Header Ads

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ φ.1736

• Οι Σκοπιανοί καταπατούν την Συμφωνία των Πρεσπών ...

  


Της: Αναστασίας - Αικατερίνης Αλεξοπούλου, Βουλευτού Β1’ Βορείου Τομέα Αθηνών 

Προς: Τον κ. Υπουργό Εξωτερικών 

ΘΕΜΑ: «Συνέχιση της παραβίασης της Συμφωνίας των Πρεσπών από πλευράς των Σκοπιανών» 

Κύριε Υπουργέ, 

Είναι γεγονός αυταπόδεικτο, όπως έχουμε και άλλες φορές θέσει ενώπιον σας, η εκ μέρους της κυβέρνησης των Σκοπίων συνεχιζόμενη παραβίαση του πνεύματος και του γράμματος της επαίσχυντης για τα εθνικά μας συμφέροντα Συμφωνίας των Πρεσπών της 12η•ς Ιουνίου 2018. Η παραβίαση αυτή, που όπως αναφέραμε, γίνεται κατ΄εξακολούθηση και ενώ, την ίδια ώρα, η ελληνική πλευρά αποκαλεί το κρατίδιο των Σκοπίων ως «Βόρεια Μακεδονία». Αγνοείται η ελληνική ιστορία χιλιετιών και φανερώνεται από τη σωρεία όμοιων σχετικών παραβάσεων η πλήρης έλλειψη διάθεσης των Σκοπιανών για εφαρμογή της ανωτέρω διεθνούς συνθήκης.

Πλέον πρόσφατο παράδειγμα, είναι η επίσημη ανακοίνωση της σκοπιανής κυβέρνησης ρα απόσυρση του νομοσχεδίου σύμφωνα με το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η αλλαγή του ονόματος της «Μακεδονικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών», η οποία εδρεύει στην πόλη των Σκοπιών. η παραπάνω απόφαση εκτός του ότι καταστρατηγεί : πολλοστή φορά, την Συμφωνία των Πρεσπών, στρέφεται ευθέως κατά του ελληνικού πολιτισμού, εφ’ όσον υποτίθεται ότι, κατά την αναφερθείσα συμφωνία, η σκοπιανή πλευρά αναγνώρισε σπ ο αρχαίος μακεδονικός πολιτισμός συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας.

Είναι, δε, επιπροσθέτως, ειρωνεία το γεγονός ότι, όλες οι καταπατήσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από τους Σκοπανούς συμβαίνουν επί των ημερών της τωρινής ελληνικής Κυβέρνησης, εάν ληφθεί υπ» όψη ότι κατά την περίοδο 2018-2019, προ δηλαδή των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, το κυβερνών σήμερα κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είχε υποσχεθεί, ως αντιπολίτευση, την «Βελτίωση» υπέρ των ελληνικών συμφερόντων της ως άνω Συμφωνίας, όπως, επίσης, και την αντίδραση της στην ένταξη των Σκοπίων στους διεθνείς οργανισμούς. Αντ» αυτού, στηρίζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ την άνευ όρων ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε., υπερθεματίζοντας, μάλιστα, υπέρ των Σκοπιανών, αφού, προσφάτως, κάλεσε την κυβέρνηση της Βουλγαρίας να μην βέτο στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω.

1. Πα ποιον λόγο η Κυβέρνηση ανέχεται την διαρκή παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών σπό την κυβέρνηση των Σκοπίων:

2. Προτίθεσθε να θέσετε το ανωτέρω ζήτημα σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο;

3. θεωρείτε εν τέλει, την Συμφωνία των Πρεσπων και σύμφωνη με το ισχύον διεθνές δίκαιο ή αντιθέτως, υπάρχει η σκέψη για μελλοντική ακύρωση ή αναθεώρηση της;

Η ερωτώσα βουλευτής 
Αναστασία - Αικατερίνη Αλεξοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια