Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1743

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Πως η Άγκυρα στρατολογεί κατασκόπους στην Ελλάδα
  

Κυριακή, 9 Μαΐου 2021: Εκατοντάδες αλλοδαποί που ζουν στην Ελλάδα θα υπηρετούσαν κατασκοπευτικές δράσεις για λογαριασμό της Τουρκίας χωρίς δεύτερη σκέψη. Αρκετοί είναι ήδη εκπαιδευμένοι και παλιοί γνώριμοι των τούρκικων μυστικών υπηρεσιών. Στο ζενίθ της ελληνοτουρκικής κρίσης το 1987, όταν το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Σισμίκ» με τη συνοδεία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας στάλθηκε να διεξάγει έρευνα υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή πέριξ της Θάσου, το πρωί της Παρασκευής 27 Μαρτίου του 1987 ξαφνικά στην Θεσσαλονίκη στις συχνότητες 92 MHz και 106 MHz εμφανίστηκαν δύο νέοι ραδιοσταθμοί. Εξέπεμπαν τούρκικα τραγούδια για πέντε συνεχόμενες ημέρες, έως τη Τετάρτη 1 Απριλίου του 1987.

Σύμφωνα με πηγές, ήταν δοκιμή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών για να εξακριβώσουν εάν οι υποδομές ραδιοφωνικών εκπομπών της ήταν λειτουργικές και οι ραδιοσταθμοί θα εντάσσονταν σε μια ψυχολογική επιχείρηση, με σκοπό να ρίξουν το ηθικό των κατοίκων της Θεσσαλονίκης ενόψει της επικείμενης τότε στρατιωτικής σύγκρουσης. Πως στήθηκαν και από ποιούς αυτοί οι ραδιοσταθμοί δεν έγινε ποτέ γνωστό. Πάντως η Τουρκία δεν σταμάτησε ποτέ στην Ελλάδα να επενδύει στον ανθρώπινο παράγοντα. Από τότε μέχρι σήμερα οι μυστικές δράσεις των τουρκικών υπηρεσιών στην Ελλάδα έχουν κλιμακωθεί σε όλα τα επίπεδα με ένα μοτίβο το οποίο επαναλαμβάνεται συνεχώς. Η εποχή που οι τούρκοι αξιωματικοί πληροφοριών εκπαίδευαν ευρωπαίους συνταξιούχους να κρατούν σε φιλμς εκατοντάδες φωτογραφίες και να παραδίδουν το υλικό σε μυστικές συναντήσεις, αποτελούν πολύ μακρινό παρελθόν.

Η στρατολόγηση ξένων οι οποίοι έρχονται μετά τη συνταξιοδότηση τους για να ζήσουν στην Ελλάδα ήταν πάντα συνηθισμένη τακτική των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Η άνεση που έχουν Τούρκοι αξιωματικοί πληροφοριών να κυκλοφορούν άφοβα στην χώρα και να εντοπίζουν αμέσως τους κατάλληλους υποψήφιους για στρατολόγηση, δείχνει πόσο καλά γνωρίζουν την Ελλάδα. Η κυριότερη μέθοδος στρατολόγησης τους από τους Τούρκους χειριστές είναι η επίκληση στον “πατριωτισμό” των υποψηφίων, δηλαδή οι κοινές θρησκευτικές πεποιθήσεις, η πίστη στο Ισλάμ και η αγάπη στην Τουρκία, σε συνδυασμό με χρηματικές αμοιβές και κάθε είδους διευκολύνσεις ακόμα και για ταχύτερη έκδοση αποφάσεων ασύλου… Όσοι δεν συνεργάζονται απειλούνται να καταγγελθούν στις ελληνικές αρχές για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα με τον κίνδυνο να απελαθούν πίσω στην Τουρκία και από εκεί να επαναπροωθηθούν στις χώρες καταγωγής τους στις οποίες μπορεί να είναι καταζητούμενοι για ποινικά εγκλήματα ή εγκλήματα πολέμου. Οι πληροφορίες που μπορεί να συλλέγουν είναι κυρίως όσες δεν βλέπουν οι δορυφόροι. Ακόμα και στις πιο προηγμένες χώρες οι δορυφοροι δεν μπορούν να καταγράψουν παρά μόνο μια ή δύο εικόνες ανά ημέρα ή σπανιότερα, όποτε περνούν επάνω από κάθε περιοχή, ενώ δεν μπορούν να δουν τι υπάρχει κάτω από υπόστεγα ή μέσα σε κτίρια. Συνεπώς, οι πληροφορίες από ανθρώπινες πηγές στο έδαφος είναι πάντοτε μία σημαντική πηγή στρατιωτικών πληροφοριών. Ταυτόχρονα, δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν σε όλο το Αιγαίο σε κέντρα υποδοχής μεταναστών λειτουργούν εκατοντάδες κινητά τηλέφωνα με τούρκικους αριθμούς. Οι χάρτες με την κάλυψη της κινητής τηλεφωνίας της Τουρκίας στην Ελλάδα είναι εξόχως αποκαλυπτικοί.

Φωτογραφίες και πληροφορίες για στρατιωτικές εγκαταστάσεις, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και κεραίες γύρω, μέσα και έξω από στρατόπεδα, αποθήκες πυρομαχικών, στρατιωτικά έργα, δημόσια έργα, λιμάνια, κεραίες τηλεφωνίας, αστυνομικά τμημάτα, πυροσβεστικούς σταθμούς, χαράξεις δρόμων, φωτογραφίες από αχαρτογράφητες δασώδεις περιοχές, φωτογραφίες ακτών οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως αιγιαλοί αποβάσεως, αυτά όλα λίγο ως πολύ έχουν βρεθεί στην κατοχή ατόμων τα οποία έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις κατασκοπείας σε βάρος της Ελλάδος. Ακόμα και από τις στρατιωτικές παρελάσεις μπορούν να αντληθούν πολύτιμα στοιχεία για την στρατιωτική ικανότητα της χώρας από φωτογραφίες στις οποίες εικόνες απεικονίζονται αριθμοί οχημάτων, αρμάτων μάχης ή άλλων οπλικών συστημάτων, φωτογραφίες στρατιωτών με τον εξοπλισμό τους, αξιωματικών των μονάδων που παρέλασαν και, κυρίως, φωτογραφίες των προσώπων ανδρών των ειδικών δυνάμεων.

Ο Σύρος ειδικός ηλεκτρονικού πολέμου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ως “πρόσφυγας” Από τα πιό χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων παραδείγματα είναι αυτό ενός Σύρου στρατιωτικού, κατά δήλωση του, ειδικού στον ηλεκτρονικό πόλεμο και χειριστή όπλων υψηλής ακριβείας, o οποίος μπήκε παράνομα στην Ελλάδα μέσω της Χίου, μετακινήθηκε στους Αγίους Θεοδώρους όπου και περέμεινε μέχρι να του απονεμηθεί άσυλο πρόσφυγα.

Σύμφωνα με πηγές, φέρεται να έχει συμμετάσχει σε ταραχές εναντίον Κούρδων προσφύγων στην περιοχή των Αγίων Θεοδόρων πριν από μερικά χρόνια. Εγκατέλειψε την υπηρεσία του στο στρατό της Συρίας και ριζοσπαστικοποιήθηκε στην ένοπλη αντιπολίτευση και τον FSA, εγκωμιάζοντας διαβόητο τζιχαντιστή της Συρίας.

Πηγή: Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ https://www.olympia.gr






Η αμερικανική πρόταση για «εκτίναξη» της θέσης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης
  

Αλλάζουν όλα στο νευραλγικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Η πρόταση των ΗΠΑ θα εξασφαλίσει και την ακεραιότητα της Θράκης από την τουρκική βουλιμία;

Το θερμό ενδιαφέρον για την μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης είναι εδώ και καιρό γνωστό. Αποτελεί ήδη έναν από τους πιο νευραλγικούς κόμβους του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, με δηλώσεις των Αμερικανών αξιωματούχων να το επιβεβαιώνουν διαρκώς. Ωστόσο, μια νέα «βόμβα» με πρόταση των ΗΠΑ για επέκταση και εκβάθυνση της λιμενολεκάνης νέου προβλήτα Αλεξανδρούπολης έρχεται το προσκήνιο.

Σύμφωνα με το Evrosnews.gr, οι ΗΠΑ δια του πρέσβη τους στην Αθήνα Τζέφρυ Πάιατ αλλά και των άλλων αξιωματούχων τους που επισκέπτονται συχνά-πυκνά την περιοχή μας, μετά την χρηματοδότηση ανέλκυσης της βυθοκόρου “‘Ολγα” το 2019, εξέφρασαν ενδιαφέρον να χρηματοδοτήσουν ένα νέο project. Με στόχο φυσικά να έρχονται ακόμη μεγαλύτερα πλοία από τα δικά τους που ήδη τα τελευταία χρόνια “δένουν” στο λιμάνι για να ξεφορτώσουν ή να παραλάβουν στρατιωτικό υλικό των διαφόρων ασκήσεων τους στα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη, κυρίως τις ΝΑΤΟϊκές. Αυτό βέβαια σημαίνει πως το λιμάνι θα μπορεί να εξυπηρετήσει σε μια τέτοια περίπτωση και εμπορικά πλοία ή ακόμα και κρουαζερόπλοια, αν γίνει επέκταση και μεγαλύτερη εκβάθυνση.

Οι συγκεκριμένες προθέσεις φαίνεται ότι επαναλήφθηκαν και προχθές Παρασκευή, κατά την έκτη παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρυ Πάιατ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, παρέα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, για την προετοιμασία της άσκησης “DEFENDER EUROPE 2021”. Αντιλαμβάνεται φυσικά κανείς, ότι το ενδεχόμενο αυτό, σε συνδυασμό με την κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής οδού Αλεξανδρούπολης και την ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής ως το Ορμένιο, θα… εκτινάξουν ακόμα περισσότερο την σπουδαιότητα και την γεωστρατηγική σημασία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Newsroom





Συναγερμός:
Και για σύνδρομο Guillain-Barre ύποπτο το εμβόλιο της AstraZeneca 
Ξεκινά έρευνες ο ΕΜΑ
 


Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021. Παράλυση και μούδιασμα των άκρων προκαλεί σε εμβολιασμένους το εμβόλιο της AstraZeneca σύμφωνα με στοιχεία τα οποία ερευνά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ). Η εμφάνιση του συνδρόμου Guillain-Barré, ενός σπάνιου νευρολογικού νοσήματος που προκαλεί την παραπάνω αναφερόμενη παράλυση αλλά και μούδιασμα συνήθως στα χέρια και τα πόδια σήμανε εκ νέου συναγερμό στον ΕΜΑ, μετά τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας που έχουν αναφερθεί μετά τη χορήγηση εμβολίων τύπου mRNA.

Σημειώνεται πως οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή έχουν απαγορεύσει τους εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο σκεύασμα της AstraZeneca ή έχουν αναστείλει άμεσα τους εμβολιασμούς των πολιτών… Πηγή: Ε.Θ.






Η Κίνα καλεί τους πολίτες της να εμβολιάζονται μόνο σ΄εθελοντική βάση
    

Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021 Την ώρα που οι δυτικές κορωνοδημοκρατίες προχωρούν σε εκβιαστικό ουσιαστικά καταναγκαστικό εμβολιασμό μορφή υποχρεωτικού εμβολιασμού η κινεζική κυβέρνηση ζητά να σταματήσει η εντολή εμβολιασμού COVID19 από τις τοπικές κινεζικές αρχές, λέει ότι οι άνθρωποι πρέπει να εμβολιάζονται μόνο εθελοντικά…Πηγή: Ε.Θ.





Ψήφισμα 2361 του Συμβουλίου της Ευρώπης. 
Ο εμβολιασμός για τον Covid-19 ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός!
  

Συμβούλιο της Ευρώπης 
Κοινοβουλευτική Συνέλευση 
Εμβόλια Covid-19: ηθικά, νομικά και πρακτικά ζητήματα 
Ψήφισμα 2361 (2021) 7.3.1 
Διασφαλίζει ότι οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν πιέζεται πολιτικά, κοινωνικά ή με άλλο τρόπο να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί.

7.3.2 διασφαλίζει ότι κανείς δεν υφίσταται διακρίσεις για το ότι δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία ή επειδή δεν θέλει να εμβολιαστεί.

Πηγή: Ε.Θ.






Δημόσια έκκληση της Δρ. Janci Lindsay στον CDC
:
Σταματήστε την παραγωγή και διανομή εμβολίων για τον COVID-19

  

Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021 Σε μια δημόσια παρέμβασή της προς τον αμερικανικό οργανισμό ελέγχου λοιμωδών νοσημάτων CDC, η μοριακή βιολόγος και τοξικολόγος Δρ. Janci Chunn Lindsay, Ph.D, έκανε έκκληση να σταματήσει αμέσως η παραγωγή και η διανομή εμβολίων στο κοινό. Η Δρ. Janci Chunn Lindsay παρέθεσε τρεις λόγους για αυτό:

Εξηγώντας πως τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή, ανέφερε ότι έχουν δημιουργήσει επιπλοκές όπως θρομβώσεις, έχουν πιθανά επιπτώσεις στην γονιμότητα, ενώ τέλος μπορεί να προκαλέσουν αρνητικές επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού που αναφέρεται στη διεθνή βιβλιογραφία ως “antigenic escape” ή “immune escape. Δεν μπορούμε να βάλουμε αυτά τα εμβόλια στα παιδιά μας τα οποία σύμφωνα με στατιστικές έχουν πιθανότητα θανάτου από τον COVID-19 της τάξης των 0,002%, εάν προσβληθούν από τον ιό ή στον πληθυσμό που βρίσκεται σε ηλικία γονιμοποίησης χωρίς πρώτα να έχουμε εξετάσει διεξοδικά το θέμα.

Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει δυνητικά σε στείρωση μιας ολόκληρης γενιάς», είπε μεταξύ η Αμερικανή βιολόγος. Η αναφορά της στη γονιμότητα αφορά την πρωτεΐνη συγκυτίνη, που βρίσκεται στον πλακούντα και παίζει κρίσιμη σημασία κατά τη διάρκεια της κύησης.

Το 2000, Aμερικανοί ερευνητές αποκάλυψαν ότι για τον σχηματισμό του πλακούντα είναι απαραίτητη η πρωτεΐνη συγκυτίνη, η οποία έχει ιογενή προέλευση και υπάρχει σήμερα σε όλα τα θηλαστικά. Εάν ο οργανισμός αρχίσει να αναπτύσσει αντισώματα κατά των πρωτεϊνών-ακίδων, που χρησιμοποιεί ο COVID19, μετά τον εμβολιασμό με σκευάσματα mRNΑ είναι πιθανό να επιτεθεί και στην συγκυτίνη, με αποτέλεσμα την αδυναμία κύησης… Πηγή: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια