Header Ads

Μπάγερν-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 76-71

Μπάγερν-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 76-71

Μπάγερν-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Τάσεις... αυτοχειρίας από τους «πράσινους» στο Μόναχο, προηγήθηκαν με 11 πόντους στο 18', αλλά με 16 λάθη και 11 χαμένες βολές χάρισαν τη νίκη στην Μπάγερν Μονάχου, που είχε σε τρομερή βραδιά τον Μπόλντουιν με 27 πόντους.
   

Η ομάδα του Όντεντ Κάτας είχε τον απόλυτο έλεγχο για 18 λεπτά, ξέφυγε με 11 πόντους, αλλά κάποια παιδαριώδη λάθη του Μακ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου γύρισαν το ματς για την Μπάγερν Μονάχου, ενώ στη συνέχεια ο καταπληκτικός Μπόλντουιν (27 πόντους) και τα λάθη του Σαντ Ρος (16 στο σύνολο οι "πράσινοι"), όπως και οι 11 χαμένες βολές, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των Γερμανών.

Κορυφαίος του Παναθηναϊκού ήταν ο Λευτέρης Μποχωρίδης (10 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και -το πιο βασικό- κανένα λάθος), ενώ αρκετές βοήθειες έδωσαν οι Ουάιτ, Μπέντιλ και Όγκαστ, με τον Χεζόνια (14 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 κοψίματα) να παίρνει την ομάδα πάνω του στο τέλος για την ανατροπή, αλλά ήταν ήδη αργά.

18 λεπτά για... φίλημα με Μποχωρίδη και «αεροπορία»

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με το αγαπημένο ψηλό σχήμα του Όντεντ Κάτας. Με τον Σαντ Ρος στον άσο, τον Χεζόνια σε ρόλο σούτινγκ γκαρντ, τον Ουάιτ στο «3» και τους Μήτογλου, Παπαγιάννη στη front line. Με προσήλωση στην άμυνα και χτυπώντας στο ζωγραφιστό με τους Παπαγιάννη, Μήτογλου και Όγκαστ κατάφερε να πάρει μια διαφορά 7 πόντων στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά το 4-8 των «πράσινων», η Μπάγερν πέρασε 11-10 μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά, με τον Παναθηναϊκό να κλείνει την πρώτη περίοδο με 7-0 σερί μετά το 14-14 και να προηγείται 14-21 μετά από 10 λεπτά.

Με τον Μποχωρίδη να «πυροβολεί» από την περίμετρο και να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του, οι πράσινοι έφτασαν στο 19-27, τη μεγαλύτερη διαφορά υπέρ τους μέχρι εκείνο το σημείο, στη δεύτερη περίοδο και λίγο αργότερα στο +11 (24-35) με καλάθια του Χεζόνια και ένα τρομερό εκτός ισορροπίας fadeaway καλάθι του Παπαγιάννη.

Εφιαλτικό και... αυτοκτονικό δίλεπτο

Έχοντας λοιπόν τον απόλυτο έλεγχο για 18 λεπτά, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +11 και είχε βάλει στα... σχοινιά την Μπάγερν Μονάχου. Σε ένα εφιαλτικό δίλεπτο, όμως, από τα χειρότερα του στη διοργάνωση τα κατέστρεψε όλα.

Με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Σέλβιν Μακ, ο οποίος κατάφερε να κάνει σε 37 δεύτερα τρία λάθη και να φέρει την Μπάγερν σε απόσταση αναπνοής (33-35) με σερί 9-0. Ο Μπέντιλ είχε 1/2 βολές και στην τελευταία επίθεση ήρθε νέο λάθος του Καλαϊτζάκη, ο οποίος έπαιξε κακή άμυνα (με 3,9 να απομένουν) στον Μπόλντουιν, δέχθηκε το τρίποντο και του έκανε... αντιαθλητικό φάουλ.

Παιδαριώδη λάθη, που δεν επιτρέπονται σε αυτό το επίπεδο και έδωσαν την ευκαιρία στη Μπάγερν, όχι μόνο να βγει από τα σχοινιά και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά να πάρει το πάνω χέρι, με το ημίχρονο να κλείνει στο 37-36.

Μάχη μέχρι τέλους, τον λύγισαν λάθη και βολές

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερν με... αέρα από το τελείωμα της στο πρώτο μέρος και την ανατροπή από το -11 και τον Μπόλντουιν να έχει πάρει τα πάνω του, άρχισε να χτίζει και διαφορά. Ξέφυγε με 8 (52-44), χάρη σε κάποια νέα αβίαστα λάθη, κυρίως από τον Σαντ Ρος, αλλά ο Παναθηναϊκός απάντησε.

Με το πρώτο τρίποντο του Χεζόνια και άμυνα του Κροάτη, αλλά και λύσεις από τους Όγκαστ, Ουάιτ και Μπέντιλ, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο με 57-59 με βολές του Μποχωρίδη προς το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Μέχρι τα μέσα του τετάρτου δεκαλέπτου η διαφορά ήταν στο καλάθι, αλλά κάπου εκεί ο τρομερός Μπόλντουιν πήρε την κατάσταση στα χέρια του και δημιούργησε μια διαφορά ασφαλείας για τους Γερμανούς (72-64 στο 37'), οι οποίοι έφτασαν στο τελικό 76-71, παρά την προσπάθεια του Χεζόνια με συνεχόμενους πόντους.

Κι αυτό γιατί ο Σαντ Ρος ενώ έκλεψε μια μπάλα στο 74-69, την έδωσε αμέσως αβίαστα στους αντιπάλους που σκόραραν και τέλειωσαν το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 37-36, 57-55, 76-71

ΠΗΓΗ:ONSPORTS.GR


Δεν υπάρχουν σχόλια