Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1734

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Απάντηση Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου στην ανοιχτή επιστολή των 90 πολιτών

  


Αγαπητοί δημότες 

Η απάντηση για το ζήτημα που θέτετε έχει δοθεί στην διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου Κορινθίων στις 17 Φεβρουαρίου, στον εκπρόσωπό σας και Δημοτικό Σύμβουλο κ.Παναγιώτη Σπύρου. Επειδή επανέρχεστε με δημόσια και ανοιχτή επιστολή σας κάνοντας λόγο μάλιστα για «θεσμική απρέπεια» (!) του Δημάρχου επαναλαμβάνω όσα δημόσια είπα και κατεγράφησαν στην εν λόγω συνεδρίαση.

Η αρχική αίτηση σας αφορούσε το Μνημείο του Αποστόλου Παύλου και την τοποθέτηση του στην πλατεία Παναγή Τσαλδάρη. Αφού σας υπενθυμίσω πως υπάρχει ήδη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου γι αυτήν την ενέργεια με την θετική μάλιστα ψήφο του εκπροσώπου σας κ.Παναγιώτη Σπύρου, σας τονίζω πως καμία αντίρρηση δεν έχω να γίνει αυτή η συζήτηση.

Η αίτηση σας αυτή μεταγενέστερα, αφού ζητήθηκε να κατατεθούν και οι υπογραφές των δημοτών που υποστηρίζουν το αίτημα στην γραμματεία του Δημοτικού συμβουλίου( όπως άλλωστε ορίζει και ο νόμος), άλλαξε αντικείμενο και πλέον θέτει συνολικά το ζήτημα της πλατείας και όχι μόνο του μνημείου.

Αυτή η συζήτηση θα γίνει στο χρόνο που πρέπει, όταν δηλαδή τελειώσουν οι δικαστικές εκκρεμότητες και οι εμπλοκές με τον εργολάβο του έργου. Νωρίτερα θα ήταν επιζήμια για τα συμφέροντα του δήμου Κορινθίων. Θα έθετε σε κίνδυνο την παράδοση του έργου. Προστατεύω λοιπόν τους πολίτες και δεν τους απαξιώνω φροντίζοντας το έργο επιτέλους να παραδοθεί σε χρήση τους!

Οι ενστάσεις σας για τον σχεδιασμό και την διαμόρφωση της πλατείας συνολικά θα έπρεπε να έχουν γίνει πριν να υπογραφεί η σύμβαση εκτέλεσης του έργου στις 24 Ιουλίου 2018! Το έργο εκτελείται επί της αρχικής μελέτης οποιαδήποτε τροποποίηση της οποίας θα οδηγούσε σε νέες περιπέτειες και καθυστερήσεις, αφήνοντας μια τρύπα στο κέντρο της πρωτεύουσας για πολλά χρόνια.

Θα κλείσω λέγοντας σας πως ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή αποδεικνύουν στην πράξη στα 2 χρόνια διοίκησης τους την προσήλωση στις δημοκρατικές διαδικασίες, τον διάλογο, την συνεργασία και την σύνθεση απόψεων. Με τις παρατάξεις, με τους υπαλλήλους, με τους πολίτες . Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον!

Ο Δήμαρχος Κορινθίων 
Βασίλειος Νανόπουλος



Ο Δήμος Κορινθίων για την ορθή ενημέρωση των δημοτών του σχετικά με την φωτιά που εκδηλώθηκε στον ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου

  

Ο Δήμος Κορινθίων για την ορθή ενημέρωση των δημοτών του σχετικά με την φωτιά που εκδηλώθηκε στον ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021, ανακοινώνει τα εξής:

Από την πρώτη στιγμή που κατεγράφη το συμβάν αντιμετωπίστηκε, όπως προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις. Μηχανήματα του δήμου έκαναν επιχωματώσεις έως τις 4 τα χαράματα της Κυριακής προκειμένου να σβήσουν τις εστίες και να αποτρέψουν την επέκτασή τους.

Η φωτιά προκλήθηκε από άγνωστη έως ώρας αιτία.

Έγκαιρα η σημερινή δημοτική αρχή έλαβε πριν αρκετό καιρό για την περιφρούρηση του ΧΑΔΑ μέτρα όπως:

Α) η περίφραξη του χώρου Β) η επιτήρηση από ιδιωτική εταιρία φύλαξης Γ) ο έλεγχος της πρόσβασης σε 24ωρη βάση Στις 17 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ζήτησε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και έλαβε από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αν.Γκιολή την μελέτη αποκατάστασης του ΧΑΔΑ προκειμένου να εντάξει το έργο της αποκατάστασης του στο πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”. Η μελέτη αυτή βρισκόταν για χρόνια στα συρτάρια της Αντιπεριφέρειας χωρίς ο δήμος να την έχει αξιοποιήσει.

Η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ θα γίνει από το δήμο μόλις ξεκινήσει η διαχείριση των απορριμμάτων από την Περιφέρεια.

Σήμερα Δευτέρα η φωτιά έχει σβήσει, ελάχιστες εστίες απομένουν.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων ευχαριστεί θερμά τους εργαζομένους στο τμήμα καθαριότητας για την έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβασή τους , τον άμεσο έλεγχο και την κατάσβεση της φωτιάς σε χρόνο πολύ λιγότερο απ ότι σε ανάλογα περιστατικά ανά την επικράτεια.

Γραφείο Τύπου δήμου Κορινθίων






Με τη βοήθεια των δημοτών και το Novoville αλλάζουμε την καθημερινότητα μας!

  

Ο Δήμος Κορινθίων συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία τη λειτουργία της πλατφόρμας επικοινωνίας, καταγραφής και παρακολούθησης αιτημάτων καθημερινότητας δημοτών και διάδρασης Δήμουδημότη, «Novoville», επιλύοντας άμεσα τα προβλήματα που συναντούν καθημερινά οι δημότες και επισκέπτες του Δήμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας Novoville που αφορούν στο διάστημα μεταξύ 1 Ιανουαρίου και 31 Δεκεμβρίου 2020, καταγράφηκαν 1.705 αιτήματα πολιτών προς το Δήμο, από τα οποία επιλύθηκαν 1.108, δηλαδή το 65%. Περίπου 140 αιτήματα βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν ήδη δρομολογηθεί από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες. Τα πιο συχνά αιτήματα που καταγράφηκαν στο διαχειριστικό σύστημα της πλατφόρμας αφορούν στις κατηγορίες “Φωτισμός δημόσιος βλάβη” και “Σκουπίδια/μπάζα”. Επιπλέον, εστάλησαν 1.982 προσωποποιημένα μηνύματα προς τους δημότες, κάνοντας την επικοινωνία μεταξύ Δήμου και δημοτών άμεση και αμφίδρομη. Συνολικά, από την αρχή της λειτουργίας της πλατφόρμας στο Δήμο, έχουν επιλυθεί περισσότερα από 2.100 αιτήματα πολιτών και έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα 2.156 δημότες.

Υπενθυμίζουμε ότι η πλατφόρμα Novoville προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα αποστολής αιτημάτων, μέσω δωρεάν εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία της πόλης. Ο δημότης ή επισκέπτης του Δήμου έχει τη δυνατότητα να δηλώνει σε πραγματικό χρόνο ζητήματα που συναντά στην καθημερινότητα του, όπως π.χ. θέματα καθαριότητας και σκουπιδιών, εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, θέματα ηλεκτροφωτισμού κ.α., μέχρι και έκτακτα περιστατικά που απαιτούν την δημοτική συνδρομή. Κάθε πολίτης μπορεί να στείλει άμεσα, χωρίς κόστος και χωρίς να τηλεφωνήσει ή να επισκεφτεί το Δήμο όλα τα αιτήματα που τον αφορούν.Η αποστολή αιτημάτων είναι δυνατή μέσω της δωρεάν εφαρμογής Novoville για smartphones με λογισμικό Apple iOS και Google Android. Γίνεται σε 4 απλά βήματα:

● Επιλογή τοποθεσίας ● Επιλογή κατηγορίας αιτήματος ● Προσθήκη φωτογραφίας ● Αποστολή του αιτήματος στο Δήμο Στη συνέχεια, το αίτημα παραλαμβάνεται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ενώ ο δημότης λαμβάνει ζωντανή ενημέρωση στο κινητό του τηλέφωνο για την πορεία επίλυσης του αιτήματος μέχρι την οριστική του διευθέτηση.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Κορινθίων, από την άλλη πλευρά, έχουν πραγματική εικόνα των ζητημάτων της πόλης, μπορούν να προγραμματίσουν καλύτερα τις εργασίες τους και κυρίως είναι υπόλογες για το έργο και την ανταπόκριση τους προς τους πολίτες.

Παράλληλα, ο Δήμος μπορεί να ενημερώνει και να επικοινωνεί με τους δημότες και επισκέπτες του για όλα τα δρώμενα που λαμβάνουν χώρα, μέσω της αποστολής νέων και ανακοινώσεων, καθώς και να λαμβάνει τη γνώμη τους για θέματα ποικίλης θεματολογίας με την διεξαγωγή σύντομων διαβουλεύσεων. Χρήσιμα τηλέφωνα και συχνές ερωτήσεις ανανεώνονται ζωντανά και είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής, αναδεικνύοντας την σε ένα ολοκληρωμένο εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης του δημότη/επισκέπτη.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος δήλωσε: «Με όχημά μας τις νέες τεχνολογίες και σύμμαχο τον πολίτη, βελτιώνουμε διαρκώς την ποιότητα ζωής στο Δήμο μας με τρόπο διαφανή, μετρήσιμο και αποτελεσματικό. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της χρήσης και λειτουργίας της πλατφόρμας Novoville στο Δήμο και ευχαριστούμε όλους τους δημότες που βοηθούν τις δημοτικές υπηρεσίες να καταγράψουν και να επιλύσουν κάθε πρόβλημα που δυσχεραίνει την καθημερινότητά τους. Όραμα και στόχος μας είναι να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το επίπεδο εξυπηρέτησης των δημοτών και την ποιότητα ζωής στο Δήμο μας».

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.novoville&fbclid=IwAR3G4ZU-2jahqKLm8SkYnJw0bhYhSzmfPT REASTssR1lQIFblOw3jTv7b8






ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ


Θέματα του Δήμου Νεμέας σε συνάντηση στην Π.Ε. Κορινθίας
  

Τα έργα στον Δήμο Νεμέας αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση που ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Τάσος Γκιολής είχε με τον δήμαρχο Κώστα Φρούσιο στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο, παρουσία και των αντιπεριφερειαρχών Υποδομών Κορινθίας – Αργολίδας Χάρη Βυτινιώτη και Πολιτισμού Αθηνάς Κόρκα.

Η θεματολογία της συνάντησης περιστράφηκε σε έργα αντιπλημμυρικά, αρδευτικά, στο γήπεδο των Αρχαίων Κλεωνών, καθώς και σε έργα οδοποιίας όπως οι δρόμοι Ψάρι – Νεμέα – Σκοτεινή, Νεμέα – Κούτσι – Στιμάγκα, η συντήρηση του επαρχιακού δρόμου Αρχαίας Νεμέας και ο κόμβος στον ίδιο δρόμο, κι ακόμα η ανάπλαση της οδού Δερβενακίων στην Νεμέα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος -ο οποίος συνοδευόταν από τους δημοτικούς συμβούλους Χρήστο Γεωργακόπουλο, Απόστολο Γιαννακόπουλο και τον πρόεδρο των Αρχαίων Κλεωνών Φάνη Βουρβόπουλο- εξέφρασαν ευχαριστίες για την εξαιρετική, όπως την χαρακτήρισαν, συνεργασία με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και εν γένει τα στελέχη της περιφερειακής Αρχής.




ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Πάνω από 700 γυναίκες έχουν ήδη εξεταστεί στην κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας
  

Δήμος Σικυωνίων: Πάνω από 700 γυναίκες έχουν ήδη εξεταστεί στην κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας Το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού ελέγχου για όλες τις γυναίκες του Δήμου συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή Με σημαντική συμμετοχή εκατοντάδων γυναικών από το δήμο Σικυωνίων συνεχίζεται το πρόγραμμα που υλοποιεί ο Δήμος Σικυωνίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας και την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

Το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών ελέγχων ξεκίνησε την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, αποσκοπεί στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, προσφέροντας δωρεάν μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου και συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή.

Μέχρι στιγμή πάνω από 700 γυναίκες έχουν ήδη εξεταστεί. Η εξέταση γίνεται από την κινητή μονάδα του ιδρύματος Ογκολογίας, η οποία βρίσκεται στην πλατεία μπροστά από το δημαρχείο, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο τηλέφωνο 27423 60130. Ο δήμος Σικυωνίων καλεί όλες τις γυναίκες να προσέλθουν για εξετάσεις και υπενθυμίζει ότι η πρόληψη σώζει ζωές.




ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


ΒΛΑΣΗΣ ΤΣΙΩΤΟΣ: «ΣΤΕΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

  

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης έκανε την παρακάτω δήλωση αναφορικά με τα θέματα του Ειρηνοδικείου Δερβενίου και της ΔΕΥΑΞΕ.

Ο ρόλος μιας αντιπολίτευσης, η οποία προσδοκά να φιλοτεχνήσει μια αξιόπιστη και υπεύθυνη εικόνα συμβάλλοντας έτσι στην πρόοδο του τόπου, απαιτεί συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Να ελέγχει τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής, να κρίνει τα αποτελέσματα του έργου της, αλλά και να στηρίζει τις σωστές αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής, προτείνοντας παράλληλα έργα και δράσεις οι οποίες ωφελούν τον Δήμο.

Η υπεύθυνη κριτική είναι απαραίτητο συστατικό της δημοτικής πραγματικότητας. Δρα εποικοδομητικά βοηθώντας μια Δημοτική Αρχή να βελτιώνει λάθη και αστοχίες, να τελειοποιεί θετικές αποφάσεις και γενικά προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στον τόπο.

Ο επικεφαλής των «ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» κ. Καραβάς έχει επιλέξει μια μορφή καθολικής αντιπολίτευσης και ειρωνείας απέναντι σε κάθε σχεδόν παραγωγική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής. Μια κενή περιεχομένου αντιπολίτευση η οποία σκοπεύει αποκλειστικά στην επικοινωνιακή αποδόμηση των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής, αδιαφορώντας για κάθε ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η τελευταία παλαιοκομματική προσπάθεια του να εμφανιστεί στο ζήτημα του Ειρηνοδικείου ως όψιμος υπερασπιστής της Ευρωστίνης, την οποία ανακάλυψε δημοτικά και επαγγελματικά εσχάτως, αναδεικνύει μια ακόμη επιπόλαια και σπασμωδική προσπάθεια αποκόμισης ψευδών εντυπώσεων.

Η Δημοτική Αρχή στους 17 μήνες της θητείας της έχει να αντιμετωπίσει 11 μήνες πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, η οποία έχει παραλύσει διαδικασίες και έχει παγώσει χρονοδιαγράμματα. Αναγνωρίζοντας ωστόσο, την εμβληματική σημασία του Ειρηνοδικείου για ολόκληρη την Ευρωστίνη, προχωρά σε μια ολοκληρωμένη μελέτη παρέμβασης σε αυτό. Μια παρέμβαση, η οποία σέβεται την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία του κτηρίου και έχει σαν στόχο να επιστρέψει στην τοπική κοινωνία ένα κτήριο σημείο αναφοράς, όχι να εκτελέσει μία απλή στατική μελέτη και ένα εξωτερικό σουλούπωμα.

Μία μελέτη με μικρό κόστος για τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κτηρίου. Μια μελέτη η οποία θα οδηγήσει σε μια παρέμβαση με συγκεκριμένη πηγή χρηματοδότησης, ώστε να μην μείνει στα συρτάρια, αλλά να γίνει έργο μέσα στην παρούσα δημοτική θητεία.

Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι το κτήριο του Ειρηνοδικείου να αποκτήσει μια χρήση, η οποία θα συμβάλει στην επισκεψιμότητα της περιοχής, αλλά και θα έχει εξασφαλισμένο το λειτουργικό κόστος. Προεκλογικά σε ανοιχτή συζήτηση στο Δερβένι είχε προταχθεί από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων η λύση της συνεργασίας με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), ώστε το κτήριο να χρησιμοποιηθεί ως ένα κέντρο παρουσίασης και ανάδειξης του Κορινθιακού. Η χρήση αυτή έχει σαν στόχο να προσελκύσει επιστημονικό προσωπικό, σχολεία αλλά και όλους όσους επιθυμούν να γνωρίσουν την θαλάσσια ζωή του Κορινθιακού στο κέντρο της Ευρωστίνης το Δερβένι. Οι συνεννοήσεις με το ΕΛΚΕΘΕ για την δυνατότητα πραγματοποίησης της πρότασης αυτής βρίσκονται σε εξέλιξη, αν και η πανδημία δυσκολεύει τον ρυθμό προόδου τους.

Για την απαράδεκτη ανακοίνωση που αφορά την αλλαγή του Προέδρου της ΔΕΥΑΞΕ τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα. Ο Δήμαρχος, ο οποίος κατείχε μέχρι τώρα την θέση του Προέδρου έκρινε ότι λόγω αυξημένων υποχρεώσεων δεν μπορούσε να διαθέσει τον απαιτούμενο χρόνο σε μια σημαντική για τον τόπο επιχείρηση. Από την στιγμή που όλα τα υπόλοιπα μέλη της Δημοτικής Αρχής είναι επιφορτισμένα με απαιτητικά καθήκοντα Αντιδημάρχων, η αναζήτηση ενός δημοτικού συμβούλου από τις μειοψηφίες αποτελούσε μονόδρομο. Το πρόσωπο αυτό πρέπει να διαθέτει την εμπειρία, τον χρόνο και την διάθεση να ασχοληθεί ενεργά με τα ζητήματα της ΔΕΥΑΞΕ.

Ο Δήμαρχος αφού επικοινώνησε θεσμικά με τον πρώην Δήμαρχο κ.Ανδρικόπουλο, πρότεινε στον κ.Καλύβα την θέση του Προέδρου, την οποία ο τελευταίος αποδέχτηκε. Έγινε ξεκάθαρο και από τις δύο πλευρές, ότι η συνεργασία αυτή σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει προσχώρηση του κ.Καλύβα στην Δημοτική Αρχή. Κάτι αντίστοιχο άλλωστε είχε συμβεί κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία με τον κ.Αποστολόπουλο να αναλαμβάνει θέση διευθύνοντος συμβούλου στο Χιονοδρομικό της Ζήρειας με εξαιρετικά αποτελέσματα. Αυτό είναι το παράδειγμα συναίνεσης για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας. Οι κατηγορίες για ξεπερασμένες πολιτικές συναλλαγές βρίσκονται στην σκέψη μόνο όσων τις είχαν διαπράξει στο παρελθόν κατέχοντας κάθε άλλο παρά αξιοκρατικά δημοτικές θέσεις.

Ο επικεφαλής των «ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» μπορεί να συνεχίσει την πορεία των «ΣΤΕΝΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ» αντιπολίτευσης την οποία επιλέξει προσπαθώντας άγαρμπα να αναδειχθεί σε κεντρικό πόλο της αντιπολίτευσης, ενώ η Δημοτική Αρχή προχωρά με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα στην παραγωγή δημοτικού έργου. Η ποιότητα της κριτικής χαρακτηρίζει και την ποιότητα της αντιπολίτευσης. Οι πάντες κρίνονται.

Υ.Γ Η απεγνωσμένη αδιάκοπη προσπάθεια να αναδείξει, έχοντας αναλάβει τον ρόλο γραφείου τύπου, το έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής αποτελεί διασκεδαστική και πρωτότυπη υπηρεσία. Για τις αποθήκες ΑΣΣΟ στο Ξυλόκαστρο βέβαια καλύτερα θα ήταν να κρατάει ο ίδιος χαμηλούς τόνους αναλογιζόμενος την παροιμία «τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι».

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης 
Βλάσιος Τσιώτος





Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός προχωρά με σταθερά βήματα στο Δήμο

  

Το πληροφοριακό σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων και εργασιών “ΙΡΙΔΑ” χρησιμοποιεί από την 15η Φεβρουαρίου 2021 για τη λειτουργία όλων των υπηρεσιών του ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Ο Δήμος μας ήταν από τους πρώτους πανελλαδικά που εφάρμοσε πιλοτικά το σύστημα και πλέον περάσαμε στην πλήρη λειτουργία του.

Με μηδενικό κόστος και αξιοποιώντας ένα πληροφοριακό συστήμα του δημοσίου για το οποίο δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ, περνάει στην ψηφιακή εποχή της ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων και εργασιών, σταματώντας πλέον την διακίνηση χαρτιού.

Σκοπός του συστήματος ΙΡΙΔΑ είναι η αντικατάσταση της έντυπης εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας, μέσα από την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών πρωτοκόλλου, ψηφιακής διακίνησης και αρχειοθέτησης, λήψης υπογραφών και διεκπεραίωσης.

Με αυτόν τον τρόπο, προκύπτουν σημαντικά οφέλη, όπως εξοικονόμηση χρόνου χρέωσης και διακίνησης της αλληλογραφίας, με συνέπεια τη μείωση στις μετακινήσεις αποστολής- παράδοσης της σχετικής αλληλογραφίας και παράλληλη αύξηση της παραγωγικότητας, καλύτερη παρακολούθηση εκκρεμοτήτων σε όλα τα επίπεδα της υπηρεσιακής ιεραρχίας, εξοικονόμηση χαρτιού και μελανιών, αποτύπωση, καταγραφή και διόρθωση βασικών διοικητικών λειτουργιών.

Ο Δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος σημείωσε με ικανοποίηση :

“Χαρτί τέλος... σε όλα τα εισερχόμενα, εξερχόμενα και εσωτερικά διακινούμενα υπηρεσιακά έγγραφα, αλλά και έγγραφα που θα αποστέλλουν προς τους φορείς που χρησιμοποιούν την ΙΡΙΔΑ, εξοικονομώντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Πλέον όλες οι υπηρεσίες του Δήμου καταρτίζουν, συντάσσουν, υπογράφουν, διακινούν και αρχειοθετούν ψηφιακά όλα αυτά τα έγγραφα. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός προχωρά με σταθερά βήματα στο Δήμο μας”.





ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ;;;
  

Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12/2/2021 επαναφέραμε το θέμα των Ειδικών Συνεργατών του Δημάρχου, που επιβαρύνουν τον Προϋπολογισμό του Δήμου με 60.000€ ετησίως, χωρίς να γνωρίζουμε τίποτε γι’αυτούς.

Ο επικεφαλής των ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ Επαμεινώνδας Κατσούλας υπέβαλε ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο, επικαλούμενος το Νόμο 3584/2007 (Άρθ. 163 παρ. 3, 4 και 6) που διέπει τους διορισμούς των Ειδικών Συνεργατών και συγκεκριμένα :

- Πόσους και ποιους Ειδικούς Συνεργάτες-Ειδικούς Συμβούλους έχει προσλάβει;

- Ποια είναι τα απαιτούμενα από τον Νόμο προσόντα τους και τα αντικείμενα απασχόλησης τους;

- Η πλήρωση των θέσεων έγινε μετά από δημόσια γνωστοποίηση δια του Τύπου;

- Έχει προβεί στην προβλεπόμενη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των διορισμών αυτών και στον καθορισμό δραστηριοτήτων και ειδικοτέρων καθηκόντων των προσλαμβανομένων;

Υπενθύμισε τη δέσμευση του Δημάρχου ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, που δεν τηρήθηκε, ότι θα γνωστοποιήσει αυτά τα στοιχεία και μάλιστα στην επόμενη συνεδρίαση, όταν πριν αρκετούς μήνες, είχαμε θέσει και πάλι τα ερωτήματα αυτά.

Η τωρινή απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι οι Ειδικοί Συνεργάτες είναι θέμα της δικαιοδοσίας του και θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών επικεντρώθηκε στις ελλείψεις μόνιμου προσωπικού του Δήμου. Οι ειδικοί συνεργάτες όμως έχουν άλλα συγκεκριμένα αντικείμενα και δεν παρεμβάλλονται στην οργανωτική κλίμακα του Δήμου.

Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στο Δήμο πρέπει να περιλαμβάνει και τις προσλήψεις των συνεργατών του Δημάρχου.

Δεν κατανοούμε γιατί ο Δήμαρχος, ενώ μας παραπέμπει στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αποφεύγει να απαντήσει στα ερωτήματά μας δημόσια και ξεκάθαρα.

Επαμεινώνδας Κατσούλας




ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Αυτά είναι τα αποτελέσματα των rapid tests που διενεργήθηκαν στους Αγίους Θεοδώρους
  

Τηρώντας τις απαραίτητες οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η διενέργεια δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης για τον κορωνοϊό, με rapid test τελευταίας γενιάς, σε 163 δημότες στους Αγίους Θεοδώρους. Μόλις τρία (3) από τα 163 τεστ βρέθηκαν θετικά.. στον κορωνοϊό, αποτέλεσμα που αποδεικνύει ότι το ιικό φορτίο στον Δήμο μας εντοπίζεται ικανοποιητικό (με ποσοστό που αγγίζει το 1,8%).

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε πως «Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της πανδημίας. Η διενέργεια των δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης του κορωνοϊού είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να διαμορφώσουμε ακριβέστερη εικόνα για τη διασπορά του ιού στην τοπική κοινωνία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τον Αντιδήμαρχο Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρο Ράτη και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων κ. Άρη Κωνσταντή Σκουλικαρίτη για την επιτυχία του εγχειρήματος, που ολοκληρώθηκε με απόλυτη ασφάλεια και δίχως να παρουσιαστεί το οποιοδήποτε πρόβλημα. Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων αναλαμβάνει όλες τις πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Συνεχίζουμε με μεγάλη ευθύνη, ατομική και συλλογική, για να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη».

Δεν υπάρχουν σχόλια