιότητες και οι Στόχοι
  


Ο Δήμος Κορινθίων σας καλεί στην τρίτη διαβούλευση για το υπό εκπόνηση Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Λόγω των συνθηκών η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom την Πέμπτη 27/052021 και ώρα 19.00μμ.

Υπενθυμίζεται ότι οι στρατηγικές βιώσιμης κινητικότητας αφορούν σε μία σύγχρονη αντίληψη για τις μετακινήσεις μέσω της προώθησης του περπατήματος, του ποδηλάτου, της δημόσιας συγκοινωνίας και των συλλογικών μορφών μετακίνησης. Παράλληλα προωθείται η οδική ασφάλεια με την προαγωγή των ήπιων μετακινήσεων και εν γένει η αλλαγή της φιλοσοφίας της μετακίνησης στην πόλη.Σε αυτή την 3η διαβούλευση για το υπό εκπόνηση ΣΒΑΚ Δήμου θα παρουσιαστούν από το Δήμο και τον ανάδοχο το οριστικό Όραμα, οι Προτεραιότητες και οι Στόχοι του ΣΒΑΚ. Επιπλέον θα παρουσιαστεί το οριστικό σενάριο κινητικότητας με τα αντίστοιχα πακέτα μέτρων.

Παρατίθεται το link της διαβούλευσης και ο κωδικός πρόσβασης

https://us02web.zoom.us/j/84342913912? pwd=WXlWeFRYdFN6T0txSUNDMVZnZ2x sdz09 Meeting ID: 843 4291 3912 
Passcode: 123456 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ 
19:00 – 19:30 π.μ. Δοκιμαστική είσοδος συμμετεχόντων 
19:30 – 20:00 π.μ. Χαιρετισμοί 
20:00 – 20:30 π.μ. Όραμα, Προτεραιότητες και Στόχοι του ΣΒΑΚ 
20:30 – 21:00 π.μ. Οριστικό Σενάριο Κινητικότητας & Πακέτα Μέτρων 
21:ΟΟ – 21:30 μ.μ. Απόψεις φορέων και Πολιτών


  
 

 



 




ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΤΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
  

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά των Συλλόγων στην προαγωγή του πολιτιστικού και αθλητικού έργου, ΚΑΛΕΙ τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους που εδρεύουν εντός των ορίων αρμοδιότητάς του κι επιθυμούν να επιχορηγηθούν για το έτος 2021, να καταθέσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1.Αίτηση, στην οποία να αναγράφεται μεταξύ άλλων και το ποσό της επιχορήγησης που αιτείται ο Σύλλογος.
2.Φωτοαντίγραφο Καταστατικού του Συλλόγου, στο οποίο να εμπεριέχονται όλες οι τροποποιήσεις του 
3. Βεβαίωση του Πρωτοδικείου, περί ισχύος του ανωτέρω καταστατικού 
4. Αντίγραφο απόφασης Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.), περί εκλογής μελών Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) 
5. Αντίγραφο απόφασης Δ.Σ, περί συγκρότησής του σε Σώμα 
6. Πρακτικό Γ.Σ. (Απολογισμός συνολικής δραστηριότητας για το έτος 2020, έσοδα- έξοδα αναλυτικά) 
7. Πρακτικό Γ.Σ. (Απολογισμός της επιχορήγησης για το έτος 2020, με θέμα αναλυτική κατανομή εσόδων – εξόδων που καλύφθηκαν από την επιχορήγηση) 
8. Αντίγραφο Βιβλίου Εσόδων – Εξόδων 
9. Αναλυτική έκθεση δραστηριοτήτων του Συλλόγου κατά το έτος 2020 
10. Πρακτικό Γ.Σ. περί έγκρισης προϋπολογισμού 2021 
11. Πρόγραμμα πολιτιστικών ή αθλητικών δραστηριοτήτων – εκδηλώσεων του Συλλόγου, για το έτος 2021, με αντίστοιχη προϋπολογισθείσα δαπάνη, η οποία πρόκειται να καλυφθεί από την επιχορήγηση 
12. Αναλυτική Κατάσταση όλου του εν ενεργεία δυναμικού του Συλλόγου, η οποία θα περιλαμβάνει:
Για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους: ονοματεπώνυμο & ημερομηνία εγγραφής των μελών καθώς και κατάσταση των εκπαιδευτών ανά τμήμα Για τους αθλητικούς Συλλόγους: ονοματεπώνυμο, χρονολογία γέννησης, άθλημα, ημερομηνία έκδοσης δελτίου αθλητικής ιδιότητας ή ημερομηνία εγγραφής στο Σύλλογο για τους μικρότερους αθλητές, όσον αφορά τα μέλη, καθώς και κατάσταση των προπονητών – γυμναστών που δραστηριοποιούνται στον Σύλλογο ανά τμήμα.
13. Πιστοποιητικό εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (μόνο για τους αθλητικούς Συλλόγους) 
14. Αντίγραφα αιτήσεων υποβολής δικαιολογητικών στην εποπτεύουσα αρχή – Αποκεντρωμένη Διοίκηση καθώς και στην Υπηρεσία Επιτρόπου Ν.Κορινθίας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέτουν τις αιτήσεις τους κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου αναφορικά με τον τρόπο παράδοσής τους (τηλ. 2744360128 και 2744360127) το αργότερο μέχρι και την 11η Ιουνίου 2021, ημέρα Παρασκευή.

Υπεύθυνος για την παραλαβή αιτήσεων: κ. Γιάννης Μαυροειδής – Γενικός Γραμματέας Δήμου (τηλ. 2744360126) 
Αρμόδιος υπάλληλος για πληροφορίες: κ. Γ. Ντόντος (τηλ. 2744360135) 

Ο Δήμαρχος 
Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης





ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Αννίβας Παπακυριάκος: Μία από τις σημαντικότερες μέρες σήμερα για το Ζευγολατιό και το Βραχάτι
    

Οι πρώτες δηλώσεις του Δημάρχου μετά την ανακοίνωση της οριστικής ένταξης του αποχετευτικού έργου Μία από τις σημαντικότερες μέρες σήμερα για τον Δήμο μας.

Μία από τις σημαντικότερες μέρες σήμερα για το Ζευγολατιό και το Βραχάτι, για το Δήμο Κορινθίων , το Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, για όλη την ανατολική Κορινθία και για τον κορινθιακό κόλπο.

Ανακοινώθηκε η οριστική ένταξη πράξης ΄΄Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Άσσου-Λεχαίου-Βόχας, αγωγός μεταφοράς και επέκταση υφιστάμενης Ε.Ε.Λ΄΄ με κωδικό ΟΠΣ 5076676 στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΄΄Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2014-2020΄΄.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το ταμείο συνοχής ενώ η χρηματοδότηση ανέρχεται στο ύψος των 61.628.000,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ αποτελώντας το μεγαλύτερο έργο που έχει ενταχθεί ποτέ για την Κορινθία.

Πολύ σύντομα το έργο θα δημοπρατηθεί και θα οδεύσει προς την τελική κατασκευή.

Έργο βασικής υποδομής με τεράστια περιβαλλοντικά και οικολογικά οφέλη που θα διαφοροποιήσει την οικονομία και την ανάπτυξη του Δήμου μας αλλά και όλης της Κορινθίας.

Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό κ. Νίκο Ταγαρά, τους Δημάρχους κ.κ. Βασίλη Νανόπουλο, Γιώργο Γκιώνη και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες των Δήμων μας και του Υπουργείου που μετά από δύο χρόνια άψογης συνεργασίας και σκληρής δουλειάς καταφέραμε κάτι τόσο όμορφο για τον τόπο μας.


  
 





ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

  


Επιστολή που εστάλη για θέματα της κορινθιακής σταφίδας προς τον Υπουργό Γεωργίας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 


Νεμέα : 25-5-2021 
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Tη Δευτέρα 24/5/2021 στο Δημαρχείο Νεμέας ,ο Δήμαρχος, Κων/νος Φρούσιος,ο Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού ,Μάζος Ηλίας και ο Πρόεδρος του Γεωργικού Συνεταιρισμού, Κωστάκης Κων/νος σύνταξαν επιστολή προς τον Υπουργό Γεωργίας και με πολλαπλούς αποδέκτες αναφέροντας τα προβλήματα που ταλανίζουν λόγω της πανδημίας τον αγροτικό τομέα ,εστιάζοντας κυρίως στη διαχείριση των αποθεμάτων της κορινθιακής σταφίδας.

Δείτε παρακάτω την επιστολή :

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
Νεμέα : 24/5/2021 
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 
Αριθμ.Πρωτ.: - 2597 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 
Ταχ.Δ/νση : Λ. Παπακωνσταντίνου 39Β 
Τ.Κ: 205 00 ΝΕΜΕΑ 
Πληροφορίες: ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ 
Τηλ: 2746360118 - 117 FAX: 2746360134 

Π ρ ο ς ΣΠΗΛΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΑΑΤ 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 
1.ΔΗΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 
2.ΤΑΓΑΡΑΣ ΝΙΚ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 
3.ΣΟΥΚΟΥΛΗ-ΒΙΛΙΑΛΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
4.ΨΥΧΟΓΙΟΣ Γ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
5.ΝΙΚΑΣ Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛ/ΣΟΥ 

ΘΕΜΑ: «Ενίσχυση κορινθιακής σταφίδας.» 

Μετά την πολύχρονη κρίση που πέρασε η αγροτική και κατ’ επέκταση η ελληνική οικονομία ,για άλλη μια φορά πλήττεται σφοδρά η καλλιέργεια και η εμπορική διαχείριση της κορινθιακής σταφίδας.

Η κορινθιακή σταφίδα είναι ένα προϊόν που απευθύνεται εξ ολοκλήρου σε παγκόσμιες αγορές και δυστυχώς για 2η συνεχόμενη χρονιά κάτω από το βάρος της πανδημίας δημιουργήθηκαν μεγάλα αποθέματα προϊόντος που σε συνάρτηση με τον επικείμενο τρυγητό του 2021 θα έχουν σαν αποτέλεσμα την κατάρρευση της τιμής απορρόφησης και χιλιάδες καλλιεργητές θα αντιμετωπίσουν ακόμη πιο έντονα τα βιοποριστικά προβλήματα των αγροτικών οικογενειών τους που ήδη βρίσκονται σ’ απόγνωση.

Όλοι γνωρίζουμε πως ακόμη και με το άνοιγμα της παγκόσμιας αγοράς θα περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να επανέλθει στους προ covid ρυθμούς.

Επίσης πρέπει ν’ αναφέρουμε πως μέχρι και το 2008 λειτουργούσε η απόσταξη της σταφίδας για φαρμακευτικούς σκοπούς αλλά και για την δημιουργία – ενίσχυση και άλλων δυναμικών προϊόντων.

Για πολλά χρόνια η κορινθιακή σταφίδα δεν έχριζε περαιτέρω μέτρων ενίσχυσης αφού σαν ένα πολυδύναμο προϊόν έβρισκε μόνη της το δρόμο της στην παγκόσμια αγορά.

Όλο λοιπόν αυτό το αποθεματικό που δημιουργήθηκε είναι πασιφανές αποτέλεσμα των συνεπειών της πανδημίας από το ‘’πάγωμα’’ των αγορών και των δρόμων διάθεσης του προϊόντος.

Είναι λοιπόν επιβεβλημένη ανάγκη το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ν΄ αναζητήσει αποτελεσματικούς τρόπους απόσυρσης των πλεονασμάτων.

Ήδη η ηγεσία του Υπουργείου και το 2020 αλλά και το 2021 βρήκαν τρόπους και αντιμετώπισαν με μεγάλη επάρκεια το ίδιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα οινοποιήσιμα σταφύλια.

Είμαστε σίγουροι πως για άλλη μια φορά το θεσμικό κράτος θα ρίξει το βάρος του στην ελάφρυνση των δυσβάσταχτων προβλημάτων των πολλών και θα βρει αποτελεσματικούς τρόπους να τ’ αντιμετωπίσει .

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ Θ. ΦΡΟΥΣΙΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α.Ο.Σ.Ν.
ΜΑΖΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ 
ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ


  
 






ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


ΝΕΡΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΧΡΗΣΗ
  

-Ξεκίνησαν οι ποινικές και πειθαρχικές διώξεις από την Εισαγγελία Πλημ. Κορίνθου και την Αποκ. Διοίκηση Πελοποννήσπου, για να αποδοθούν οι μεγάλες ποινικές ευθύνες κατά του επικεφαλής της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων Σ.Σ. για το επικίνδυνο και ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση νερό που διοχετεύει η ΔΕΥΑΣ στους Δημότες της Κοινότητας Διμηνιού Κορινθίας και όχι μόνο. Το νερό αυτό είναι κατάλληλο ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ.

-Όπως γνωρίζουμε, κάτοικοι της Κοινότητας Διμηνιού Κορινθίας, με την από 10-11-2020 αναφορά-αίτησή τους, προς την Διεύθυνση Υγείας και Μέριμνας Π.Ε. Κορινθίας, Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής, κατήγγειλαν τα σοβαρά προβλήματα με την ποιότητα του πόσιμου νερού και ζήτησαν την ενέργεια δειγματοληψιών προς διαπίστωση αν το νερό που καταναλώνουν είναι για ανθρώπινη χρήση και κατάλληλο για πόση.

-Η αρμόδια Υπηρεσία ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους και υπάλληλοι της Υπηρεσίας πραγματοποίησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους στις 23-11-2010 και 4-12-2020 από σημεία του δικτύου ύδρευση της Κοινότητας Διμηνιού Κορινθίας.

-Από τους εργαστηριακούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι το νερό είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΙΝΗ ΧΡΗΣΗ από μικροβιολογικής αλλά και από χημικής απόψεως, λόγω του μεγάλου μικροβιακού φορτίου σε ολικά ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ και του αυξημένου ποσοστού σε ΑΜΜΩΝΙΑ και ΝΙΡΤΩΔΗ .

-Η κατανάλωση του νερού αυτού, που είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, από τους κατοίκους της Κοινότητας Διμηνιού Κορινθίας και ιδιαίτερα από παιδιά, δυστυχώς έφερε δυσάρεστα αποτελέσματα για την υγεία τους.

Συγκεκριμένα νοσηλεύτηκαν δύο παιδιά ηλικίας [3] και [6] ετών, κατοίκων οικογενειών Κοινότητας Διμηνιού Κορινθίας, στο Νοσοκομείο «ΜΗΤΕΡΑ» με σοβαρές παθήσεις [Εμπύρετη γαστρεντερίτιδα από σαλμονέλα ].

Νικόλαος Ζαχαρόπουλος 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΚΙΑΤΟ 21 - 5 2021 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

  






  
  
  


  
  
  




Δεν υπάρχουν σχόλια