Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1727




ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ν.Ρουμπινί: «Από το τέλος του 2021 όσοι έκαναν το εμβόλιο της Pfizer θα αρχίσουν να έχουν επικίνδυνες συμπεριφορές»!
  

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2021 

Ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος, εβραϊκής καταγωγής, Νουριέλ Ρουμπινί, με άρθρο του στους Japan Times βλέπει ακόμα και ένοπλη εξέγερση στις ΗΠΑ από τους πολίτες που δεν δέχονται τη νοθεία στις εκλογές (το 56% των Αμερικανών πολιτών ανεξάρτητα του τι ψήφισαν στις εκλογές, αναγνωρίζουν ότι έγινε νοθεία σε βάρος του Ν.Τραμπ), αλλά και ανθρωπιστική καταστροφή λόγω των εμβολίων!

Και με αφορμή τα δραματικά γεγονότα που οδήγησαν στην άλωση του Καπιτώλιου αναδημοσιεύει ένα tweet που είχε κάνει τον Ιανουάριο του 2020 και προέβλεπε ένοπλο αντάρτικο. Κάτι που τονίζει ότι μπορεί πλέον να επεκταθεί και στις πόλεις. Σημειώνουμε ότι το προσωπικό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας υποστηρίζουν Ν.Τραμπ σε ποσοστό 60-80%. Εν συνεχεία υποστηρίζει ο Νουριέλ Ρουμπινί ότι «βιώνουμε μόνο την αρχή του χάους».

Οπως γράφει: «Τα εμβόλια COVID19 δεν θα βελτιώσουν την οικονομική κατάσταση ακόμα και αν χορηγηθούν σε όλους του πολίτες του κόσμου, καθώς όχι μόνο η αποτελεσματικότητά τους είναι εξωραϊσμένη έως πλασματική (σύμφωνα με τους επιστήμονες που έχω συμβουλευτεί, θα είμαστε τυχεροί εάν η πρώτη γενιά εμβολίων COVID-19 είναι ακόμη και 50% αποτελεσματική) αλλά υπάρχει ο κίνδυνος, στα τέλη του 2021, οι περιπτώσεις COVID-19 να εκτοξευτούν ξανά καθώς οι «εμβολιασμένοι» (που μπορεί να εξακολουθούν να είναι μεταδοτικοί και να μην είναι πραγματικά άνοσοι) θα αρχίσουν να εμφανίζουν «επικίνδυνες συμπεριφορές»»!

Και διερωτάται ο Νουριέλ Ρουμπινί αναφορικά με την κίνηση του, επίσης Εβραίου, με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη, Α.Μπουρλά: «Αλήθεια, το εμβόλιο της Pfizer είναι τόσο αποτελεσματικό που ο διευθύνων σύμβουλός της ξεπούλησε τις μετοχές που είχε στη διάθεσή του;» Οσο για την εκλογή Τ.Μπάιντεν σημειώνει ότι «Ο νέος πρόεδρος θα έχει πάντα να αντιμετωπίσει το εμπόδιο της ισχνής πλειοψηφίας στη Γερουσία (σ.σ.: χρειάζεται να ψηφίζει πάντα η Κ.Χάρις για να κερδίζουν τις ψηφοφορίες) και «δεν πρόκειται να βελτιώσει την οικονομία των ΗΠΑ», ενώ Ούτε στη συμφωνία των Παρισίων δεν θα μπορέσουν να ξαναμπούν οι ΗΠΑ».

Πηγή: https://www.pronews.gr



Η ανθελληνικότητα του λοκντάουν…
 

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2021: Η επιβολή της αναστολής όλων των κοινωνικών δραστηριοτήτων και η απαγόρευση της θρησκευτικής λατρείας πλήττουν καίρια την ταυτότητά μας

Από τον Παναγιώτη Λιάκο Εμείς οι Ελληνες, όπως ανέφερε ο Πλάτων στον διάλογο «Φαίδων» (109a), «κατοικούμε από τον Φάση ποταμό μέχρι τις Ηράκλειες στήλες, δηλαδή σε ένα μικρό κομμάτι της [ενν. γης], και ζούμε σαν τα μυρμήγκια ή τους βατράχους γύρω από τη θάλασσα». Αυτή η φράση αποτελεί μια ισχυρή ένδειξη για την έκταση των ελληνικών αποικιών στη Μεσόγειο μέχρι τους Κλασικούς Χρόνους.

Οι Ελληνες αποίκιζαν, δεν εποίκιζαν. Οταν δημιουργούσαν αποικίες, τα πρώτα ελληνικά έργα ήταν ναοί και βωμοί για τους θεούς, αγορά, θέατρα και παλαίστρες. Ακριβώς όσα έκλεισε και διατηρεί κλειστά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει ταχθεί ξεκάθαρα εναντίον του «νατιβισμού».* Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδική μέριμνα και σπουδή για την απαγόρευση των προαναφερθέντων επεδείχθη από τον κ. Μητσοτάκη στη θρησκευτική λατρεία. Οι Ελληνες αυτή τη σκοτεινή περίοδο είδαν χριστιανικούς ναούς περικυκλωμένους από δυνάμεις της Αστυνομίας, ώστε να διασφαλιστεί η μη προσέλευση πιστών για την άσκηση των λατρευτικών καθηκόντων τους – ένα δικαίωμα, το οποίο τελεί υπό την προστασία ακόμα και κατοχικών δυνάμεων (αν αυτές έχουν στοιχειώδη σχέση με τον ανθρώπινο πολιτισμό) έπειτα από πόλεμο. Ποτέ άλλοτε στην Ιστορία του έθνους μας δεν σβήστηκαν διά νόμου (από υποτιθέμενη ελληνική Αρχή) οι μεγάλες σφραγίδες της ελληνικότητας. Η θρησκευτική λατρεία και η συμμετοχή σε κοινωνικά, πολιτικά και πολιτισμικά δρώμενα δεν είναι «πολυτέλειες», αλλά υπαρκτική ανάγκη για τον λαό μας.

Η κυβέρνηση, επικαλούμενη υγειονομική ανάγκη, έχει σβήσει με τη γομολάστιχα προεδρικών διαταγμάτων και έκτακτων νομοθεσιών τα χαρακτηριστικά της ελληνικότητας που είχαν απομείνει στο ανεκδιήγητο κράτος μας και τα σημαντικότερα δικαιώματα των πολιτών. *Νατιβισμός, σύμφωνα με το Λεξικό Μπαμπινιώτη, είναι «η τάση ή κίνημα που αναπτύσσεται στο εσωτερικό των κοινωνιών και αποσκοπεί στη διατήρηση ή στην αναζωογόνηση και εκ νέου καθιέρωση αυτοχθόνων πολιτιστικών συνθηκών, ηθών, εθίμων κ.λπ., ως αντίδραση στην ξενική πολιτιστική διείσδυση, 2. (ειδικότ.) η πολιτική και η πρακτική που προστατεύει τα συμφέροντα των αυτοχθόνων κατοίκων μιας χώρας και γενικότερα ευνοεί με κάθε τρόπο τους γηγενείς πληθυσμούς εις βάρος των μεταναστών». 

Πηγή: Ε.Θ.


Ο Πούτιν μίλησε: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε ενδεχόμενη ανάπτυξη εχθρικού πυραύλου»
  

21 Δεκεμβρίου 2020 
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα εντοπίσει παρουσία πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ -συμπεριλαμβανομένων και πλοίων με πυραύλους- κοντά στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας, οξύνοντας την ένταση στις σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε από το Υπουργείο Αμυνας της χώρας να είναι έτοιμο να απαντήσει άμεσα σε ενδεχόμενη ανάπτυξη πυραύλων από τη Δύση, κοντά στα ρωσικά σύνορα, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο.

«Δεν πρόκειται να παράγουμε και να αναπτύξουμε πυραύλους μεσαίου και μικρού βεληνεκούς στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της χώρας. Αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε άμεσα, εάν χώρες της Δύσης τοποθετήσουν όπλα αυτού του είδους κοντά στα σύνορά μας» διεμήνυσε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Ρωσίας στη διάρκεια συνάντησης για θέματα άμυνας της χώρας.



Στην πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης τα μισά εστιατόρια και ξενοδοχεία απειλούνται με χρεοκοπία
    


Σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις το τομέα της εστίασης και των ξενοδοχείων στην Ελβετία κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου, αν δεν λάβουν κάποια κρατική στήριξη για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από τα μέτρα για την πανδημία, προειδοποίησε σήμερα το συνδικαλιστικό τους όργανο.

Η ελβετική κυβέρνηση πιθανότατα θα παρατείνει αυτήν την εβδομάδα το κλείσιμο των μπαρ, των εστιατορίων και των χώρων ψυχαγωγίας, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, με την ελπίδα ότι θα μειωθούν τα κρούσματα της Covid-19 και οι θάνατοι. Οι περιορισμοί αυτοί επρόκειτο αρχικά να αρθούν στις 22 Ιανουαρίου.

Ομως «μέχρι τα τέλη Μαρτίου, τα μισά εστιατόρια και ξενοδοχεία θα χρεοκοπήσουν αν δεν λάβουν από τώρα κάποια αποζημίωση», προειδοποίησε η GastroSuisse, η ομοσπονδία εστιατόρων και ξενοδόχων.

Η ομοσπονδία, αφού ρώτησε περίπου 4.000 ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχείων, εκτιμά ότι το 98% από αυτούς χρειάζονται κατεπειγόντως οικονομική στήριξη. «Απειλείται η ύπαρξή τους αν δεν λάβουν τώρα χρήματα», τόνισε ο πρόεδρος της GastroSuisse, Καζιμίρ Πλάτσερ.

Τον Οκτώβριο, όταν άρχισε να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις το δεύτερο κύμα της πανδημίας, η ομοσπονδία προειδοποιούσε ότι κινδύνευαν να χαθούν 100.000 θέσεις εργασίας στον τομέα αυτόν. Τους δύο τελευταίους μήνες του έτους σχεδόν το 60% των επιχειρήσεων του τομέα αναγκάστηκαν να μειώσουν το προσωπικό τους, μετά τις απολύσεις της άνοιξης και δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και τρίτο κύμα απολύσεων.

Από την πλευρά της η USAM, το συνδικάτο που εκπροσωπεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελβετία, ζήτησε από την κυβέρνηση να μην παρατείνει, ούτε να ενισχύσει τα μέτρα.

Η Ελβετία, μια χώρα 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων, καταγράφει καθημερινά περίπου 4.000 κρούσματα της Covid-19. Την Παρασκευή τα κρούσματα ανέρχονταν συνολικά σε 476.000 και οι θάνατοι σε
7.545.

(Με πληροφορίες από
Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ)



Ηοt spot και στον Έβρο, μποναμάς της κυβέρνησης στους ακρίτες
 

Μαρτίδου Μελαχροινή - Εσπευσμένη τηλεδιάσκεψη Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2021

Μαρτίδου Μελαχροινή - Εσπευσμένη τηλεδιάσκεψη πραγματοποιείται σήμερα στις 12.30 4 Ιανουαρίου, μεταξύ δημάρχων, βουλευτών και τοπικών φορέων στη Θράκη λόγω των κυβερνητικών δραστηριοτήτων στον Εβρο. Στην ευαίσθητη ακριτική περιοχή, που σηκώνει ήδη το βάρος της Συνθήκης της Λωζάνης, η κυβέρνηση μεθοδεύει την άφιξη και διαμονή έως και 5.000 παράνομων μεταναστών.

Ενώ η κυβέρνηση δημιουργεί φράχτη –κόστους 63 εκατ. ευρώ– για την αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών στον ακριτικό Εβρο, την ίδια στιγμή προκηρύσσει, σχεδόν μυστικά, την κατασκευή κλειστής μονάδας συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών (hot spot), μια ανάσα από την Ορεστιάδα! Στο πιο νευραλγικό κομμάτι του βόρειου Εβρου. Η «είδηση» πάγωσε την τοπική κοινωνία που είναι έτοιμη να εκραγεί. Ηταν ο χριστουγεννιάτικος μποναμάς» του Εβρου που προκάλεσε αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτών, στελεχών, αυτοδιοικητικών που με τηλεδιάσκεψη σήμερα θα εκφράσουν την στεντόρεια αντίθεσή τους τεκμηριωμένα. Ολα έγιναν γνωρίζοντας οι εμπνευστές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ότι λόγω πανδημίας, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις, ότι υπάρχει φτώχεια και άγρια ανεργία ιδίως εδώ σ΄αυτή την περιοχή.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι ιθύνοντες πίστεψαν ότι ίσως καταφέρουν να διασπάσουν την ομοιογενή αντίδραση της κοινωνίας προσφέροντας «καθρεφτάκια» στους ιθαγενείς. Μιλάμε για κάποιες αναγκαίες θέσεις εργασίας για όσους προσληφθούν στο ΚΥΤ και το υπό ίδρυση hot spot Φυλακίου Ορεστιάδας. Ωστόσο, αν σε ένα νομό σε όλη την χώρα δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τέτοιες δομές, μετά την τόση φύλαξη, τα γενναία κονδύλια σε περίοδο αιματηρής λιτότητας για τον μεταλλικό φράχτη, τις προσλήψεις συνοριοφυλάκων, αστυνομικών, ΕΠΟΠ, ΟΒΑ, θα έπρεπε να ήταν ο Εβρος.

Πηγή: Ε.Θ.


Δεν υπάρχουν σχόλια