Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1741


ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Πάσχα σαν άλλοτε και τώρα…

Πάσχα σαν άλλοτε και τώρα! Εν μέσω της λεγόμενης Πανδημίας του κορωνοϊού, τίποτα δεν έχει αλλάξει στα Πιστεύω και στις καρδιές των Χριστιανών. Παρά τα μύρια τόσα εμπόδια και την ανοχή της αρχιεροσύνης, θα σταθούμε πρώτα ευλαβικά στη σκιά του Σταυρού Του. Το συγκλονιστικό σύμβολο της Θυσίας και της Πίστεως.

Ο τάφος, που τον δέχτηκε δεν έστερξε να φιλοξενήσει επί πολύ χρόνο το Άγιό Του σώμα.

« Ο Δεσπότης όλων καθοράται νεκρός..» και « ο εν Υψίστοις οίκων και τάφω μικρώ ξενοδοχείται» θα ψάλει ο υμνωδός και θα επαναλάβουν οι χοροί των ψαλτών σε όλες τις Εκκλησίες της Χριστιανοσύνης. Από τους καθεδρικούς Ιερούς Ναούς των μεγαλουπόλεων μέχρι τα ταπεινά εξωκλήσια των απόμακρων οικισμών.

Τα μύρα της Άνοιξης και το πλήθος των ανθέων στους πολύχρωμους αγρούς θα συνοδεύσουν την επιστροφή του Άμωμου στην κάθε μόνιμη κατοικία Του. Τριαντατρία χρόνια ανθρώπινης ζωής μαζί με τους ανθρώπους με ό,τι καλό ή κακό σέρνουν επάνω τους στον επίπλαστο βίο τους.

Μια ζωή η δική Του γεμάτη κατανόηση, ανθρωπιά, αγάπη, συγγνώμη, κήρυγμα ειρήνης, συναδελφότητας, ανοχής συνεχούς παρότρυνσης για φιλανθρωπία, σεβασμού στο συνάνθρωπο, αδιάκοπης διδασκαλίας για το «καλόν πράττειν».

Και απέναντί Του η αντίθεση. Η κακία, η μωρία, η φιλαυτία, η αρπαγή, το μίσος, η απληστία, η πλεονεξία, η διαβολή και ο αλληλοσπαραγμός.

Μόνο ένας Θεός θα είχε τη δύναμη να συμβιώσει με έναν τέτοιο κόσμο. Μόνο ένας Θεός μπορούσε να ανέχεται , να διδάσκει , να συγχωρεί και να εκλιπαρεί τον Ουράνιο Πατέρα Του να λυπηθεί τους διώκτες και εχθρούς Του!

Τριάντα τρία χρόνια μαζί με τους ανθρώπους, οι οποίοι τα θεώρησαν πολλά και έσπευσαν να τερματίσουν τη ζωή Του με τον πιο μαρτυρικό και εφιαλτικό θάνατο Η διδασκαλία Του για αγάπη και ειρήνη θεωρήθηκαν για την εποχή εκείνη, βάρβαρα και επικίνδυνα για το επικρατούν σύστημα εξουσίας συνθήματα και διατάχτηκε η εξόντωσή Του.

Και εκείνος, επειδή ήταν Θεός αποδέχτηκε τον θάνατο. Την μεγάλη θυσία. Η αγάπη Του για το ανθρώπινο γένος τον οδήγησε στα Σταυρό Μ΄ αυτόν επισφράγισε τη διδασκαλία, που ξαπλώθηκε στα πέρατα της Οικουμένης!...

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια