Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1736


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Προς παγκόσμιο όλεθρο: Εμπλοκή ΝΑΤΟ στο πόλεμο της Ουκρανίας
  

 
Έντονη κινητικότητα Νέες εξελίξεις έχουμε στο ζήτημα της Ουκρανίας, οι οποίες προμηνύουν μεγάλη κόντρα Μόσχας και Ουάσιγκτον στην διαφαινόμενη πολεμική αναμέτρηση στο Ντονένσκ. Ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ, υποστράτηγος Ρότζερ Κλούτιερ, έφτασε στο Ντονένσκ τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη της πιθανής επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο πλαίσιο της αντιπροσωπείας της Βόρειας Ατλαντικής Συμμαχίας.

Η επίσκεψή του συζητείται ευρέως από τα ουκρανικά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Επισήμως, αφορά αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ με επικεφαλής Αμερικανό στρατηγό που έφτασε στην περιοχή για να «μελετήσει τη δομή των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας». Ρώσοι στρατιωτικοί αναλυτές, παραδέχονται ότι ο σκοπός της επίσκεψης όμως είναι κάπως διαφορετικός και ότι τα στρατεύματα της συμμαχίας, μπορούν ακόμη και να λάβουν μέρος στις εχθροπραξίες στο Ντονένσκ με την πλευρά της Ουκρανίας, με έμμεσο τρόπο, παρέχοντάς κάθε είδους υποστήριξη.

“Υπάρχει το γεγονός ότι στρατηγοί του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να σχεδιάσουν ολόκληρη την επιχείρηση των Ουκρανών για να επιτεθούν στις αυτοανακηρυγμένες ρωσόφωνες δημοκρατίες. Είδαμε κάτι παρόμοιο στο ΝαγκόρνοΚαραμπάχ. Εκεί για παράδειγμα τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν, ήταν ένα πιόνι στα χέρια των Τούρκων αξιωματικών. Εάν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις υλοποιήσουν επίθεση υπό τη διοίκηση των στρατηγών της Συμμαχίας και χρησιμοποιήσούν μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ και μη επανδρωμένα συστήματα, οι ρωσόφωνες αυτοανακηρυγμένες δημοκρατίες που δεν διαθέτουν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας μεγάλης εμβέλειας είναι καταδικασμένες χωρίς ρωσική υποστήριξη.’’ Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ κατέχουν τρομερές πληροφορίες από δορυφόρους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα επιτήρησης. Είναι πιθανό όλες αυτές οι πληροφορίες να αποτελέσουν τη βάση σχεδίου χρήσης συμμαχικών αεροσκαφών για την υποστήριξη της επίθεσης των Ένοπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από τον αέρα. Το ΝΑΤΟ είναι πιθανό να παρέχει υποστήριξη στο Κίεβο και στην θάλασσα. Η Κριμαία μπορεί να γίνει ο επόμενος στόχος μετά το Ντονένσκ. Τις προάλλες, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την άφιξη πολεμικών πλοίων τουρκικών, ισπανικών και ρουμανικών ναυτικών στο λιμάνι της Οδησσού. Η Άγκυρα έστειλε αμέσως μια ομάδα τεσσάρων πολεμικών πλοίων στην περιοχή υπό την κάλυψη του ΝΑΤΟ”,δήλωσε η Ρωσίδα αμυντική αναλύτρια Λιουτμίλα Κορσούν.

Για το θέμα Α.Ουκρανίας-Κριμαίας, Ρώσοι εδικοί έχουν αναφέρει ότι το Κίεβο θα επιχειρήσει να διεθνοποιήσει τα ζητήματα αυτά, ενώ η χώρα έχει έρθει πολύ κοντά με την Τουρκία που έχει τα δικά της σχέδια. Η Μόσχα αντιδρώντας σε όλα αυτά τα σενάρια, έχει στείλει εδώ και μήνες 32.000 στρατιώτες, πολεμικά πλοία, πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές, στην Χερσόνησο αυτή.

Το επόμενο σενάριο θα ήταν η δημιουργία επεισοδίων στην Μ.Θάλασσα μεταξύ Ουκρανίας, Τουρκίας, ΝΑΤΟ με την ρωσική πλευρά, τα οποία εύκολα θα μπορούσαν να εκτραχυνθούν πιθανόν σε κάτι πιο επικίνδυνο ανά πάσα ώρα και στιγμή. Tαυτόχρονα, σύμφωνα με ρωσικό ΜΜΕ, έχουμε πλοίο που ανήκει στο ΝΑΤΟ να μπαίνει στη Μ. Θάλασσα. Και κάπου εδώ εμπλέκται και η Ελλάδα. Σύμφωνα με το ItaMilRadar, Eλληνικό Embraer, πραγματοποιεί αποστολή στη Μ. Θάλασσα, χωρίς να παρέχονται περισσότερες πληροφορίες.

Το ελληνικό αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης έχει δυνατότητα παρακολούθησης στόχων σε απόσταση 480-520 χλμ. Newsroom






Ιωάννης Μάζης: «Ἐὰν μισοῦνται ἀνάμεσό τους, δὲν τοὺς πρέπει ἐλευθεριά»!

  


Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 ΄
Του Δρος Ι. Θ. Μάζη*

Ας ηρεμήσουμε!

Ο μεγάλος Κερκυραίος, ο κόντε Διονύσιος Σολωμός, εκείνος ο -δυστυχώς σήμερα- λησμονημένος, αλλά πάντοτε τόσο επίκαιρος, εκείνος ο φίνος αλλά φλογερός Ελληνας ευπατρίδης, φρόντισε στο κορυφαίο εθνικό του στιχούργημα, τον «Υμνο προς την Ελευθερία», να μας οπλίσει με την πλέον σημαντική του συμβουλή. Μια συμβουλή γεμάτη αγωνία και γνώση των αδυναμιών του λαού μας.

Μας ετόνισε: «Ἀπὸ στόμα ὁποὺ φθονάει, Παλληκάρια, ἂς μὴν ’πωθῆ, πῶς τὸ χέρι σας κτυπάει τοῦ ἀδελφοῦ τὴν κεφαλή. […] Μὴν εἰποῦν στὸ στοχασμό τους, ξένα ἔθνη ἀληθινά: Ἐὰν μισοῦνται ἀνάμεσό τους δὲν τοὺς πρέπει ἐλευθεριά».

Και τούτα τα «ξένα έθνη» στη σημερινή ρευστή και χαοτική διεθνή συγκυρία υπογείως συνεπεξεργάζονται τη σφυρηλάτηση των συμφερόντων τους θυσιάζοντας την ελευθερία της Ελλάδος. Και γίνομαι σαφής: Η Τουρκία περιγράφει ως ζητήματα τα οποία είναι σε θέση να «διευθετήσει εποικοδομητικά» 1) τους S-400 με τις ΗΠΑ, 2) την αναχαίτιση των PYD/YPG στη Συρία και στο Ιράκ με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Γαλλία, 3) τη συνύπαρξή της με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία στη Λιβύη (υφισταμένου πάντα του έκνομου τουρκολιβυκού συμφώνου), 4) τη δυνατότητα προμήθειας εξοπλισμών και από τη Γαλλία, 5) συνομιλεί για νέες «διεξόδους» με τον «νού και την ψυχή του αραβικού κόσμου», όπως αποκάλεσε προχθές (08/03/20) την Αίγυπτο στο Bloomerg ο κ. Καλίν κ.λπ. Η κυβέρνηση των Αθηνών αξιολογεί όλα τούτα ως «κενή περιεχομένου τουρκική προπαγάνδα», αλλά οι εχέφρονες και οι πληροφορημένοι κρατούν πολλές επιφυλάξεις ως προς τις κυβερνητικές εκτιμήσεις που δεν επιτρέπει ο χώρος ενός άρθρου να αναλυθούν λεπτομερώς. Αλήθεια, εκείνη η ομιλία του Ελληνος πρωθυπουργού στο Αμερικανικό Κογκρέσο για πότε είπαμε ότι είναι προγραμματισμένη;

Και την ώρα που αυτά συμβαίνουν στον περίγυρό μας, Ελληνες ξυλοκοπούνται μεταξύ των και τα πλακόστρωτα κάποιων αθηναϊκών πλατειών βάφονται με αίμα ελληνικό, που χύνεται από χέρι ελληνικό… Και αν αυτή η κατάσταση συνεχίσει και εάν τα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν αντιληφθούν άμεσα τη βαθύτερη ουσία της αγωνίας των στίχων του Κερκυραίου ευπατρίδη, η ευωχία του παρακράτους του κινουμένου από εντολές «ξένων υπηρεσιών» θα είναι μεγάλη! Και η μοίρα του ελλαδικού και του κυπριακού Ελληνισμού θα είναι ζοφερή, ιδίως εν μέσω άκαιρων και άστοχων «διερευνητικών» και υπονομευμένων ήδη «άτυπων πενταμερών»… Και από τούτες τις λίγες γραμμές απευθύνω την ταπεινότατη δική μου αγωνία: Ελληνες πολίτες, όσοι σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε έτσι (και είμαστε οι συντριπτικά περισσότεροι), και Ελληνες πολιτικοί (και είμαι βέβαιος ότι όλοι νιώθουν έτσι), ας ηρεμήσουμε, ας σκεφτούμε, ας μιλήσουμε ήρεμα, «ήρεμα κι απλά».

*Καθηγητής Γεωπολιτικής, ΕΚΠΑθηνών





Τούρκοι στρατοχωροφύλακες ‘’ανοίγουν’’ τα περάσματα στον Έβρο
  

Nέο σκηνικό έντασης στον Εβρο φαίνεται πως στήνει η τουρκική πλευρά αφενός με προσπάθειες προώθησης μεταναστών από τα σύνορα και αφετέρου με πυροβολισμούς προς την ελληνική πλευρά ακόμα και όταν περιπολούν αστυνομικοί της Frontex. Την προηγούμενη Πέμπτη όπως ανέφερε το Πενταπόσταγμα, τα ξημερώματα της Κυριακής υπήρξε συγκεκριμένο επεισόδιο στον Εβρο όταν υπήρξαν πυροβολισμοί από την τουρκική πλευρά προς την ελληνική.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN TV έφερε στο φως φωτογραφικά ντοκουμέντα, στα οποία αποτυπώνονται Τούρκοι στρατοχωροφύλακες να διευκολύνουν παράτυπους μετανάστες να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν την Τετάρτη από ελληνική περίπολο οι Τούρκοι όχι μόνο δεν εμποδίζουν τους παράτυπους μετανάστες, όταν εκείνοι χρησιμοποιούν ένα πέρασμα, αλλά αντίθετα τους δείχνουν ποια είναι τα προσβάσιμα περάσματα ώστε να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα. Οι Έλληνες συνοριοφύλακες έχουν καταγράψει τη δράση των κυκλωμάτων και έχουν προχωρήσει σε επιχειρήσεις αποτροπής σε όλο το μήκος του ποταμού.

Τι αναφέρουν οι συνοριοφύλακες για το νέο σκηνικό έντασης στον Εβρο Το νέο σκηνικό έντασης που φαίνεται πως στήνεται από την τουρκική πλευρά στα σύνορα του Εβρου επιβεβαιώνουν μιλώντας στο OPEN TV Ελληνες συνοριοφύλακες. «Τα ξημερώματα της Παρασκευής και της Κυριακής, καθώς οι συνάδελφοί και δικοί μας και της Frontex επιχειρούσαν στην περιοχή, σημειώθηκαν πυροβολισμοί στον αέρα από τουρκικές δυνάμεις», σημειώνει ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων του Εβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

Αυτή τη φορά η τουρκική πλευρά εκτέθηκε στα ευρωπαϊκά περίπολα της Frontex, γεγονός που συνέβαλε στο να δοθεί ευρωπαϊκή διάσταση στο ζήτημα των προκλήσεων. «Ισως αυτή τη στιγμή -με τον καλύτερο δυνατό τρόπο- έγιναν και πιστευτά αυτά τα γεγονότα γιατί προέρχονται από μαρτυρίες Ευρωπαίων συναδέλφων και όχι μόνο από την ελληνική πλευρά», τονίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Την Παρασκευή 5 Μαρτίου οι στρατιώτες πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα, όταν πέρναγε η περίπολος στην ελληνική πλευρά ενώ οι αξιωματικοί της Frontex κατέθεσαν στην αναφορά τους πως την ώρα των πυροβολισμών ακουγόταν ο τουρκικός εθνικός ύμνος.

Newsroom24



Σίδνεϊ: Oι ομογενείς ετοιμάζουν πανό για την Ελληνική Επανάσταση Τα πανό θα «πετάνε» σε ολόκληρη την πόλη του Σίδνεϊ
  

Η πόλη του Ράντγουικ στο Σίδνεϊ θα ξεκινήσει τους πανηγυρικούς εορτασμούς για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, με ειδικά πανό που θα «πετάνε» σε ολόκληρη την κοινότητα από τις 21 Μαρτίου.Για δυο βδομάδες θα πετάει περήφανα η Ελληνική σημαία σε ειδικά πανό με τις λέξεις «200η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης» και το λογότυπο του δημοτικού συμβουλίου της πόλης. Η απόφαση έρχεται μετά την πρόταση που έκανε στο δημοτικό συμβούλιο, στις 23 Φεβρουαρίου, η δημοτική σύμβουλος ελληνικής καταγωγής Αλεξάνδρα Λούξφορντ. «Θέλαμε να το κάνουμε αυτό για να αναγνωρίσουμε τη μεγάλη συμβολή της ελληνικής κοινότητας στο δημοτικό συμβούλιο του Randwick όλα αυτά τα χρόνια», λέει η κ. Luxford στο The Greek Herald. «Είναι κάτι που πρέπει να είμαστε περήφανοι ως Έλληνες Αυστραλοί».

Ως μέρος της πρότασης της Αλεξάνδρας Luxford, το δημοτικό συμβούλιο του Randwick θα υψώσει επίσης την Ελληνική σημαία και θα πραγματοποιήσει δημόσια εκδήλωση για να σηματοδοτήσει τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του ’21.

Newsroom12.03.2021


Δεν υπάρχουν σχόλια