Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ φ.1732

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Χάνοντας το έδαφος κάτω από τα πόδια του στα Ελληνοτουρκικά ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ. Ερντογάν, έχει αποδυθεί σε εκτεταμένη εκστρατεία χρησιμοποίησης διεθνών Μ.Μ.Ε. – ασφαλώς με πληρωμή – στον προσεταιρισμό της Διεθνούς Κοινής Γνώμης, προκειμένου να επιτύχει τα σχέδιά του σε βάρος της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας μας. Ένα σχέδιο ακόμη, το EGEYGAAK, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την Άγκυρα με την βοήθεια προκλητικών δημοσιευμάτων στον διεθνή τύπο. Η Άγκυρα έχει ξεκινήσει έναν τρομερό πόλεμο προπαγάνδας κατά της χώρας μας σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ, για να στηρίζει το απίθανο αφήγημα περί παράνομης κατοχής από την Ελλάδα νησίδων και μικρονήσων, ελάχιστα χιλιόμετρα από τις ακτές της ηπειρωτικής Τουρκίας. Πρόκειται σαφώς για το γνωστό τουρκικό σχέδιο EGEYGAAK, το οποίο επιμελώς προωθεί η τουρκική προπαγανδιστική μηχανή, μαζί με το σχέδιο «Γαλάζια Πατρίδα», τα οποία οι Τούρκοι πασχίζουν να τα εισάγουν στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών ζητημάτων. Όταν αυτές τις μαξιμαλιστικές τουρκικές διεκδικήσεις τις βλέπουμε σε περιοδικά παγκοσμίου φήμης όπως το National Interest, τότε τα πράγματα αλλάζουν και γίνονται λίαν επικίνδυνα για την χώρα μας, διότι θα βρεθούν αρκετοί που θα υιοθετήσουν ενδεχομένως αυτές τις μαξιμαλιστικές απόψεις. Η Ελλάδα πως αντιδρά;

 
Ακόμα μία δικαστική απόφαση ήρθε να ραπίσει τον κυβερνητικό αυταρχισμό
, αυτή τη φορά της Ολλανδίας, καθώς δικαστήριο διέταξε χθες τη διοίκηση του Μαρκ Ρούτε να αποσύρει αμέσως τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, την οποία επέβαλε προκειμένου να καταπολεμήσει τον κορονοϊό.
Η έδρα, όπως και συν περίπτωση της Βάδης Βυρτεμβέργης, στη Γερμανία αποφάνθηκε όχι η απόφαση στερείται σωστής νομικής βάσης. Σαφώς και αξίζει να σημειωθεί πως η δικαστική απόφαση επέφερε πλήγμα στην απόκριση της κυβέρνησης στην πανδημική κρίση, που επιμένει ότι το μέτρο χρειαζόταν προκειμένου να αποτραπεί μια αύξηση των νέων μολύνσεων λόγω πιο μεταδοτικών νέων στελεχών χου ιού.

Εδώ και δέκα μέρες το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη διαφήμιζε πόσο καλά προετοιμασμένο ήταν για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα σε ανακοίνωσή του για τα προβλήματα που προέκυψαν σήμερα από την κακοκαιρία Μήδεια. «Μετά από δέκα μέρες «συσκέψεων» αυτό που κατάφερε με τα πρώτα χιόνια ήταν να αφήσει ολόκληρα νησιά χωρίς ρεύμα μέσα στον παγετό και εν τέλει να κόψει την Ελλάδα στα δύο με τη μόνη λύση που γνωρίζει διά πάσα νόσο: Απαγόρευση κυκλοφορίας» συνεχίζει η Κουμουνδούρου

 
«Στο πλαίσιο των σχέσεων
καλής γειτονίας, υποστηρίζουμε ότι οι χώρες πρέπει να αποφεύγουν οποιουσδήποτε εκβιασμούς» υπογράμμισε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας σε κοινές δηλώσεις του με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ, Φουάντ Χουσεΐν, ο οποίος βρέθηκε την Παρασακευή στην Αθήνα.Ο Υπουργός μας τόνισε πως «η Ελλάδα έχει στόχο την προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας» και σ’ αυτό το πλαίσιο διοργάνωσε το «Φόρουμ Φιλίας» με τη συμμετοχή επτά χωρών. Επανέλαβε δε, πως το «Φόρουμ Φιλίας» δεν είναι συμμαχία εναντίον οιουδήποτε, αλλά «μια προσπάθεια πολυμερούς συνεργασίας, ανοιχτό σε όλες τις χώρες, που σέβονται το Διεθνές Δίκαιο, υποστηρίζουν την εμπέδωση της σταθερότητας στην περιοχή…».


Ο νέος Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλόκων είχε τη Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια. Οι δύο υπουργοί διαπίστωσαν, ότι οι διμερείς σχέσεις έχουν φθάσει στο υψηλότερο σημείο τους και στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας εξετάσθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ενδυνάμωσής τους, με ιδιαίτερη έμφαση στον ενεργειακό και στον αμυντικό τομέα, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας στο Twitter. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ενημέρωσε για την εμβάθυνση των σχέσεων με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου σε διμερές, αλλά και πολυμερές επίπεδο, στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης, της Συρίας, και της Ανατολικής Μεσογείου και τις τουρκικές ενέργειες.

Επίταξη ιδιωτικών κλινικών για να αντιμετωπιστούν τα αυξημένα κρούσματα Covid-19 ζητάει το Κίνημα Αλλαγής της Φώφης Γεννηματά, επικαλούμενο την πληρότητα που εμφανίζουν τα δημόσια νοσοκομεία. Σε ανακοίνωσή του το κόμμα αναφέρει ότι «κατά την εφημερία της Κυριακής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός πληρώθηκαν με ασθενείς, όλες οι διαθέσιμες κλίνες COVID. Ίδια κατάσταση διαμορφώνεται στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία στην Αττική».
Με αυτό το δεδομένο ασκείται δριμεία κριτική στην κυβέρνηση επειδή παρά την «τραυματική εμπειρία της Θεσσαλονίκης, δείχνει και πάλι απροετοίμαστη, πορεύεται χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό», όπως αναφέρει η ανακοίνωση …

Η ευαισθησία του υφυπουργού Ανάπτυξης Χρίστου Δήμα
στα θέματα που αφορούν τους μαθητές και τα σχολεία της Κορινθίας είναι μεγάλη και αποδεικνύεται συνεχώς και εμπράκτως. Τον περασμένο Οκτώβριο, με πρωτοβουλία του κ. Δήμα, μια σειρά σχολείων του Νομού μας εφοδιάστηκαν με ηλεκτρονικό εξοπλισμό (υπολογιστές, εκτυπωτές κ.α.), ενώ και στο διάστημα που τα σχολεία ήταν κλειστά, μέσω του Υπουργείου Παιδείας ,εστάλησαν 650 tablets για τους μαθητές της Κορινθίας. Ο κ. Δήμας συνεχίζει τις δράσεις ενίσχυσης των σχολείων και αυτές τις ημέρες ενισχύονται 10 ακόμα σχολεία με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό (θρανία, καρέκλες, πίνακες κ.α.) μέσω της ΚΤ.ΥΠ. Ευχή όλων μας να συνεχίσει έτσι.

 
Οξύτατη επίθεση
κατά της κυβέρνησης εξαπολύει το ΜέΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη, καλώντας την να σταματήσει την πώληση κόκκινων δανείων, ενώ σημειώνει ότι «κυβέρνηση δανειστές και τραπεζίτες συνεχίζουν και εν μέσω πανδημίας το πρότζεκτ τους «μένουμε χωρίς σπίτι»». Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «η Κυβέρνηση συμφώνησε με τους δανειστές σε πλήρη άρση της προστασίας ακόμα και της πρώτης κατοικίας από τον Ιούνιο, ενώ μέχρι τότε θα προστατεύονται μόνο όσοι καταφέρουν να αποδείξουν πως έχουν πληγεί από την πανδημία και τις συνέπειες της. Ας μας δείξει ο κ. Μητσοτάκης έναν πολίτη που δεν έχει πληγεί από την πανδημία.

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη είχε η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας, Μαριλένα Σούκουλη. Στο επίκεντρο της συζήτησης μας τέθηκε η πορεία εξέλιξης της εξαιρετικής πρωτοβουλίας για την δημιουργία Μητρώου Αθλητικών Σωματείων. Ενέργεια απαραίτητη για να έχουμε σαφή δεδομένα για τα ενεργά αθλητικά σωματεία μας ώστε να υλοποιούμε στοχευμένες δράσεις με ουσιαστικά αποτελέσματα. Στην Κορινθία μας έχουμε αθλητικά σωματεία που πραγματικά επιτελούν ένα εξαιρετικό έργο και θα πρέπει να τα στηρίξουμε δυναμικά ιδιαίτερα σε αυτήν την μεταβατική φάση.

 
Δήλωση του Βουλευτή Καταδικάζω ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργίου Ψυχογιού,
αμέσως μετά τη ρίψη βόμβας μολότωφ στα γραφεία της Μαριλένας Σούκουλη, στην Κόρινθο: «Απερίφραστα και χωρίς κανέναν αστερίσκο καταδικάζω την επίθεση στο γραφείο της συναδέλφου της ΝΔ, Μαριλένας Σούκουλη, με την οποία έχω ήδη επικοινωνήσει.
Τέτοιες ενέργειες στρέφονται ευθέως κατά της ελευθερίας και της δημοκρατίας επενδύοντας στο φόβο και δεν γίνονται ανεκτές ούτε από το πολιτικό μας σύστημα, αλλά πολύ περισσότερο ούτε από το σύνολο της κορινθιακής κοινωνίας που η δημοκρατία και οι θεσμοί της έχουν βαθιές ρίζες.

 
Την προηγούμενη Πέμπτη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας,
ευρισκόμενος στα Γραφεία της ΠΕΝ Κορινθίας, υπέγραψε διάφορες επιχορηγήσεις και εγκρίσεις έργων. Μεταξύ τούτων επέδειξε και το αμέριστο ενδιαφέρον του για την Εκκλησία του Αποστόλου Παύλου Κορινθίας. Η πρώτη ήταν η σύμβαση, μεταξύ της Περιφέρειας και της Ι. Μητρόπολης Κορίνθου, προϋπολογισμού 12.400 ευρώ για την αντικατάσταση της στέγης και οι επισκευές στην τοιχοποιία του Ι. Ναού του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις, στον Φενεό. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τον ιερέα του μητροπολιτικού Ι. Ναού του Αποστόλου Παύλου, σχετικά με ενδεχόμενη συνδρομή της Περιφέρειας όσον αφορά στον χώρο ό,που προσφέρονται συσσίτια σε έχοντες ανάγκη συμπολίτες μας....

Ο αντιπεριφερειάρχης Αναστάσης Γκιολής, την προηγούμενη εβδομάδα συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Βραχατίου, Γιώργου Βασιλείου και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Βόχας, Γιώργο Δαληβίγκα, συνεχάρη γιατρούς και νοσηλευτές, καθώς και τα μέλη του Τμήματος Κορινθίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τονίζοντας ότι η Περιφερειακή Αρχή “θα είναι πάντα αρωγός και συμπαραστάτης στον δύσκολο αγώνα που δίνουμε όλοι από κοινού, για τον περιορισμό της πανδημίας καθώς και για την αντιμετώπιση των συνεπειών της”…

Μου τηλεφώνησε αναγνώστης από το Κιάτο και μου είπε:
Βλέπω στην εφημερίδα σου ότι παρά το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, είναι Πασόκος από τα γεννοφάσκια του, έχει θέση στα παραπολιτικά σου. Δεν έχω εντοπίσει κάποια φορά να του βάζεις αυστηρή κριτική και καλά κάνεις γιατί ο Δήμαρχος δεν πολιτικολογεί κομματικά, αλλά τα έχει καλά με όλους. Έτσι δικαιολογείται, αφού έφαγαν οι νεοδημοκράτες υποψήφιοι τα μουστάκια τους μεταξύ τους… Του απάντησα πως η εφημερίδα μας είναι ανοικτή σε όλους τους αυτοδιοικητικούς που προσφέρουν έργο.

 
Μιλώντας στον Antenna ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, επεσήμανε πως «τα σημαντικότερα προβλήματα αφορούν στην ηλεκτροδότηση και κυρίως στα βόρεια προάστια της Αττικής, όπου συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα».Όπως ανέφερε, λίγη ώρα πριν την σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στην Πολιτική Προστασία, η εξέλιξη της κακοκαιρίας «Μήδεια», «είναι μια δυναμική κατάσταση που αξιολογείται κάθε μία ώρα. Η χθεσινή απόφαση να κλείσει η εθνική οδός, δεδομένης της σφοδρότητας της χιονόπτωσης, νομίζω ήταν σωστή. Όλοι μπορούμε να θυμηθούμε σκηνές με χιλιάδες εγκλωβισμένους στην Εθνική Οδό, στην Μαλακάσα, ξέρουμε όλοι πόσο επικίνδυνο είναι αυτό. Εμείς δράσαμε προληπτικά. Υπήρχαν αλλεπάλληλες συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και συγκεκριμένα πρωτόκολλα για το πώς θα δράσουμε. Υπήρχε μια απότομη χιονόπτωση, για την οποία έπρεπε να δράσουμε προληπτικά και νομίζω ότι η εξέλιξη του φαινομένου μας δικαιώνει. Το 112 είναι εργαλείο που ενεργοποιείται όταν κινδυνεύουν ζωές. Η Τροχαία και η Νέα οδός ήταν υπεύθυνες για να ενημερώσουν ακαριαία για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού όπως και έγινε…».

Συνέντευξη στο δίκτυο Bloomberg παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ό,που -μεταξύ άλλων- αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά ζητήματα. Είπε αναφερόμενος στη σχέση της Αθήνας με την Άγκυρα, «το 2020 ήταν δύσκολο σε ό,τι αφορά την Τουρκία, με πολλή ένταση. Ευελπιστώ ότι το 2021 θα είναι μια καλύτερη χρονιά. Πιστεύω ότι έχουμε καταστήσει απολύτως σαφές στην Τουρκία ότι οι εξελίξεις σε διμερές επίπεδο θα επηρεάσουν επίσης την ευρύτερη σχέση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι κυρώσεις δεν είναι ποτέ αυτοσκοπός, αλλά πιστεύω ότι η απειλή επιβολής κυρώσεων, εφόσον είναι αξιόπιστη, μπορεί να αναγκάσει κράτη να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους. Αυτό ελπίζω ότι θα συμβεί όσον αφορά την Τουρκία».

 
Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
, κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του στο Διεθνές Ψηφιακό Συνέδριο «Strong V4 in a Strong Europe» με συντονίστρια τη δημοσιογράφο ,Αλεξία Τασούλη, και προσκεκλημένους τους πρέσβεις των τεσσάρων χωρών της Ομάδας Βίζεγκραντ στην Αθήνα (Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία, Τσεχία), απαντώντας σε ερώτηση για την προοπτική των ευρωτουρκικών σχέσεων, υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια η γείτονα χώρα έχει απομακρυνθεί από την Ευρώπη. Παρόλο που ως Ευρωπαίος σύμμαχος για την Ελλάδα θα ήταν καλοδεχούμενη και ένας σημαντικός παίκτης, η Τουρκία σήμερα απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τις Ευρωπαϊκές αξίες και μετατρέπεται σε ένα ανησυχητικό γείτονα…

Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα του ΚΚΕ: «Ενώ όλες τις προηγούμενες ημέρες κυβερνητικοί και κρατικοί παράγοντες διαβεβαίωναν για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, μπροστά στη χιονόπτωση που όλοι περίμεναν, τελικά όπως αποκαλύφτηκε το μόνο σχέδιο που υπήρχε ήταν το »μένουμε σπίτι.
Η άθλια κατάσταση στην Αττική όπου με είκοσι εκατοστά χιόνι, εθνικές οδοί και κεντρικοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί, μέσα μαζικής μεταφοράς ακινητοποιούνται και ολόκληρες περιοχές δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, καθρεφτίζει τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας, του σχεδιασμού και των υποδομών για τις ανάγκες του λαού…»

Εν μέσω θερμής υποδοχής , έγινε η επίσκεψη του προέδρου της Ελληνικής Λύσης και κλιμακίου του κόμματος στον Έβρο, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον αγώνα των ακριτών μας για αποτροπή του εθνικού εγκλήματος που επιχειρεί η κυβέρνηση με την τοποθέτηση 2.000 παράνομων μεταναστών στα μετόπισθεν της πρώτης γραμμής άμυνας της πατρίδας. Ο Κυριάκος Βελόπουλος ανακοίνωσε την παροχή νομικής στήριξης και κάθε μορφής έμπρακτης συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των Ελλήνων πολιτών. Αρνήθηκε να συναντηθεί με τον διοικητή της δομής παράνομων μεταναστών λέγοντας του ότι «Θα εκτελέσεις ότι λέει η Νέα Δημοκρατία γιατί και ο ίδιος είσαι Νέα Δημοκρατία!».

 
Η αρχή έγινε προ ημερών
με μία κοινή διακήρυξη εκατό οικονομολόγων- μεταξύ αυτών ο Γάλλος Τομά Πικετί και ο πρώην Επίτροπος Βίκτορ Λάζλο από την Ουγγαρία- στην οποία καλείται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να διαγράψει το δημόσιο χρέος που η ίδια έχει διακρατήσει από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων στην ευρωζώνη Η συνέχεια αναμένεται στις Βρυξέλλες, καθώς ο Ιταλός πρόεδρος της Ευρωβουλής Νταβίντ Σασόλι, δηλώνει ανοιχτά ότι υποστηρίζει την πρωτοβουλία για διαγραφή χρέους, ενώ το ζήτημα θέτουν επιτακτικά και πολλοί ευρωβουλευτές, ιδιαίτερα από τον χώρο της Αριστεράς, αλλά και της σοσιαλιστικής ομάδας. Αντίθετη δηλώνει ωστόσο η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, που έχει στηλώσει τα πόδια, ως συνήθως… Για να δούμε, τι θα δούμε;

 
Ξεκινά άμεσα το έργο ανάπλασης των κοινοχρήστων χώρων
(πεζοδρόμια) στην πόλη της Κορίνθου, ένα έργο που έρχεται να βελτιώσει την σημερινή κατάσταση, ώστε να κινούνται με ασφάλεια οι πολίτες. Η σύμβαση του νέου έργου υπεγράφη τη Δευτέρα από το Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας Δημήτρη Πιστεύο. Το έργο εστιάζει στην αποκατάσταση κυρίως των πεζοδρομίων , έχει προυπολογισμό 720.000,00 ευρώ και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους 8 μήνες. Είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 20142020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνική Δαπάνη. «Παρεμβαίνουμε με τρόπο ουσιαστικό στην καθημερινότητα των πολιτών. Εκτελούμε έργα για την ασφαλή κίνησή τους στην πόλη», Δηλώνει ο δήμαρχος Κορινθίων. ..

Μπορεί η πανδημία να έχει βάλλει λουκέτο ακόμα και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά ο Δήμος Λουτρακίου κλπ υπό τον Δήμαρχο Γεώργιο Γκιώνη, δεν το βάζει κάτω. Διοργάνωσε Συναυλία την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021. Σκοπός ήταν να συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Ο Βαγγέλης Γερμανός, ένωσε τη φωνή του με τους Λουτρακιώτες τραγουδιστές και μουσικούς σε ένα μοναδικό live, που αναμεταδόθηκε την Κυριακή, εορτή του Αγίου Βαλεντίνου και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής. Η αναμετάδοση έγινε από τους λογαριασμούς του Δήμου στο Facebook και το YouTube.

Ο Δήμος Βέλου Βόχας υπό τον Δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ όλο αυτό το διάστημα προγραμμάτισε και διενήργησε δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) του κορωνοϊού σε εννέα Κοινότητές του, στα οποία συμμετείχαν εθελοντικά και συνολικά 779 άτομα. Τα μόνα θετικά ευρήματα ήταν 4. Όπως δηλώθηκε από τον Δήμαρχο Αννίβα Παπαυριάκο, πρόθεση της δημοτικής αρχής από την αρχή της πανδημίας είναι η διενέργεια τακτικών δειγματοληπτικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης ώστε να μπορέσει να υπάρξει η καλύτερη δυνατή διαχείριση της πανδημίας στην περιοχή μας. Σαν Φαρμακοποιός, κάτι ξέρει ο Δήμαρχος...

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος , από ό,τι δείχνουν οι πράξεις του είναι απόλυτα ικανοποιημένος και ευχαριστημένος από τις εξελίξεις που έχει πάρει το μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει τη δυτική Κορινθία εδώ και δεκάδες χρόνια.
Πρόκειται για το θέμα της διάβρωσης των ακτών από τα θαλάσσια κύματα, που έχουν καταστρέψει δρόμους και παραθαλάσσια σπίτια στο Δερβένι. Εκτός από τις προσωπικές του ευχαριστείες προς το δίδυμο Π. Νίκα και Α. Γκιολή, που ευχαρίστησε προσωπικά για την έγκριση μεγάλου έργου, το ίδιο έχει κάνει και στο διαδίκτυο.στο λογαριασμό του Δήμου στο facebook...

Σήμερα , Δευτέρα 15/1/2021, αναφέρει στο λογαριασμό του στο facebook ο Δήμαρχος Νεμέας, Κώστας Φρούσιος, στο Δημαρχείο Νεμέας συναντήθηκαν ο Δήμαρχος , η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Παιδείας Αθηνά Κόρκα Αθηνά και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης υποδομώνΧάρης Βυτινιώτης ό,που συζητήθηκαν θέματα έργων και πολιτισμού, που άπτονται στη χωρική ενότητα του Δήμου Νεμέας… Η σχέση Δήμου και Περιφέρειας συνεχίζει να λειτουργεί με έντονους ρυθμούς και άμεσες παρεμβάσεις, όπως αναφέρει σε δελτίο της η δημοτική αρχή. Παράλληλα συνεχίζεται το πλαίσιο καλής συνεργασίας αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Αγαπητοί μου φίλοι συνδρομητές, σ΄αυτό το παραπολιτικό επιθυμώ να αποφύγω τα συνηθισμένα για την εξόφληση της ετήσιας συνδρομής. Μου είναι μη επιθυμητή αυτή η ενέργεια, αλλά είναι και απαραίτητη η υπενθύμιση κάπου κάπου για τους αμελείς. Αφού όμως ευχαριστήσω ακόμη μία φορά τους συνεπείς, επιθυμώ να σας πω ότι:: Πριν από λίγα τεύχη είχα κάνει διερευνητική δημοσίευση για δύο συμπολίτες μας, που διαπρέπουν στο δημόσιο βίο της χώρας.
Ζήτησα τη γνώμη φίλων στο fb και από τα μηνύματά τους βεβαιώθηκα για την ανάγκη να συνεχίσω. Και θα το πράξω, αφού όμως συλλέξω τις πληροφορίες μου για επιφανείς Κορίνθιους. Στείλτε μου ή δώστε μου κι εσείς τυχόν ονόματα… Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια