Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1731



ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Το Sputnik V σώζει ζωές...


Διαβάζω στο INFOGNOMON του Σάββα Καλεντερίδη skal © Sputnik / Alexey Nikolsky : « Πούτιν:

Η Ρωσία ηγείται παγκοσμίως στην ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε την πρωτοπορία της Ρωσίας στο ζήτημα ανάπτυξης εμβολίου κατά του κορονοϊού. Την ηγετική θέση της Ρωσίας παγκοσμίως στην ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού υπογράμμισε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναγνωρίζοντας τη σημαντική επιστημονική επιτυχία.

Χάρη στους επιστήμονές μας, η Ρωσία διατηρεί παγκοσμίως ηγετική θέση σε ό,τι έχει να κάνει με την ανάπτυξη εμβολίων κατά του κορονοϊού, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, όλοι το γνωρίζουμε» σημείωσε μιλώντας στο συμβούλιο για την επιστήμη και την εκπαίδευση. Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει ήδη αναπτύξει τρία διαφορετικά εμβόλια κατά της COVID-19, υπογράμμισε ο Πούτιν. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή είναι μία επιστημονική επιτυχία, συνέχισε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι όπως επιβεβαίωσε και το περιοδικό «Lancet», η κλινική δοκιμή της Φάσης 3 έδειξε ότι το Sputnik V, το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που καταχωρήθηκε παγκοσμίως, έχει επιτυχία 91,6%. Στα πλεονεκτήματά του είναι, ότι σε αντίθεση με τα εμβόλια της Pfizer/BioNTech, το Sputnik V μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα κοινό ψυγείο, κάτι που το καθιστά ευκολότερο στη μεταφορά και τη διανομή σε φτωχότερες και θερμότερες χώρες. Με τιμή περίπου στα 20 δολάρια ανά δόση -για εμβολιασμό δύο δόσεων- είναι φτηνότερο από τα περισσότερα δυτικά εμβόλια.

Κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ είχε εκφράσει την ελπίδα οι υγειονομικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης να είναι σε θέση να εγκρίνουν το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V μετά την πρόσφατη επιστημονική δημοσίευση του «Lancet» σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Εξάλλου, πιθανή θεωρείται η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στη Γερμανία, μετά τις τελευταίες πληροφορίες που κάνουν λόγο για σχετικό αίτημα του Ερευνητικού Κέντρου Γκαμαλέγια στη γερμανική φαρμακευτική εταιρεία IDT Biologika. Πηγή:Σπούτνικ» 

Και βάσιμα αναρωτιέμαι. Γιατί αυτή η πρεμούρα της Ελλάδας να βιαστεί να πάρουμε το αμφιβόλου αποτελέσματος εμβολίου του γνωστού Μπιλ Γκέϊτζ, ενώ το ρωσικό έχει τόσα πλεονεκτήματα με επιτυχία περίπου 92%;






ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

ΠΟΥ:H παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, iσως συνέβαλε στη μετάδοση του ιού»


Οπως αναφέρει ο el.gr, o επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την προέλευση της Covid-19, που ταξίδεψε στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας, δήλωσε σήμερα ότι μια πιθανότητα είναι ο κορωνοϊός να μεταδόθηκε μέσω της ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας και δεσμεύτηκε για περαιτέρω διερεύνηση. Η έρευνα της ομάδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την προέλευση της Covid-19 δεν μετέβαλε δραματικά την εικόνα για την εμφάνιση της επιδημίας, αλλά απέδωσε νέες πληροφορίες, ανακοίνωσε ο Πίτερ Μπεν Εμπάρεκ.

Η διεθνής ομάδα εμπειρογνωμόνων αποτελούμενη από ειδικούς από την Κίνα και τον ΠΟΥ, που πραγματοποίησε έρευνα στην πόλη Ουχάν, ανακοίνωσε ότι δεν βρήκε στοιχεία που να συνομολογούν στην παρουσία του ιού στην κινεζική αυτή πόλη πριν από την ανακοίνωση της εμφάνισής του τον Δεκέμβριο 2019, ούτε εντόπισε το ζώο από το οποίο προήλθε η νόσος. Ο όρος “ψυχρή αλυσίδα” αναφέρεται στην μεταφορά και στο εμπόριο κατεψυγμένων τροφίμων. Η Κίνα έχει καλλιεργήσει την ιδέα ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί από τα κατεψυγμένα τρόφιμα και έχει επανειλημμένως ανακοινώσει ευρήματα για ίχνη κορωνοϊού στις συσκευασίες εισαγόμενων τροφίμων.

“Γνωρίζουμε ότι ο ιός μπορεί να επιβιώσει σε συνθήκες που συναντώνται σε αυτούς τους ψυχρούς, κατεψυγμένους χώρους, αλλά δεν καταλαβαίνουμε αν ο ιός μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο ή κάτω από ποιές συνθήκες, είπε ο Εμπάρεκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα άξιζε να διερευνηθεί αν ένα κατεψυγμένο άγριο ζώο σε μια αγορά με κατάλληλες συνθήκες θα μπορούσε να συμβάλει στη γρήγορη εξάπλωση του ιού!!! Ο Εμπάρεκ είπε ότι το έργο για τον εντοπισμό της προέλευσης του ιού παραπέμπει σε μια δεξαμενή μόλυνσης νυχτερίδων, αλλά είναι απίθανο να βρίσκονταν στην Ουχάν.

Οπως πρόσθεσε ο ίδιος, οι ερευνητές αναζητούν το ενδεχόμενο ο ιός να κυκλοφορούσε νωρίτερα απ΄ό,τι αρχικά θεωρήθηκε και τόνισε την αναγκαιότητα να βρεθούν δείγματα αίματος για να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα. Η πιθανότητα ο ιός να διέρρευσε από ένα εργαστήριο– ένα άλλο σενάριο– είναι υπερβολικά απίθανη και δεν απαιτεί περαιτέρω έρευνα, εξήγησε ο Εμπάρεκ. Για ακόμη μία φορά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, όπως πολλάκις είχε καταγγείλλει ο πρώην Αμερικανικός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, παίρνει το μέρος της Κίνας σε ό,τι αφορά την προέλευση και τις κατηγορίες περί επιτηδευμένης απόκρυψης στοιχείων για τον SARS Covid-19.

Δεν υπάρχουν σχόλια