Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1729


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

12,500 Ισραηλινοί προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό μετά το εμβόλιο
  

Réseau International Μετάφραση: Μ.Στυλιανού Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 Κατά το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, περισσότεροι από 12.400 κάτοικοι βρέθηκαν φορείς του ιού COVID-19 μετά τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer.

Περισσότεροι από 12.400 Ισραηλινοί κάτοικοι βρέθηκαν θετικοί για covid-19 μετά τον εμβολιασμό, συμπεριλαμβανομένων 69 ανθρώπων που είχαν ήδη λάβει τη δεύτερη δόση, η οποία άρχισε να χορηγείται στις αρχές της περασμένης εβδομάδας ανέφερε., το ισραηλινό υπουργείο Υγείας. Από τα 3.199 άτομα που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για Κορωνοιό μεταξύ της 22ης και 28ης ημέρας μετά το πρώτο εμβόλιο, 84 βρέθηκαν φορείς (2,6%), συμπεριλαμβανομένων 69 ατόμων που είχαν ήδη εμβολιαστεί δύο φορές.

Σε αυτό το στάδιο, εξακολουθεί να είναι δύσκολο να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο, ανέφερε το υπουργείο. Σε ορισμένες ομάδες ατόμων που εμβολιάστηκαν κατά τη διάρκεια των διαφόρων περιόδων μετά τον εμβολιασμό, το ποσοστά των μολύνσεων αντιστοιχεί στην αναλογία μολύνσεων στο γενικό πληθυσμό, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί. Μπορεί επίσης να υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται με το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που εμβολιάζονται πρώτοι και που έχουν διανύσει τον περισσότερο χρόνο μετά τον εμβολιασμό είναι άνω των 60 ετών.

Επιπλέον, όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ατόμων που εμβολιάστηκαν, τόσο πιο πιθανό είναι ότι θα υπάρξουν αποκλίσεις μεταξύ των αποτελεσμάτων των κλινικών δοκιμών της Pfizer και των αποτελεσμάτων της εφαρμογής των εμβολιασμών στον πληθυσμό, όχι μόνο όσον αφορά το επίπεδο αποτελεσματικότητας του εμβολίου για τα άτομα, αλλά και από την άποψη της συνολικής αποτελεσματικότητας και της ικανότητάς του να παρέχει “συλλογική ανοσία”.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα από το «GreatGameIndia», η Φαρμακοβιομηχανία Pfizer κατέβαλε 2,3 δισεκατομμύρια δολάριαως μέρος εξωδικαστικού συμβιβασμού, για την μεγαλύτερη στην ιστορία απάτη υγειονομικής περίθαλψης, με την παράνομη προώθηση ορισμένων φαρμακευτικών προϊόντων. * Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει καταβάλει περισσότερα από 57 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση για ζημιές και θανάτους που σχετίζονται με εμβόλια μέχρι τον Μάρτιο του 2020, και πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια τα τελευταία πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή της BioNTech Δρ Ugur Sahin, το εμβόλιο COVID-19 που σχεδίασε για την Pfizer σχεδιάστηκε μέσα σε λίγες ώρες σε μία μόνο ημέρα στις 25 Ιανουαρίου 2020. Κανένα άλλο εμβόλιο στην ιστορία δεν έχει δημιουργηθεί και κατασκευαστεί τόσο γρήγορα.

Προηγουμένως, το γρηγορότερο εμβόλιο που αναπτύχθηκε ποτέ πήρε περισσότερο από τέσσερα χρόνια. Ακόμη και το εμβόλιο Coronavirus Moderna πήρε μόνο δύο ημέρες για να επινοηθεί. Σύμφωνα με τον φαρμακευτικό γίγαντα Moderna, πειραματικά εμβόλια που βασίζονται στο ΑRNm COVID-19 είναι λειτουργικά συστήματα σχεδιασμένα για να προγραμματίζουν το ανθρώπινο DNA. Αυτά τα εμβόλια έχουν εγκριθεί για επείγουσα χρήση για πρώτη φορά στην ιστορία. *Σημ.Μτφρ: Η πληροφορία υποβάλλει αγωνιώδες ερώτημα για την ταυτότητα του εμβολίου, στο οποίο υποβαλλόμενοι φωτογραφίζονται πρωθυπουργοί, και το οποίο συζητεί να καθιερώσει, ως διαβατήριο το ιερατείο της Ε.Ε.


Πηγή: https://www.olympia.gr com και //greatgameindia.



Σοκάρουν τα ευρήματα στα λύματα Αττικής: Αυξήθηκε η χρήση κοκαΐνης, αμφεταμίνης, ψυχοφαρμάκων
  
 
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021: Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία των μετρήσεων στα λύματα της Αττικής που πραγματοποιεί ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης, καθώς καταγράφεται αύξηση χρήσης κοκαΐνης, αμφεταμίνης, αγχολυτικών και αντικαταθλιπτικών. Σαν ένα ελατήριο που εκτινάχθηκε μοιάζει η χρήση ναρκωτικών, αγχολυτικών και αντικαταθλιπτικών ουσιών κατά τη διάρκεια της καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλλει η πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων στα λύματα της Αττικής που παρουσιάζει στο Sputnik ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκος Θωμαΐδης, σοκάρουν: Κοκαΐνη, αμφεταμίνες, αγχολυτικά, υπνωτικά, ηρεμιστικά, αντικαταθλιπτικά βρίσκονται στην καθημερινότητα χιλιάδων ατόμων στην Αττική εν μέσω της πανδημίας, ενώ η χρήση αυξάνεται όσο πιο αυστηρά είναι τα μέτρα.

Η αρχή έγινε τον περασμένο Μάρτιο και για όσο διάστημα κράτησε τότε η καραντίνα. Στη συνέχεια, όπως λέει ο κ. Θωμαΐδης, καταγράφεται μια μείωση, ενώ σε κάποιες ουσίες η χρήση είναι ελάχιστη τον Αύγουστο, προφανώς λόγω των διακοπών. Στη συνέχεια, η χρήση των ουσιών αυξάνεται και πάλι, τόσο στις ναρκωτικές ουσίες όσο και στα ψυχοφάρμακα, τόσο τον Σεπτέμβριο, αλλά και τον Όκτώβριο. Όπως διευκρίνισε ο κ. Θωμαΐδης οι αναλύσεις συνεχίζονται από το εργαστήριό του στα δείγματα του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, δηλαδή κατά το δεύτερο lockdown, ενώ η εκτίμησή του είναι ότι για το επόμενο τρίμηνο, τα προβλήματα ψυχικής υγείας θα ενταθούν και μαζί τους, ίσως και η χρήση ουσιών.

Στα ύψη η χρήση κοκαΐνης. Όπως ανέφερε ο κ. Θωμαΐδης, οι παράνομα διακινούμενες ουσίες αυξήθηκαν τον Μάρτιο του 2020 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 και «ιδιαίτερα οι διεγερτικές ουσίες» σημείωσαν μεγάλη αύξηση «μεταξύ των οποίων και η κοκαΐνη».

Πηγή: https://sputniknews.gr/ellada




Χαμός και στη Γαλλία με θανάτους ηλικιωμένων που έκαναν το εμβόλιο! Τι απαντούν οι ειδικοί
  

22 Ιανουαρίου, 2021 Θανάτους δεκάδων ηλικιωμένων που εμβολιάστηκαν είχε και στη Νορβηγία. Εννέα θάνατοι ηλικιωμένων που είχαν λάβει το εμβόλιο της Pfizer/ BioNTech κατά του κορονοϊού ανακοίνωσαν οι γαλλικές υγειονομικές αρχές χωρίς ωστόσο να συνδέουν τους θανάτους με τη χορήγηση του εμβολίου όπως αναφέρει η Γαλλική Υπηρεσία Φαρμάκων.Παράλληλα, τόνισαν ότι επρόκειτο για ηλικιωμένους που ήταν άρρωστοι και ακολουθούσαν βαριές θεραπείες.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις διαθέσιμες πληροφορίες μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν στοιχεία ώστε να συμπεράνουμε πως αυτοί οι θάνατοι συνδέονται με τον εμβολιασμό», ανακοίνωσε η Γαλλική Υπηρεσία Φαρμάκων κατά την εβδομαδιαία ενημέρωσή της σχετικά με την παρακολούθηση των εμβολιασμών στη χώρα. Αυτοί οι εννέα θάνατοι αφορούν «ηλικιωμένους που διαμένουν σε γηροκομεία ή ειδικές κατοικίες γήρατος και όλοι παρουσίαζαν χρόνιες ασθένειες ακολουθώντας βαριές θεραπείες».

Σημειώνεται ότι οι θάνατοι αυτοί έρχονται μετά τις «31 περιπτώσεις σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών» κατόπιν εμβολιασμού με το εμβόλιο της Pfizer, όπως έχουν ανακοινώσει οι αρχές. Μάλιστα, μεταξύ αυτών των περιπτώσεων, υπάρχουν «τέσσερις περιπτώσεις επεισοδίων ταχυκαρδίας.Εχει εντοπιστεί ένα πιθανό δείγμα πρόκλησης ταχυκαρδίας [από το εμβόλιο]. Το γεγονός αυτό βρίσκεται επί του παρόντος υπό διερεύνηση», σημειώνει η υπηρεσία φαρμάκων.

Συνολικά έχουν εντοπιστεί 131 περιπτώσεις παρενεργειών: «Η πλειονότητα των συμπτωμάτων αντιστοιχεί σε αναμενόμενες ή μη σοβαρές παρενέργειες όπως πυρετός, πονοκέφαλος και ναυτία», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι υγειονομικές αρχές.

(Με πληροφορίες από sputniknews) της Ντέιρ εζ Ζόρ.




Τουρκία προς Ελλάδα-ΗΠΑ: ‘’Κάνετε συμμαχία εναντίον μας’’
  

5ΠΕΝΤΑΠΌΣΤΑΓΜΑ Ανδρέας Μουντζουρούλιας 22.01.2021
Νεύρα από την Αγκυρα Ανησυχία επικρατεί στη Τουρκία με τις τελευταίες εξελίξεις. Απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο υποψήφιος υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, χαρακτήρισε σημαντική τη σχέση ΗΠΑ – Ελλάδας για τα συμφέροντα της Όυάσιγκτον στην Ανατολική Μεσόγειο και εκφράστηκε θετικά για τη συμμετοχή των ΗΠΑ στο τριμερές σχήμα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ (3+1). Αυτή η απάντηση έγινε πρωτοσέλιδο στη Τουρκία, με τα Ερντογανικά ΜΜΕ να αναφέρουν: ‘‘ΗΠΑ και Ελλάδα απειλούν την Τουρκία! Ταυτόχρονα ο Ρόμπερτ Μενέντεζ απάντησε σήμερα μέσω ανάρτησής του στο μήνυμα του Ελληνα πρωθυπουργού που τον συνεχάρη για το νέο του ρόλο ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. «Ανυπομονώ να επιδιώξουμε κοινούς στόχους για ειρήνη και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή» είπε ο πρωθυπουργός.

Ό Μενέντεζ απαντώντας ευχαρίστησε για τις ευχές και εξέφρασε επίσης ανυπομονησία για συνεργασία με στόχο την προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας στην περιοχή.’’, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ. ‘’Τα ελληνικά και τα αρμενικά λόμπι υποστηρίζουν την νέα ηγεσία στις ΗΠΑ κατά της Τουρκίας, με τον Ρόμπερτ Μενέντεζ να ηγείται της προσπάθειας. Λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις ΜητσοτάκηΜενέντεζ, βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι δύο χώρες θα δράσουν από κοινού στην Ανατολική Μεσόγειο’’,λένε οι Τούρκοι.

Εμείς βέβαια πρέπει να κρατάμε μικρό ‘’καλάθι’’. Κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τις ΗΠΑ. Η Ελλάδα δεν έχει μέχρι τώρα ξεκάθαρη στήριξη. Βέβαια οι καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ, δεν σημαίνει ότι πρέπει να διαγράψουμε και την Ρωσία, αυτό θα ήταν ένα μέγιστο λάθος. Η Ελλάς είναι μία σημαντική χώρα, αρκεί να το καταλάβουν κάποια κέντρα στην Αθήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια