Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ Φ.1742

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  


Τρίπολη, 28 Απριλίου 2021 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Συνελήφθησαν εβδομήντα έξι (76) άτομα, προσήχθησαν εκατόν οχτώ (108) και έ γινε έλεγχος σε χίλια διακόσια τριάντα ένα (1231) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε χίλια τριάντα δύο (1032) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες τριάντα εννέα (239) παραβάσεις Κατασχέθηκαν ποσότητες, τσιγαριλίκια και φυτά κάνναβης Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 16.4.2021 έως και χθες (27.4.2021), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια διακόσια τριάντα ένα (1231) άτομα, εκ των οποίων εννιακόσια τριάντα επτά (937) ήταν ημεδαποί και διακόσια ενενήντα τέσσερα (294) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε χίλια τριάντα δύο (1032) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν οχτώ (108) άτομα, από τα οποία πενήντα ένα (51) ήταν ημεδαποί και πενήντα επτά (57) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εβδομήντα έξι (76) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο.

Τέσσερις (4) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες είκοσι τέσσερις (224) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δώδεκα (12) παραβάσεις για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού καθώς και τρεις (3) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.



Κορινθία: Εντυπωσιακά υποβρύχια πλάνα από τον εντοπισμό του πλοίου με τα 46 κιλά κοκαΐνης

  


Όχι ένα, όχι δυο αλλά 46,71 κιλά κοκαΐνης εντόπισαν σε φορτηγό πλοίο στην Κόρινθο στελέχη του Λιμενικού. Η πληροφορία από την DEA έπεσε… διάνα, το πλοίο και το φορτίο κατασχέθηκαν και τα 23 μέλη του πληρώματος, συνελήφθησαν! Το πλοίο από τη Βραζιλία που πιάστηκε στην Κορινθία γιατί μετέφερε την κοκαΐνη επρόκειτο να καταπλεύσει σε παράκτια εγκατάσταση στην περιοχή Καλαμάκι Ισθμίων. Πριν φτάσει στον προορισμό του, όμως, τα στελέχη του Λιμενικού το… τσάκωσαν. Η επιχείρηση (υποβρύχιο ένα μέρος της) καταγράφηκε και εντυπωσιακές εικόνες δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Λιμενικό.

Το πλοίο με το όνομα SKYROS και σημαία Νήσων Μάρσαλ που μετέφερε την κοκαΐνη των 46,71 κιλών, αγκυροβόλησε σε θαλάσσια περιοχή Ισθμίων και εκεί έγινε χθες (26.04.2021) έλεγχος υφάλων από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού. Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε και εν συνεχεία ανασύρθηκε από τα ύφαλα του πλοίου και εντός του χώρου των οχετών αναρρόφησης, ένας σάκος μέσα στον οποίο υπήρχαν 38 πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 46,71 κιλών!

Ακολούθησε περαιτέρω έρευνα σε εσωτερικούς χώρους του πλοίου από κλιμάκιο στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου, συνοδεία αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, των “ΤΟΜΠΙ” Κ9Ν039 και “ΕΤΝΑ” Κ9Ν030, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και του λιμεναρχείου Ναυπλίου αντίστοιχα, καθώς και στελεχών των Γραφείων Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Κορίνθου και Ναυπλίου, χωρίς ευρήματα.

Στην υπόθεση συνεργάστηκαν η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (Δ.Α.Α./Υ.Δ.Ν.) και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Σανταρέμ της Βραζιλίας, με προορισμό λιμενική εγκατάσταση στα Ίσθμια έμφορτο με 22.500 Μετρικούς Τόνους σογιόσπορο. Από το το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ίσθμιας του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ οι κατασχεθείσες ποσότητες θα αποσταλούν στη Χημική Υπηρεσία Κορίνθου.



Κιάτο: Άμεση εξιχνίαση περίπτωσης απόπειρας κλοπής σε σπίτι

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικία, που είχε γίνει την 29.4.2021 στο Κιάτο Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 32χρονου ημεδαπού, για απόπειρα κλοπής.



Λουτράκι: Είχαν πάνω τους ηρωίνη

Συνελήφθησαν, στις 29.4.2021 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 50 και 44 ετών, αντίστοιχα, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους -53,5- γραμμαρίων. Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2- κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα, ως μέσο διευκόλυνσης αξιόποινων πράξεων.

korinthosTV


Δεν υπάρχουν σχόλια