Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1744

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Η Γερμανία προωθεί τη σχέση Ε.Ε. Τουρκίας…


Η Άγκυρα, σύμφωνα με το πενταποσταγμα, υπέβαλε αίτημα συμμετοχής σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα της PESCO.

«Μεγάλη επιτυχία» δηλώνει η Γερμανίδα υπ. Άμυνας.

Η Άγκυρα θέλει να συμμετάσχει σε πρόγραμμα της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα «Στρατιωτική Κινητικότητα» στοχεύει στη δημιουργία μιας στρατιωτικής ζώνης τύπου Σένγκεν μέχρι το 2024.Μέλη της PESCO, που ιδρύθηκε το 2017, είναι όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ εκτός από τηΔανία και τη Μάλτα. Στόχος της είναι η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας και της επιχειρησιακής ετοιμότητας στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Die Welt η Τουρκία υπέβαλε πριν από μία εβδομάδα το αίτημα για συμμετοχή στο υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας, το οποίο έχει αναλάβει το συντονισμό του προγράμματος της PESCO «Στρατιωτική Κινητικότητα». Συγκεκριμένοι του στόχοι είναι η βελτίωση της μεταφοράς στρατευμάτων και στρατιωτικού υλικού εντός της Ευρώπης, όπως και η διασφάλιση της καταλληλότητας του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 24 από τα 25 κράτη-μέλη της PESCO.

Πριν από δέκα ημέρες οι υπουργοί Άμυνας αυτών των χωρών είχαν εγκρίνει και τη συμμετοχή των ΗΠΑ, του Καναδά και της Νορβηγίας. Είναι η πρώτη φορά που τρίτες χώρες συμμετέχουν σε ένα από τα 46 προγράμματα της PESCO. Ως μια «μεγάλη επιτυχία» (Welt) θεωρεί η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, τα τουρκικά σχέδια. Τα περασμένα χρόνια είχε καταβάλει μεγάλες προσπάθειες, προκειμένου να άρει η Γαλλία τις αντιρρήσεις της για συμμετοχή τρίτων χωρών σε προγράμματα της PESCO. Το ζητούμενο τώρα είναι ποια στάση θα τηρήσουν η Ελλάδα και η Κύπρος; Η Άγκυρα φαίνεται να συμμερίζεται την αμερικανική θεώρηση ότι η PESCO είναι μια ενδεχόμενη απειλή υποβάθμισης του ΝΑΤΟ.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που σύμφωνα με την Welt συνέβαλε στην επιδίωξη της Τουρκίας να βελτιώσει τις σχέσεις με την ΕΕ – και στον αμυντικό τομέα – σχετίζεται με την επικείμενη αποχώρηση της Άνγκελα Μέρκελ από την πολιτική σκηνή.

Χωρίς τη Γερμανίδα καγκελάριο η συνεννόηση της Άγκυρας με την ΕΕ θα είναι πολύ πιο δύσκολη. Και μόνο γι΄αυτό θα έπρεπε να αποκλειστεί η συμμετοχή της αναξιόπιστης Τουρκίας, που αρμέγει επιθετικά την Ε.Ε.




ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Υπάρχει σχέδιο αφελληνισμού της χώρας μας σε πλήρη εξέλιξη;


Η Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ αποκάλυψε με δελτίο Τύπου ότι, « ως δια μαγείας εξαφανίζονται από τα στοιχεία του Υπουργείου Μετανάστευσης όσοι αποκτούν άσυλο, ενώ τελικά εγκαθίστανται με το πρόγραμμα HELIOS στα Ελληνοτουρκικά σύνορα (Θράκη,Βόρειο – Νότιο Αιγαίο). Αυτά γίνονται με την συνδρομή των ΜΚΟ που τρέχουν το επιδοτούμενο πρόγραμμα ,με το αζημίωτο φυσικά, όπως αναφέρει το evros news.gr. Με πρόσφατα στοιχεία που παρουσίασε το ίδιο το Υπουργείο Μεταναστευτικής ,επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν 3.680 νέα μισθωτήρια σε κτήρια και διαμερίσματα με το πρόγραμμα HELIOS , πολλά εκ των οποίων στο Βόρειο Αιγαίο, το Νότιο Αιγαίο και την Θράκη!! Το Υπουργείο Μετανάστευσης προκειμένου να δείξει ότι γίνεται αποσυμφόρηση , δεν καταμετρά όσους έχουν πάρει άσυλο και τους επιδοτεί να διαμένουν στα νησιά. Τελικά αντί να τηρεί την υπόσχεσή του για μη μόνιμη παραμονή στα νησιά, την επιδοτεί!

Υπήρχαν πολλές αναφορές πολιτών ότι ενώ ο κ. Μηταράκης εμφανίζει στοιχεία θριάμβου, στην πραγματικότητα δεν γίνονται αυτά ορατά.

Αυτό γιατί με την επιδοματική πολιτική που ασκεί το Υπουργείο και με την πριμοδότηση στέγης του HELIOS, κανένας δεν είναι διατεθειμένος να “ξανα-ξενιτευτεί”! ‘Έτσι εμφανίζεται πλασματικά ότι αδειάζουν τα ΚΥΤ από πληθυσμό (Καρά Τεπέ, ΒΙΑΛ, Βαθύ) αλλά τελικώς γίνεται εγκατάσταση εντός αστικού ιστού (σε διαμερίσματα των πόλεων στα νησιά). Το HELIOS (Ήλιος) είναι ένα πρόγραμμα υποστήριξης στέγασης και ένταξης αναγνωρισμένων προσφύγων και δικαιούχων διεθνούς προστασίας στην Ελλάδα. Ξεκίνησε το 3ο τρίμηνο του 2019 (επί Ν.Δ.).

Την ίδια στιγμή που τα λέει, άλλα πράττει. Αυξάνει τα νέα μισθωτήρια κατά 3.680 ( ! ) για την εκμίσθωση κτηρίων και διαμερισμάτων αλλά επιδοτεί επιπλέον την μόνιμη παραμονή με ενταξιακά προγράμματα (εξεύρεσης εργασίας, γλώσσας, κλπ).

Και όλα αυτά μέσω των ΜΚΟ. Δεν είναι τυχαίο ότι 2 χρόνια μετά κανένας ουσιαστικός έλεγχος δεν έχει γίνει, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες. Γιατί άραγε ; Πόσοι είναι τελικά οι μετανάστεςπρόσφυγες που διαμένουν στην ακριτική Ελλάδα κ. Μηταράκη , το γνωρίζετε; Γιατί επιδοτείτε την μόνιμη εγκατάσταση, χωρίς να λαμβάνετε υπόψη την εθνική διάσταση;

Γιατί επιδοτείτε τον εγκλωβισμό τους στην Ελλάδα; Οι ακριτικές κοινωνίες όμως, ούτε αυτήν την φορά θα κάνουν πίσω.

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ»






ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Το Δόγμα Οζάλ και οι Συνθήκες Σέγκεν και Δουβλίνο...


Εκρηκτικές διατάσεις έχει λάβει το ζήτημα της εισροής παράνομων μεταναστών στην χώρα μας σύμφωνα με την καθημερινότητα, την οποία μάλιστα μας κρύβει η Κυβέρνηση, ενώ το επόμενο διάστημα το φαινόμενο θα οξυνθεί. Παρεμβαίνοντας στην Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών επί ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είχε αναφέρει ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 παρατηρήθηκε αύξηση κατά 130% των προσφύγων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ συμφώνησε με την πρόταση της κυρίας Φώφης Γεννηματά να υπάρξει διακομματική επιτροπή για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Μιλάμε για μια έξαρση, η οποία είχε προαναγγελθεί από πολιτικούς παράγοντες της προηγούμενης Κυβέρνησης αμέσως μετά τα πρώτα μέτρα για τους λαθρομετανάστες, που είχε λάβει η Κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα.. Βεβαίως η αλλαγή της Κυβέρνησης με τη Ν.Δ. στα πράγματα η κατάσταση άλλαξε κατά πολύ αι προς το καλύτερο, αλλά… Επίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Τουρκία βρίσκονται σήμερα 2,5 εκατομμύρια Σύριοι πρόσφυγες και οι μισοί από αυτούς είναι στα παράλια. Στην Ιορδανία βρίσκονται 1,2 εκατομμύρια πρόσφυγες και συνολικά στα παράλια της Μεσογείου 4,5 εκατομμύρια». Το σχέδιο της Ελληνικής Κυβέρνησης ότι οι πρόσφυγες «πρέπει να πάνε προς όλες τις χώρες της Ευρώπης με διαδικασίες φαστ – τράκ να βγάλουν 3μηνες άδειες παραμονής για να πάνε σε όποια χώρα επιθυμούν, ώστε να μη γίνει η χώρα μας θέατρο μαζικής μετάβασης των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων από Συρία, έπεσε στο κενό. Έχει ήδη υλοποιηθεί με τη δική της ευθύνη η Ειρηνική Κατάληψη της Ελλάδας.

Το Δόγμα Οζάλ, ο οποίος είχε ισχυρισθεί παλαιότερα τα “Περί Διάλυσης της Εθνολογικής και Κοινωνικής συνοχής. της Ελλάδος”, βρίσκεται από ετών σε πλήρη εφαρμογή. Πρόκειται για εφαρμογή στην πράξη του δόγματος Οζάλ, ότι «δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αφού αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από εδώ μεριά και να τελειώνουμε μ’ αυτούς». Το βαθύ τουρκικό κράτος έχει άλλωστε ιστορική ειδίκευση σε κάθε τύπου εθνοκαθάρσεις. Πότε με ομαδικές εκτελέσεις, άλλοτε με εκτοπίσεις Λαών και σήμερα με την πιο δόλια παρεμβολή στα εσωτερικά ενός γειτονικού Κράτους. εκατοντάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες στην ελληνική επικράτεια, αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Sabah.

Δυστυχώς, το Ελληνικό πολιτικό κατεστημένο, δεν αγγίζει περιπτώσεις Εθνικών εγκλημάτων όπως είναι αυτό της αποδοχής Συνθήκης Σέγκεν και Δουβλίνου. Οι Κυβερνήσεις μας , εδώ και τώρα να προβούν σε μονομερή καταγγελία των παραπάνω συνθηκών, για τις οποίες δεν ρωτήθηκε ποτέ ο Ελληνικός Λαός...






ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ

Νομική μάχη για μάσκες και τεστ αντιγόνου σε μαθητές


Στα Δικαστήρια θα κριθεί η συνταγματικότητα του μέτρου της εφαρμογής υποχρεωτικής μάσκας και rapid test για μαθητές, αφού χθες ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των δύο πλευρών. Συνολικά 88 μαθητές μέσω 67 γονέων τους, καταχώρησαν αγωγή στα πολιτικά Δικαστήρια αιτούμενοι την κήρυξη ως αντισυνταγματικού του πιο πάνω μέτρου και παράλληλα ζητούν διάταγμα που να τερματίζει την πρακτική της μάσκας και του rapid test για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Η αγωγή που καταχωρήθηκε το Πάσχα, είχε ως βάση την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Χθες, αγόρευσε εκ μέρους των μαθητών ο δικηγόρος Γιάννος Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε ότι με την εφαρμογή των μέτρων της μάσκας και του γρήγορου τεστ ανίχνευσης αντιγόνου, παραβιάζεται το άρθρο 7 που αφορά στο δικαίωμα της σωματικής ακεραιότητας, το άρθρο 20 που αφορά στο δικαίωμα στην εκπαίδευση και το άρθρο 28 που αναφέρεται στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Παιδιών. Αν και στην εκπαίδευση μπορούν να τεθούν περιορισμοί, ανέφερε, δεν μπορεί να είναι τέτοιοι που θα σε εμπόδιζαν από του να εκπαιδεύεσαι. Εδώ, ανέφερε, λένε ότι όσοι δεν κάνουν τεστ θα εκπαιδεύονται από το σπίτι, αλλά αυτό γίνεται μόνο για όσους είναι κρούσματα ή στενές επαφές και όχι όσους αρνούνται να υποβληθούν σε rapid test.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι τα μέτρα που έλαβαν τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας είναι δυσανάλογα και έκδηλα παράνομα. Τα διατάγματα, πρόσθεσε, δεν ακολούθησαν τη νομοθεσία όπου σε εξαιρετικές περιπτώσεις θέτουν περιορισμούς. Είτε έπρεπε να κηρυχθεί έκτακτη ανάγκη με την έγκριση της Βουλής, ή αξιοποιώντας τον νόμο Περί Λοιμοκάθαρσης να εκδίδει κανονισμούς και όχι διατάγματα. Οι κανονισμοί θα έπρεπε να υπόκεινται σε έλεγχο από τη Βουλή, κάτι που δεν έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Κατά την ακρόαση για το κατά πόσον θα εκδοθεί διάταγμα που να ακυρώνει την απόφαση για μάσκες και rapid test, παρουσιάστηκε ένορκη δήλωση του δρος Ελπιδοφόρου Ηλιάδη, ειδικού επιδημιολόγου, που συνοδευόταν μαζί με έκθεση, στην οποία αναφέρεται ξεκάθαρα ότι δεν επιτυγχάνουν το στόχο τους αυτά τα μέτρα, αφού η θνησιμότητα στα παιδιά είναι μηδέν. Σύμφωνα με τη μελέτη του, από στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, από σύνολο 10.000 μαθητών εντοπίστηκαν μόλις 9 θετικά. Καταγράφεται ακόμα ότι η αναστάτωση και το κόστος των μέτρων στα σχολεία, δεν είναι ανάλογα με το κόστος από την παραβίαση των δικαιωμάτων τους. Τέλος, στην έκθεση αναφέρεται ότι τα παιδιά ηλικίας 0-19 ετών καταγράφουν μηδέν θνησιμότητα. Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι πολίτες θα προσβάλουν στα Δικαστήρια και τη νομιμότητα του SafePashttps://www.

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια