Header Ads

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1733

Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΕΤΡΑΔΗΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ
  

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας κ. Χαράλαμπος Τετράδης, στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας, όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο παρουσία και του Πρωτοσυγκέλλου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ.Αγαπίου.

Κατά την διάρκεια της επισκέψεως ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας και ο Θεοφιλέστατος, συνεχάρησαν θερμά τον κ. Τετράδη, καθώς μετά τις τελευταίες κρίσεις, που έγιναν στην Ελληνική Αστυνομία, παρέμεινε στην θέση του Αστυνομικού Διευθυντή Κορινθίας και επομένως θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η έως σήμερα αγαστή συνεργασία της Τοπικής μας Εκκλησίας με την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς και παράδειγμα πανελληνίως. Επίσης, με την ευκαιρία της επισκέψεως και σε πολύ θερμό κλίμα ανταλλάχθηκαν απόψεις και συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της Τοπικής Κοινωνίας της Κορινθίας, καθώς και της τρέχουσας επικαιρότητος.

Ο Σεβασμιώτατος μας ευχαρίστησε τον κ. Διευθυντή για την ευγενική επίσκεψή του και του ευχήθηκε όπως Κύριος ο Θεός, δια πρεσβειών του Αποστόλου Παύλου, να τον ενισχύει και να τον δυναμώνει στο ομολογουμένως δύσκολο έργο του και γιατί όχι, στο τέλος της θητείας του, να τον καταστήσει ως τον μακροβιότερο Αστυνομικό Διευθυντή της Κορινθίας μας.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ






ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΡΙΩΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΜΕ ΔΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ
  

Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο και με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης της COVID19, λειτούργησαν την Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, επί τη ενάρξει του κατανυκτικού Τριωδίου.

Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας έλαβε χώρα η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Κορινθίου εγγάμου Διακόνου π. Ιωάννη Αθανασίου, αποφοίτου της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, από τον σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο. Ο νεοχειροτονηθείς Πρεσβύτερος στην προσφώνηση του, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την ύψιστη τιμή, που του επεφύλαξε προάγοντάς τον στον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης και όλους τους Ιερείς, ζώντες και κεκοιμημένους, που συνετέλεσαν στην κατά Θεόν πρόοδό του, καθώς και την σύζυγο του και τις οικογένειές τους.

Ο Σεβασμιώτατος, στην αντιφώνηση του, αρχικά ομίλησε για το κατανυκτικό Τριώδιο και ερμηνεύοντας το Αποστολικό και Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής τόνισε ότι, όποιος επιθυμεί να είναι μαζί με τον Χριστό θα διωχθεί και επομένως οφείλει να είναι έτοιμος να αγωνισθεί καταλλήλως, ώστε να κριθεί άξιος της αγάπης Του. Επίσης, επεσήμανε τον τρόπο, με τον οποίο οι Πιστοί οφείλουν να προσεύχονται, δηλαδή, εκ καρδίας, με ζέουσα πίστη και αγάπη για τον Θεό και κυρίως με ταπείνωση. Στην συνέχεια νουθέτησε πνευματικά τον νεοχειροτονηθέντα, ώστε να ομοιάσει στον Τελώνη ως προς την ταπείνωση, να αγαπά τον Θεό και την Εκκλησία Του και να αγωνίζεται δια βίου με πίστη και ταπείνωση. Παράλληλα, συνέστησε και στην οικογένεια του, τον σεβασμό και την τιμή, που οφείλουν να αποδίδουν στον Κληρικό σύζυγο, υιό και αδελφό τους, δίδοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το σωστό παράδειγμα στους Χριστιανούς και στην κοινωνία.

Ο νέος Πρεσβύτερος θα διακονεί στην Ενορία των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Ταρσινών Κορινθίας.





ΙΕΡΑ ΑΡΓΥΠΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  

Γίνεται γνωστό ότι την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου ε.έ. και ώρα 20:00, με αφορμή την μνήμη της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, που εορτάζει η Εκκλησία μας την 26η Φεβρουαρίου και πανηγυρίζει το ομώνυμο Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο στο Επισκοπείο, θα πραγματοποιηθεί Ιερά Αγρυπνία κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των αυξημένων υγειονομικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της COVID19, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου. Κατά την Ιερά Αγρυπνία θα τεθεί σε προσκύνηση απότμημα του Ι. Λειψάνου της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος.

Ανήμερα της εορτής και περί ώρας 10:00 θα τελεσθεί το Ι. Μυστήριο του Ευχελαίου, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας και περί ώρα 17:00 θα τελεσθεί Ι. Παράκληση στην Αγία Φωτεινή, πάντοτε με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της COVID19.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.





ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.
  

Την Θ. Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, πλαισιούμενος από τους Κληρικούς του Ι. Ναού.

Στον λόγο του προς τους Πιστούς, οι οποίοι προσήλθαν να Εκκλησιαστούν, τηρώντας πάντοτε τα μέτρα, που οι αρμόδιοι έχουν επιβάλλει για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της COVID-19, ανέλυσε το Αποστολικό ανάγνωσμα τονίζοντας ότι κάθε άνθρωπος έχει μέσα του τον Θεό και οφείλει να ζει κατά Θεόν, προσπαθώντας να μην φθείρει το σώμα του με αμαρτίες και ανομίες, καθώς το σώμα, που μας χάρισε ο Θεός, είναι Ναός Θεού Ζώντος. Παράλληλα προέτρεψε τους Πιστούς να ζουν την ζωή τους συνετά και χωρίς να φοβούνται τα γήινα, παρά μόνον με φόβο Θεού να αγωνίζονται καθημερινά, ώστε να αποκτήσει η ζωή τους ένα ιδιαίτερο νόημα και ει δυνατόν να φτάσουν και στην αγιότητα.

Λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε το 40νθήμερο Μνημόσυνο του Αστυνομικού Περικλή Δενεσάκη και με λόγους παρακλητικούς παραμύθησε την οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Βοηθός Επίσκοπος και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας άγιος Κεγχρεών κ. Αγάπιος λειτούργησε στην Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού στο Λουτράκι, στην οποία και εψάλη η Ι. Ακολουθία του εορτάζοντος Αγίου Νικολάου του εξ Ιχθύος (Ψάρι) Κορινθίας, ομιλήσας στην Ι. Αδελφότητα επικαίρως.





ΔΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
  

Στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, του Μητροπολιτικού Οίκου, λειτούργησαν σήμερα Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα μνήμης της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος.

Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας έλαβε χώρα η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του εγγάμου Διακόνου π.Παναγιώτη Δεδάκη, πατέρα ενός τέκνου, καταγομένου εκ Κιάτου Κορινθίας, από τον σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο.

Ο Σεβασμιώτατος, στο τέλος της Θ. Λειτουργίας, αρχικά ομίλησε για την «Κυρά των Αθηνών», την Αγία Φιλοθέη, για την «σταυρική» πορεία της και βιωτή της και για το πνευματικό έργο της κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Στην συνέχεια ο σεπτός Ποιμενάρχης μας συνταύτισε τον βίο της Αγίας Φιλοθέης και την πορεία του Έθνους μας και με την «σταυρική» και θυσιαστική πορεία του Ιερέα. Νουθέτησε πνευματικά τον νεοχειροτονηθέντα, ώστε να αναλάβει όσον το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένος τα Ιερατικά καθήκοντά του, προτρέποντας τον να τελεί αυτά με φόβο και ζήλο Θεού, εργαζόμενος προς δόξαν Του και σωτηρία των ψυχών των Πιστών, που ο Κύριος, δια του Μητροπολίτου του, του ενεπιστεύθη. Ο νέος Πρεσβύτερος θα διακονεί στην Ενορία του Αγ. Νικολάου Χαλκείου και θα εξυπηρετεί και την Ενορία Κοιμ. Θεοτόκου Σουληναρίου.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια