Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1731

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Πανίσχυρος ο άξονας Αθήνας-Τελ Αβίβ απέναντι στην Άγκυρα 
Ισραηλινά οπλικά συστήματα στο στόχαστρο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων
  

  
Το Ελληνικό ενδιαφέρον για οπλικά συστήματα από το Ισραήλ δεν περιορίζεται στα ήδη υπάρχοντα συστήματα. Οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις έχουν βάλει στο ‘’μικροσκόπιο’’ και βρίσκονται σε επαφές με το Τελ Αβίβ για το πυραυλικό σύστημα SPIKE NLOS ενώ στο ‘’στόχαστρο’’ των Ελλήνων επιτελών βρίσκεται και το IRON DOME ένα αντιαεροπορικό σύστημα υψηλής τεχνολογίας Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ την ερχόμενη Τρίτη 8 Φεβρουαρίου μόλις επτά μήνες έπειτα από την τελευταία φορά που βρέθηκε στο Τελ Αβίβ τον Ιούνιο του 2020 σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα στην ισχυρή σχέση που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ των δύο κρατών. Πριν από ένα μήνα το Ισραήλ είχε επισκεφθεί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ενώ και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είχε πραγματοποιήσει το περασμένο καλοκαίρι ταξίδι ‘’άστραπή’’ στο Ιραηλινό επιτελείο όπου συνάντησε τον ομόλογό του Aviv Kohavi με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις.

Παρά την προσπάθεια της Αγκυρας να μπει ‘’σφήνα’’ στον άξονα Αθήνας-Τελ Αβίβ με ‘’άνοιγμα’’ και δελεαστικές προτάσεις για οριοθέτηση ΑΟΖ φαίνεται ότι το Ισραήλ δείχνει να έχει επιλέξει ‘’στρατόπεδο’’. Και με τις ευλογίες των ΗΠΑ αλλά κυρίως με βάση τα συμφέροντά του στην περιοχή να ποντάρει στη σχέση με την Αθήνα και στον άξονα σταθερότητας που πρεσβεύει παρά στην τυχοδιωκτική κα ωφελιμιστική στάση της Τουρκίας.

Με τις βάσεις για συνεργασία σε οικονομικό, διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο να έχουν ήδη μπει πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού θα συζητηθούν θέματα περαιτέρω ανάπτυξης στις σχέσεις των δύο κρατών. Ηδη πρόσφατα ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατηγική συμφωνία με την Ισραηλινή εταιρία Elbit για το νέο διεθνές αεροπορικό κέντρο στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Συμφωνία με υψηλό συμβολισμό αλλά και ουσία αφού θα αφορά την εκπαίδευση των Ελλήνων ίκαρων για τα επόμενα 22 χρόνια επιλύοντας ένα σημαντικό πρόβλημα για την Πολεμική μας Αεροπορία.

Με τη μέθοδο της χρονομίσθωσης οι Ισραηλινοί της Elbitεκπαιδεύουν και τους ιπτάμενους της IAF-έρχονται στην Καλαμάτα και φέρνουν μαζί τους δέκα εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346 προκειμένου να αντικαταστήσουν τα γερασμένα Τ2 Buckey. Συμφωνία 1.365 δις ευρώ η οποία ενισχύει ακόμη περισσότερο τη στρατηγική συνεργασία των δύο κρατών.

Επιπλέον θεωρείται ότι έχει ‘’κλειδώσει’’ η επένδυση της Ισραηλινής κοινοπραξίας SK Group και Plasan στη ΕΛΒΟ. Ηδη η κοινοπραξία κατέβαλε την πρώτη δόση για την απόκτηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων γεγονός το οποίο σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την εταιρία η οποία βρισκόταν υπό καθεστώς εκκαθάρισης για πολλά χρόνια. Η τελική σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες με τους Ισραηλινούς να διαθέτουν ένα εξαιρετικά φιλόδοξο business plan για την ανάπτυξη της εταιρίας.

Μέσα στους επόμενους τρεις μήνες τα Ισραηλινά μη επανδρωμένα UAV HERON πρόκειται να μεταφερθούν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο για να αναλάβουν επιχειρησιακή δράση. Προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκεται ήδη στο Ισραήλ και εκπαιδεύεται εντατικά με τη συμφωνία η οποία έγινε με leasing για τρία χρόνια να κοστίζει συνολικά 39 εκ ευρώ. Στο Ελληνικό επιτελείο οι προετοιμασίες είναι εντατικές ενώ στην Ελλάδα και στη Σκύρο αναμένεται το πρώτο διάστημα να βρεθούν και Ισραηλινοί.

Ομως το Ελληνικό ενδιαφέρον για οπλικά συστήματα από το Ισραήλ δεν σταματά εδώ. Οπως έχουμε αναφέρει οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις έχουν βάλει στο ‘’μικροσκόπιο’’ και βρίσκονται σε επαφές με το Τελ Αβίβ για το πυραυλικό σύστημα SPIKE NLOS ενώ στο ‘’στόχαστρο’’ των Ελλήνων επιτελών βρίσκεται και το IRON DOME ένα αντιαεροπορικό σύστημα υψηλής τεχνολογίας.Προτάσεις για το νέο Εθνικό Οπλο το οποίο θα αντικαταστήσει το G3 έχουν κάνει μεταξύ άλλων και οι Ισραηλινοί με το σχετικό πρόγραμμα να έχει αναλάβει να «τρέξει» με διαδικασίες Fast Track ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr INFOGNOMON ΧΑΚ






Ο μεγάλος κίνδυνος για την Ορθόδοξη Εκκλησία από την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας
  

Η πανδημία σάρωσε όλους τους τομείς της ζωής. Εθνικές οικονομίες, κοινωνικές επαφές και εργασιακές σχέσεις. Οταν επηρεάζονται ολόκληρες οικογένειες και επιβαρύνονται ψυχολογικά οι άνθρωποι, η ενορία και η καθημερινότητα του ιερέα δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός υπολογισμών. Κάθε μητρόπολη και η Ιερά Σύνοδος έχουν αρχίσει να μετρούν τις πληγές που θα αφήσει στο πέρασμά του ο κορονοϊός. Υστερα από πολλές συζητήσεις με πολλούς μητροπολίτες και στελέχη της Εκκλησίας ανά την Ελλάδα, σταχυολογώ τα πέντε σοβαρά μέτωπα που έχουν να αντιμετωπίσουν πια στον κλήρο σε επίπεδο ενορίας:

Ο κόσμος έφυγε και είναι άγνωστο αν και πότε θα επιστρέψει. Εφυγαν «διά νόμου» και πρέπει να υπάρξει ένας εμπνευσμένος πια λόγος για να επιστρέψουν. Ιδιαίτερα οι νέοι.

Το έλλειμμα της επίσημης Εκκλησίας να αρθρώσει έναν ενιαίο και σύγχρονο λόγο μπροστά στα προβλήματα της εποχής και στις κρίσεις που εμφανίζονται. Ιδιαίτερα η έλλειψη κοινής συνισταμένης και η πολυφωνία αποκάλυψαν τη γύμνια της διοικούσας Εκκλησίας να βοηθήσει τον απλό παπά να διαχειριστεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα. Ο σύγχρονος ιερέας δεν έχει ούτε βοήθειες ούτε τα εργαλεία που απαιτούνται για να επικοινωνήσει με τη διοικούσα Εκκλησία, τον μητροπολίτη του και την Ιερά Σύνοδο.

«Τσαρλατανισμός» στην Εκκλησία. Κληρικοί (ευτυχώς) μετρημένοι στα δάχτυλα κάνουν το δικό τους σόου. Καταφέρονται κατά της Εκκλησίας, των εμβολιασμών, των επιστημόνων, των κυβερνήσεων και όχι μόνο υιοθετούν, αλλά διαδίδουν όλες τις θεωρίες συνωμοσίας που διαβάζουν στο διαδίκτυο με στόχο να «χαϊδέψουν» τα αυτιά του κοινού τους, που ψάχνει απαντήσεις πέρα από τις προφανείς.

Το «κραχ» των ενοριών. Με μείωση των εσόδων μέχρι και 80%, οι ενορίες έχουν αρχίσει την παύση πληρωμών, το φιλανθρωπικό έργο γίνεται με «αίμα» και ο κληρικός προσπαθεί να καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες και να κρατήσει ανοιχτό τον ναό κάτω από πολύ αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

«Εσπασε» η οικογενειακή ενοριακή ζωή. Με τον νόμο να υποχρεώνει ελάχιστο κόσμο μέσα στον ναό, οι οικογένειες πια δεν εκκλησιάζονται στο σύνολο. Αλλοτε οι γονείς, άλλοτε μόνο τα παιδιά, η ενοριακή ζωή έχει αλλάξει πια και πολύ δύσκολα τα πράγματα θα πάνε προς το καλύτερο. Χρειάζεται εμπνευσμένους και ιερείς με διάθεση για δημιουργία και δουλειά.

www.olympia.gr




Ξεκαθαρίζουν οι Βρετανοί:
‘’Όχι» στα διαβατήρια εμβολιασμού


Η Βρετανία δεν θα καθιερώσει διαβατήρια εμβολιασμού κατά της Covid-19, όμως οι πολίτες θα μπορούν να ζητούν απόδειξη του εμβολιασμού τους από τον γιατρό τους, αν την χρειάζονται για να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υφυπουργός Υγείας Ναντίμ Ζαχάουι, ο οποίος έχει την ευθύνη συντονισμού του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα. «Σίγουρα δεν επιδιώκουμε να τα εισαγάγουμε στο πλαίσιο του προγράμματος εμβολιασμού», δήλωσε ο Ζαχάουι μιλώντας στο Sky News.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ



ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ!
Οι άνθρωποι συνηθίζουν πως πρέπει να κυκλοφορούν ΜΟΝΟ την ημέρα!

  


Μακάρι να ήταν μόνο η Ελλάδα.

Η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, που σε πολλές χώρες του δυτικού κόσμου εφαρμόζεται για πρώτη φορά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ήρθε για να μείνει και στη χώρα μας.

Ηδη περάσαμε τους 4 μήνες, όπου πανελλαδικά εφαρμόζεται το παράλογο μέτρο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας! Κι όμως, παρά το ότι εξ ορισμού κανένα μαγαζί δεν είναι ανοικτό και οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν τις νυχτερινές υπαίθριες μαζώξεις (π.χ. στις πλατείες και τα πάρκα των πόλεων), το παραπάνω μέτρο όχι μόνο επιβάλλεται δια…ροπάλου, αλλά οι Ελληνες δείχνουν να το έχουν συνηθίσει.

Αυτές τις μέρες μάλιστα, στους κατοίκους των τριών μεγαλύτερων πόλεων στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα), εφαρμόζεται παραδειγματικά η απαγόρευση από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα! Ετσι οι Ελληνες μαθαίνουν μέρα με τη μέρα πως είναι απαγορευτικό, παράνομο και στην τελική ΜΗ ΥΓΙΕΙΝΟ να κυκλοφορούν μόλις πέφτει ο ήλιος.

Κοινώς όλοι εκπαιδεύονται… 

El.gr 7 Φεβρουαρίου, 2021 
ΑΤΖΕΝΤΑ 2030





Οι «άνδρες με τα μαύρα» ξαναχτύπησαν κατά της ελληνικής πρότασης για το πιστοποιητικό εμβολιασμού…

  

Εικόνες που πάντως δεν εκτυλίχθηκαν στη χώρα μας, οι κάτοικοι της οποίας επιλέγουν την αδράνεια! Υπάρχουν και αυτοί που αντιδρούν!. Μετά τις βίαιες διαδηλώσεις τα περασμένα Σαββατοκύριακα στην Ολλανδία, γιγαντώθηκε το κίνημα των «Ανδρών στα μαύρα» στη Δανία!Αυτή τη φορά όσοι κατέβηκαν στους δρόμους της ευρωπαϊκής χώρας ενέταξαν ένα επιπλέον σύνθημα: «Οχι στο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Οχι στο κορωνοδιαβατήριο».

Πρόκειται για την εναντίωση των διαδηλωτών απέναντι στην ελληνική πρόταση για την υιοθέτηση ενός πανευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, που θα λειτουργεί και ως διαβατήριο. Η πρόταση Μητσοτάκη εισακούστηκε σε αρκετές χώρες, μία εκ των οποίων ήταν η Δανία. Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον νέο κορωνοϊό, που θα επιτρέπει σε πρώτη φάση στους κατόχους του να ταξιδεύουν ελεύθερα και εν συνεχεία να παρακολουθούν διάφορες δραστηριότητες δίχως περιορισμούς (π.χ. αθλητικά γεγονότα).

Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στη Δανία, εξόργισε ακόμη περισσότερο τον κόσμο. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κοινοβούλιο για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην «ελευθερία της επιλογής» και να καταγγείλουν τον καταναγκασμό και τη δικτατορία των περιοριστικών μέτρων, αλλά και το «κορωνοδιαβατήριο», όπως το αποκαλούν.

El.gr 7 Φεβρουαρίου, 2021 ΚΟΣΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια