Header Ads

ΠΑΝΔΗΜΙΑ φ.1741

Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ 
 Μερικές σκέψεις για τη λεγόμενη πανδημία κορωνοϊού

   

Την προηγούμενη χρονιά η ανθρωπότητα, η Ελλάδα κι εμείς εδώ στο Βραχάτι Κορινθίας, βιώσαμε το πρώτο κύμα της λεγόμενης πανδημίας του κορωνοϊού και εξακολουθούμε να βρισκόμαστε υπό την επήρεια του δεύτερου κύματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς με την Επιτροπή λιμωξιολόγων σε συνεργασία με τον αρμόδιο Υπουργό, καθορίζουν κατά κάποιο τρόπο τη συμπεριφορά και επιβάλλουν τα ενδεικνυόμενα, κατ΄αυτούς, εκάστοτε περιοριστικά μέτρα προστασίας της υγείας του Λαού.

Στον Αθηναϊκό και διεθνή τύπο, αλλά και στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πλήθος σχετικών με τον ιό πληροφοριακών στοιχείων, όπου αντί να φωτίζεται το τοπίο συσκοτίζεται από τις αντιπαραθέσεις. Η εκστρατεία για τον εμβολιασμό δέχθηκε σοβαρά πλήγματα γιατί βιάστηκαν οι μεγάλες Φαρμακοβιομηχανίες να κυκλοφορήσουν την παραγωγή εμβολίων, αφού στην παγκόσμια αγορά παίζεται αυτή την περίοδο ο «τζίρος» της ζωής τους.

Εμείς, εδώ στην Κορινθία, καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα, αλλά κατά τη γνώμη μας δεν πρέπει να τα βάψουμε μαύρα., αλλά ούτε και να εφησυχάζουμε. Συνολικά στο νομό Κορινθίας τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν για το χρονικό διάστημα ……… μέχρι ………:

Οι πληροφορίες λένε ότι, η πίεση στα νοσοκομεία της χώρας είναι τεράστια και παρατηρείται συχνά το φαινόμενο να νοσηλεύονται ολόκληρες οικογένειες, καθώς λόγω της επικράτησης της βρετανικής μετάλλαξης ο ιός έχει μπει στα σπίτια και είναι πιθανόν να κολλήσουν όλα τα μέλη της οικογένειας. Χαρακτηριστικό της κατάστασης, που επικρατεί είναι ότι συνολικά νοσηλεύονται την 10.4.2021 στην επικράτεια 5.500 ασθενείς, με ένα μέσο όρο την εβδομάδα, που μας πέρασε τις 530 νέες εισαγωγές την ημέρα. Με βάση όλα αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση σταδιακά προχωρά σε άρση των μέτρων, προκειμένου να αποφορτιστούν οι πολίτες, να κινηθεί ξανά το εμπόριο και να περάσει στην κοινωνία το μήνυμα ότι θα πρέπει να συνηθίσουμε να συμβιώνουμε με τον ιό και να τηρούμε μέτρα ατομικής προστασίας για αρκετό χρονικό διάστημα.

Εμείς, ως Σύλλογος, δεν είμαστε σε θέση να εκφράσουμε γνώμη περί του πρακτέου όσον αφορά τη χρήση εμβολιασμού ή να περιμένετε να κυκλοφορήσουν αποτελεσματικά φάρμακα καταπολέμησης του κορωνοϊού. Αυτό είναι θέμα δικής σας επιλογής μετά από σχετική συμβουλή του οικογενειακού ιατρού σας.

Συνιστούμε οπωσδήποτε όμως να μην πέσετε θύματα της τρομολαγνείας, που ενσπείρουν διάφορα ΜΜΕ. Τηρείστε την ψυχραιμία σας, ακολουθείστε με σχολαστική επιμονή τα μέτρα περιορισμού και τις συμβουλές των ιατρών σας Ο χειρότερος κίνδυνος δεν είναι ο ιός, που θα περάσει όπως και τόσοι άλλοι, αλλά ο φόβος και η κακή ενημέρωση…
Ευάγγελος Δ. Κόκκινος 

Πρόεδρος Συλλόγου ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Βραχατίου (από την πασχαλινή έκδοση)

Δεν υπάρχουν σχόλια