Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ φ.1733


Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  

Τρίπολη, 18 Φεβρουαρίου 2021 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Εξιχνιάστηκαν είκοσι περιπτώσεις κλοπών στην Κορινθία

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τρία άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ κατηγορείται ακόμη ένα άτομο Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει -22- ποδήλατα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -10.000- ευρώ Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, είκοσι (20) περιπτώσεις κλοπών, στην Κόρινθο και το Λουτράκι Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (17.2.2021) το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο (2) ημεδαποί, 18χρονος και ανήλικος και ένας (1) 18χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ κατηγορείται ακόμη ένας (1) 18χρονος ημεδαπός.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 14.7.2020 έως και την 16.2.2021, στην Κόρινθο και το Λουτράκι Κορινθίας, είχαν διαπράξει συνολικά είκοσι (20) περιπτώσεις κλοπών, όπου αφαίρεσαν συνολικά είκοσι δύο (22) ποδήλατα, εκ των οποίων τα τέσσερα ανευρέθηκαν και αποδόθηκαν.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -10.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Οι ανωτέρω θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.



Τρίπολη, 17 Φεβρουαρίου

2021 Συνελήφθη 41χρονος στην Κορινθία, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Συνελήφθη, στις 16.2.2021 το πρωί, στο Βέλο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας, 41χρονος αλλοδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Συγκεκριμένα, εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τις Σουηδικές Αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για οικονομικά εγκλήματα, πράξεις που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 28.3.2014 έως 29.4.2015 στη Στοκχόλμη Σουηδίας.

Ο 41χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου





Τρίπολη, 20 Φεβρουαρίου 2021 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν πενήντα ένα (51) άτομα, προσήχθησαν ογδόντα έξι (86) και έ γινε έλεγχος σε οκτακόσια είκοσι επτά (827) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια τριάντα τρία (633) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν εξήντα πέντε (165) παραβάσεις Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών στην Κορινθία και Λακωνία Κατασχέθηκαν μικροποσότητες και τσιγαριλίκια κάνναβης, ναρκωτικά δισκία καθώς και κυνηγετικό όπλο Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 17.2.2021 έως και χθες (19.2.2021), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια είκοσι επτά (827) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια είκοσι τέσσερα (624) ήταν ημεδαποί και διακόσια τρία (203) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια τριάντα τρία (633) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν ογδόντα έξι (86) άτομα, από τα οποία σαράντα πέντε (45) ήταν ημεδαποί και σαράντα ένα (41) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα ένα (51) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

Από το Αστυνομικό Τμήμα ΞυλοκάστρουΕυρωστίνης, τρείς (3) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής, σε οικίες και τροχόσπιτο, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από την 25.12.2020 έως και την 17.1.2021, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονου ημεδαπού, για κλοπή και απόπειρα κλοπής.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων, μία (1) περίπτωση κλοπής δίκυκλης μοτοσικλέτας, που είχε γίνει την 29.10.2019, στο Κιάτο Κορινθίας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 21χρονου αλλοδαπού, για κλοπή τροχοφόρου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν εξήντα πέντε (165) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια