Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ φ.1737

Αυτοί που έκλεισαν την Αγροτική, θεωρούν τώρα τους αγρότες «μπαταχτσήδες» και τους βομβαρδίζουν με εισπρακτικές
.
  


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσαν 56 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες παραγωγοί λόγω των κόκκινων δανείων της πρώην ΑΤΕ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζουν τις συνθήκες απόγνωσης, που λόγω της μηδενικής μέριμνας ή ρύθμισης από την κυβέρνηση, βιώνουν πάνω από 35.000 αγρότες, φυσικά πρόσωπα και αγροτικοί συνεταιρισμοί, εξαιτίας των «κόκκινων δανείων» ύψους 1,5 δισ. (που μαζί με τον εκτοκισμό αγγίζουν τα 4 δισ.), τα οποία είχαν χορηγηθεί, κυρίως, από την υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα.

Άλλωστε, σύμφωνα με καταγγελίες πολλών αγροτικών συλλόγων της χώρας, δικηγορικές και εισπρακτικές εταιρίες καλούν αγρότες, είτε τηλεφωνικά είτε με επιστολές, για τα χρέη που έχουν από παλιά δάνεια από την πρώην ΑΤΕ, ζητώντας άμεση εξόφληση των παλαιών οφειλών τους. Αντίστοιχα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αγροτών-οφειλετών με χρέη και σε άλλους πιστωτές με αποτέλεσμα οι διαφορετικές ρυθμίσεις του κάθε φορέα να οδηγούν τους οφειλέτες σε έναν φαύλο κύκλο δόσεων, που στις περισσότερες περιπτώσεις οδηγεί στην απώλεια της ρύθμισης.

Σύμφωνα με τα παραπάνω οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από τα συναρμόδια Υπουργεία να προβούν σε άμεσες ενέργειες και να δώσουν επαρκείς απαντήσεις στα εξής:

1.Ποια είναι η πρόθεση της κυβέρνησης και των συναρμόδιων Υπουργείων ώστε να υπάρξει συνεννόηση με το εκκαθαριστή για την πορεία της εκκαθάρισης των αγροτικών δανείων και της ενημέρωσης των οφειλετών;

2. Πώς σχεδιάζει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ζήτημα των οφειλών (αγροτών, Συνεταιρισμών),για την πραγματική ανακούφιση του αγροτικού κόσμου από τις υφιστάμενες δανειακές υποχρεώσεις και ποιο θα είναι το προτεινόμενο μοντέλο εξόφλησης;





ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ‘21
  
Kαι στην δικαιοσύνην, να σκύψη ο εχθρός.
O Kόσμος να γλυτώση, απ’ αύτην την πληγή, 
Kι ελεύθεροι να ζώμεν, 
αδέλφια εις την Γη 
(Ρήγας Φεραίος) 

Η 25η Μαρτίου του 1821 αποτελεί το ιστορικό γεγονόςτομή για τη νεότερη πορεία του ελληνικού έθνους. Ο αγώνας των Ελλήνων για την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία, την αυτοδιάθεση, τη λαϊκή κυριαρχία και τη δικαιοσύνη υπήρξε σύμβολο ελπίδας μέσα στο σκοτάδι της Οθωμανικής κατοχής.

Τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του ‘21 που με αυτές οικοδόμησαν και θεμελίωσαν το σύγχρονο ελληνικό κράτος βασισμένο στις ιδέες και τα προτάγματα του Διαφωτισμού.

Σήμερα απαιτείται ένας νέος πατριωτισμός υπέρ του δημόσιου αγαθού της υγείας, της αλληλεγγύης, της συλλογικής συνείδησης, της προστασίας των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που απειλούνται περισσότερο από την επέλαση του κορωνοϊού αλλά και τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Σήμερα τιμούμε τα 200 χρόνια από τον απελευθερωτικό αγώνα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 που είχε σημαντικούς σταθμούς και ηρωικές μάχες και στην Κορινθία.

Στη σημερινή εφιαλτική πραγματικότητα, μόνη δικαίωση για τους «ξυπόλυτους» αγωνιστές του ‘21 που «ο κόσμος έλεγε τρελούς» είναι η πραγματική στήριξη των ανθρώπων της πρώτης γραμμής, υγειονομικών και μη, και η οικοδόμηση μιας κοινωνίας με ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Και δυστυχώς, με τις ακολουθούμενες πολιτικές τα παραπάνω μοιάζουν ουτοπικά. Όπως, όμως, οι αγωνιστές του ‘21 πάλεψαν και κατάφεραν την ουτοπία μακριά από τυμπανοκρουσίες και πολυτέλειες σαν κι αυτές που παρακολουθούμε, έτσι κι εμείς με «λογισμό και μ’ όνειρο», με «αρετή και τόλμη» έχουμε υποχρέωση να κατακτήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν για να βγούμε όρθιοι και από αυτή τη δοκιμασία και να ζήσουμε μακριά από κάθε είδους σκλαβιά, καταπίεση και αυταρχισμό με σεβασμό στον κάθε άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια