Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ φ.1733

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

 
Η Κρίστι Λιν Νόεμ, Κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα από το 2019 και μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ανέφερε πως το CDC (Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ ) έχει αλλάξει τις απόψεις του περί μάσκας πολλές φορές στο παρελθόν λόγο «πολιτικών πιέσεων», ενώ εκείνη προτιμά να βασίζεται στην επιστήμη και στα επιστημονικά δεδομένα.Η τοποθέτηση της μπορεί να ανοίξει κουβέντα και στην Ελλάδα, καθώς οι ειδικοί» επικαλούνται συχνά το CDC, ιδιαιτέρως σε σχέση με την επιβολή διπλής μάσκας στην χώρα μας. Όταν ρωτήθηκε, σε συνέντευξη τύπου, την οποία έχει αναρτήσει στην προσωπική σελίδα της στο facebook, είπε, ότι δεν είναι καθήκον της να υποχρεώσει τους ανθρώπους να φορούν μάσκες, αποκλείοντας παράλληλα την πιθανότητα να δώσει εντολή για χρήση διπλής μάσκας στην Νότια Ντακότα. Δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δεν είναι ο δικός μου ρόλος να επιβάλω στους ανθρώπους να φορούν μια μάσκα. Το άφησα ολόκληρη την χρονιά στην προσωπική ευθύνη του καθενός να πάρει τις καλύτερες αποφάσεις για τον εαυτό του και την οικογένειά του και θα συνεχίσω να το κάνω αυτό».
Στην πραγματικότητα είδαμε το CDC να αλλάζει τις συστάσεις του κατόπιν πολιτικών πιέσεων στο παρελθόν! Πιστεύω ότι είναι ανάρμοστο για την κυβέρνηση να έρχεται και να επιβάλλει ότι κάποιος θα βάλει μια μάσκα και πιστεύω ότι είναι ανάρμοστο για μας να ντροπιάζουμε ανθρώπους που επιλέγουν να μην φοράνε μια μάσκα».



Η Γαλλία στηρίζει την Κύπρο, αποστέλλοντας το αεροπλανοφόρο Ντε Γκώλ. Η Γαλλία στο πλευρό του κυπριακού ελληνισμού ενόψει πιθανών νέων προκλήσεων το επόμενο διάστημα δια στόματος Ε.Μακρόν, δίνει μια άλλη δυναμική στις όποιες εξελίξεις στην περιοχή που “δονείται” από τις νέες ενεργειακές συμφωνίες όπως αυτή μεταξύ Αιγύπτου-Ισραήλ, όπως αναφέρει το nationalpost.com.cy. Ο Μακρόν ανέφερε στον Κύπριο πρόεδρο κ. Αναστασιάδη την πλήρη δέσμευση του Παρισιού στη στρατηγικά σημαντική σχέση ΚύπρουΓαλλίας που αποσκοπεί στην από κοινού αντιμετώπιση των (τουρκικών) προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς οι δύο χώρες μοιράζονται το ίδιο όραμα για ειρήνη και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

 
Στη Βουλή
πηγαίνει το θέμα του ελληνικού #MeToo ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη , να ανακοινώνει κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών πως η κυβέρνηση θα λάβει συνολικές πρωτοβουλίες.«Τις πρωτοβουλίες θα ανακοινώσει πρωθυπουργός, οποίος ήδη ζήτησε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών την Πέμπτη ( Σήμερα) για όλα τα θέματα της επικαιρότητας με προεξέχον την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου. Γιατί ένα πρόβλημα κοινωνικό κινδυνεύει να χάσει την ουσία του, να οδηγήσει σε πλαστούς διχασμούς και να εκτροχιάσει τον δημόσιο διάλογο. Αυτό πρέπει να το προλάβουμε. Και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

 
Στο Λουτράκι
βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας και συγκεκριμένα επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο στην Κατουνίστρα, όπου ξεναγήθηκε στην θέση που βρισκόταν η Ρωμαϊκή Έπαυλη από την Επικεφαλής της αρχαιολογικής ανασκαφής, αρχαιολόγο Ζωή Ασλαματζίδου, τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας κ. Σπυρόπουλο και τον Δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας έχει προωθήσει όλα τα συμπληρωματικά στοιχεία για την απαλλοτρίωση των ακινήτων στην ρωμαϊκή έπαυλη της Κατουνίστρας Λουτρακίου και το θέμα θα συζητηθεί αυτές τις μέρες στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο…

 
« Αντί απάντησης στον ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπουμε, λέγει ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρήστος Ταραντίλης, στη χθεσινή ανάρτηση του κ. Ηλιόπουλου, ο οποίος μέσα στην ταραχή του, σε 4 γραμμές αναίρεσε πλήρως όλα τα μυθεύματα του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν συγκάλυψης.
Η 6/2 πού όπως λέει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, «διαβάσαμε τη συγκλονιστική καταγγελία του Νίκου Σ»., είναι η μέρα που υπέβαλε την παραίτησή του ο Δ. Λιγνάδης..
Κι έγινε αποδεκτή την ίδια στιγμή.
Πώς γίνεται λοιπόν να υπάρχει συγκάλυψη στη συνέχεια, όταν έχει γίνει δεκτή η παραίτηση από την πρώτη ημέρα; Δεν πρόκειται μόνο για αντίφαση, αλλά για τρικυμία εν κρανίω που ακυρώνει τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, σε μια σκοτεινή υπόθεση που βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης η οποία έχει πλέον το λόγο».

Το «σπάσιμο της σιωπής» είναι σε ατομικό επίπεδο η γενναία κι αναγκαία πράξη για την τιμωρία των ενόχων, αναφέρεται στο σχόλιο του ΚΚΕ με γραμματέα τον Δημήτρη Κουτσούμπα για την υπόθεση Λιγνάδη και τις άλλες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση. «Το επόμενο βήμα είναι η αποκάλυψη κι η αναμέτρηση με όλους εκείνους τους κοινωνικούς καταναγκασμούς, που διευκολύνουν τους δράστες κι επιβάλλουν τη σιωπή.
Αλλά και με όσους συντηρούν ή ενισχύουν αυτούς τους πολύμορφους καταναγκασμούς. Αυτή η ασπίδα προστασίας χτίζεται συλλογικά κι αυτό είναι που πρέπει να γίνει τώρα», αναφέρει το ΚΚΕ.

 
Παραδόθηκε
την Παρασκευή στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα το μάστερ πλαν για τη διαμόρφωση σε οικολογικό – περιβαλλοντικό – πολιτιστικό πάρκο της περιοχής πέριξ της ανενεργού σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι, συνολικού μήκους περί τα 60 χιλιόμετρα. Ο χώρος αυτός έχει παραχωρηθεί στην Περιφέρεια από την ΓΑΙΑΟΣΕ, με χρησιδάνειο. ΄Ηδη, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, το εν λόγω μάστερ πλαν έχει σταλεί ηλεκτρονικά στους εμπλεκόμενους δήμους της Κορινθίας, προκειμένου να εκφράσουν τις προτάσεις τους..

 
Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή
21/2/2021, τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων οι εκλογικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κορινθία με την εκλογή των νέων οργάνων του κόμματος στο νομό. Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή εξέλεξε Συντονιστή τον Καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής, Χαράλαμπο Κασίμη, και αναπληρώτρια συντονίστρια την πρώην Βουλευτή, Μαρία Θελερίτη, καθώς επίσης και εννεαμελές συντονιστικό όργανο. Όπως τονίστηκε αρμοδίως, οι εκλογικές διαδικασίες επιβεβαίωσαν την πολιτική βούληση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την διεύρυνση του κόμματος και την ενίσχυση της πολιτικής και κοινωνικής του παρουσίας στην κρίσιμη για την χώρα συγκυρία της υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης…

 
Από την ημέρα
που ανέλαβε τα καθήκοντα του Δημάρχου Κορινθίων ο Βασίλης Νανόπουλος, έχει επιδοθεί σε σωρεία θεμάτων που άπτονται πολλαπλού ενδ ιαφέροντος Θα μπορούσαμε να αρχίσουμε από την παρέμβασή του σε θέματα της καθημερινότητας και να απαρριθμίζουμε δεκάδες περιπτώσεις, αλλά θα παραμείνουμε σε μία πρωτόφαντη τοιαύτη. Με μέριμνα και ευθύνη του Γενικού Γραμματέα του Δήμου εποπτεύει ο Δήμαρχος την ανάθεση για 1η ΦΟΡΑ στις Υπηρεσίες του Δήμου μία συντονισμένη προσπάθεια επιμόρφωσης μέσω σχεδιασμένης δράσης, η οποία λαμβάνει υπόψη τις εκπαιδευτικές-επιμορφωτικές ανάγκες των υπαλλήλων του Δήμου, που αναμφίβολα αποτελούν το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ & ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ «κεφάλαιό» του…

Ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Βέλου Βόχας ,να προστατεύσει τις ακτές του από το πολύ μεγάλο κι επικίνδυνο πρόβλημα της διάβρωσης ειδικά στις περιοχές Σαμούτανη ( Βραχάτι), Νεράτζα και Κοκκώνι, λύνεται οριστικά.
Στο μεγάλο έργο της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της διάβρωσης της ακτογραμμής του Κορινθιακού εντάχθηκαν τα ανωτέρω κομβικά σημεία που θα γίνουν σε όλη την παράλια ζώνη της Κορινθίας, η οποία πλήττεται από το φαινόμενο της διάβρωσης. Τη Δευτέρα επισκέφθηκε την περιοχή ο ανάδοχος του έργου, όπου μαζί με τον Δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο , τον Αντιπεριφερειάρχη Τάσο Γκιολή,, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους κ.κ. Α. Σιάχο & Θ. Ράπτη και τον προϊστάμενο τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας κ. Σμυρνιώτη , επικαιροποίησαν τα παραπάνω σημεία, ως προς την ένταξή τους στο έργο.

 
Δήλωση του Προέδρου
του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κορινθίας Επαμεινώντα Κατσούλα :
Τα επιδημιολογικά δεδομένα, σχετικά με την εξέλιξη πανδημίας, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης ούτε όμως και εφησυχασμού.
Η εκμετάλλευση του φόβου και της ανασφάλειας, δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή για αυτοπροβολή και μικροπολιτικά οφέλη. Όταν απειλούνται η υγεία και η ζωή των συμπολιτών μας απαιτείται ενότητα και ομοψυχία. Δεν επιτρέπεται βέβαια, να επιβάλλεται καραντίνα στο διάλογο, ούτε αποσιώπηση γεγονότων. Οι συνθήκες επιβάλλουν στάση ευθύνης από όλους μας…

Αγαπητοί μου Συνδρομητές, πάει πέρασε για εμένα και αυτή η εβδομάδα, αφού κρατάτε το ανά χείρας τεύχος της Φωνής της Κορινθίας. Θα μπορούσα αυτή τη στιγμή να σας πω μια καλησπέρα και να κλείσω με μία καλημέρα, αφού για να γράψω αυτή τη σελίδα των παραπολιτικών με κάτι άλλα ψιλά άρχισα χθες Δευτέρα στις 6 μ.μ. και συνεχίζω ακόμη μέχρι τώρα, που η ώρα είναι ακριβώς 02,00 της Παρασκευής. Τα πρόσωπα με το άρθρο γνώμης, το κάθετο και το οριζόντιο θέμα απαιτούν πολλή σκέψη, προσοχή σε κάθε έναν ξεχωριστά να μη συμπίπτουν … επιτέλους, γράφω το άρθρο σε καμιά ώρα και … καλημέρα σας… Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ

 
ΤΟΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ Ιάκωβο Τσούνη
παρασημοφόρήσε χθές, στις 14.00, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τη σημαντική προσφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις.
0 κ. Τσούνης είναι ο άνθρωπος που έχει δωρίσει στον Ελληνικό Στρατό όλη του την περιουσία. Η συνεισφορά του στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας και των υποδομών της ανέρχεται σε 23.000.000 ευρώ, τα οποία έχουν διατεθεί για να ανακαινιστούν ολόκληρες πτέρυγες και κλινικές στα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας. Για τη συνολική προσφορά του στην πατρίδα το 2018 έλαβε τη Δια-μνημόνευση του Αστέρα Αξίας και Τιμής, και τον Απρίλιο του 2020, κατόπιν γνωμάτευσης του ΣΑΓΈ και προτάσεως του υπουργού Εθνικής Αμυνας, του απονεμήθηκε με Προεδρικό Διάταγμα η ιδιότητα του εφέδρου αξιωματικού, βαθμού υποστρατήγου επί τιμή.
Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος συγκινώντας το πανελλήνιο: «Δίχως πατρίδα ούτε ο πλούτος ούτε η δόξα ούτε οι χαρές υπάρχουν».


Στην ανακοίνωση του Αριστοτέλειου αναφέρεται ότι «οι 19 από τους συλληφθέντες δεν ήταν μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας -κατά δήλωσή τους- και μόνο 12 δήλωσαν φοιτητές του πανεπιστημίου μας» Σε διάψευση των ισχυρισμών ότι οι περισσότεροι από τους 31 συλληφθέντες για την κατάληψη που έγινε την Κυριακή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είναι φοιτητές του ιδρύματος, προχώρησε η Πρυτανεία του ΑΠΘ, περιγράφοντας ταυτόχρονα τον βίαιο τρόπο με τον οποίο προχώρησαν στην επίμαχη κατάληψη

Για τρίτη εβδομάδα, η κυβέρνηση επιμένει στο μέτροπαρωδία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ του Αλ.Τσίπρα σχετικά με την της απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 6 το απόγευμα. «Αποδεδειγμένα πλέον πρόκειται για ένα μέτρο που όχι μόνο δεν βοηθάει στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, αλλά αντίθετα επιβαρύνει περισσότερο τους πολίτες που αναγκάζονται να εξυπηρετηθούν στα σούπερ μάρκετ σε περιορισμένο ωράριο, με αποτέλεσμα ατέλειωτες ουρές στα πεζοδρόμια», προσθέτει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, επικρίνοντας την κυβέρνηση, η οποία «προκειμένου να μην αναγνωρίσει το λάθος της παίζει με τα νεύρα και την υγεία των πολιτών, αδιαφορώντας πλήρως για την καθημερινότητά τους».

Η Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αντεγκλήσεις που εκμεταλλεύονται το #MeToo, ένα συλλογικό κίημα που «πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο». «Τα θύματα μάς διδάσκουν, τους χρωστάμε». Με τη φράση, «η στιγμή είναι πιο μεγάλη απ’ τις κομματικές μικρότητες», η Φώφη Γεννηματά κατέκρινε τόσο τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ για την διαμάχη τους με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε ανάρτηση στα social media για το κίνημα #MeToo, όπου υπογραμμίζει:

Η μοναδική βουλευτής της Περιφέρειας Πελοποννήσου Μαριλένα Σούκουλη – Βιλιάλη έχει στο ιστορικό της ένα μακροχρόνιο διάστημα, που ασχολείται με τα κοινά της Κορινθίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Γνωρίζει τα προβλήματα, που απασχολούν τους πολίτες και είναι κοντά τους. Ο Πολιτικός της Λόγος είναι απλός, επιχειρηματολόγος και ανθρώπινος. Αυτό αποδείχθηκε ακόμη μία φορά και στην πρόσφατη ομιλία της στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής!...

Ο Γεώργος Ψυχογιός , ο μοναδικός Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, δήλωσε ότι « Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποτρέψουμε την υφαρπαγή του SPA και των ιαματικών πηγών από τον Δήμο και το ξεπούλημά τους σε ιδιώτες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη! Θεσμικά, μεταφέροντας τη συζήτηση στη Βουλή, στα δημοτικά συμβούλια των Δήμων, στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην ΠΕΔ Πελοποννήσου, αλλά και στην κοινωνία όπου θα αναζητήσουμε συμμαχίες για την υπεράσπιση της Δημοτικής περιουσίας, των εργαζόμενων και της τοπικής κοινωνίας...». Έχω την εντύπωση πως αυτή επισήμανση αποτελεί χρέος τεσσάρων βουλευτών του Νομού μας και όχι ενός …

 
« Ο μεγαλύτερος εγκληματίας στις ελληνικές φυλακές, θέλει να παραβιάσει τον νόμο η κυβέρνηση, θα μιλήσουμε σοβαρά; Όποιος κάνει απεργία πείνας για το που θα εκτίσει την ποινή του, θα είναι κυριαρχικό δικαίωμα; Κάθε μέρα κινδυνεύουμε από τους οπαδούς του Κουφοντίνα. Είμαστε αποφασισμένοι ότι κάθε μέρα που φεύγουμε από το σπίτι μας και φιλάμε τα παιδιά μας ότι οπαδοί του Κουφοντίνα μπορεί να μας σκοτώσουν . Εμείς ερχόμαστε ως πληρεξούσιοι δικηγόροι των θυμάτων του Κουφοντίνα, εσείς ως συνήγοροι των τρομοκρατών», είπε ο Βουλευτής της Ν.Δ. Θανάσης Πλεύρης , απευθυνόμενος στον Ν. Βούτση του ΣΥΡΙΖΑ… Η αλήθεια να λέγεται!

Πρότυπη φυτωριακή μονάδα στο Καμάρι του Ξυλόκαστρου επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής. Ο αντιπεριφερειάρχης συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω επενδύσεις στην διάρκεια της πανδημίας, κυρίως όσον αφορά τις εξαγωγές, αλλά και τις προοπτικές του συγκεκριμένου τομέα. Προς τον αντιπεριφερειάρχη εκφράστηκαν ευχαριστίες από τον ιδιοκτήτη της μονάδας, τόσο για την συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών της Π.Ε. Κορινθίας, όσο και προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα και τους λοιπούς αιρετούς της περιφερειακής Αρχής για τη συνδρομή τους στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος.,,

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Γκιώνης, ανακοίνωσε διαδικασίες για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Οι πρωτοβουλίες με τη συνεργασία του Δήμου, των δημοτών και των φορέων, καθίστανται αναγκαίες προκειμένου μέσω των επετειακών εκδηλώσεων να αναδειχθεί η τοπική συμβολή στην Ελληνική Επανάσταση και την Απελευθέρωση και να δημιουργηθεί μια αξιόλογη παρακαταθήκη για το μέλλον. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα είναι ελαστικό ανάλογα με τα μέτρα ασφαλείας για τον Covid-19 και θα προσαρμοστεί ανάλογα με την περίοδο υλοποίησης με ή χωρίς κοινό, ΑΦΟΎ μαγνητοσκοπηθεί, ώστε να μπορέσει το κοινό να τις παρακολουθήσει διαδικτυακά.

Όταν πριν από λίγες ημέρες διάβασα σε κάποια ιστοσελίδα ότι ο Δήμος Κορινθίων και η Νεμέα χαρακτηρίστηκαν στα κόκκινα μέτρα για τον κορωνοϊό, απόρησα γιατί δεν υπήρχαν προηγούμενες ενδείξεις, τουλάχιστον για την Νεμέα. Και εκεί που είχα τη μεγάλη απορία μου ήλθε το δελτίο τύπου του Δημάρχου Νεμέας Κωσταντίνου Φρούσιου , ο οποίος αναφέρει ότι μόνο δύο κρούσματα σημειώθηκαν στη περιοχή του και αυτά έχουν μπει σε καραντίνα μαζί με όποιους έχουν έλθει σε επικοινωνία με τους δύο συμπολίτες. Καθαρός και ξεκάθαρος ο Δήμαρχος με οδηγίες για την τήρηση των κανόνων προφύλαξης…

Όλοι σχεδόν οι Δήμαρχοι του Νομού μας έχουν κατανοήσει την ανάγκη επικοινωνίας όσο το δυνατόν ευρύτερα με τους δημότες.
Δεν αρκούνται στη λειτουργία μιάς ιστοσελίδας στο διαδίκτυο προς τούτο. Αλπη η ενέργεια τήρησης αυτού του μέτρου, αλλά δεν παρακολουθούν τόσο πολύ το internet οι δημότες, κυρίως οι μεγάλες ηλικίες. Η Δημοτική Αρχή Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, σπάνια εκδίδει ή τουλάχιστον αποστέλλει δελτία τύπου σχετικά με την Αυτοδιοικητική δραστηριότητα. Κι όμως, όπως λέγεται, ο Δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος τρέχει και δεν φτάνει για να φέρει σε πέρας την αποστολή του…

Κάτι παρόμοιο θα μπορούσα να πω ότι συμβαίνει και με το Δήμο Σικυωνίων, ο Δήμαρχος του οποίου, ενώ επιτελεί κάποιο ανάλογο των καθηκόντων του έργο όχι μόνο δεν εκδίδει συχνά δελτία τύπου για τα τοπικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, αλλά ούτε ενημερώνει, όπως επιβάλλεται, την προσωπική του ιστοσελίδα και του Δήμου με αποτέλεσμα να μην φαίνεται η εργασία του, η πρόοδος και η ευημερία των δημοτών. Όσο περισσότερα τοπικά ΜΜΕ χρησιμοποιεί τόσο περισσότεροι συμπολίτες του γίνονται κοινωνοί του έργου του, το οποίο τώρα τελευταία είναι σοβαρό και σπουδαίο με τη βοήθεια που έχει από τα υπερκείμενα όργανα. Ας το προσέξει το θέμα ο Δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος...

Δεν υπάρχουν σχόλια