Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ φ.1730

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)
 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Τρίπολη, 27 Ιανουαρίου 2021 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 

Συνελήφθησαν πενήντα πέντε (55) άτομα, προσήχθησαν εκατόν δύο (102) και έ γινε έλεγχος σε οχτακόσια τριάντα δύο (832) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε πεντακόσια εξήντα τρία (563) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν ογδόντα επτά (187) παραβάσεις Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, ναρκωτικά δισκία και κυνηγετικό όπλο Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (27.1.2021), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε οχτακόσια τριάντα δύο (832) άτομα, εκ των οποίων τα εξακόσια δεκαέξι (616) ήταν ημεδαποί και διακόσια δεκαέξι (216) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε πεντακόσια εξήντα τρία (563) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν δύο (102) άτομα, από τα οποία πενήντα δύο (52) ήταν ημεδαποί και πενήντα (50) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα πέντε (55) άτομα.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ανυποταξία στο εσωτερικό.

Τρείς (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν πενήντα (150) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τρεις (3) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και τριάντα τέσσερις (34) παραβάσεις για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, ενώ κατασχέθηκαν:

μικροποσότητες κάνναβης, στην Αργολίδα, ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -7- γραμμαρίων και -1- κυνηγετικό όπλο, στη Λακωνία, μικροποσότητα κάνναβης και -3- ναρκωτικά δισκία, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.



Συνελήφθη 52χρονος με ηρωίνη στα Εξαμίλια Κορινθίας

 Συνελήφθη, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 52χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης και -5- ναρκωτικά δισκία. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.


Εξιχνιάστηκε κλοπή σε κατάστημα στην Κόρινθο

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, μία (1) περίπτωση κλοπής σε κατάστημα, που είχε γίνει την 25.1.2021, στην Κόρινθο. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 17χρονου ημεδαπού, για κλοπή.


korinthosTV Συναγερμός τη νύχτα στην ΕΛ.ΑΣ. για 21χρονο που κυκλοφορούσε & οπλοφορούσε στην Κόρινθο

korinthosnews Συναγερμός σήμανε τα μεσάνυχτα στην Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας από πληροφορία για νεαρό αλλοδαπό που κυκλοφορούσε στην πόλη της Κορίνθου. Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού του κάτι που έγινε μέσα σε λίγα λεπτά. Σε γενόμενο έλεγχο που έγινε στο όχημα του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το πιστόλι και η γεμιστήρα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ:

Συνελήφθη, Τετάρτη (27.1.2021) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, 21χρονος αλλοδαπός, γιατί σε έλεγχο που έγινε σε όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -1- αεροβόλο πιστόλι και -1- γεμιστήρα. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.


Κόρινθος 
Τροχαίο με Σοβαρά τραυματίες στην σφοδρή σύγκρουση 2 οχημάτων στο Ζευγολατιό 

korinthosnews | 28-01-2021 Σοβαρό τροχαίο ατύχημα συνέβη στις 7 χθες το απόγευμα στην είσοδο του Ζευγολατιού.

2 Ι.Χ. συγκρούστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό και των 2 οδηγών. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που από την σύγκρουση το ένα όχημα προσέκρουσε πάνω σε κολώνα με αποτέλεσμα να την ρίξει στο έδαφος. Από την σύγκρουση χρειάστηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον απεγκλωβισμό του ηλικιωμένου οδηγού του ενός οχήματος. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Προανάκριση διενεργεί το A.T. Βέλου Βόχας.



Δεν υπάρχουν σχόλια