Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ φ.1741

Χρίστος Δήμας 
Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Στις περιοχές που επλήγησαν από τον παγετό ο Χρίστος Δήμας

  


* Το προηγούμενο διάστημα ο παγετός έπληξε πολλές περιοχές της Κορινθίας. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής του Νομού μας Χρίστος Δήμας πραγματοποίησε αλλεπάλληλες επισκέψεις και είδε από κοντά τα προβλήματα.

Την περασμένη Παρασκευή, μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους αντιδημάρχους του Δήμου Βέλου-Βόχας και τον πρόεδρο της κοινότητας Μπολατίου πήγε και είδε από κοντά τις πολύ μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν στην αγροτική παραγωγή της περιοχής από τον παγετό. Λίγες ημέρες νωρίτερα μαζί με τους δημάρχους Κορινθίων και Νεμέας, τους αντιδημάρχους, τους προέδρους των Κοινοτήτων, τον πρόεδρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού, τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου και τους υπεύθυνους του ΕΛΓΑ, ο Χρίστος Δήμας επισκέφθηκε τη Νεμέα, το Σπαθοβούνι, τον Κουταλά και τον Άγιο Βασίλη όπου είδε και εκεί τις επιπτώσεις του παγετού στις καλλιέργειες. Όπως ανέφερε ο κ. Δήμας: «Ζημιές έχουν υποστεί κυρίως οι αμπελώνες, οι καλλιέργειες Κορινθιακής σταφίδας, τα επιτραπέζια σταφύλια, οι βερυκοκιές αλλά και άλλα προϊόντα».

Επίσης ο Χρίστος Δήμας συνόδευσε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Σπαθοβούνι όπου μαζί και με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό είδαν από κοντά κτήματα που έχουν υποστεί ζημιές.

Ο κ. Δήμας ανέφερε σχετικά: «Επισκεφτήκαμε σήμερα με τον Πρωθυπουργό το Σπαθοβούνι, όπου συνομιλήσαμε με τους αγρότες της περιοχής, για τις σημαντικές ζημιές που επέφερε στην παραγωγή ο παγετός. Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, η καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ θα γίνει με ακρίβεια, προκειμένου οι παραγωγοί να αποζημιωθούν με δικαιοσύνη και με ταχύτητα. Την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί έκτακτη σύσκεψη μεταξύ του ΕΛΓΑ, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να δρομολογήσουμε τις διαδικασίες για έκτακτη οικονομική ενίσχυση του ΕΛΓΑ.

Με το Ταμείο Ανάκαμψης στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε και τη σύγχρονη τεχνολογία που μας ανοίγει τεράστιες δυνατότητες για να βελτιώσουμε την παραγωγικότητα έτσι ώστε ο πρωτογενής τομέας να γίνει πραγματικά μία ατμομηχανή ανάκαμψης. Αμέσως μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κορινθία, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό, την διοίκηση του ΕΛΓΟ Δήμητρα, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και τον Δήμαρχο κ. Κώστα Φρούσιο μεταβήκαμε στην Νεμέα, στην Γεωργική Σχολή».

** Μια σημαντική ανακοίνωση έκανε πριν από λίγες ημέρες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι θα αυξηθούν τα ποσοστά ενίσχυσης στο Νομό Κορινθίας, στον Αναπτυξιακό Νόμο από το 2022. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μία επιχείρηση του νομού Κορινθίας η οποία θα υποβάλλει επενδυτικό σχέδιο στον Αναπτυξιακό Νόμο σε επιλέξιμο κλάδο (π.χ. αγροτική εκμετάλλευση, μεταποίηση, τουρισμό κ.ά.) δικαιούται ενίσχυσης 60% εφόσον ως προς το μέγεθος χαρακτηρίζεται μικρή ή πολύ μικρή, 50% αν χαρακτηρίζεται μεσαία και 40% αν χαρακτηρίζεται μεγάλη.





Επίσκεψη του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας,ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΑ Στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ του Γ.Ν. Κορίνθου και στο Νοσοκομείο
  


16 Απριλίου 2021 Γ.Ν. Κορίνθου 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα, Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, είχαμε τη χαρά της επισκέψεως του Υφυπουργού ‘Έρευνας και Τεχνολογίας, κου ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΑ .

Ο κος υφυπουργός, επισκέφθηκε αρχικά, το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ) του Γ.Ν. Κορίνθου, στην περιοχή των Ισθμίων, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες αποκατάστασης. Ως μεγάλης σημασίας για την αναβάθμιση της λειτουργίας του Κέντρου, υπογραμμίζεται η παράδοση από τον κ. υφυπουργό, - με την ευγενική χορηγία του τραπεζικού Ομίλου EUROBANK- πέντε (5) Η/Υ, για τις ανάγκες των διοικητικών υπηρεσιών και των ιατρείων του.

Εν συνεχεία, ο κος Δήμας επισκέφθηκε το Γ.Ν. Κορίνθου και ενημερώθηκε στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης, σχετικά με τα ζητήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου, τρέχοντα και διαχρονικά και εξέφρασε την ικανοποίηση του σχετικά με την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας COVID19 και συνεχάρη τη Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου για τον καθημερινό άοκνο αγώνα τους. Επιπλέον δήλωσε αρωγός και εκδήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του για την κάλυψη μελλοντικών μας αναγκών .

Για μια ακόμα φορά εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τον κ. Δήμα για την συνεχή συμπαράσταση του στον διαρκή αγώνα μας, ώστε αποτελεσματικότερα να προάγουμε τις υπηρεσίες μας στην Κορινθιακή κοινωνία.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν.ΚΟΡΙΝΘΟΥ 
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια