Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1732

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Ξεκινά το έργο της ανάπλασης των πεζοδρομίων
  


Β.Νανόπουλος: Εκτελούμε έργα για την ασφάλεια των πολιτών 

Ξεκινά άμεσα το έργο ανάπλασης των κοινοχρήστων χώρων (πεζοδρόμια) στην πόλη της Κορίνθου, ένα έργο που έρχεται να βελτιώσει την σημερινή κατάσταση, ώστε να κινούνται με ασφάλεια οι πολίτες.

Η σύμβαση του νέου έργου υπεγράφη σήμερα το πρωί από το Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας κ.Δημήτρη Πιστεύο. Το έργο εστιάζει στην αποκατάσταση κυρίως των πεζοδρομίων , έχει προυπολογισμό 720.000,00 ευρώ και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους 8 μήνες. Είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνική Δαπάνη.

«Παρεμβαίνουμε με τρόπο ουσιαστικό στην καθημερινότητα των πολιτών.

Εκτελούμε έργα για την ασφαλή κίνησή τους στην πόλη» δήλωσε ο δήμαρχος Κορινθίων.





ΔΩΡΕΑΝ εξέταση για Covid-19 στο Λέχαιο την Παρασκευή 19/2/21
  

Στα πλαίσια ελέγχου και πρόληψης του Covid-19 , την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 θα πραγματοποιηθούν από το Δήμο Κορινθίων και τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στην Κορινθία, δειγματοληπτικοί έλεγχοι covid – 19 στο Λέχαιο, για όσους πολίτες το επιθυμούν.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Λεχαίου τις ώρες 09:30 – 13:00 Οι πολίτες που θα προσέλθουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους, είτε τον αριθμό ΑΜΚΑ τους, είτε τον αριθμό Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.






Σ.Β.Α.Κ.- Μία … επένδυση για το μέλλον κάθε Δήμου
  

Γράφει ο Νεκτάριος Σπηλιόπουλος, γενικός γραμματέας του δήμου Κορινθίων.

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) είναι στρατηγικό σχέδιο για κάθε Δήμο, που ως βασικό σκοπό έχει την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των δημοτών και των επισκεπτών του.

Το Σ.Β.Α.Κ. δεν είναι σε καμία περίπτωση απλές μελέτες πολεοδομικού, κυκλοφοριακού, συγκοινωνιακού, περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Αντιθέτως, είναι ένα ολιστικό σχέδιο το οποίο βασίζεται σε πρακτικές σχεδιασμού λαμβάνοντας υπόψη κρίσιμες αρχές και παραμέτρους, όπως ενδεικτικά είναι:

– Η προτεραιότητα στον άνθρωπο και όχι στην κυκλοφορία των οχημάτων – Η βελτίωση της προσβασιμότητας και ποιότητας ζωής, αντί της βελτίωσης της χωρητικότητας του οδικού δικτύου – Οι προσεγγίσεις ενιαίου σχεδιασμού (μεταφορών, χρήσεων γης, περιβάλλοντος, κοινωνικής συνοχής, κλπ.) – Η συνεχής αξιολόγηση των επιπτώσεων των διαφόρων παρεμβάσεων και η διαμόρφωση μιας διαδικασίας μάθησης και βελτίωσης -Η συμμετοχική διαδικασία όλων των εμπλεκομένων φορέων αλλά κυρίως των δημοτών (διαμέσου των διαβουλεύσεων, της συμπλήρωσης των ειδικών ερωτηματολογίων, κτλ.) Τα πορίσματα του Σ.Β.Α.Κ. και των σεναρίων του (ήπιων ή ριζοσπαστικών) αναδεικνύουν και αντιμετωπίζουν με σαφήνεια τα θέματα κινητικότητας σε κάθε Δήμο και πιο συγκεκριμένα:

1. Την δημόσια συγκοινωνία 2. Την μείωση ταχύτητας σε συγκεκριμένες ζώνες (περιοχές ήπιας κυκλοφορίας, περιοχές γύρω από τα σχολεία, κτλ.) 3. Την βάδιση και την ποδηλάτηση 4. Την ασφάλεια των αστικών οδών 5. Την θεσμοθέτηση οδών κοινής χρήσης ποδηλάτου- αυτοκινήτου (cycle street) με προτεραιότητα στο πρώτο 6. Την θεσμοθέτηση ζωνών ήπιας κυκλοφορίας μέσω σήμανσης 7. Τον ανασχεδιασμό υφιστάμενων ή την δημιουργία νέων κόμβων 8. Την ανάπτυξη κινήτρων για προώθηση των βιώσιμων τρόπων μεταφοράς Τα Σ.Β.Α.Κ. αναμφίβολα αποτελούν, τόσο την παρούσα χρονική περίοδο, όσο και στα επόμενα χρόνια, εξαιρετικά χρήσιμα «εργαλεία» των Δήμων για την στρατηγική αντιμετώπιση των θεμάτων βιώσιμης κινητικότητας και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των δημοτών τους.

Ενώ, με τις μελέτες εφαρμογής που ακολουθούν μετά την ολοκλήρωση και έγκριση των Σ.Β.Α.Κ. και στην συνέχεια με την έναρξη των έργων και των παρεμβάσεων που συμπεριλαμβάνει το σχέδιο δράσης (είτε με Δημοτικούς πόρους, είτε με την ένταξη τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα), επέρχεται η ουσιαστική υλοποίησή τους.

Στον ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ με την συνεργασία του εξωτερικού Συμβούλου, το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) βρίσκεται σε εξέλιξη. Εχει ήδη ολοκληρωθεί η 1 η και η 2 η διαβούλευση, ενώ προετοιμάζεται μεθοδικά η 3 η επανάληψη, στην οποία θα παρουσιαστεί & θα οριστικοποιηθεί το τελικό σχέδιο δράσης, ενώ έως το τέλος του 2021 αναμένεται να έχει εγκριθεί από το αρμόδιο θεσμικό όργανο (Δημοτικό Συμβούλιο).

Ποιος είναι ο Νεκτάριος Σπηλιόπουλος 

Ο Νεκτάριος Γ. Σπηλιόπουλος, γεννήθηκε και κατοικεί στην Κόρινθο.

Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός MSc., με μεταπτυχιακές σπουδές στην Διαχείριση Εργων (Project Management), στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (Business Management) και στα Οικονoμικά (Economics & International Business).

Εχει πολύχρονη εμπειρία στον σχεδιασμό και στην εφαρμογή ενδοϋπηρεσιακών διαδικασιών αύξησης της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας, αλλά και στην καθημερινή λειτουργία & οργάνωση Δημοτικών Επιχειρήσεων & Δήμων, αφού έχει διατελέσει Γενικός & Τεχνικός Διευθυντής και Σύμβουλος διοίκησης σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 είναι Γενικός Γραμματέας στον Δήμο Κορινθίων.




ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ!!! ΑΥΞΑΝΕΣΘΕ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΝΕΣΘΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ
  

Φωνάζαμε τα τελευταία χρόνια για τα αδικαιολόγητα υψηλά ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου, φωνάζουμε περισσότερο σήμερα, εν μέσω οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, με την αύξησή τους και το πιθανότερο είναι να φωνάζουμε και στο μέλλον.

► 28.353.000 € παρέδωσε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή στις 1/9/2019 
► 30.841.000 € το αύξησε η σημερινή Δημοτική στις 31/12/2020 (σχεδόν 2,5 εκατομ. επιπλέον μέσα ένα σχεδόν χρόνο).

Η αιτία είναι μία και μοναδική. Δεν παράγεται έργο για την ανάπτυξη του Δήμου.

Και για την απόδειξη αναφέρουμε ότι επί τεχνικού προγράμματος ύψους 22.169.600 € το 2020 απορροφήθηκαν πιστώσεις μόλις 17,8% (3.955.000 €), οι οποίες στο σύνολό τους είχαν προγραμματισθεί και δημοπρατηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Με τέτοιους ρυθμούς δεν ελπίζουμε και εμείς και οι δημότες σε έργο.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 15/02/2021





ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΜΒΟΥ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΑΛΜΥΡΗ
  

Επίσκεψη στο έργο Ανάπλασης και Κατασκευής κόμβου στην Αλμυρή.

Το έργο προϋπολογισμού 670.000€ δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή το 2019.

Σ υ μ β α σ ι ο π ο ι ή θ η κ ε 18/12/2019.

► Άρχισε με μεγάλη καθυστέρηση το Σεπτέμβριο 2020.

Το έργο υλοποιείται σύμφωνα με τη τεχνική μελέτη όσον αφορά τη διάνοιξη, τα πεζοδρόμια, τα φωτιστικά και τους φωτεινούς σηματοδότες.

► Σοβαρά ερωτηματικά γεννούνται όμως με τα Αποχετευτικά δίκτυα των όμβριων υδάτων στο συγκεκριμένο κόμβο.

Αρκετές οι καταγγελίες κατοίκων, επιχειρηματιών, αλλά και προσωπική μας άποψη (τους ειδικούς δεν κάνουμε) είναι ότι απαιτείται ριζική παρέμβαση για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στο συλλεκτήριο αυτό κόμβο.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών αναγνώρισε το πρόβλημα και υποσχέθηκε βραχυπρόθεσμη λύση σε συνεργασία με τον εργολάβο, στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

► Η μεσοπρόθεσμη λύση κατά την άποψη μας είναι το έργο «Αντιπλημμυρικά στην Ε.Ο. Ισθμού-Επιδαύρου» 890.000€ που εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση με Προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

► Η μακροπρόθεσμη λύση είναι η εκπόνηση μελέτης αντιπλημμυρικής θωράκισης της παραλιακής ζώνης Λουτρών-Αλμυρής, με υψομετρικά, αγωγούς και φρεάτια, κατά τα πρότυπα της πόλης της Κορίνθου.

Έργο μακροπρόθεσμο και κοστοβόρο για την οριστική λύση του προβλήματος και όχι με τη μετάθεση του από την πάνω πλευρά της Εθνικής οδού στην κάτω προς τη θάλασσα.

Όμως ας αρχίσουμε επιτέλους. Ας μην μεταθέτουμε το πρόβλημα στο μέλλον.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλέον είναι συχνά.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 13/02/2021



ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΕΡΓΩΝ
 

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας η υποβολή ένταξης στο πρόγραμμα Α. Τρίτσης για χρηματοδότηση δύο έργων Αγροτικής Οδοποιίας.

1. Βελτίωση της οδού σύνδεσης της κοινότητας Σοφικού με την κοινότητα Δήμαινας προϋ/σμού 2.060.000 € 2. Βελτίωση δρόμου Αγίου Βασιλείου έως δρόμο Στεφανίου-Μυκηνών προϋπολογισμού 1.960.000 €.

Το περίεργο, όπως τόνισα στη συνεδρίαση, είναι πως γίνεται για τα ίδια ακριβώς έργα οι ανωτέρω προϋπολογισμοί να είναι ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΟΙ από τους αρχικούς που είχαν συνταχθεί από την ίδια Τεχνική Υπηρεσία το 2018.

► Συγκεκριμένα το δεύτερο ως άνω έργο του Αγίου Βασιλείου είχε εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο με την 573/27-11-2018 απόφαση με ποσόν 975.000 € για ένταξη στο πρόγραμμα Φιλόδημος και τώρα εγκρίνεται για 2.060.000 € για την ίδια απόσταση και διαδρομή.

► Το πρώτο έργο του Σοφικού είχε εγκριθεί με την 330/25-9-2017 απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο με ποσόν 800.000 € για ένταξη σε πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ίδια και πάλι απόσταση και διαδρομή.

Βέβαια με την υποβολή των αιτημάτων δε σημαίνει αυτόματα ότι εγκρίθηκαν, δημοπρατήθηκαν και εκτελέστηκαν τα έργα. Θέλουμε πολύ δουλειά ακόμα.

Όσον αφορά τον προγραμματισμό προτεραιοτήτων αγροτικής οδοποιίας προφανώς πρέπει να δώσει εξηγήσεις η Δημοτική Αρχή κυρίως στην καθαρά αγροτική περιοχή της παραλιακής ζώνης Άσσου-Λεχαίου και κυρίως για το δρόμο Σπαθοβούνι - Βεληνιάτικα.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ





ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Συνάντηση για την ένταξη του Δήμου Βέλου Βόχας στο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» είχε ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος
 

Συνάντηση για την ένταξη του Δήμου Βέλου Βόχας στο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» είχε ο Δήμαρχος, Αννίβας Παπακυριάκος, με τον εντεταλμένο Σύμβουλο για Θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και Μέλος του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, κ. Άγγελο Χρονά, την συνεργάτιδα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, κ. Κάτια Γκιολή και την υπεύθυνη δημοτική σύμβουλο κοινωνικών δομών, κ. Μαρία Καλλίρη.

Να σημειώσουμε πως το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου πραγματοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Νομού Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ήδη ανάλογα προγράμματα έχουν υλοποιηθεί στους Δήμους Κορινθίων, Ξυλοκάστρου, Ευρωστίνης, και Σικυωνίων.

Ο κ. Παπακυριάκος εξέφρασε την επιθυμία να ενταχθεί στο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας όλος ο γυναικείος πληθυσμός του Δήμου χωρίς κανένα κοινωνικό κριτήριο, με ΔΩΡΕΑΝ ψηφιακή μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου, στην ειδική και πλήρως εξοπλισμένη κινητή μονάδα του Ιδρύματος.

Να σημειώσουμε πως το πρόγραμμα δράσης εξυπηρετεί ημερησίως 25 με 30 γυναίκες και για διάστημα τουλάχιστον 60 ημερών, σύμφωνα με τις πληθυσμιακές ανάγκες του κάθε Δήμου.



Ξεκίνησε η λειτουργία του ΚΕΠ στο Δήμο Βέλου Βόχας 
 

Σε συνέχεια των εγκυκλίων των υπουργείων σχετικά με τη λειτουργία των ΚΕΠ κατά το διάστημα ισχύος των περιοριστικών μέτρων διασποράς του κορωνοϊού Covid19, ενημερώνουμε τους δημότες, πώς λειτουργούν τα ΚΕΠ από 15 Φεβρουαρίου 2021:

•Τα ΚΕΠ θα παρέχουν εξυπηρέτηση μέσω φυσικής παρουσίας κατόπιν προσυνεννόησης (ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής) και εφόσον πρόκειται για κατεπείγουσα ανάγκη διεκπεραίωσης αίτησης, η οποία δεν μπορεί να γίνει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

•Για τη νόμιμη μετάβαση του αιτούντος στο ΚΕΠ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιβεβαίωση του επείγοντος χαρακτήρα της αίτησης από το αρμόδιο προσωπικό των ΚΕΠ, ενημερώνοντας τον ενδιαφερόμενο, με κάθε πρόσφορο τρόπο (μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δυνητικά μήνυμα σε κινητό τηλέφωνο, αποστολή απλής αλληλογραφίας), καθώς αυτό αποτελεί και απόδειξη για τη νόμιμη μετάβαση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες σύμφωνα με τα οριζόμενα της περ. ια παρ. 2 του άρθρου 3 της ΚΥΑ Δ1α/ Γ.Π.οικ. 9147/10.2.2021 (ΦΕΚ Β ́ 534).

•Εξαιρούνται δημότες, οι οποίοι προσέρχονται για τη διαδικασία προγραμματισμού ραντεβού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και δικηγόροι.

•Ομοίως, η τηλεφωνική εξυπηρέτηση (τηλεφωνική αίτηση) αφορά μόνο τις αιτήσεις που έχουν επείγοντα χαρακτήρα και δεν απαιτούν συνυποβολή δικαιολογητικών, καθώς και τις αιτήσεις που ενώ απαιτείται συνυποβολή δικαιολογητικών, μπορεί αυτή να γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο, με επιμέλεια του αιτούντος.

•Επισημαίνεται ότι, ο επείγων χαρακτήρας τόσο της δια ζώσης εξυπηρέτησης κατόπιν ραντεβού, πρέπει να πληροί τουλάχιστον ένα από τα εξής χαρακτηριστικά: Α) να αφορά την κάλυψη συγκεκριμένης ανάγκης, η οποία προέκυψε μετά την έκδοση της ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.9147/10.2.2021 (ΦΕΚ Β ́ 534), Β) να αφορά επείγουσα οικογενειακή ή επαγγελματική ανάγκη, Γ) να αφορά οποιαδήποτε άμεση ανελαστική προθεσμία.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τα ΚΕΠ του Δήμου Βέλου Βόχας στα παρακάτω τηλέφωνα:

ΚΕΠ Ζευγολατιό: 2741050255, ΚΕΠ Βέλο: 2742030128




Συνεχίζονται τα rapid test στις Κοινότητες του Δήμου Βέλου Βόχας
  

Ο Δήμος Βέλου Βόχας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ όλο αυτό το διάστημα προγραμμάτισε και διενήργησε δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) του κορωνοϊού στις κοινότητές του, τα αποτελέσματα των οποίων έχουν ως εξής:

1. Ζευγολατιό 111 τεστ, όλα αρνητικά 2. Βέλο 112 τεστ, όλα αρνητικά 3. Πουλίτσα 35 τεστ, όλα αρνητικά 4. Κρήνες-Ελληνοχώρι-Ταρσινά 60 τεστ, όλα αρνητικά 5. Σουληνάρι-Χαλκί 79 τεστ από τα οποία 2 θετικά 6. Βραχάτι 183 τεστ, από τα οποία ένα θετικό 7. Καλέντζι 53 τεστ, όλα αρνητικά 8. Κυρά Βρύση 55 τεστ από τα οποία ένα θετικό 9. Στιμάγκα 91 τεστ, όλα αρνητικά Να σημειωθεί πως τις επόμενες ημέρες κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα επισκεφθούν και τις υπόλοιπες κοινότητες του Δήμου μας ώστε να διενεργηθούν στους πολίτες δωρεάν δειγματοληψίες για covid-19.

Πρόθεση της δημοτικής αρχής από την αρχή της πανδημίας είναι η διενέργεια τακτικών δειγματοληπτικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης ώστε να μπορέσει να υπάρξει η καλύτερη δυνατή διαχείριση της πανδημίας στην περιοχή μας.





ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Εμβολιαστικό κέντρο από την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου το Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου
 

Το Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου θα λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο για τον κορωνοϊό από την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021. Το εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργήσει από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 8:00 π.μ. έως τις 21:00μ.μ. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους για εμβολιασμό με τους εξής τρόπους:

Μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS), εφόσον οι πολίτες έχουν εγγραφεί στη άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού Απευθείας με την είσοδο τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα ενσωματωθεί σε δεύτερο χρόνο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Επίσης, ο τρίτος που θα προσέρχεται θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου καθώς και τον ΑΔΤ ή να φέρει φωτοτυπία τους. Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο Φαρμακείο.

Οι αναλυτικές οδηγίες και κατευθύνσεις για το προγραμματισμό ραντεβού στα Φαρμακεία θα παρασχεθούν άμεσα.








ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ


Παράδοση θρανίων – καθισμάτων στο 1ο και 2ο δημοτικό σχολείο Νεμέας
  

Αρκετά σχολεία του Νομού Κορινθίας, κατόπιν αιτήματος για την προμήθεια νέου εξοπλισμού, ενισχύθηκαν σήμερα με νέο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (θρανία, καρέκλες, πίνακες, διαδραστικά παιχνίδια κ.α) Παρά τον παγετό και τη χιονόπτωση, παραδόθηκαν σήμερα, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, θρανία και καθίσματα στο 1ο και 2ο δημοτικό σχολείο Νεμέας, μετά από ενέργειες του υφυπουργού Ανάπτυξης Χρίστου Δήμα Να σημειωθεί ότι στην παράδοση των θρανίων και των καθισμάτων, παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος του Δήμου Νεμέας, Αθανάσιος Καρκώνης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νεμέας, Γιάννης Μπεξής, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων Θοδωρής Καρυώτης και Ιωάννης Νάκης καθώς και από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ο Δημήτρης Δαλαμαρίνης.

korinthosTV





  







ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Το ΚΔΑΠ ΑμΕΑ ΕΦΥΡΑΙΟΣ ΑΘΛΟΣ Ν. Κορινθίας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης
  

Τα πρώτα Πρότυπα ΚΔΑΜ ΜΕΑ ΕΦΥΡΑΙΟΣ ΑΘΛΟΣ στο Νομό Κορινθίας, που ξεκίνησαν ήδη να λειτουργούν στο Λουτράκι, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, κ. Γιώργος Γκιώνης. Μια ιδιωτική εκπαιδευτική δομή, που φιλοξενείται σε σύγχρονους νεόδμητους χώρους και είναι μια πνοή ζωής για τις οικογένειες Μεα της Κορινθίας.

Ο κ. Δήμαρχος ξεναγήθηκε στις χώρους του ΚΔΑΠ από την δημιουργό του Κέντρου κ. Όλγα Ρόζμαρι Μπεκιάρη και είχε την μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει τον ¨ΝΑΟ¨ και να ενημερωθεί για τη συμβολή του στον αυτισμό.

Στην συνέχεια η κ. Όλγα Ρόζμαρι Μπεκιάρη, ο κ. Γιώργος Μπίσδας, Μαθηματικός, Εκπαιδευτής Ρομποτικής Τεχνητής Νοημοσύνης, Ειδικός Παιδαγωγός αλλά και τα υπόλοιπα στελέχη του ΚΔΑΠ μας μίλησαν για τα καινοτόμα και πρωτοποριακά προγράμματα που εφαρμόζονται, τις παροχές και την προσφορά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΕΦΥΡΑΙΟΣ ΑΘΛΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια