Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ - ΒΙΛΙΑΛΗ φ.1729

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ 
Αναπληρώτριας Κοινοβουλευτικής Εκπρόσωπου ΝΔ- Βουλευτή Ν. Κορινθίας

  


Παρέμβαση για τις καταπτώσεις στη Διώρυγα Κορίνθου


Επικοινωνία για την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος κατάπτωσης μεγάλου όγκου χωμάτων από τα πρανή της Διώρυγας της Κορίνθου πραγματοποίησε με την Γενική Γραμματεία Υποδομών η Αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος Νέας Δημοκρατίας & Βουλευτής Κορινθίας κα Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη . Με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κα Σούκουλη δήλωσε «Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα. Η οριστική επίλυση του θέματος αποτελεί καίριο ζητούμενο για την ανάδειξη της Διώρυγας της Κορίνθου σε σύγχρονο εμπορικό και τουριστικό σημείο αναφοράς της χώρας.

Πρέπει όλοι να προχωρήσουμε ταχύτερα με έργα και όχι με λόγια».


Αλλά και για τις διαβρώσεις του Κορινθιακού


  Για την πορεία σύνταξης της μελέτης αναφορικά με την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος διάβρωσης του παραλιακού μετώπου στον Κορινθιακό κόλπο ενημερώθηκε η Αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος Νέας Δημοκρατίας & Βουλευτής Κορινθίας κα Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη. Η κα Σούκουλη ανέφερε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «Πρόκειται για μια μελέτη που ξεκινάει από τον Σχίνο και φτάνει στο Λαμπίρι Αχαΐας και είναι χωρισμένη σε 8 χωρικά τμήματα. Βρισκόμαστε στην τελική φάση διαβούλευσης με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να περάσουμε στην Β και Γ φάση της αντιδιαβρωτικής μελέτης, που αναμένεται να διαρκέσει περίπου 22 μήνες. Από την αρχή της βουλευτικής μου θητείας προσπαθώ να προωθήσω το συγκεκριμένο θέμα καθώς και να εξασφαλίσουμε την χρηματοδότηση ενός μεγαλόπνοου και τόσο σημαντικού έργου. Χρειάζεται επιμονή και σκληρή εργασία αλλά θα τα καταφέρουμε».



Η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια στο θέμα των διερευνητικών επαφών

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή μας, η οποία είναι υπεύθυνη για τη χάραξη της εξωτερικής μας πολιτικής, έχουν τοποθετηθεί ξεκάθαρα και με απόλυτη σαφήνεια και για το θέμα των διερευνητικών επαφών με τη γείτονα χώρα τόσο στο εσωτερικό, σε όλους εμάς, όπως και έναντι των γειτόνων μας», ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να κινούμαστε με εθνική αυτοπεποίθηση και με σοβαρότητα για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Αυτό αναμένει να κάνουμε η ελληνική κοινωνία και αυτό πράττουμε», είπε η κ. Σούκουλη Βιλιάλη.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ σχολίασε και τις επικρίσεις στην απόφαση της ΕΛΑΣ για τις συναθροίσεις. «Εδώ και έναν χρόνο ταλαιπωρούμαστε από μία φονική πανδημία που έχει στοιχίσει ανθρώπινες ζωές, που έχει διακόψει τον οικονομικό κύκλο και την κοινωνική δραστηριότητα και μας έχει κρατήσει μέσα στο σπίτι. Μου είναι αδιανόητο να αποτελεί αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης το γιατί δεν επιτρέπονται συγκεντρώσεις και πορείες χιλιάδων ανθρώπων, ώστε να ευνοηθεί η περαιτέρω υπερμετάδοση», είπε η βουλευτής της ΝΔ και προσέθεσε: «Τι ίσχυε, δηλαδή, μέχρι τώρα; Ήταν όλοι έξω σε συγκεντρώσεις; Δεν είχαμε επιμέρους αποφάσεις ανάλογα με τη συγκέντρωση; Σύμφωνα με την απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας, αναφέρεται η από της 22/1/2021 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, με την οποία προτείνεται αυτό το όριο των εκατό ατόμων. Δεν πρόκειται, λοιπόν, αγαπητοί συνάδελφοι της αντιπολίτευσης, για θέμα δημοκρατίας, αλλά πρόκειται για θέμα δημόσιας υγείας και μόνον».

πηγη:αθηναϊκο-μακεδονικο πρακτορειο ειδησεων

Δεν υπάρχουν σχόλια