Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1743

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Ασφαλτοστρώθηκε η οδός Αγίας Μαρίνας στον Άσσο 
Β.Νανόπουλος: Συνδέουμε τον Άσσο με τον Προαστιακό
  

Τον δρόμο που δεν είχε δεχτεί απολύτως καμία παρέμβαση τα τελευταία 30 χρόνια είδαν σήμερα το πρωί να ασφαλτοστρώνεται οι κάτοικοι του Άσσου. Πρόκειται για τον δρόμο της Αγίας Μαρίνας μήκους 1,2 χιλιομέτρων και πλέον ο οποίος ουσιαστικά ενώνει τον Άσσο με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο.

«Το ασφαλές οδικό δίκτυο ήταν και είναι προτεραιότητα μας.

Ακούμε τις προτάσεις από τις τοπικές κοινότητες, παίρνουμε πρωτοβουλίες και κάνουμε εργασίες εκεί που πρέπει. Σήμερα με την ασφαλτόστρωση του δρόμου της Αγίας Μαρίνας ουσιαστικά ενώνουμε τον Άσσο με τον Προαστιακό σιδηρόδρομο» ανέφερε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος από το σημείο των εργασιών προαναγγέλλοντας και μια σειρά άλλων έργων για την περιοχή, έργα ύδρευσης και πολιτισμού.

«Στο δρόμο της Αγίας Μαρίνας δεν είχε γίνει καμία παρέμβαση για 30 χρόνια. Παρεμβαίνουμε ικανοποιώντας το αίτημα των κατοίκων» σημείωσε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος.

Το έργο των ασφαλτοστρώσεων στην περιοχή του Άσσου ξεκίνησε πριν από το Πάσχα και ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες. Την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου εξέφρασαν τόσο ο Πρόεδρος του Άσσου Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος όσο και η Αντιπρόεδρος Βασιλική Γκιώνη. Ο Δήμαρχος και από τον Άσσο επανέλαβε την πρωτοβουλία και δέσμευσή του για υλοποίηση οδοποιίας μήκους τουλάχιστον 2 χιλιομέτρων κάθε χρόνο, σε κάθε κοινότητα του δήμου.




Ολοκληρώθηκε το GDPR
  


Ολοκληρώθηκε παρ΄ όλες τις τεχνικές και αντικειμενικές δυσκολίες που επέφερε η έξαρση της πανδημίας τους τελευταίους μήνες, το ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ της Α΄ Φάσης της μεθοδολογίας για την Εναρμόνιση του Δήμου με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR).

Η μεθοδολογία που αναπτύχθηκε (MISBI4DP) συμπεριλαμβάνει την εξαντλητική καταγραφή όλων των διαδικασιών εντός του Δήμου και των πληροφοριακών συστημάτων που χρησιμοποιούνται από αυτόν.

Αυτό εξασφαλίζει τον εντοπισμό όλων των προσωπικών δεδομένων και των επεξεργασιών τους σε μία σειρά από ενέργειες, όπως είναι:

η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η αποθήκευση, η μεταβολή, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση η διαγραφή, κτλ.

Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού 2016/679 της ΕΕ για την Προστασία Δεδομένων (ΓΚΠΔ), γίνεται ΓΙΑ η ΦΟΡΑ στον ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ και διασφαλίζει τόσο τους Δημότες, όσο και τους υπαλλήλους του σε όλα τα θέματα:

Προστασίας Ασφάλειας Διαχείρισης για τα προσωπικά και τα ευαίσθητα δεδομένα, μετασχηματίζοντας τον Δήμο Κορινθίων ημέρα με την ημέρα σε έναν Δήμο σύγχρονο, ασφαλή και φιλικό προς τον Δημότη.





ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Ξεκίνησε το έργο:΄΄ Συντήρηση και βελτίωση περιβάλλοντος χώρου ανοικτού θεάτρου Τ.Κ. Πουλίτσας΄΄

  

Ξεκίνησε το έργο συντήρησης και βελτίωσης περιβάλλοντος χώρου του ανοικτού θεάτρου στην Πουλίτσα.

Το έργο αφορά τη συντήρηση και βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου του θεάτρου και προβλέπονται εργασίες χωματουργικές, ηλεκτρολογικές (τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων δαπέδου εξωτερικού χώρου), εργασίες υδραυλικές (τοποθέτηση ειδών υγιεινής, συντήρηση υδραυλικών εγκαταστάσεων), κατασκευή τοιχείου κ.α.






Το 1ο Δημοτικό Σχολείου Ζευγολατιού επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας
  

Το 1ο Δημοτικό Σχολείου Ζευγολατιού επισκέφτηκε σήμερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας. Επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του κ. Δήμα, συζήτησαν μαζί του ο πρόεδρος του Ζευγολατιού Γιάννης Παπαδημητρίου, η πρόεδρος της Ανέλιξης Μαρία Καλλίρη, ο διευθυντής του σχολείου Αντώνης Δημάκης και ο πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΔ. Γιωργος Βορινιωτης , για δύο σοβαρά ζητήματα του σχολείου μας. -Για τη φοίτηση των τσιγγανόπαιδων που φέτος ειδικά είναι ελλιπής λόγω κορωνοϊού, -αλλά και για το μεγάλο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ζευγολατιού κ. Γιάννης Παπαδημητρίου ¨ο κ. Δήμας παρέδωσε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή για τον εξοπλισμό του σχολείου και τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό, επίσης υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει με κάθε τρόπο για να βρεθεί μια λύση στο κτιριακό ζήτημα και τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό¨.

korinthosnews | 11-05-2021






Ο ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΗΝ «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ».


Ο Δήμος Βέλου - Βόχας και το Ν.Π.Δ.Δ. «Ανέλιξη», που λειτουργεί υπό την αιγίδα του, μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων) και του ΕΠ ΕΒΥΣ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής) ενίσχυσαν την σημαντική φιλανθρωπική προσπάθεια, που καταβάλλει η Ι. Μητρόπολή μας, αποστέλλοντας συνολικά 515 κιλά νωπού κρέατος για την άμεση ανακούφιση των 1.200 τροφίμων της «Θεοπροσφοράς», αλλά και των υπολοίπων Ιδρυμάτων της Ι. Μητροπόλεώς μας.

Οι υπεύθυνοι της Τράπεζας Τροφίμων και Ενδυμάτων, μετέφεραν τις Αναστάσιμες ευχές, τις ευλογίες και τις ευχαριστίες του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και ευχαρίστησαν θερμά τον Δήμαρχο Βέλου-Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκο και το Ν.Π.Δ.Δ. «Ανέλιξη» για την έμπρακτη στήριξη τους στο μεγάλο έργο της Ι. Μητροπόλεως μας.






ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Δήμος Σικυωνίων
  


*Ασφαλτόστρωση οδικού άξονα ΚΑΙΣΑΡΙ - ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟ  για την ασφαλή και γρήγορη μετάβαση από τον Επαρχιακό Δρόμο ΚΙΑΤΟ-ΓΚΟΥΡΑ προς ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟ-ΨΑΡΙ-ΝΕΜΕΑ και τη διευκόλυνση των αγροτών προς τις καλλιέργειές τους 

**Υπογράφτηκε η σύμβαση για την επισκευή συντήρηση δημοτικής οδοποιίας στην Δημοτική Ενότητα ΦΕΝΕΟΥ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ


    




ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ


Πρόταση για ονομασία της “κυκλικής πλατείας” σε πλατεία “Μιχαήλ Βελέντζα”
  

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο η παράταξη Νέα προοπτική και συγκεκριμένα ο Δημοτικός σύμβουλος Νίκος Δαλιβίγκας πρότειναν εκτός ημερήσιας διάταξης να τεθεί το θέμα ονοματοδοσίας της πλατείας που είναι γνωστή ως “κυκλική πλατεία”. Στην εισήγησή του ο κος Δαλιβίγκας, εξήγησε πως είναι καθήκον μας να τιμούμε τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει, και ο αείμνηστος Μιχάλης Βελέντζας είναι ένας από αυτούς. Μάλιστα για την συγκεκριμένη πλατεία είχε κάνει μεγάλες προσπάθειες για την απόκτηση οικοπέδων και γενικότερα θεωρείται ένας από τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, που κατά κοινή ομολογία βοήθησε στην αναμόρφωση της σύγχρονης Νεμέας. Ο επικεφαλής της παράταξης κος Καραχοντζίτης ζήτησε να τεθεί το θέμα στην συνεδρίαση και να παρθεί θετική απόφαση μιας και δεν υπήρχε καμία διαφωνία από το σώμα, αλλά τελικά το θέμα θα έρθει σε τακτική συνεδρίαση στο επόμενο συμβούλιο.

πηγή 2 days ago korinthosTV






ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Σκέψεις και απόψεις 
ΘΕΡΑΠΩΝ ΖΩΗΣ 
(ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ)
  


Η τοπική κοινωνία είναι δυνατόν να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της; Πώς μπορεί, όταν αυτοί που διευθύνουν τα δημοτικά πράγματα υστερούν σε γνώση και θέληση; Πρώτος πόρος για μια κοινωνία είναι η ικανότητά της να ερμηνεύει, να αξιολογεί, να αποφασίζει μέσα από τους θεσμούς που έχει συγκροτήσει.

Αφορμή για τα παρακάτω μου έδωσε μια ανακοίνωση του εκπροσώπου στο Δημοτικό Συμβούλιο και γιατρού Νώντα Κατσούλα. Ασχολήθηκε με το θέμα της ασφάλειας υγείας. Βέβαια οι άλλοι εκπρόσωποί μας ασχολήθηκαν λιγότερο… Για τα θέματα υγείας έχουν αναφυλαξία. Το θέμα επικινδυνότητα από τον λεγόμενο ΧΥΤΑ, στην πραγματικότητα έναν μολυσματικό για τον άνθρωπο και το περιβάλλον σκουπιδότοπο, είναι δευτερεύον για έξι χρόνια τώρα. Η πανδημία τους είναι τόσο σημαντική, που ακούστηκε η λέξη της στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Είπαν να διαθέσουν 11000 ευρώ. Δευτερεύον κι αυτό που άξιζε της μικροκουβέντας τους ένα χρόνο μετά.

Δεν είναι μόνο το δικό μας Δημοτικό Συμβούλιο που έχει χαθεί. Όταν κεντρικά εφαρμόζουν το τριώνυμο απομόνωση-νοσοκομείο-εμβόλιο οι «αυτοδιοικητικοί» εγχώριας κοπής δεν σκέπτονται και κάτι άλλο. Δεν είναι φιλοσοφική ανακάλυψη να σκεφτούν ότι στα μοντέλα πίεσης-εκτόνωσης αποφασιστικό ρόλο αναλαμβάνουν τοπικοί θεσμοί, η εκπαίδευση, οι κατώτερες υγειονομικές υπηρεσίες, οι αξίες συλλογικότητας, η προετοιμασία διαχείρισης κινδύνων, αλλά και μια ευδιάκριτη και συνεκτική παραγωγή έργου όλων των επιπέδων από τα άτομα, την κοινότητα, την περιοχή, την περιφέρεια και την κεντρική κυβέρνηση. Με μια εσωτερική διανομή υπευθυνοτήτων στο σύστημα αποφάσεων με πρωτοβουλίες για τον συντονισμό ενεργειών μιας περιοχής, για το αποτελεσματικότερο έργο των κέντρων υγείας και τις ανάγκες τους, την συμμετοχή των ιδιωτών γιατρών, όπως και την συμπληρωματικότητα προς το πιο κοντινό νοσοκομείο. Απαιτούνται προτάσεις για την ασφάλεια των πολιτών, ουσιαστικά για την επάρκεια της πρώτης βαθμίδας, του τοπικού επιπέδου δημόσιας υγείας. Ο καθένας στο επίπεδο των καθηκόντων εκπροσώπησης πρέπει να αναπτύξει ένα σχέδιο - πρόταση άμυνας και βελτίωσης των δεδομένων. Αυτά είναι καθήκοντα συλλογικών φορέων. ΑΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΜΙΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ.

Υπάρχει η δυνατότητα διαχείρισης σύμφωνα με τα παραπάνω; Μπορούν να απαντήσουν με την αξιοποίηση όλου του επιστημονικού και κοινωνικού δυναμικού, με σύγκλιση δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών ή αλληλεγγύης με συντονιστικό κέντρο τον Δήμο; Όταν κάνεις καμηλιέρικα ταξίδια μοναχά για πάρτη σου, μπορείς να καλέσεις τους γιατρούς της περιοχής σε σύσκεψη και δράση; Δεν θα έπρεπε σε αυτές τις συνθήκες οι επιστημονικοί φορείς, το ιατρικό δημόσιο και ιδιωτικό προσωπικό να συσκεφτούν και σκεφτούν, όπως ο Σύλλογος Προστασίας του Δάσους και με Ομάδα Πυρόσβεσης - εξουδετέρωσης κινδύνου, έκτακτης ανάγκης; Αυτοί απέδειξαν ότι δεν χρειάζονται πανεπιστημιακές περγαμηνές για να διαμορφώσεις και αποδείξεις πρακτικά αίσθηση κοινότητας, δημόσιων αγαθών και κοινής ζωής. Αυτοί είναι θεράποντες του περιβάλλοντος με συναίσθηση άμυνας της ζωής και των κοινών αγαθών. Αντίστοιχη θα μπορούσε να είναι η ενεργοποίηση πρωτοβουλιών υγειονομικής άμυνας.

Ποια είναι η καρδιά που θα έπρεπε να αιματοδοτεί τον συλλογικό εαυτό; Ο Δήμος. Έχει μια θέση για το Κέντρο Υγείας, τις απαιτήσεις και τις δυνατότητές του; Ας πάρουμε την ανακοίνωση του Ν. Κ. που ανέφερα στην αρχή. Την επομένη αυτής της ανάρτησης τηλεφώνησα στο Κ.Υ. ώστε να κλείσω ραντεβού για συνταγογράφηση φαρμάκων. Μου απάντησαν ότι το πλησιέστερο ραντεβού ήταν για μετά 15 ημέρες. Ρωτήσαμε γιατί και η απάντηση ήταν το έλλειμμα προσωπικού. Ενδιαφέρθηκε κάποιος να ενημερώσει για τις δυνατότητες παροχών από αυτόν τον οργανισμό; Μπορεί να αντιληφθεί κάποιος τι σημαίνει η λέξη «εξυπηρετεί» από τα αναφερόμενα «Το Κ.Υ. Ξυλοκάστρου λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως και μαζί με τα 10 Περιφερειακά Ιατρεία, εξυπηρετεί περίπου 21.155 πληθυσμό ευθύνης του, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ξυλοκάστρου και Ευρωστίνης», στην επίσημη σελίδα του ΚΥ; Να δούμε πότε θα ενδιαφερθούν για την υγεία και τους θεσμικούς οργανισμούς της για την υλοποίηση του «εξυπηρετώ» σύμφωνα με ανάγκες της κοινωνίας.

Μία χώρα σε καταστολή, με πολλούς επιστήμονες υπηρετικούς κομματοκρατικών μηχανισμών, τροφοδοτείται με την ατομική ευθύνη των πολιτών της, για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις της διεύθυνσης των πραγμάτων τόσο κεντρικά όσο και τοπικά. Βομβαρδίζεται με την υποκρισία και το ψέμα. Είναι υπονόμευση του κοινωνικού και δημιουργικού κεφαλαίου και της κριτικής πνευματικής αυτονομίας.

Στους μικρούς εαυτούληδες, άτομα, ενδιάμεσους μικροπαράγοντες στηρίζεται η κυριαρχία ενός καταστροφικού συστήματος παραγωγής αγελαίας ζωοποίησης. Ωστόσο, κάθε κριτική στο κράτος και τους ανθρώπινους ή θεσμικούς φορείς του πρέπει να συνοδεύεται από το θεμελιώδες χαρακτηριστικό: η ατομική δημιουργικότητα μπορεί να ανθήσει σε μια συνεργατική βάση ζωής και με την αλληλοβοήθεια.

Προσθέτω μία λέξη στο κείμενο του Σάββα Μιχαήλ από παλιό τεύχος του πολιτιστικού περιοδικού ΟΜΠΡΕΛΑ: «Κι ο γιατρός που αξίζει το όνομα του γιατρού δεν μπορεί παρά να είναι θεράπων της ζωής». Μαζί με το «γιατρός» συμπληρώστε «πολιτικός εκπρόσωπος».

* Ο κ. Γρηγόρης Κλαδούχος, είναι αρχιτέκτων από το Ξυλόκαστρο.

Ξυλόκαστρο (10 - 5 – 2021)




ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Μη διαθεσιμότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣΔΔ, λόγω αναβάθμισης των πληροφοριακών συστημάτων της
    


Λόγω προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης των υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά το χρονικό διάστημα από Σάββατο 8 Μαΐου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί έως και Κυριακή 9 Μαΐου 2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η ΓΓΠΣΔΔ μέσω των υποδομών της, και πιο συγκεκριμένα:

Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών Taxisnet (όπως υπηρεσίες gov.gr, ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.), Υπηρεσίες της ΓΓΠΣΔΔ, όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως Taxisnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ, Πόθεν Έσχες κ.α..

Για το διάστημα αυτό θα λειτουργεί κανονικά μόνο η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς emvolio.gov.gr η οποία θα υποστηριχθεί από standby υποδομή για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η διακοπή της παροχής των ηλεκτρονικών υπηρεσιών γίνεται στο πλαίσιο σημαντικών εργασιών αναβάθμισης των υφιστάμενων υποδομών σε σύγχρονες εκδόσεις και υποδομές storage για την κάλυψη της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως καθημερινά πραγματοποιούνται άνω των 280.000 login από πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς του Δημοσίου και 145.000 κλήσεις για web services.

Θα καταβληθεί η μέγιστη προσπάθεια ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων που έχουν αγκαλιάσει τις ψηφιακές υπηρεσίες. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί επιτυχώς η μετάβαση σε νέες υποδομές που θα προσφέρουν ένα σύγχρονο, αξιόπιστο και αποδοτικότερο περιβάλλον λειτουργίας των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών. 
  
  







Δεν υπάρχουν σχόλια