Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1733

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

«Βόμβα» Περιφερειάρχη Ηπείρου Α.Καχριμάνη (NΔ): «Οι μισοί νοσηλευόμενοι στα Ιωάννινα ήρθαν από Αλβανία με έγκριση ΥΠΕΞ»
  

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021: Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε, στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, να «κοκκινίσουν» περιοχές που καταγράφουν ανησυχητική επιδημιολογική πορεία. Ανάμεσα στις περιφερειακές ενότητες για τις οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα, και αυτή των Ιωαννίνων.

Ωστόσο ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, διαφωνεί με το φημολογούμενο lockdown, και εξηγεί ότι τα Ιωάννινα έχουν επιβαρυνθεί το τελευταίο διάστημα όχι εξαιτίας της διασποράς αλλά εξαιτίας της πίεσης, που δέχονται οι υγειονομικές μονάδες λόγω των εισαγωγών και των διακομιδών ασθενών που έρχονται από την Αλβανία των οποίων τις νοσηλείες εγκρίνει το ΥΠΕΞ που σημαίνει ότι η αύξηση και η πιθανότητα σκληρού lockdwon σε μια περιφέρεια της Ελλάδας επηρεάζεται από νούμερα, που αποφασίζονται στην Αθήνα! Είναι γνωστό άλλωστε ότι η γειτονική χώρα δεν έχει παρέχει ουσιαστική υγειονομική στήριξη στους πολίτες της και έτσι αρκετοί περνούν τα σύνορα για να ζητήσουν ιατρική βοήθεια. Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση, ο κ. Καχριμάνης, οι εισαγωγές αποφασίζονται και εγκρίνονται από το ελληνικό ΥΠΕΞ. «Η εμφανιζόμενη επιδημιολογική επιβάρυνση όμως της Π.Ε. Ιωαννίνων των τελευταίων εβδομάδων κατά κύριο λόγο, οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες και ειδικότερα στις αθρόες διακομιδές και εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών από τη γειτονική Αλβανία, οι οποίες αποφασίζονται και εγκρίνονται από το Υπουργείο Εξωτερικών» αναφέρει ο περιφεριάρχης. «Σήμερα, το 50% των νοσηλευόμενων στις Μονάδες Λοιμωδών των νοσοκομείων των Ιωαννίνων προέρχεται από την Αλβανία, από την οποία προέρχεται και το σύνολο των νοσηλευόμενων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» τόνισε ο περιφερειάρχης Ηπείρου και πρόσθεσε ότι η ιχνηλάτιση πραγματοποιήθηκε σε εξαντλητικό βαθμό.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη, η επιβολή πιο σκληρού lockdown στα Ιωάννινα είναι πιθανό να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα στην περιφέρεια και στην ουσία δεν θα προσφέρει σημαντική βελτίωση. Όπως τόνισε μάλιστα, η εικόνα των Ιωαννίνων είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας και αυτό οφείελεται κυρίως στους πολίτες που τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας.. Πηγή: Ε.Θ.





Ζ-ΜΑΚ: Η μονάδα φάντασμα βρίσκεται παντού στο Αιγαίο

  

Η αφρόκρεμα των Ειδικών Δυνάμεων, οι Έλληνες κομάντος που κανείς δεν θέλει να βρει μπροστά του Στο λιμανάκι της Σκάλας Καμείρου, στη βορειοδυτική ακτή της Ρόδου, περιμένοντας το καραβάκι για να σε πάει απέναντι στην ακριτική Χάλκη, επικρατεί συνήθως μια περίεργη ησυχία στην ακτή, η οποία συχνά διακόπτεται από τις φωνές των ντόπιων ψαράδων που διαλαλούν τη φρέσκια πραμάτεια τους. Λένε ότι στον δρόμο προς τη Χάλκη, εκεί στη βραχονησίδα Αλιμιά, μπορεί να συναντήσεις δελφίνια και συνεπώς τα ψάρια που θα αγοράσεις θα τα φέρουν πιο κοντά σου.

Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» αυτά τα πρωινά στη Σκάλα Καμείρου, λίγο πριν ξεκινήσει το καραβάκι για τη Χάλκη, σπάει συνήθως την ηρεμία της ημέρας ο θόρυβος εξωλέμβιας μηχανής.

Ξαφνικά από το πουθενά προβάλλουν δύο φουσκωτά Zodiak, γεμάτα με επίλεκτους της Ζ-ΜΑΚ. Εχουν πάντοτε φούμο στο πρόσωπό τους για να μην αναγνωρίζονται, φορούν στολές παραλλαγής, καπέλα νοτιοαφρικανικού τύπου αντί για κράνη, κρατούν σύγχρονα αυτόματα όπλα Μ16Α2 με διόπτρες νυχτερινής οράσεως. Είναι η αφρόκρεμα των Ειδικών Δυνάμεων, οι αόρατοι φρουροί των βραχονησίδων, οι έλληνες κομάντος που κανείς δεν θέλει να βρει μπροστά του.

«Σε πέντε φύγαμε», λέει ο επικεφαλής τους, ένας γεροδεμένος επιλοχίας με κρητική προφορά. Και όντως σε πέντε λεπτά, αφού ξεδίψασαν με λίγο νερό, επιβιβάστηκαν στα φουσκωτά, πήραν θέσεις μάχης μέσα σε αυτά και εξαφανίστηκαν με τον ίδιο τρόπο που εμφανίστηκαν. Το καραβάκι μπορεί, εκεί κοντά στην Αλιμιά, να συνάντησε κοπάδια από παιχνιδιάρικα δελφίνια, σίγουρα όμως θα εμφανιστούν μπροστά και στα πλάγιά του τα φουσκωτά της Ζ-ΜΑΚ.

Φαντάζει σαν να πρόκειται για μια τιμητική συνοδεία στην εσχατιά του Αιγαίου και γεμίζει τους επιβάτες του μικρού καραβιού με το αίσθημα ότι κάποιος είναι εκεί για να τους φυλάει.

Newsroom






Πρωταθλήτρια χρέους παγκοσμίως η Ελλάδα – τρίτη αρνητική επίδοση στον κόσμο…
  

Εφιαλτική έκθεση για δημόσιο χρέος 248,53% του ΑΕΠ για το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 2020! Στα όρια της καταστροφής! Χρεώνουμε τις επόμενες γενιές, χωρίς να παράγουμε πλούτο.

Το διεθνούς κύρους Institute of International Finance (IIF), στην τελευταία έρευνά του, αποκάλυψε ότι η Ελλάδα είχε, μέσα στο 2020, την τρίτη μεγαλύτερη αύξηση στο συνολικό της χρέος παγκοσμίως! Ναι, καλά διαβάσατε, «χάλκινο μετάλλιο» στο «παγκόσμιο πρωτάθλημα αύξησης χρέους»! Καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν δεν κατάφερε να κάνει τέτοιες «επιδόσεις». Μόνο ο «Μωυσής» Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πτυχιούχος του Χάρβαρντ με το σημιτικό του επιτελείο, τα κατάφερε. Υποθηκεύοντας έτσι τις επόμενες γενιές σε έναν νέο φαύλο κύκλο. Υποθηκεύοντας έτσι τις επόμενες γενιές σε έναν νέο φαύλο κύκλο Κατά το IIF η αύξηση του χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ στην Ελλάδα οφείλεται όχι στο χρέος των νοικοκυριών -κυμάνθηκε μόλις στο 2%αλλά ούτε και στο εταιρικό χρέος, αφού και αυτό κυμάνθηκε κοντά στο 10%. Η θηριώδης αυτή αύξηση χρέους οφείλεται, ως προς την Ελλάδα, σχεδόν αποκλειστικώς στο δημόσιο χρέος, η μεγέθυνση του οποίου άγγιξε το 50%!!! Και το σπουδαιότερο: Κατά τον επικεφαλής της έρευνας αυτής του IIF Εμρέ Τίφτικ, με αυτά τα δεδομένα ο δείκτης χρέους της γενικής κυβέρνησης το 2020 θα διαμορφωθεί στο 248,53% του ΑΕΠ! Αυτό το ύψος χρέους της Ελλάδας, πρωτόγνωρο στη σύγχρονη εποχή, παραπέμπει στην Ελλάδα του «δυστυχώς επτωχεύσαμεν»!

https://www.olympia.gr






Μάσλοβ: Τα πλεονεκτήματα του Sputnik V και ο στόχος για επιστροφή των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα - Δήλωση Προέδρου Βλ. Πούτιν
  

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 Ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ υπενθυμίζει με άρθρο του την πρόθεση της Ρωσίας να προσφέρει το εμβόλιο Sputnik V σε όποια χώρα το έχει ανάγκη. Στην βαρύνουσα σημασία που έχουν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού και τον ρόλο που έχει παίξει η Ρωσία στην ανάπτυξή τους αναφέρθηκε ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ. Ο πρέσβης, με άρθρο του στα Νέα, υπενθυμίζει την εξαρχής κινητοποίηση της Ρωσίας για το ζήτημα, όχι μόνο στην ανάπτυξη των εμβολίων αλλά και στο να προσφέρει βοήθεια στις χώρες που είχαν ανάγκη. Αναφέρεται δε στη μακρά παράδοση της Ρωσίας στον τομέα των εμβολίων και στα τρία διαφορετικά εμβόλια που ανέπτυξε.

«Το κύριο όπλο μας έναντι του ιού παραμένει το Sputnik V, το οποίο πέρασε με επιτυχία όλες τις τρεις φάσεις κλινικών δοκιμών και παράγεται μαζικά. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη εμβολιαστεί. Μόνο στη Ρωσία τουλάχιστον την 1η δόση έλαβαν πάνω από 2,2 εκατ. κάτοικοι και συνολικά στα εμβολιαστικά κέντρα είναι διαθέσιμα 5,5 εκατ. εμβόλια» σημειώνει. Τονίζει δε πως το εμβόλιο έχει εγκριθεί σε πολλές χώρες και εξηγεί τον τρόπο που λειτουργεί. «Το συγκεκριμένο σκεύασμα, όπως επισημαίνουν οι Ρώσοι επιστήμονες, διακρίνεται για τη λεγόμενη «ετερογενή ενίσχυση», τη χρήση δύο διαφορετικών φορέων αδενοϊών (Ad26 και Ad5) σε δύο ξεχωριστές δόσεις. Αυτό παρέχει πιο ισχυρή και διαρκή ανοσία – για δύο, ίσως και περισσότερα, χρόνια» τονίζει.

Μάλιστα, αναφέρεται και στη σχετική δημοσίευση στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό The Lancet στις 2 Φεβρουαρίου 2021 που για τις τρεις φάσεις κλινικών δοκιμών, δίνει αποτελεσματικότητα 91,6%, ενώ προστατεύει κατά 100% από τη δυσμενή πορεία της νόσου. Σημειώνει ακόμα πως στα πλεονεκτήματά του είναι πως μπορεί να φυλάσσεται έως δύο μήνες και να μεταφέρεται σε θερμοκρασίες ψυγείου (+2 +8°С), που διευκολύνει τη διανομή του ενώ το κόστος μιας δόσης είναι 8 ευρώ.

«Οπως έχει δηλώσει ο Πρόεδρος Βλ. Πούτιν, στο θέμα των εμβολίων ο ανταγωνισμός μπορεί να φαίνεται αναπόφευκτος, αλλά πρέπει να υπερισχύσουν οι ανθρωπιστικοί λόγοι. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι το μέγεθος της κρίσης υπαγορεύει την ένωση των δυνάμεων, ώστε να πλησιάσουμε την ημέρα της νίκης επί του κοινού μας εχθρού – η πανδημία του COVID-19 πλήττει όλους τους λαούς. Αυτό είναι το μήνυμα της Ρωσίας: “Οχι” στην τεχνητή αντιπαράθεση, “Ναι” στη συνεργασία για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων απειλών» καταλήγει.

https://sputniknews.gr






Μετά τους Πακιστανους πιλότους στο Αιγαίο, οι Τούρκοι εκπαιδεύουν και Αζέρους στα Ελληνοτουρκικα σύνορα
  

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 Με δανεικό στρατό από άλλες χώρες προσπαθεί να καλύψει ο Ερντογαν τις απώλειες σε αξιόμαχα στελέχη μετά το πραξικόπημα που έγινε αιτία να φυλακιστούν χιλιάδες στελέχη του Τουρκικού στρατού. Μαλιστα για να καλύψει τις αδυναμίες του Τουρκικού στρατού, παρουσιάζει σαν συμμαχίες της Τουρκίας τους δανεικούς φαντάρους και αξιωματικούς. Έτσι μαθαμε από ανάρτηση του Selcuk Bayraktar, γαμπρού του Ερντογάν και επικεφαλής της εταιρείας BAYRAKTAR, η οποία κατασκευάζει τα UAV BAYRAKTAR πως ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση στελεχών των ΕΔ του Αζερμπαϊτζάν στο χειρισμό των συγκεκριμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών που έχουν κατασκευαστεί από την Τουρκία και χρησιμοποιήθηκαν ευρέως στην σύγκρουση με την Αρμενία Η εκπαίδευση των Αζέρων πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Κεσσάνης (απέναντι από τις Φέρρες του Έβρου) , που βρίσκεται το κέντρο δοκιμών της εταιρείας BAYKAR. Mετά τις πληροφορίες ότι Πακιστανοί πιλότοι χειρίζονται τα τουρκικά F-16 που πετάνε στο Αιγαίο, έχουμε και τους Αζέρους στρατιωτικούς να εκπαιδεύονται στα σύνορα Τουρκίας – Ελλάδας.

Με πληροφορίες από το militaire.gr https://www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια