Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1742

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Η αποκατάσταση των δικτύων συνεχίζεται – Ξεκίνησαν οι ασφαλτοστρώσεις στον Άσσο
  

Από την οδό Τιμίου Σταυρού ξεκίνησαν σήμερα οι ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή του Άσσου.

Το έργο περιλαμβάνει άσφαλτο σε μήκος μεγαλύτερο των 800 μέτρων έως και την συμβολή της οδού Τιμίου Σταυρού με τον οδό Φειδιππίδου.

Αμέσως μετά το Πάσχα εργασίες θα εκτελεστούν στο δρόμο της Αγίας Μαρίνας καθώς και σε όλα τα σημεία που έχουν καταγραφεί για άμεση αποκατάσταση.

Στο χώρο των εργασιών βρέθηκαν το πρωί ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος και ο τοπικός Πρόεδρος Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος .

Στόχος παραμένει η βελτίωση και η αποκατάσταση των υποδομών σε όλο το δήμο ώστε να μπορούν με άνεση και ασφάλεια να μετακινούνται. οι πολίτες.





Στο Σοφικό συνεχίστηκαν σήμερα οι ασφαλτοστρώσεις – Ξεκινούν μετά το Πάσχα σε Άσσο – Λέχαιο
  


Στην Δημοτική Ενότητα Σο-ρα οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και συγκεκριμένα σε σημεία του Σοφικού τα οποία έχρηζαν παρέμβασης ώστε οι πολίτες να μετακινούνται άνετα και με ασφάλεια.

«Το Σοφικό και η Σολυγεία είναι μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους την οποίαν οφείλουμε να φροντίσουμε και να αναδείξουμε επιτυγχάνοντας την αύξηση στην επισκεψιμότητά της» σημείωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος ευρισκόμενος το πρωί στο σημείο συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γρηγόρη Ρωτίδη.

Έχουν προηγηθεί έργα σε Σαρωνικό και Τενέα ενώ αμέσως μετά τις ημέρες του Πάσχα θα ξεκινήσουν παρεμβάσεις και στην Δημοτική Ενότητα Άσσου – Λεχαίου. Οι ασφαλτοστρώσεις στην εν λόγω περιοχή δεν μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα αφού πρέπει να ολοκληρωθούν οι εργασίες που εκτελούνται από την υπηρεσία ύδρευσης και την ΔΕΗ.

Η βελτίωση των υποδομών και η αποκατάσταση των δικτύων σε όλο το εύρος του δήμου Κορινθίων αποτελεί για την δημοτική αρχή προτεραιότητα. Ο Δήμαρχος επανέλαβε την δέσμευσή του πως κάθε χρόνο, σε κάθε χωριό του δήμου Κορινθίων θα πραγματοποιούνται ασφαλτοστρώσεις 2 χιλιομέτρων.





ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων
  

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων υπακούοντας στις εθνικές επιταγές για την προώθηση των «καθαρών» μορφών ενέργειας στις μετακινήσεις και τον περιορισμό των εκπομπών, προχωρά στην διαμόρφωση της στρατηγικής για την αποτελεσματική τοποθέτηση υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Δήμος θέλοντας να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πραγματοποιεί την παρούσα έρευνα προκειμένου να διερευνήσει τις απόψεις και προτιμήσεις των κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου μας.

Οι απόψεις, οι προτιμήσεις, οι ιδέες και οι παρατηρήσεις σας αποτελούν σημαντικά στοιχεία που θα αξιοποιήσει ο Δήμος για να βελτιστοποιήσει τον σχεδιασμό του στα παρακάτω πεδία:

καλύτερη χωροθέτηση των σταθμών στην περιοχή του Δήμου διασφάλιση της βιωσιμότητας των προτεινόμενων λύσεων διαμόρφωση κινήτρων προώθησης των ηλεκτρικών οχημάτων Για τον σκοπό αυτό, απευθυνόμαστε στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου μας και βασιζόμαστε στην ενεργή συμμετοχή στον σχεδιασμό με την συμπλήρωση της συγκεκριμένης ερευνάς.

Μπορείτε να βρείτε την έρευνα στον σύνδεσμο: https://forms.office.com/r/7HwfQ4R88g



Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων

  


Μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω της τήρησης των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού συνεδρίασε, με διευρυμένη σύνθεση, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, υπό την προεδρία του Δημάρχου Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη, το πρωί της Μεγ.

Τρίτης 27 Απριλίου 2021.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην οποία συμμετείχαν Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι Αρχών, φορέων και εθελοντικών ομάδων, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν:

στον σχεδιασμό και τις δράσεις για τη θωράκιση του Δήμου εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, βάσει του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Εξ Αιτίας Δασικών Πυρκαγιών «ΙΟΛΑΟΣ» του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, στη μεταστέγαση και λειτουργία του Εποχιακού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου, στο πλαίσιο πρόληψης και ενίσχυσης της αντιπυρικής προστασίας, στο σύνολο των ενεργειών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στον καθαρισμό επαρχιακών δρόμων που αποτελεί υποχρέωση της Περιφέρειας, καθώς επίσης, στην αντικατάσταση καλωδίων και τον καθαρισμό και αποψίλωση δέντρων που βρίσκονται πλησίον του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ που αποτελεί αρμοδιότητας της επιχείρησης, τα μέτρα πρόληψης, αντιμετώπισης και επικαιροποίησης αντισεισμικής προστασίας, ενόψει της εκπόνησης του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ», καθώς επίσης, τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από όλους τους συμμετέχοντες και διαλογική συζήτηση, σε πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας, με σκοπό την επίτευξη του κοινού στόχου που είναι η αποτελεσματική προστασία του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και των πολιτών κατά το επόμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα.

Με στόχο τον συντονισμό των ενεργειών πρόληψης, αλλά και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών που τυχόν θα προκύψουν από την εκδήλωση ανθρωπογενών και φυσικών καταστροφών στην περιοχή του Δήμου μας, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προετοιμασία και την αποτροπή της επικινδυνότητας, σύμφωνα με το πλαίσιο του νέου Νόμου Πολιτικής Προστασίας, ενώ ταυτόχρονα, επισημάνθηκε η ανάγκη όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι εθελοντές και οι πολίτες, να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι κ.κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης Δήμαρχος Λουτρακίου- ΠεραχώραςΑγίων Θεοδώρων, Σπύρος Ράτης Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων & Μέλος του Συλλόγου «Φίλοι του δάσους», Μάρθα Μυστακίδου Διοικήτρια Α.Τ. Λουτρακίου, Πύραρχος Νικόλαος Κούρος Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, Βασίλειος Χατζής Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ρούλα Χαρίτου Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κορινθίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Αλκιβιάδης Δρίτσας Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου και εκπρόσωπος του Ορειβατικού Συλλόγου Λουτρακίου και ο Μιχάλης Κανάκης από τον Σύλλογο Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου. Συντονιστής του Σ.Τ.Ο.

Πολιτικής Προστασίας είναι ο Μίλτος Παπαδημητρόπουλος, Υπεύθυνος Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.






ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ
  

O Δημοτικός φωτισμός αντιμετωπίζει συσσωρευμένα προβλήματα πολλών ετών στο παραλιακό μέτωπο , τόσο στη Δ.Ε. Ξυλοκάστρου (ιδιαίτερα στην πόλη του Ξυλοκάστρου) όσο και στη Δ.Ε.

Ευρωστίνης (στη Λυκοποριά, στο Στόμι, στα Σαρανταπηχιώτικα, στη Λυγιά).

Διαβρωμένοι στύλοι φωτισμού, παλαιωμένα φωτιστικά σώματα ξεπερασμένης τεχνολογίας, διαβρωμένες καλωδιώσεις και δίκτυα δημιουργούν συνεχώς προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Η Δημοτική Αρχή αποκαθιστά με στοχευμένες ενέργειες τη λειτουργικότητα των δικτύων.

Δείτε το video εδώ : https:// www.xylokastro-evrostini.

gov.gr/enimerosi-contact/ enimerosi-politon/deltiatypou/item/5950






Ο ΒΟΣΚΑΡΗΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ – ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ

  

Από την Αίθουσα Επιχειρήσεων της Φραντζή εξεδόθη ανακοίνωσις που δεν υπάρχει στις σελίδες του Δήμου, αλλά στο facebook του Επιτελάρχη. Λίγο – πολύ γράφει στην αρχή κάναμε και κάνουμε κάτι καλό, μετά, προσέξτε εσείς.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΕΡΙ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Είναι η ανάρτηση του Δημάρχου προς γνώσιν γενικώς και προς συμμόρφωσιν: προσέξτε τι κάνετε εσείς.

ΑΤΙΦΟΒΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Όποιος κατέχει θεσμικές ευθύνες, γνωρίζει τι συμβαίνει με τον νοσογόνο ιό στην κοινότητα και δεν ενημερώνει για την κατάσταση των πραγμάτων εκθέτει την υγεία της κοινότητας σε κίνδυνο. Είναι νομικά παραβατικός και ηθικά υπόλογος.

Προφανώς ευθύνες υπάρχουν στις συλλογικές αντιπροσωπεύσεις και στην ατομικότητα. Ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει το φορτίο του και να μην το μεταφέρει σε άλλους. Ο Δήμαρχος είναι και υπόλογος ασυνέπειας… Πέρυσι (6 Μαρτίου) διέψευδε «ανυπόστατες φήμες» για κορονοϊό σε μια οικογένεια, αλλά τώρα γενικές αναφορές. Τώρα δεν διαψεύδει… Ίσως εννοεί ότι όλα πάνε καλά και όσα κυκλοφορούν ή γνωρίζουμε είναι ανυπόστατες φήμες.

Έκανα διαδρομή στην σελίδα του να δώ τι ανακοίνωσε για την διαχείριση της επιδημίας. Συνοπτικά: απολύμανση τον περασμένο Μάρτιο, αφαίρεσε παγκάκια, τώρα έκανε απολύμανση ίσως επηρεασμένος από τις συστάσεις της πρώην αντιδημάρχου Γ. Μαστέλλου.

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΑΙΔΕΥΣΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ είναι η άγνοια αντιμετώπισης κινδύνων και η συγκρότηση (αυτό)προστατευόμενης κοινωνίας . « Πόσα Δημοτικά ή Περιφερειακά συμβούλια αυτόν τον καιρό συνεδρίασαν με αναφορά τις δικές τους ευθύνες και τον συντονισμό ενεργειών στην περιοχή τους, ανέθεσαν υπευθυνότητες για το αποτελεσματικότερο έργο των κέντρων υγείας και τις ανάγκες τους, την συμμετοχή των ιδιωτών γιατρών, όπως και την συμπληρωματικότητα προς το πιο κοντινό νοσοκομείο; Τι πρότειναν για την ασφάλεια των πολιτών, ουσιαστικά για την επάρκεια της πρώτης βαθμίδας, του τοπικού επιπέδου δημόσιας υγείας; Το «μένουμε σπίτι» σημαίνει προστασία, παρακολούθηση και μεγάλη τοπική ευθύνη μην αποβεί μεγάλη αποθήκη ασθενών. Έχει απορριφθεί ως άγνωστο αντικείμενο η λέξη σχέδιο και παρακρατείται η σιγουριά της διαχείρισης των αποτελεσμάτων μιας καταστροφής, ο διαρκής «Ξενοκράτης». Σε κάποια μοντέλα «πίεσης-εκτόνωσης» αποφασιστικό ρόλο παίζουν οι τοπικοί θεσμοί, η εκπαίδευση, οι αξίες συλλογικότητας στην δημόσια ζωή, η συγκρότηση ομάδων ετοιμότητας».

* Ο κ. Γρηγόρης Κλαδούχος, είναι αρχιτέκτων από το Ξυλόκαστρο.


    



 




ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Συνεχίζονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο Ζευγολατιό Κορινθίας
  

Συνεχίζονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο Ζευγολατιό με την ολοκλήρωση τεσσάρων δρόμων.

Θα ακολουθήσουν εργασίες και στις υπόλοιπες κοινότητες του Δήμου






ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Το Κιάτο ετοιμάζεται για την άρση μέτρων / Έργα σε πλήρη εξέλιξη – Τα συνεργεία στους δρόμους

  


Λίγες ημέρες πριν το Πάσχα και το Κιάτο ‘εδειχνε μια ζωντανή πόλη.

Φαντάστείτε να γίνει η άρση μέτρων, και να σηκώσει ρολά η εστίαση! Θα γίνει χαμός! Όλα βρίσκονται σε εγρήγορση και από πλευράς δήμου. Ο Δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος δεν σταματάει! Πριν από λίγες μέρες οι ασφαλτοστρώσεις μέσα στο Κιάτο και στις οδούς: Πετιμεζά, Κολοκοτρώνη, Δερβενακίων Καποδιστρίου.Και αμέσως μετά την ολοκλήρωση των έργων ομβρίων υδάτων και των πεζοδρομίων ακολουθούν οι ασφαλτοστρώσεις..συμφωνα με το πρόγραμμα της δημοτικής αρχής, στις οδούς: Σ. Πούλου, 25ης Μαρτίου, 28ης Οκτωβρίου, Αράττου, Σικυώνος, Μ. Σωτηρος, Δημοκρατίας, Περιάνδρου, Παλαιά Εθνική οδός από τον Κύριλλο, έως Κάτω Διμηνιό. Με αυτά τα λόγια παρουσίασε στο facebook ο Δήμαρχος, τις έντονες δραστηριότητες των ημερών… Σήμερα το προσωπικό του δήμου είχε επικεντρωθεί σε επισκευές κάγκελων στις πλατείες, στο Λιμάνι και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης.





Δεν υπάρχουν σχόλια