Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1745

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
  


Υπουργείο Μετανάστευσης:

Έχουμε μειώσει τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού στις τοπικές κοινωνίες
  


  
«Τα ορατά αποτελέσματα της πολιτικής που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε, μάς δίνουν ισχυρή θέση στη διαπραγμάτευση για το νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου» υπογραμμίζει το γραφείο τύπου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, απαντώντας σε δηλώσεις του αναπληρωτή τομεάρχη Εξωτερικών, αρμόδιου για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή, Γιάννη Μπουρνού.

Ο κ. Μπουρνούς σχολίασε συνέντευξη του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, στη γαλλική Figaro, κατηγορώντας μεταξύ άλλων την Κομισιόν ότι προχωρά στη «μετατροπή της Ελλάδας και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου σε ζώνη απώθησης και εγκλεισμού δεκάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων» και θέτοντας το ερώτημα εάν «οι «αξίες και η κουλτούρα» της Ευρώπης δέχονται σήμερα επίθεση από τους αιτούντες άσυλο ή από τη νεοσυντηρητική λογική του «ευρωπαϊκού τρόπου ζωής»».

Το γραφείο τύπου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σημειώνει ότι «ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Μπουρνούς προτείνει να επιστρέψουμε στην πολιτική που προκάλεσε τη μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα και μετέτρεψε τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών» και προσθέτει ότι «σήμερα, η Ελλάδα, σε αντίθεση με την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019 έχει ανακτήσει τον έλεγχο του μεταναστευτικού. Έχουμε μειώσει τις μεταναστευτικές ροές, έχουμε αποσυμφορήσει σημαντικά τα νησιά μας, έχουμε μειώσει τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού στις τοπικές κοινωνίες».

Πηγή: ΑΜΠΕ





Καταγγέλλει κενά ασφαλείας στο gov.gr και ζητά μέτρα προστασίας των πολιτών
   

in.gr 22 Μαΐου 2021, 18:30 «Τα κενά ασφαλείας στο gov.gr μαρτυρούν κυβερνητική προχειρότητα και προκαλούν ανασφάλεια στους πολίτες», αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης. Με σχετική δήλωσή του, κάνει λόγο για νέα υπόθεση «με σοβαρό κενό ασφαλείας στο gov.gr», που θέτει σε κίνδυνο τους πολίτες που το χρησιμοποιούν, την οποία εντόπισε η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ).

Συγκεκριμένα, αναφέρεται, ότι οποιοσδήποτε μπορεί να βρει με απλή αναζήτηση στο Google, υπερσύνδεσμο (URL) που εμφανίζει την υπεύθυνη δήλωση πολίτη, που έχει εκδοθεί μέσω της πλατφόρμας, με όλα τα στοιχεία του, αρκεί να έχει βρει από κάποια πηγή ή εντελώς τυχαία τον κωδικό (hash key) που χρησιμοποιείται για την επικύρωση (validation) τέτοιων εγγράφων.

Τέσσερις ημέρες έπειτα από τη γνωστοποίηση του κενού ασφαλείας στις αρμόδιες Αρχές, επισημαίνει ο κ. Κάτσης, αυτό εξακολουθεί να υφίσταται. Είναι άγνωστο αν η σχετική αναφορά της ΕΠΕ προς το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τις ανεξάρτητες Αρχές Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, ελήφθη υπόψη και αν γίνονται ενέργειες για την κάλυψη αυτού του κενού ασφαλείας, που θέτει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

Για μια ακόμα φορά, τονίζει ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, «το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι εκτεθειμένο, καθώς στην προσπάθειά του να παρουσιάσει έργο, νομοθετεί και ενεργεί με προχειρότητα, που αφήνει έκθετους τους πολίτες στις ορέξεις κάθε κακόβουλου».

Πηγή: in.gr 22 Μαΐου 2021, 18:30






Προωθείται νομοσχέδιο έκτρωμα για την κατάργηση του 8ώρου
  
 

Φώφη Γεννηματά: Μητσοτάκης και ΝΔ συστηματικά αφαιρούν ή υπονομεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων Οι ρυθμίσεις του νέου εργασιακού νομοσχεδίου που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ήταν το θέμα που συζήτησε, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Φώφη Γεννηματά με 30 πρόεδρους Εργατικών Κέντρων απ’ όλη τη χώρα.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανοίγοντας τη συζήτηση ανέφερε ότι «η ανάπτυξη δεν είναι βιώσιμη χωρίς στήριξη των εργαζομένων, χωρίς κοινωνική συνοχή και αποτελεσματικό σύστημα κοινωνικής προστασίας» και κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πώς επιτίθεται στους εργαζόμενους καθώς έχει αναλάβει σχετικές δεσμεύσεις στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, διαμορφώνοντας ένα μοντέλο φθηνής και απαξιωμένης εργασίας.

«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ συστηματικά αφαιρούν ή υπονομεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων αυτά τα 2 χρόνια.

Πρώτα: Υπονόμευσε τις κλαδικές συμβάσεις, ευνοώντας τους ασύδοτους εργοδότες με την μη κήρυξη τους ως υποχρεωτικές.

Μετά: Προτάθηκε εν μέσω πανδημίας το δόγμα μισός μισθός-μισή δουλειά με το Πρόγραμμα Συνεργασία.

Και τώρα: Προωθεί ένα απαράδεκτο εργασιακό Νομοσχέδιο», επισήμανε η κυρία Γεννηματά και προσέθεσε: «Αρνείται να καταλάβει ότι ο ανασφαλής εργαζόμενος δεν μπορεί να είναι παραγωγικός. Στρατηγικός στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι η πλήρης απασχόληση και η επιβεβαίωση ότι το συνδικαλιστικό κίνημα διατηρεί την αυτονομία των διαδικασιών και των αποφάσεών του. Για μας, για το ΠΑΣΟΚ και την δημοκρατική παράταξη, ο συνδικαλισμός ήταν, είναι και θα είναι βάθρο της Δημοκρατίας.

news24722 Μαΐου 2021





Ντροπιαστική και εξευτελιστική η εικόνα του υπουργού Ναυτιλίας
  



news24722 Μαΐου 2021 Το ΜέΡΑ 25 σε ανακοίνωσή του θεωρεί ότι ήταν «ντροπιαστική και εξευτελιστική η εικόνα του υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη σε ντοκιμαντέρ για τα «μαύρα φουγάρα» των εφοπλιστών, μεταξύ των οποίων οι αδερφοί Λασκαρίδη, που τα πλοία τους ελέγχονται για βρόμικο αποτύπωμα στην Ανταρκτική». Το ΜέΡΑ 25 τονίζει ότι «η εικόνα αυτή του υπουργού της κυβέρνησης τού κ. Μητσοτάκη, αλλά και ο «τρόπος» απάντησης του εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη, είναι χαρακτηριστικά της χρεοδουλοπαροικίας η Ελλάς, όπου η ντόπια και ξένη παρασιτική ολιγαρχία ανθεί, μεταξύ της οποίας και οι Έλληνες εφοπλιστές με σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές, στις πλάτες βεβαίως του ελληνικού λαού». Προσθέτει ότι «πρόκειται για τους ίδιους ολιγάρχες που δώρισαν τα μίνι παγουρίνο για τα σχολεία στην κυρία Κεραμέως, αλλά και στους οποίους ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ φροντίζουν να μεταφέρουν το καζίνο από την Πάρνηθα στο Μαρούσι».

Καταλήγοντας, το ΜέΡΑ25 αναφέρει ότι «δεν μας προκαλεί λοιπόν καμία εντύπωση ο άλαλος υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης, αφού αυτή είναι η εικόνα των λούμπεν yesmen που μας κυβερνούν, όταν αυτοί δεν βγαίνουν σε κάποιο μέσο της λίστας Πέτσα».

Πηγή: News247.gr





Δημ. Κουτσούμπας για φαρμακευτική κάνναβη:

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανοίγουν το δρόμο για τη νομιμοποίηση συνολικά της κάνναβης
  



Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή, είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ με το παρόν σχέδιο νόμου για την φαρμακευτική κάνναβη «παίρνει για άλλη μια φορά τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έχει σηκώσει την ίδια σημαία: αυτή της προσέλκυσης επενδύσεων, όπως είχε κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τη διαδικασία απελευθέρωσης της παραγωγής κάνναβης και των προϊόντων της για ιατρικούς σκοπούς.

Απ’ ό,τι φαίνεται είναι πάρα πολλά τα λεφτά».

Ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου Όπως υπογράμμισε, στη συνέχεια, «το κυριότερο και συνάμα το χειρότερο, όμως, είναι ότι ανοίγει ακόμα περισσότερο τον ασκό του Αιόλου στο να προχωρά βήμαβήμα στην επικίνδυνη αθώωση των ναρκωτικών στη συνείδηση κυρίως των νέων παιδιών».

Επισήμανε ότι «το έδαφος αυτής της συμφωνίας ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ είναι η βάση για να ανοίξει ακόμα περισσότερο η συζήτηση συνολικά για τη νομιμοποίηση του χασίς», προσθέτοντας: «Λέμε καθαρά, ότι αυτό το νομοσχέδιο και όλη η συζήτηση γύρω απ’ αυτό, θα αξιοποιηθεί για να ανοίξει ο δρόμος για τη νομιμοποίηση της κάνναβης συνολικότερα».

Είπε ότι το ΚΚΕ έχει «σταθερή και κρυστάλλινη θέση» για τα ζητήματα αυτά, την οποία έχει εκφράσει και στη Βουλή και στην Ευρωβουλή, αλλά κυρίως την έχει καταθέσει στην ελληνική κοινωνία.

in.gr 21 Μαΐου 2021






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣEIΣ ΤΥΠΟΥ
  


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2021 Σε εκδήλωση που οργάνωσε ο ψευδομουφτής – φερέφωνο της Άγκυρας στην Ξάνθη, παρευρέθηκαν βουλευτής και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με κομματικά λάβαρα. Φαίνεται ότι το «αντιρατσιστικό ένστικτο» της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ενοχλείται από τα αντισημιτικά συνθήματα που ακούστηκαν στην θλιβερή αυτή συγκέντρωση, ούτε πτοείται από τα λάβαρα των τζιχαντιστών που αναρτά ο ψευδομουφτής, προαναγγέλλοντας μάλιστα εισβολή του «στρατού του Ισλάμ» στην Ιερουσαλήμ.



ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ Ν. Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Η αποκάλυψη του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρου Τσαϊρίδη ότι αστυνομικοί που δέχτηκαν επίθεση καλούσαν επί 10 ολόκληρα λεπτά για συνδρομή διότι οι συνάδελφοι τους απασχολούνται σε «πλατείες» και σε φυλάξεις «απίθανων» στόχων, επιβεβαιώνει πλήρως την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ. Η Ν.Δ. έχει αφήσει τους εγκληματίες να «θερίζουν» τους Έλληνες, αλλά την ίδια στιγμή υποχρεώνει τους αστυνομικούς αντί για τις «κουκούλες», να «κυνηγούν … μάσκες»!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια