Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1732

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Φερέφωνο του κινεζικού Κ.Κ. ο ΠΟΥ…


Χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος γράφει το PRONEWS.gr για να δώσει η Κίνα άδεια σε ομάδα εμπειρογνωμόνων του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, να αναζητήσει την προέλευση του ιού, που πρωτοεμφανίστηκε στην Γουχάν. Η ομάδα απεφάνθη ότι ο ιός δε διέρρευσε από κάποιο εργαστήριο και πιθανότητα προέρχεται από τις νυχτερίδες. Τα αποτελέσματα ωστόσο γεννούν αμφιβολίες με το γερουσιαστή Τεντ Κρουζ να επικρίνει τον ΠΟΥ για την υιοθέτηση του αφηγήματος του Κ.Κ. της Κίνας.

«Ντροπή. Στην αρχή της πανδημίας, ο ΠΟΥ ενήργησε ως προπαγανδιστής για λογαριασμό της Κίνας και επανέλαβε τα ψέματά της.. Τώρα ο ΠΟΥ καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι ο ιός δεν διέφυγε κατά λάθος από ένα εργαστήριο στη Γουχάν, επειδή το Κ.Κ.της Κίνας λέει το ίδιο»..

Θυμίζουμε ότι λίγες ημέρες πριν την αποχώρηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο από το αξίωμά του τον Ιανουάριο, το Υπουργείο Εξωτερικών είχε δημοσιεύσει ενημερωτικό δελτίο για το θέμα. Ανέφερε ότι υπήρχαν βάσιμες ενδείξεις ότι αρκετοί ερευνητές στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν είχαν συμπτώματα τύπου COVID-19 ήδη από το φθινόπωρο του 2019. Στο ίδιο μήκος κύματος και η νέα ηγεσία του αμερικανικού ΥΠΕΞ αμφισβητεί το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ.

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι, οι ΗΠΑ θα παρουσιάσουν τα δικά τους συμπεράσματα ως προς την προέλευση του ιού. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και έκθεση των Ρεπουμπλικανών της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων από τον Σεπτέμβριο του 2020, σύμφωνα με την οποία το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ευθύνονται για την έκταση που πήρε ο ιός διεθνώς. «Η παγκόσμια πανδημία θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν και οι δύο είχαν ενεργήσει διαφορετικά».

Στην έκθεση μάλιστα, αναφέρονται οι προσπάθειες του Κ.Κ. της Κίνας να συγκαλύψει πληροφορίες σχετικά με τη διάδοση του ιού. Ο ΠΟΥ είναι αυτός που επέτρεψε αυτή τη συγκάλυψη, κολακεύοντας ουσιαστικά το ΚΚΚ και «αναμασώντας» τα επιχειρήματά του. Μ’ όλα αυτά δικαιώνεται ο τ. Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι, ο ΠΟΥ απέφυγε να αναδείξει αξιόπιστες εκθέσεις πηγών από τη Γουχάν, οι οποίες διαφοροποιούνταν από τις αιτιολογίες του Πεκίνου για τη μετάδοση του ιού.

Ο Οργανισμός είχε υιοθετήσει την θεωρία, ότι δεν υπήρχε μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο, υποστηρίζοντας δημόσια και αναμασώντας ό,τι υπαγόρευε το Πεκίνο. Ο Ν.Τραμπ είχε μάλιστα αποσύρει τις ΗΠΑ από τον ΠΟΥ, απόφαση που ανακάλεσε ο Τζο Μπάιντεν αμέσως μετά την εκλογή του…






ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Πότε θα έλθει το τέλος της Τουρκίας του Ερντογάν;…


Ο Ερντογάν ζητά και επιδιώκει εδώ και τώρα την ανασύσταση της «Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»! Ωστόσο, τα μαντάτα για το τουρκικό Κράτος δεν είναι καθόλου καλά! Η συνεχής εμπλοκή σε πολεμικές επιχειρήσεις γονατίζει την τουρκική οικονομία και εκτοξεύει τα ελλείμματα. Προκειμένου να αντέξει η γείτονα χώρα τους πολέμους σε Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Αρμενία και Αφρική, ο Πρόεδρος της χώρας έχει αυξήσει τους φόρους, καθώς χρειάζονται οικονομικοί πόροι και έμψυχο προσωπικό, έτσι ώστε να διατηρηθούν τα κεκτημένα, όπως σας είχε γράψει στο media ο Κίμωνας Χαραλάμπους! Τα οικονομικά ελλείμματα που έχει η Τουρκία έχουν εκτοξευθεί και φτάσει σε δεκάδες δις ευρώ! Το δημόσιο έλλειμμα είναι το ποσό κατά το οποίο τα έξοδα της κυβέρνησης υπερβαίνουν τα έσοδα!

Αυτό φέρνει την Τουρκία σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση, με τον Ερντογάν να ψάχνει οικονομική στήριξη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση με βιτρίνα δήθεν το «Προσφυγικό».

Η πολιτική του Ερντογάν έχει επιφέρει την διεύρυνση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών της χώρας, ενώ ο υψηλός πληθωρισμός παραμένει επίμονα σε διψήφιους αριθμούς. Συγκεκριμένα, ο δομικός πληθωρισμός ξεπέρασε το 13%. Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η Τουρκία στηρίζεται σε βραχυπρόθεσμες ροές χρημάτων που θα μπορούσαν να εξατμιστούν γρήγορα. «Η σχέση της χώρας με τις ΗΠΑ, η στρατιωτική επέμβασή της στη Συρία, Λιβύη και η έντονη εγχώρια πολιτική της ενέχουν κινδύνους».

Μπορεί η Τουρκία να εμφανίζεται, από όλους, ως μια πανίσχυρη πολεμική μηχανή, μια πολιτική δύναμη τεραστίων διαστάσεων κι ένας «χωροφύλακας» της ευρύτερης περιοχής που έχει ισχυρές βάσεις, η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική. Όλοι έχουν τον Ερντογάν για «φούντο»!

Η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, οι ξένοι αναλυτές κάνουν λόγο για ισορροπία τρόμου μεταξύ χρεοκοπίας και βαθιάς κρίσης. Η λίρα καταρρέει!

Η ισοτιμία της με το δολάριο για πρώτη φορά ξεπέρασε τις 4 λίρες για ένα δολάριο κάνοντας ιστορικό αρνητικό ρεκόρ.

Σε πρόσφατη ανάλυσή του το πρακτορείο Reuters αναφέρεται στο δύσκολο δρόμο που βρίσκεται η τουρκική οικονομία. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η τουρκική οικονομία… πάσχει από υπερθέρμανση. Πραγματική υπερθέρμανση όχι σαν την υποτιθέμενη του πλανήτη!

Μια υπερθέρμανση που θα οδηγήσει την Τουρκία, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, σε οριστική ασφυξία! Και όλα αυτά την ώρα που στο εσωτερικό του η αμφισβήτηση θεριεύει και τα στρατιωτικά νεκροταφεία αυξάνουν τον αριθμό θυμάτων. Το ερώτημα είναι πότε θα επέλθει το τέλος της μεγαλομανίας και της απομόνωσης της γειτονικής χώρας;





Δεν υπάρχουν σχόλια