Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1738


ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Ανάγκη να διευρυνθεί σε όλη τη χώρα ο θεσμός της Εθνοφυλακής…

Ενθυμείστε ότι μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας μας επί δεκάδες χρόνια και ειδικά από το πρωτοσέλιδο άρθρο μας, επισημάναμε την ανάγκη δημιουργίας Εθνοφυλακής. Τούτο είχαμε επιμείνει κυρίως μετά την κατάργηση των ΤΕΑ και τη λαίλαπα, που μας προέκυψε με την παράνομη μετανάστευση και τη δημιουργία θυλάκων Κέντρων υποδοχής και κράτησης λαθρομεταναστών.

Επιτέλους, σύμφωνα με πληροφορίες από το 5ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ πληροφορούμεθα ότι, η αναβάθμιση της Εθνοφυλακής νίκησε και την πανδημία. Το 2020, εν μέσω δηλαδή της υγειονομικής κρίσης του Covid-19 και των περιοριστικών μέτρων, καταγράφηκε ο υψηλότερος μέσος όρος συμμετοχής εθνοφυλάκων στην εκπαίδευση της εφεδρείας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ειδικότερα, ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχών εθνοφυλάκων στην εκπαίδευση - από το έτος 2017 που συγκροτήθηκε η Διεύθυνση Εθνοφυλακής στο ΓΕΣ και αφορούσε τα βόρεια σύνορά μας και τα νησιά του Αιγαίου, τηρούνται στατιστικά στοιχεία. Παρουσιάστηκε πέρυσι τον Μάιο με 8.018 και τον Σεπτέμβριο με 8.401 εθνοφύλακες να δηλώνουν δυναμικό «παρών».

Το ΓΕΣ, το ΓΕΕΘΑ, αλλά και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και ειδικά ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, που ήταν από τους «αρχιτέκτονες» του σχεδίου αναβάθμισης της Εθνοφυλακής, θεωρούν ότι το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία, ενισχύοντας τα γενικότερα σχέδια αμυντικής θωράκισης της χώρας. Θα περίμενε κανείς πως ο φόβος του κορωνοϊού, οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, τα αλλεπάλληλα μέτρα αποφυγής συνωστισμού θα κρατούσαν τους εθνοφύλακες μακριά από τις εκπαιδεύσεις.

Όπως δείχνουν όμως και τα στοιχεία της Διεύθυνσης Εθνοφυλακής, μέρος των οποίων παρουσίασε προ ημερών στη Βουλή ο υφυπουργός, αυτό δεν συνέβη.

Το 2020 ήταν μία πολύ κρίσιμη και δύσκολη χρονιά για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό κύμα, αμέσως μετά την κρίση στον Έβρο και ακολούθως την πολύμηνη ελληνοτουρκική κρίση στα νότια του Καστελλόριζου.

Είναι πολύ πιθανόν οι εθνοφύλακες να μέτρησαν αυτό το μεγάλο φορτίο, που θα έπρεπε να σηκώσουν τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας, αλλά και οι έφεδροι έτσι να πύκνωσαν τις συμμετοχές στις ασκήσεις, τις βολές και τις εκπαιδεύσεις της Εθνοφυλακής.

Επανερχόμαστε σήμερα, μετά την απαράδεκτη τακτική, που εφαρμόζει η Ε.Ε. να μη δέχεται Μετανάστες και επιβάλλει να τους κρατάμε εμείς σε διάφορες πόλεις με προφανή κίνδυνο κάποτε να στρέψουν τα όπλα τους εναντίον της Ελλάδας και ζητάμε: Ανάγκη να διευρυνθεί σε όλη τη χώρα ο θεσμός της Εθνοφυλακής… Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια