Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ Φ.1736

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Δημοτικά κτίρια 
Αντισεισμικός έλεγχος και προστασία για πρώτη φορά σε 128 κτίρια του δήμου Κορινθίων 
Β.Νανόπουλος: Θωρακίζουμε σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και δημοτικά κτίρια
  


Στον αντισεισμικό έλεγχο και την προστασία όλων των σχολικών μονάδων, όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και όλων των δημοτικών κτιρίων του προχωρά για πρώτη φορά ο Δήμος Κορινθίων. Η νέα δημοτική αρχή έχοντας εντοπίσει το σημαντικό έλλειμμα Ολοκληρωμένου Προγράμματος Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου Κρίσιμων δημοτικών υποδομών (όπως χαρακτηρίζονται τα σχολεία, τα δημοτικά κτήρια και εγκαταστάσεις), ειδικά για μια περιοχή που είναι χαρακτηρισμένη ως σεισμογενής, υποβάλλει πρόταση στο «Αντώνης Τρίτσης» για προσεισμικό έλεγχο 128 συνολικά κτιρίων και δράσεις ενημέρωσης και πληροφόρησης πληθυσμού.

Συγκεκριμένα πρόκειται για Υποβολή πρότασης στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΑΤ11 «Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος)» του Προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Ο προϋπολογισμός είναι 46.167,072 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και περιλαμβάνει δύο υποέργα :

1ο Υποέργο:

«Πρωτοβάθμιος Προσεισμικός Έλεγχος Κτιρίων Δήμου Κορινθίων», εκτιμώμενου προϋπολογισμού 40.167,07 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ ) Και συγκεκριμένα • Σχολικές Μονάδες Δήμου Κορινθίων (Νηπιαγωγεία – Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια) • Αθλητικές εγκαταστάσεις • Λοιπά Δημοτικά κτίρια (Δημαρχείο, Κοινοτικά καταστήματα, Κτήρια και εγκαταστάσεις δημοτικών Νομικών προσώπων κτλ.) 2ο Υποέργο:

«Δράσεις ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης τοπικού πληθυσμού», εκτιμώμενου προϋπολογισμού 6.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Στα κτίρια για τα οποία ο Πρωτοβάθμιος έλεγχος θα καταδείξει ευρήματα, που θα χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, θα διενεργηθεί στην συνέχεια, με πρόταση του ΟΑΣΠ, και Δευτεροβάθμιος Προσεισμικός Έλεγχος ο οποίος πιθανόν να οδηγήσει στην ανάγκη εκπόνησης Μελέτης ΑποτίμησηςΑνασχεδιασμού (Στατικής επάρκειας) των κρίσιμων υποδομών, που προκύπτουν βάσει της Έκθεσης Τεκμηρίωσης του Πρωτοβάθμιου ελέγχου.

Για την Υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου Μελετών Αποτίμησης-Ανασχεδιασμού (Στατικής Επάρκειας) των κρίσιμων υποδομών, θα υπάρχουν:

1. Μέτρα Πρόληψης – Παρακολούθησης – Ελέγχου – Προστασίας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης 2. Ενόργανη Παρακολούθηση σε κρίσιμες υποδομές (για σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές κτλ.

3. Συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης/παρακολούθησης για τους πολίτες – χρήστες – αρμόδιους φορείς (πολιτική προστασία, πυροσβεστική, αστυνομία κ.α.) σε κρίσιμες υποδομές, με επιπλέον χρηματοδότηση μέσα από το Πρόγραμμα και μέχρι του ποσού των 500.000 (χωρίς τον ΦΠΑ).

Θεωρείται αυτονόητο, πως εάν – για την βελτίωση της αντισεισμική προστασίας των δημοτικών κτηρίων και ιδιαίτερα των σχολικών εγκαταστάσεων – απαιτηθούν μεγαλύτερα ποσά, ο Δήμος Κορινθίων θα καλύψει τις επιπλέον ανάγκες με κονδύλια από δημοτικούς πόρους.





Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Ημερίδα
  


Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος και η Ομάδα της Κορίνθου για το Παγκόσμιο Δικτύο της UNESCO των Πόλεων που Μαθαίνουν σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στη διαδικτυακή ημερίδα:

ΜΟΡΦΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ» ΚΑΙ ΤΟΥ «ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ» 
που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 18.00-21.30 Join Zoom Meeting shorturl.at/hCEPR Meeting ID: 929 2744 6941 Passcode: 142625 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση και στα παρακάτω links:

https://www.facebook.com/visitcorinthofficial/ h t t p s : / / w w w. y o u t u b e . c o m / c h a n n e l / UCoM3wQBE7p3qnUF7uEZtdfg 

 Με εκτίμηση, 

Ο Δήμαρχος Κορινθίων 
Βασίλειος Νανόπουλος





Απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού των επιχειρηματιών που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους λόγω μέτρων αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού COVID -19.

  


O Δήμος Koρινθίων, στο πλαίσιο των μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους υποχρεωτικά, λόγω της πανδημίας του Covid-19, εντάχθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ “Ενεργοί Δήμοι”.

Όλες οι επιχειρήσεις με κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των Κλάδων που πλήττονται και δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του Δήμου Κορινθίων, μπορούν να αιτούνται ηλεκτρονικά την απαλλαγή του Ενιαίου Ανταποδοτικού τέλους Φωτισμού και καθαριότητας για τους μήνες που βρίσκονται σε αναστολή, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://dt.govapp.gr/, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία ,και καταχωρώντας στο αντίστοιχο πεδίο τον αριθμό παροχής ηλεκτροδότησης της υπό απαλλαγής επιχειρήσεώς τους.

Η απαλλαγή θα γίνει σε επόμενους λογαριασμούς παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Για την συγκεκριμένη απαλλαγή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να υποβάλλουν αίτηση στο Τμήμα Εσόδων , Κολιάτσου 32, 1ος όροφος (κατόπιν ραντεβού) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Τμήματος p.legga@korinthos.gr (τηλ. Επικοινωνίας: 2741361076, 61052, 61066 ). 

Tα δικαιολογητικά σε αυτήν την περίπτωση είναι:1) Ε3 έτους 2019, 2) Λογαριασμός ρεύματος, 3) Υπεύθυνη δήλωση για τα ακριβή διαστήματα διακοπής δραστηριότητας (περιόδου 2020-2021).

Ο Δήμαρχος Κορινθίων 
Βασίλειος Νανόπουλος





«Κατάρτιση & Πιστοποίηση Γνώσεων & Δεξιοτήτων εργαζομένων στον Τομέα των Επιβατικών & Εμπορευματικών Χερσαίων Μεταφορών»
  



Η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (Ο.Σ.Μ.Ε.),ως δικαιούχος φορέας της πράξης «Κατάρτιση & Πιστοποίηση Γνώσεων & Δεξιοτήτων εργαζομένων στον Τομέα των Επιβατικών & Εμπορευματικών Χερσαίων Μεταφορών» στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», ΕΣΠΑ 2014-2020, προκηρύσσει β’ κύκλο υποβολής αιτήσεων για υποψήφιους ωφελούμενους και προσκαλεί 219 εργαζόμενους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα (ανεξαρτήτως κλάδου ή τομέα απασχόλησης), να υποβάλλουν ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο κάτωθι εκπαιδευτικό πρόγραμμα:

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Διαχείριση επιβατικού κοινού και οργάνωση μεταφορικού έργου 

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα:

• Πρόγραμμα θεωρητικής εκπαίδευσης διάρκειας 148 ωρών(elearning) 
• Εκπαιδευτικό επίδομα 5 € ανά ώρα κατάρτισης 
• Πιστοποίηση στη βάση του διεθνούς αναγνωρισμένου προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/ IEC• 17024, σε αντιστοιχία με τα Εκπαιδευτικά προγράμματα που θα παρακολουθήσουν.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής:

Για περισσότερες πληροφορίες (Αναλυτική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, Κριτήρια Επιλογής Ωφελουμένων κ.λπ.) επικοινωνήστε στο: 2105226057, osme.espa@gmail.com ή επισκεφτείτε την πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος https://katartisib.osme.org.gr/ στην οποία και μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής σας έως τις 22/3/2021. 
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.





ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΠΑΛΙ 390.000 €! ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ 200 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
    

Στη τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η Δημοτική Αρχή πρότεινε την έγκριση πρότασης με τίτλο «Κόρινθος, η πρώτη πρωτεύουσα: στο δρόμο για την ελευθερία» στα πλαίσια εορτασμού της χώρας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Η υποβολή πρότασης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Α. Τρίτσης έχει συνολικό προϋπολογισμό 396.000 € και αφορά τη δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου (Παραγωγή περιεχομένουΤεκμηρίωση και Χαρτογραφική εφαρμογήΑναπαραστάσεις) για τη διαδραστική παρουσίαση της ιστορίας και των γεγονότων που τοποθετούνται χρονικά στην περίοδο της Επανάστασης, ώστε ο επισκέπτης να κατανοήσει και να βιώσει τα γεγονότα του 1821, με ελεύθερη πρόσβαση από υπολογιστές και κινητά.

Εμείς ως παράταξη , παρότι συμφωνούμε στην αναγκαιότητα δημιουργίας Ψηφιακού Μουσείου για όλα τα ιστορικά στοιχεία του Δήμου Κορινθίων, τονίσαμε ότι το ποσόν των 390.000 € είναι υπέρογκο για τη δουλειά που θα γίνει. Ουσιαστικά πρόκειται για μία πνευματική εργασία με κόστος μεταξύ 50-100.000 €, ποσόν που συμφώνησε και ο Δήμαρχος ότι θα στοιχίσει μετά την έκπτωση που θα δοθεί.

Εδώ είμαστε να δούμε:

-Την έγκριση ένταξης στο πρόγραμμα Α. Τρίτσης -Την διακήρυξη στη συνέχεια -Την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού αν επιτευχθεί τέτοια έκπτωση.

Τέλος αναρωτηθήκαμε πως γίνεται να μιλάμε πάλι για ποσόν 390.000 € !!!!, όπως έγινε με τη μελέτη του ΞΕΝΙΑ. Τυχαίο είναι;

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
 ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 17/03/2021




ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Η Πράσινη Αποστολή της εβδομάδας: Μαθαίνουμε να ανακυκλώνουμε σωστά & Κερδίζουμε δώρα!
  


Ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, προσφέρει στους δημότες την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο ανακύκλωσης, μέσα από ολιγόλεπτες εκπαιδευτικές «Πράσινες Αποστολές – Green Missions».

Ο χρήστης ολοκληρώνοντας τους απαιτούμενους στόχους, κερδίζει επιπλέον πόντους επιβράβευσης από το ενημερωτικό υλικό και παράλληλα αποκτά συμμετοχή σε κληρώσεις Followgreen για υπέροχα δώρα. Κάθε 10 ημέρες, μία νέα «Πράσινη Αποστολή» βρίσκεται στη διάθεση των δημοτών!

Καλούμε τους δημότες να λάβουν μέρος στο Green Mission της εβδομάδας με θέμα: «Η μόδα συναντά την ανακύκλωση!» και συγχρόνως στην κλήρωση για μία τσάντα Fabric Republic: www.followgreen.gr/loutraki/ Mission/Single/2882 Η αποστολή στοχεύει να προτρέψει τον χρήστη να μειώσει την αλόγιστη αγορά νέων προϊόντων και να στραφεί στη δημιουργική επαναχρησιμοποίηση είτε στην αγορά προϊόντων από ανακυκλωμένα υλικά, καθώς δεν πρόκειται για τάση, αλλά για ηθική και οικολογική μόδα γνωστή με τον όρο «upcycling» ή αλλιώς δημιουργική επαναχρησιμοποίηση.

Όροι και Προϋποθέσεις συμμετοχής στην κλήρωση Η ανάδειξη του/της νικητή/τριας της κλήρωσης θα πραγματοποιείται με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής επιλογής τυχαίου αριθμού. Το δώρο θα αποστέλλεται στον χώρο της επιλογής του/της νικητή/τριας μέσω εταιρείας courier, ύστερα από την ταυτοποίηση των στοιχείων του/της. Απαραίτητη προϋπόθεση μίας έγκυρης συμμετοχής είναι η ολοκλήρωση των στόχων του Green Mission με παράλληλη εξαργύρωση των απαιτούμενων πόντων στην ενεργή κλήρωση.

Σας ευχαριστούμε όλους για την προσπάθεια που καταβάλλετε καθημερινά ανακυκλώνοντας και ελπίζουμε να συνεχίσετε, ακόμη δυναμικότερα μέσω αυτής της εκπαιδευτικής δράσης.

Γραφείο Τύπου




Ο Δήμος συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»!
  

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων ανταποκρίνεται και φέτος στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF και συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία για την «Ώρα της Γης». Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021, από τις 20:30 έως τις 21:30, σβήνουμε συμβολικά τα φώτα στα δημοτικά κτίρια της πόλης του Λουτρακίου, των Αγίων Θεοδώρων όπως επίσης, στην κεντρική πλατεία της 25ης Μαρτίου.

Η «Ώρα της Γης», μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες συμμετοχικές εκστρατείες για το περιβάλλον, γίνεται και φέτος η αφορμή για να αναδειχθεί η ανάγκη να στραφούμε, ατομικά και συλλογικά, σε πιο βιώσιμες επιλογές και να κάνουμε μία νέα αρχή. Το 2021 είναι μια χρονιά ορόσημο για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα. Ταυτόχρονα με τη «μάχη» που δίνεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι παγκόσμιοι ηγέτες θα κληθούν να λάβουν πολύ σημαντικές αποφάσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κλιματική κρίση, τη βιοποικιλότητα και τη φύση.

Γι’ αυτό, τη φετινή Ώρα της Γης στέλνουμε το μήνυμα για μια νέα αρχή. Για όσα πραγματικά έχουν αξία στη ζωή μας, για την υγεία μας, για όσους αγαπάμε και μας αγαπούν, για τα παιδιά μας, για το μέλλον που ονειρευόμαστε, τώρα είναι η ώρα να κάνουμε μια νέα αρχή! Διεκδικούμε και απαιτούμε γενναίες αποφάσεις που θα θέσουν τις βάσεις για ένα υγιές μέλλον, όπου ο άνθρωπος και η φύση ευημερούν. Διεκδικούμε ένα μέλλον πιο αισιόδοξο, πιο δίκαιο και βιώσιμο για όλους.

Καλούμε όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στην «Ώρα της Γης» σβήνοντας τα φώτα του σπιτιού τους και ενημερώνοντας φίλους και γνωστούς για τη συμμετοχή του Δήμου μας στην παραπάνω δράση. Οι δημότες που επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.wwf.gr/earth_hour/ και να δηλώσουν την ατομική συμμετοχή τους στην «Ώρα της Γης» Γραφείο Τύπου.






ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Δωρεάν Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου στις γυναίκες του Δήμου Βέλου Βόχας

  

Δωρεάν Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου παρέχονται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Βέλου Βόχας στις γυναίκες του Δήμου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», που πραγματοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, και μετά από αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και του Δήμου Βέλου Βόχας το οποίο έγινε αποδεκτό, ξεκινά πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για όλες τις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο, για μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου.

Οι εξετάσεις παρέχονται, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 ετών και άνω με Τεστ Παπανικολάου και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών μέχρι 70 ετών επιπροσθέτως με Μαστογραφία.

Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021 στο Δήμο Βέλου Βόχας ως κατωτέρω:

Από 16/3/2021 στην Κοινότητα Βέλου όπου η ειδική αυτοκίνητη μονάδα θα βρίσκεται, εντός της σχολής ΑΧΕΠΑΝΣ Από 5/4/2021 στην Κοινότητα Βραχατίου , έναντι του αγροτικού ιατρείου και Από 10/5/2021 στην Κοινότητα Ζευγολατιού, πάρκινγκ έναντι παιδικής χαράς.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν από Δευτέρα έως και την Παρασκευή 08:30-14:30 στα τηλέφωνα 27413.60601-664 και 27423.60333, για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Τις μαστογραφίες και τα λαμβανόμενα επιχρίσματα διαγιγνώσκουν έμπειροι ιατροί ακτινολόγοι και κυτταρολόγοι. Στις μαστογραφίες γίνεται διάγνωση χωριστά από δύο ακτινολόγους και εάν υπάρχει διάσταση απόψεων παραπέμπονται σε επιτροπή ιατρών για περαιτέρω έλεγχο.

Οι γυναίκες ενημερώνονται ταχυδρομικώς για τα αποτελέσματα των εξετάσεων με προσωπική επιστολή. Στην περίπτωση που υπάρχουν ύποπτα ευρήματα, οι γυναίκες καλούνται για επανεξέταση. Σε περίπτωση που χρειαστεί συμπληρωματικός έλεγχος, αυτός πραγματοποιείται, επίσης δωρεάν, στην σταθερή μονάδα του Ιδρύματος. Εάν χρειαστεί ιατρική παρέμβαση προτείνεται η παραπομπή των γυναικών στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς.




Ανάπλαση πεζοδρομίου παραλίας Βραχατίου Δημιουργία ΚΕΠ στο Βραχάτι

  


Δύο σημαντικές παρεμβάσεις στην κοινότητα Βραχατίου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανάπλασης των πεζοδρομίων στην παραλία Βραχατίου.

Οι εργασίες αφορούν τους πεζόδρομους μπροστά στα καταστήματα της παραλιακής οδού ανανεώνοντας την εικόνα αλλά και βελτιώνοντας τη λειτουργικότητα των πεζοδρομίων.

Με το τέλος της καραντίνας ο κόσμος θα βρει την παραλία Βραχατίου ανανεωμένη και θα μπορεί να απολαύσει τον περίπατό του με ασφάλεια.

Παράλληλα, ολοκληρώνονται οι εργασίες στο ΚΕΠ Βραχατίου το οποίο θα λειτουργήσει στο χώρο του κοινοτικού καταστήματος, στο ισόγειο.

Το παράρτημα του ΚΕΠ στο Βραχάτι ήταν μια πάγια ανάγκη που ικανοποιείται αφού εκεί θα μπορεί να εξυπηρετείται μεγάλος αριθμός δημοτών αλλά και επισκεπτών του Δήμου μας, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.






Εγκρίθηκε χρηματοδότηση του αντιπλημμυρικού έργου της Κοινότητας Ελληνοχωρίου ύψους 170.000,00€ από τη Γενική Γραμματεία Υποδομών
  


Μετά από πάγιο και συνεχόμενο αίτημα του Δημάρχου Βέλου Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκου για την αντιπλημμυρική θωράκιση της κοινότητας Ελληνοχωρίου, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του προτεινόμενου αντιπλημμυρικού έργου στο κέντρο της κοινότητας, ύψους 170.000,00€. Ο Δήμαρχος ευχαριστεί τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Νικόλαο Ταγαρά για την άμεση ανταπόκρισή του στην υλοποίηση του αιτήματος καθώς επίσης και τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Αναστάσιο Γκιολή για το άμεσο ενδιαφέρον του.





ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Νέα χρηματοδότηση για τον προσεισμικό έλεγχο σε σχολεία και δημοτικά κτήρια

    


Σημαντική νέα χρηματοδότηση για την αντισεισμική θωράκιση δημοτικών κτηρίων και σχολείων του πέτυχε ο δήμος Σικυωνίων μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Η χρηματοδότηση αφορά στον προσεισμικό έλεγχο των κτηρίων, με σκοπό την αξιολόγησή τους για την αντοχή τους απέναντι σε ενδεχόμενο σεισμικό φαινόμενο.

Στην περίπτωση που χρειαστεί η χρηματοδότηση προβλέπει και την κάλυψη του κόστους για την εκπόνηση σχετικών μελετών αποτίμησης και ανασχεδιασμού των εν λόγω κτηρίων.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος σε σύντομες δηλώσεις του σημείωσε την πολλαπλή αξία μίας τέτοιας χρηματοδότησης, δεδομένου ότι ο δήμος Σικυωνίων όπως και όλη η Κορινθία αποτελούν μία από τις περισσότερο ενεργές, σεισμογενείς περιοχές, όχι μόνο της χώρας μας αλλά ολόκληρης της Ευρώπης.

Συνεπώς προκύπτει ως ανελαστική η ανάγκη ελέγχου των κτηρίων, ώστε να εξασφαλιστεί ο μέγιστος βαθμός παθητικής ασφάλειας, ειδικά σε οικήματα όπως είναι τα δημοτικά κτήρια και τα σχολεία, όπου συγκεντρώνονται καθημερινά μεγάλος αριθμός ατόμων και κυρίως παιδιών.

Πηγή korinthosTV







ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

  


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΚΙΑΤΟ 16 - 3 - 2021 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-Δ.Σ.ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 
 ΤΗΛ. 6937056614 
 Email. nikos.zaharopoulos@gmail.com

ΠΡΟΣ  

Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Παναγιώτη Νίκα
Τ Ρ Ι Π Ο Λ Η

 κ. Περιφερειάρχη, έχω τα χαρά να επικοινωνήσω μαζί σας για να σας γνωρίσω τα παρακάτω:

- Π ρ ό σ φ α τ α - [ 11 - 2 2021]-στα πλαίσια των καθηκόντων σας, επισκεφθήκατε την Πρωτεύουσα του Νομού Κορινθίας, την Κόρινθο, όπου συναντηθήκατε με εκπροσώπους των πολιτών από τους Δήμους της Κορινθίας.

-Από δημοσιεύματα των Μ.Μ.Ε. ενημερώθηκα για τις παρεμβάσεις σας σε θέματα που αφορούν την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν όλες τις περιοχές του Νομού Κορινθίας.

-κ. Περιφερειάρχη, πέρα από τις υπηρεσιακές σας παρεμβάσεις, ενημερώθηκα από τα Μ.Μ.Ε. ότι μεταξύ των άλλων πλέξατε το εγκώμιο του επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου, για την αυτοδιοικητική του πορεία και το ακομμάτιστο της δράσης του.

-κ. Περιφερειάρχη φυσικά διατηρείτε το δικαίωμα, ως πολίτης και ως θεσμικός παράγοντας να εκφράζετε ελεύθερα τις απόψεις σας.

-Πιστεύω όμως κ. Περιφερειάρχη ότι καλό και δίκαιο θα ήταν να πλεχθεί και το «εγκώμιο» για την ανυπαρξία και ανικανότητα του Σ.Σ. για μια σειρά σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν τον τόπο μας.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ 

1.-Κατά παράβαση των υφισταμένων Νόμων και Διατάξεων, έχει επιβάλει καθεστωτικές έως φασιστικές συμπεριφορές στη λειτουργία των Δημοτικών Παρατάξεων και των εκπροσώπων των πολιτών Δημοτικών Συμβούλων τους οποίους έχει αποκλείσει από την ενημέρωση τους πάνω σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο και τους Δημότες.

2.-Καθυβρίζει εντός του Δημοτικού Καταστήματος, εις επήκοον Δημοτικών Υπαλλήλων και πολιτών, επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων και Δημοτικούς Συμβούλου, εκπροσώπους των πολιτών.

3.-Έχει υποβαθμίσει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου με την ανοχή του Προέδρου το Δ.Σ. με αναξιοπρεπείς συμπεριφορές και αναφορές προς τους εκπροσώπους των πολιτών Δημοτικών Συμβούλων 4.-Τα τελευταία [10] χρόνια η πόλη του Κιάτου και πολλές Κοινότητες υδροδοτούνται με βρόμικο νερό, κατάλληλο μόνο για το καζανάκι της τουαλέτας, χωρίς οι Δημότες να ενημερώνονται για την ποιότητα του νερού που καταναλώνουν, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους.

5.-Την προεκλογική περίοδο εξαπάτησε τους Δημότες του Δήμου Σικυωνίων, με διαφημιστικές καμπάνιες για καθαρό και πόσιμο νερό από τις πηγές «Δρίζας» Στυμφαλίας σε όλη την έκταση του Δήμου, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υλοποιήσει τις υποχρεώσεις του και χωρίς να ενημερώσει ότι η υδροδότηση της πόλης και της περιοχής από την Στυμφαλία είναι μόνο για τη χειμερινή περίοδο. [Από 1Η Νοεμβρίου έως 15 Μαρτίου].

6.-Η ΔΕΥΑΣ, στην οποία είναι Πρόεδρος, υδροδοτεί Κοινότητες του Δήμου με βρόμικο και ακατάλληλο νερό, κατάλληλο μόνο για το καζανάκι της τουαλέτας, χωρίς ενημέρωση των Δημοτών, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους. Πρόσφατα δύο παιδία μικρής ηλικίας, λόγω κατανάλωσης του βρόμικου νερού, νοσηλεύτηκαν με σοβαρά συμπτώματα σαλμονέλας σε Νοσοκομείο. [Υπάρχει παρέμβαση της Εισαγγελικής αρχής].

7.-Καταστροφές του Περιβάλλοντος. Εδώ και 7-8 χρόνια ο ΧΥΤΑ Κιάτου εξακολουθεί να αποτελεί την τοξική βόμβα της περιοχής με πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και την προστασία του Περιβάλλοντος, της θάλασσας και του υδροφόρου ορίζοντα, από τα στραγγίσματα των απορριμμάτων που καταλήγουν στην θάλασσα.

8.-Δεν προστατεύτηκε ο ΧΥΤΑ Κιάτου με αποτέλεσμα [3] φορές [20132016-2019] να εκραγούν ισάριθμες πυρκαγιές, «από άγνωστη αιτία» που πέραν των άλλων έπνιξαν την περιοχή στα τοξικά νέφη με ότι αυτό συνεπάγεται.

9.-Δεν έλαβε διαχρονικά κανένα μέτρο προστασίας της Λίμνης Στυμφαλίας με αποτέλεσμα τις ημέρες των Χριστουγέννων του 2020 να εκραγεί πυρκαγιά που κατέστρεψε [700-1000] στρέμματα με καλάμια, την πανίδα και χλωρίδα της περιοχής.

10.-Το τελευταίο χρονικό διάστημα προβαίνει σε ενέργειες αγοράς οικοπέδου, για αθλητικές εγκαταστάσεις, έκτασης [10] στρεμμάτων αντί του ποσού των [610.000] ευρώ χωρίς διαδικασίες διαφάνειας. [Το 2002, προ οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, ο Δήμος Σικυωνίων αγόρασε έκταση [42[ στρεμμάτων στην ίδια περιοχή, αντί του ποσού των [578.000] ευρώ. [Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες].

Με εκτίμηση 
Νίκος Ζαχαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια