Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1741

Επισκόπηση των αρδευτικών έργων της Πελοποννήσου στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

  

Συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα είχε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος επισκέφθηκε την Αρκαδία σήμερα Τετάρτη 21 Απριλίου.

Ο Υφυπουργός, επισκέφθηκε το πρωί τα γραφεία Διοίκησης της ΠΕ Αρκαδίας και συνομίλησε με υπαλλήλους, ενώ ακολούθως μετέβη στην Τ.Κ. Βουνού, σε αγρόκτημα με μηλιές που υπέστη ζημιές από τον παγετό, όπου δήλωσε ότι η ζημιά θα εκτιμηθεί στην καρποφορία και θα αποζημιωθεί άμεσα.

“Δεν υπάρχει περίπτωση ζημιωμένος γεωργός να μην αποζημιωθεί” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Οικονόμου, σε συνέχεια και των δηλώσεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για ανάλογο θέμα, στην Κορινθία, τις προηγούμενες μέρες.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισκέφθηκαν τη λίμνη Τάκα, όπου ο Γ. Οικονόμου ενημερώθηκε αναλυτικά για τον σχεδιασμό από πλευράς Περιφέρειας, η οποία θέλει να μετατρέψει την περιοχή σε τοπόσημο, με φυτεύσεις δέντρων, δημιουργία χώρων αναψυχής και λειτουργία υδατοδρομίου.

Τέλος, ο Υφυπουργός, στις 12 το μεσημέρι, στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας, μετείχε σε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Π.

Νίκα, όλους τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες (Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο, Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο, Κορινθίας Τάσο Γκιολή, Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη και Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο) όπως και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη εγγείων βελτιώσεων Νίκωνα Τζινιέρη, στην διάρκεια της οποίας έγινε εκτενής συζήτηση για τα εγγειοβελτιωτικά έργα κάθε νομού.

Κάθε χωρικός Αντιπεριφερειάρχης επέδωσε υπόμνημα με την κατάσταση των αρδευτικών έργων της Ενότητάς του και στη συνέχεια -μέσω τηλεδιάσκεψηςέγιναν παρεμβάσεις από τους Βουλευτές της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συγκεκριμένα από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγαρά, τους Βουλευτές: Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό, Κορινθίας Μαριλένα Σουκουλη, Μεσσηνίας Μίλτο Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά και Λακωνίας: Θανάση Δαβάκη και Νεοκλή Κρητικού.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων άκουσε και κατέγραψε τις απόψεις όλων και δεσμεύτηκε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα κοινοποιηθεί έγγραφο που θα αφορά στις δεσμεύσεις και στα χρονοδιαγράμματα σχετικά με την κατασκευή και την ολοκλήρωση μεγάλων έργων άρδευσης, πολλά από τα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί εδώ και δεκαετίες.

Από τη σύσκεψη εξήχθησαν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.

Για την Κορινθία:

Το μεγάλο έργο του φράγματος του Ασωπού βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει επέλθει μια καθυστέρηση λόγω ειδικότερων θεμάτων που προέκυψαν με την προμήθεια των υλικών Αναφορικά με τα αρδευτικά έργα του Ασωπού, μετά από συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου, βρίσκεται σε δημοπράτηση η εκπόνηση της σχετικής μελέτης με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ, ενώ η κατασκευή των συγκεκριμένων έργων έχει εκτιμώμενο προϋπολογισμό 14.000.000 ευρώ.





Συνεδρίαση του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης
    

Συνεδρίασε σήμερα το ΔΣ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, όπου αποφάσισε για πολλά και σημαντικά θέματα, μεταξύ άλλων, ενέκρινε:

τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Ανατολικής Μάνης για την κατασκευή υποδομών για την αντιπυρική προστασία του Δήμου Ανατολικής Μάνης, συνολικού προϋπολογισμού 550.000,00 €. τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για τη συντήρηση/σήμανση της επαρχιακής οδού Λυκοποριά – Καλλιθέα – Ελληνικό, συνολικού προϋπολογισμού 800.000,00 € τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ανατολικής Μάνης για την αποκατάσταση δημοτικής οδοποιίας πυρόπληκτης περιοχής του Δήμου Ανατολικής Μάνης από τις πυρκαγιές Αυγούστου 2020, συνολικού προϋπολογισμού 950.000,00 τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, για την εκπόνηση του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο: «Ανάπτυξη ειδικών ( εσωτερικών) σχεδίων αντιμετώπισης τεχνολογικών ατυχημάτων μεγάλης έκτασης (Σ.Α.Τ.Α.Μ.Ε.) για εγκαταστάσεις SEVESO στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ» (ΕΛΛΑΣ) διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε.», συνολικού προϋπολογισμού 30.000,00€ τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης για την προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού για το κλειστό γυμναστήριο Ξυλοκάστρου, συνολικού προϋπολογισμού 118.544,00 € την τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υλοποίηση του έργου: «Μελέτη του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης», συνολικού προϋπολογισμού 2.750.000,00€






Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού Ν. Κορινθίας
  

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τ. Γκιολή με την Πρόεδρο Ε.Πυργάκη και μέλη του Δ.Σ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ν.Κορινθίας πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας.

Κατά τη συνάντηση, που έγινε παρουσία και της Προϊσταμένης Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Κορινθίας κας Χαρίτου, συζητήθηκαν θέματα εθελοντισμού, έγινε ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα πολιτικής προστασίας και τονίστηκε η άριστη συνεργασία μεταξύ της Περιφερειακής Αρχής και του εν λόγω Συλλόγου.






Αποφάσεις για σειρά σημαντικών έργων για την Κορινθία από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

  


Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης για την Κορινθία…. την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ «ΓΚΟΥΡΑ – ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΟ – ΔΕΡΒΕΝΙ ΚΑΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ», συνολικού π/ύ 19.000.000 € με ΦΠΑ, από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ‘ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ΄20142020.

τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, για την υλοποίηση του έργου: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΠΕΥΚΙΑ» με προϋπολογισμό 756.505,24 €.

Tη σύναψη προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου, για την υλοποίηση του έργου: «ΑΝΑΓΕΡΣΗ ΙΣΟΓΕΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΟ, ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ » ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ», προκειμένου να υποβληθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα.



 




  



Δεν υπάρχουν σχόλια